| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Gynekologické záněty v dětství

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1114 z 14 
3.9.2008 8:54:58
Moje dcera prodělala gyn.zánět před rokem a půl, a i když jsem s ní už zažila hodně (vážná nemoc, hospitalizace 4x), tak tohle bylo naprosto něco neskutečného. Dcera je velmi mírná a hodná, ale tehdy měla hysterické stavy, deprese a čípek jsme zavedli pouze 4x. Víckrát se to prostě nepovedlo. Naštěstí léčba stačila a zatím se to více neopakovalo.

Je pravda, že používáme pouze gel na intimní hygienu, je od malinka naučená nesedat si na veřejné toalety, utírat se po každém použití toalety. Několikrát ročně užívá brusinky (tobolky), dříve pila každý den urologický či ledvinový čaj. Pitný režim i v noci již 5.rokem, to si koriguje sama (na doporučení nefrologa).Bohužel v 5.letech prodělala závažné onemocnění, které v konečné fázi mělo negativní vliv na její ledviny, proto pravidelně je sledována na nefrologii.Nyní je naprosto bez obtíží a zdá se, že je vše v pořádku.

Zatím se držíme v pohodě, dceři bude příští měsíc 10 let.
Lucka
  • 
3.9.2008 5:58:57
Taky jsem používala jednorázovky, ale 6 ??? Naše denní spotřeba byla cca 12. Pořád jsme kupovali pleny :o)), ale myslím, že u holčiček se to určitě vyplatí. Pipnku od malinka kontroluji, po porodu jsme se rychle zbavili mázku a naše paní doktorka na každé kontrole kontrolovala. Byli jsme pochváleni :o))) Všechno bylo v pořádku a ve 4,5 letech dostala výtok, nakonec se ukázalo, že to byl střevní bacil.
Severka + dráčorka 2 roky
  • 
2.9.2008 23:45:46
Ahoj, taky děkuju za otevření tohoto citlivého tématu. Moje malá je momentálně v léčení - má gyn.zánět způsobení střevními bakteriemi + doléčili jsme po 3 týdnech antibiotiky zánět močových cest. Na ten gyn.zánět jsme museli zavádět vaginální mast, příšerná záležitost,utrpení pro všechny zúčastněné. Fakt nerada bych to léčení opakovala. Nemáte někdo zkušenost s nějakou prevencí případně lázněmi? Jsem ochotná snad podstoupit cokoliv,jen ať je malá zdravá a bez následků v dospělosti. Jinak hygienu dodržujem dost dobrou,fakt se snažím, plíny už taky nemáme.. díky moc za radu
Hanka
  • 
2.9.2008 10:53:45
Jsem ráda, že se tady toto téma objevilo, moc se o něm nepíše. Přitom podle mého názoru většina holčiček v dětství tento problém zažije, některé dokonce opakovaně. Některé moje kamarádky říkají, že si jejich dcerky často stěžují na svědění dole, ale nic s tím nedělají, dokonce to neřeknou ani pediatričce na kontrole. Myslím, že je to chyba, jednak tím děti dost trpí (sama jsem to v dětství párkrát zažila) a jednak neléčené záněty v dětství mohou (podle mě)způsobit problémy i v dospělosti (sex,...)
Moje malá měla srůsty, přitom nosíme bavlněné plenky, prášek jsem nepoužívala, vyvařovala jsem v hrnci na 100°.. Přišli jsme na to ve čtyřech měsících, podle mě to měla už od miminka, bylo to totiž pořád stejné. Kdyby to postupně zarůstalo, poznala bych to. Doktorky by to měly pravidelně kontrolovat, jak má prvorodička vědět, jak to tam má u holčičky vypadat? Nevšimla si toho ani moje máma ani babička, fakt to není moc poznat.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1114 z 14 

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.