| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Návrat porodu matkám je nutný

 Příspěvky 110 z 615 [Dalších 605 >>]
Eva Nováková, 1 dcera
  • 
10.10.2008 9:29:45
V žádném případě nesouhlasím s porody doma. Propagují je jen Ti, kteří nemají dostatečné medicínské vzdělání, aby posoudili, jak obrovské je to riziko. Pokud nastanou komplikace, jakým způsobem pak chcete zakročit bez medikace a bez medicínské techniky zdravotnického zařízení? Pokud bych rodila doma, nikdy bych svou dceru sama porodit nedokázala, byla příliš velká, špatně rotovala do porodních cest. Byly to komplikace nepředpokládané, doma by vyřešit nešly. Nerod´te doma.
Lusika, Lucinka+23tt
  • 
2.10.2008 21:36:05
Dle stránek si můžeš vzít otce a jednu další osobu, 500 za kus. Pokud rodička spolupracuje:-). Stránky vypadají akutalizovaně. VOlný nadstandart je asi otázka náhody, ale to bylo vždycky.

Já se tam chystám s PA. Táta to možná nestihne, nemáme hlídání pro starší holku. Chci tam někoho, koho jsem viděla už před začátkem porodu:-).

http://www.fnb.cz/gyn/old_web/antenat.htm

Lusika
Přátelé a známí
26.9.2008 13:59:01
Já to řeknu stručně: Doma porod nikdy.
Díky lékařům jsem u porodu přežila a přežili i mé děti, měli jsme neuvěřitelné komplikace poprvé s placentou u dcery, u druhého dítěte nastaly velké cévní komlikace pár minut po porodu a nebýt pohotového personálu, kteří provedli resustitaci, dali děti do inkubátorů apod.tak bychom s manželem byli bezdětní. Tak moc komlikací po bezproblémovém těhotenství jsem měla. Nikdy přece maminky neví, co se může posr*t.
ANNAHAM
26.9.2008 9:49:22
Děkuju za upřímné přání. Vaší rodině přeju hodně zdraví a šťastný život.:-)
MarkétaP + 4 dcerky
25.9.2008 13:03:00
Jistě - jsem zdravá, nízkoriziková rodička, a podle dlohodubých výzkumů je pro mě porod doma se zkušenou PA (a zázemím porodnice do 20 minut jízdy) stejně bezpečný jako porod v porodnici.

Vaší dceři moc přeji, aby byla i s druhým porodem spokojená, ať už je kdekoli a jakýmkoli způsobem. ~s~
ANNAHAM
25.9.2008 12:49:42
Pro případ porodu je podle mne třeba profesionální tým, který se skládá z lékaře gynekologa a PA, lékaře pediatra a dětské sestry, a je podpořen zázemím, které obsahuje léky, nástroje, přístroje, operační sál.To u zdravé matky při předpokladu standardního porodu zdravého dítěte. Je li matka nemocná či rizikové těhotenství, je toho třeba jistě víc např. další odborní lékaři. Ty jsi ale zřejmě ten nekomplikovaný případ.
MarkétaP + 4 dcerky
25.9.2008 12:41:27
Já rizika u porodu nepodceňuji, proto se obracím na profesionály ;)
ANNAHAM
25.9.2008 12:40:11
Gratuluju, zřejmě všechno dobře dopadlo.A přála bych to i všem ostatním matkám,které se pro porod doma rozhodly. Moje dcera teď čeká druhé dítě. Naštěstí nepatří k těm, které podceňují rizika při porodu. Před třemi roky (zcela zdravá a při standardně probíhajícím těhotenství) přišlo na svět její první dítě císařským řezem, ani nechci pomyslet co by se stalo,kdyby nešla rodit do porodnice....
I když se má její druhé dítě narodit až na jaře, bojím se už teď. Ale ona je klidná, říká neboj mami, doktoři to zvládnou.
MarkétaP + 4 dcerky
25.9.2008 11:56:00
Annaham, rodila jsem doma s pomocí PA, která má za sebou cca 15 let praxe v fakultní porodnici, cca 10 let praxe v terénu, mnoho stáží v zahraničí ... nemyslím si, že by nebyla dostatečným odborníkem na to, jak porod vypadá, co se může stát a kdy je potřeba lékařská pomoc :-)
ANNAHAM
25.9.2008 11:49:20
Myslím, že jsi vystihla jádro problému. Totiž, že čím více toho člověk o problematice ví, tím víc si je vědom nebezpečí a chce ho eliminovat - tedy v případě porodu zajistit tu nejlepší péči, lékaře, přístroje, blízkost operačního sálu atd. atd. I když je rodička zdravá. Vůbec mě nepřekvapuje záporná reakce té PA, na otázku, zda by vedla porod doma. A jen tak na okraj.Všimli jste si, jak lékaři velmi často až panikaří, když někdo jim blízký onemocní? A proč? Protože si uvědomují rizika, o kterých laik nemá ani tušení a tak je klidný. A s porodem je to stejné. PA, která zažila spoustu porodů si na domácí porod právě proto sama netroufá. Mnohé nastávající rodičky dnes řeší problém svobodné volby způsobu a místa porodu, jako by to bylo to hlavní. Ale to je omyl. Hlavní přece je, aby na svět přišlo zdravé dítě a aby byla zdravá i jeho matka. Nemocniční prostředí porodnice je možná deprimující, ale jsou tam lidé, kteří mají prostředky jak při porodu pomoci, a opravdu pomůžou.Vůbec nechápu,jak mohou některé ženy pohlížet na lékaře v porodnici jako na někoho, kdo jim chce snad ublížit, nebo co. Proč by to dělal?
 Příspěvky 110 z 615 [Dalších 605 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.