| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vymyslel někdo konzervy na vůně?

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 61 [Dalších 41 >>]
Tam
  • 
24.10.2008 8:54:19
Madlenko, já v reálu nikomu nenadávám, jen tiše trpím při pohledu na některé nezvedence a svým způsobem je mi jich líto(ono nejde jen o nepouštění starších lidí sednout, ale třeba i o to, že si pusti v autobuse nahlas muziku a je jim úplně jedno, že ostatní to nemusí zajímat, prostě taková nějaká bezohlednost a sobectví, nekřesané rodičovskou výchovou). A že je to chyba rodičů to je mi jasné, ale ono to taky souvisí s tou přehnanou péčí a ochraňováním. Dítě dostane poznámku a rodič si běží stěžovat na učitele, rodiče píšou petice proti vyučujícím a fakt vím o čem mluvím. Nejhorší je, že na tyhle miláčky obzvlášť pokud pak jsou do práce a na nějakou dělnickou pozici čeká tvrdá autorita, kterou nejsou ochotni ustát, maji problémy v práci, často dlouho nikde nevydrží, představují si buhvíjaký plat i přesto, že v životě moc nedokázali... po škole radši nepracují a jsou na pracáku (jasně že nemluvím o všech, ale jen o tom jak tohle může dopadnout). Plno dětí žije dlouho u rodičů už jako dospělí, protože se prostě nejsou schopni pořádně zapřít a makat. Ono to byl takový porevoluční trend okoukaný z USA (kde se jim to teď hodně nevyplácí), ale už i Matějíček říkal a varoval ať to rodiče nepřehánějí, že těm dětem takhle vlastně ubližují.
MarkétaP + 4 dcerky
23.10.2008 21:50:46
Hm, to už mi přijde dost hloupé, to chápu. Já jak mám oči pro jistotu na svých dětech, tak ostatní nestíhám ;)
Líza
23.10.2008 21:25:17
Markéto, já docela chápu, o čem Tam mluví. Vídám denně po ránu děti tak 8-10 let, jejichž rodič je ve skoro plném autobuse posadí a sám nad nimi stojí. A v tomhle věku mi to už přijde nepřiměřený.(podotýkám - nejde o to, že by dítě bylo churavé, postižené, nebo cokoli podobného, jde o zdravé dítě, a probíhá to každý den stejně, přijde mi to ze strany rodiče trochu přehnané)
MarkétaP + 4 dcerky
23.10.2008 21:21:28
Tam, sice mluvíš o školních dětech, ty ještě nemám, ale když jsem byla mládě, přišlo mi strašně hloupé, že matka posadí malé dítě a sama stojí, vzžyť takhle zaberou víc místa. Teď když mám tři malé děti, přijde mi to nejlogičtější řešení - zatímco já se v dopravním prostředku ve stoje udržím, děti by vlály, padaly a ztrácely se ... že bych je ochraňovala příliš? ~j~
23.10.2008 21:17:21
Já u prvorozené si také nic nepamatuji. Byl tak kolem mě hluk, spousta lidí, Madlenku jsem držela až zabalenou, neměly jsme žádný čas pro sebe, viděla jsem ji pak až za 10 hodin, už umytou...
23.10.2008 19:24:33
A pokud se Ti nelíbí chování matek a jejich dětí třeba v MHD,měla by hsi je ASERTIVNĚ požádat,aby stré lidi sednout pustily.Pokud to uděláš aserivně a v klidu,mladí se zajisté zvednou a jejich mtky zastydí.Pokud jim ale vynadáš stylem jakým tady píšeš,pošlou Tě kamsi.
23.10.2008 19:21:51
Tam,ty asi nemáš moc ráda děti,co?Ono to není jen v dětech,ale hlavně o rodičích.A pokud je dospělý tolik zaujatý proti dětem,je chyba asi někde jinde než v dětech.Je to o toleranci.
Tam
  • 
23.10.2008 18:21:36
S tou hyperprotektivitou, takovej most ... ono stačí když jedu MHD a vidím, jak nastupují matky a své voňavé miláčky ve školním věku posadí na sedadlo, sami se celou cestu kinklají nad nimi nejspíš s pocitem jak jsou milující a dokonalé....dotyčný harant pak jedoucí sám sedí s ostatními nezpůsobnými a nevychovanými fracky a nad nimi se kinklají staré osoby. Tohle dřív nebylo. To je jen jeden příklad na zamyšlení co to dnes vychováváme za generaci. Mohla bych pokračovat chováním žáků ve školách, ale to by bylo na delší a ještě méně uvěřitelné historky avšak více se vztahující k hyperprotektivitě ...
Kohnova
  • 
23.10.2008 17:45:21
Lea: hyperprotektivni matka je terminus technicus, vlastne je to diagnoza. S normalni materskou laskou to nema nic spolecneho ani s tim, kdyz nekomu hezky voni miminko.
Bez vypínače
23.10.2008 13:00:48
nooo...já teda svou prcku neoňuchávám.;)
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 61 [Dalších 41 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.