Marcela |
| • |
18.8.2008 8:29:36
Autorko fakt dobrý článek. Ten závěr mě dostal.
Doufám, že jdeš studovat žurnalistiku, nebo češtinu nebo tak něco..¨ Přeju ti, ať ti zůstane ten nadhled a smysl pro humor celý život. |
Barča, 2kluci |
| • |
18.8.2008 7:33:57
Dostala jsi mě, jsem vandal ukradla jsem z pole JZD s kamarády asi 10 brambor a 10kukuřicí ročně a snědla je. Zničila jsem tak krásné rovné řádky na lánu brambor a kukuřice. Taky jsem zničila běháním po travnatém hřišti místnímu fotbalovému klubu nějaký ten drn trávy.
Trošinku rozdíl ukrást hasící přístroj, vytrhat lino, rozbít okno - vše píše, že udělali tudíž asi byla přítomna. |
Pruhovaná |
|
|
17.8.2008 10:36:36
Libiku,
mně se ten článek teda moc nelíbí. Ale to je fuk. Spíš jsem se chtěla zeptat, myslíš, že nedělání kompromisů je pozitivní? Mně se zdá, že například moje patnáctileté vcelku dost dobré manželství je založené na kompromisech (no občas i nějaký ten konsenzus se najde). Když mi došlo že to tak je a jinak nebude, bylo to určité zklamání, přiznávám, že jsem si tak ve dvaceti představovala splynutí duší a jednotu názorů, ale co se dá dělat . Několik našich nekompromisních známých je úplně zbytečně rozvedených. |
Helena, 3 dospělé děti |
| • |
17.8.2008 10:27:27
Pokud se někdo dokáže chlubit svým vandalstvím, svědčí to o jeho naprosté hlouposti.
|
|
|
16.8.2008 23:49:17
gekon,
gympl jsem nestudovala, ale podobný názor jsem slyšela od lidí, kteří ho studovali - oni tedy měli čtyřletý. A říkali, že ti z osmiletých byli často právě v pomyslném středoškolském ,,prváku" přešlí mrazem, kdežto oni se k maturitě dostali celkem ,,svěží." Samozřejmě nelze zobecňovat - někdo je dobrý a v pohodě furt, ale věřím, že i na dost inteligentní děti je to od šestky nápor (středoškolský přístup ke studiu a do toho puberta...). No a k další části tvého příspěvku...jsou gymply a gymply. Někde mají přísné podmínky a fakt se snaží vychovat lidi, které mají něco v hlavě, ale znám taky gympl, který má titul: ,,učňák mezi gymply...". Takže tak. Je to i o lidech a prostředí. |
|
|
16.8.2008 15:43:20
Myslíte si skutečně, že gympl je za odněnu? A zvlášť ten osmiletý? Podle mých zkušeností nikoli. Gympl vychovává "elitu národa", jak říkala naše nesmírně přísná němčinářka, která se později asi zhroutila...
Myslím si, že pokud děti opravdu nejsou rozhodnuty pilně studovat, jít na vysokou a podobně, měli by zvolit jiný typ školy,(osm let je dlouhá doba). Možná spolužáci oné slečny zlobili proto, že byli unavení, přetížení, někteří nebyli na takový nápor zvyklí. Ano, někdo jim měl nastavit zrcadlo, nejlépe rodiče a kvalifikovaný pedagog. Ono se to ale v některých případech lépe řekne, než udělá. Myslím si, že práce učitele je jedna z nejnáročnějších a vyžaduje stejně profesionální přístup, jako u lékaře! Pracovat s myslí lidí není jednoduché! ![]() |
|
|
16.8.2008 15:43:10
Myslíte si skutečně, že gympl je za odněnu? A zvlášť ten osmiletý? Podle mých zkušeností nikoli. Gympl vychovává "elitu národa", jak říkala naše nesmírně přísná němčinářka, která se později asi zhroutila...
Myslím si, že pokud děti opravdu nejsou rozhodnuty pilně studovat, jít na vysokou a podobně, měli by zvolit jiný typ školy,(osm let je dlouhá doba). Možná spolužáci oné slečny zlobili proto, že byli unavení, přetížení, někteří nebyli na takový nápor zvyklí. Ano, někdo jim měl nastavit zrcadlo, nejlépe rodiče a kvalifikovaný pedagog. Ono se to ale v některých případech lépe řekne, než udělá. Myslím si, že práce učitele je jedna z nejnáročnějších a vyžaduje stejně profesionální přístup, jako u lékaře! Pracovat s myslí lidí není jednoduché! ![]() |
anies,dcera 11, syn 8 |
| • |
16.8.2008 15:14:45
Možná, že podobné pocity mělo víc letošních maturantů, ale naštěstí jen jeden napsaný je zveřejněný......
Pocity maturanta, to chápu, ale uveřejnit to jako článek na této doposud celkem solidní stránce????? Nějak mi uniká smysl PROČ.....Ostatní články, na které jsem tady narazila mi připadaly smysluplnější, k zamyšlení, k diskusi apod. |
eau a lipo |
| • |
15.8.2008 21:16:55
Barco, ohrazujes se tady, ze autorka clanku znicila "tolik" ciziho majetku(ani zminka o tom, ze by to udelala ona...a kdovi co je na tom pravdy a co si prikreslila)..., ale pajtlovani cizich brambor a kukurice je ok????
|
Teraza Horáková |
|
15.8.2008 21:07:12
zuzkasim, tahle debata mne nezaujala, ale Tvůj příspěvek ano.... Svatá pravda, divím se po každých třídních schůzkách.
|
Adventní víkendČeský Krumlov
Valašská výstava betlémůZlín
Vánoční koncert Chorea BohemicaPraha 3
Živý betlémVsetín
Štědrý den v Zoo OlomoucOlomouc Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.