| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Byli jste také takoví?

 Příspěvky 110 z 126 [Dalších 116 >>]
Vopršálková Štěpánka
25.6.2018 12:54:34
ne~R^
Betka
  • 
14.9.2008 20:30:34
úplně v tom vidím naši třídu! taky jsme nejhorší na škole, obávaná třída, kterou (skoro) nikdo nechce... ten článek mě dostal a je vážně dobře napsanej. a ti, co vás obviňují z vandalství atd. atd., asi zapomněli (nebo byli vzorní svatoušci) a nemají ani dost empatie na to, aby poznali, jak se chovají jejich děti v kolektivu vrstevníků..nebo si to nechtějí připustit.. a ještě něco: kritikové, berete to moc vážně...
19.8.2008 11:41:17
Autorce nepřeju nic zlého, ale odmítám se bavit tímto článkem. Příjde mi neuvěřitelný. Já chodila na vesnickou školu, kde jsme si nedovolili a ani vlastně neměli potřebu takto vyvádět. Navíc: učitelé i naši rodiče táhli za jeden provaz - což mi dnes chybí. A na střední škole na takové blbiny fakt nebyl čas! Byli bychom sami proti sobě. Na výlety jsme jezdit chtěli. Zrovna tak absolvovat různé školní akce. Pokud se u nás vyskytl "harantismus", tak snad jen ve formě "fiflen", ale tomu se prostě zabránit nedá.
Barča, 2kluci
  • 
19.8.2008 7:10:31
Neboj naštvaná tedy vůbec nejsem. Náhodou mě tahle diskuse baví. Máš pravdu, že mám na určité věci více méně vyhraněný názor. Na střední (už skoro středověk - pro mě) vzpomínám fakt ráda právě na ty blbosti co jsme prováděli, ať se jedná o útěky ze školy, alkoholové dýchánky, ale spíš fórky, který jsme si na sebe navzájem vymýšleli. Ale vzpomínat nadneseně-nenadneseně jen na dělání bordelu mě opravu příjde divné.
Co se týká anarchistů na ty mám bohužel tenhle názor.
Co se týká mého materialismu tak si myslím, že to není tak zlé - neumím upřímně hodnotit sama sebe.
19.8.2008 0:13:18
Naprostý souhlas. Nechci omlouvat pubertální zlotřilosti, ale když si vzpomenu, jak nezajímavé, někdy i přímo zoufalé byly některé hodiny na střední, tak není divu, že si pak puberťáci vymýšleli něco, při čem by mohli vybít energii. A není to jenom o tom, že "my jsme až tak hrozné věci nedělali" - na jednu stranu beru v úvahu nadsázku autorky, na druhou stranu tohle jsou opravdu jiní puberťáci než jsme byli my. Je to počítačová generace - od malička jsou zvyklí používat počítače, jsou zvyklí na to, jaký je svět počítačů a počítačových her: rychlá zpětná vazba na akci, barvy, pohyb, nutnost sledovat několik věcí najednou, nutnost rychlých reakcí... Mozek se tomu přizpůsobí (říkají odborné publikace) - a vnuťte pak takovému puberťákovi frontální výuku...
eau a lipo
  • 
18.8.2008 20:43:13
Barco, nemuzu si pomoct, ale pusobis nastvane a ja se tu s nikym nehadam ani hadat nechci.
Dostala ses sama a vicekrat. Holt pokud nejsi schopna kriticky zhodnotit vlastni jednani tak bude tezke s tebou vyjit, ale ja se o to pokusim, nebot mi prijde, ze ti uniklo o co tu vlastne jde a zbytecne se rozcilujes-pokud to ovsem neni tvuj zamer.
Udelala sis na clanek nazor velmi uzkouhle bez moznosti jakehokoliv omylu z tve strany a tvrdosijne si tady za tim stojis.Navazis se tu do clanku ktery je psany s nadsazkou (jak to tady Tethalka upresnila ze se opravdu jedna o clanek s velkou davkou nadsazky), ktery neni popisem rozmeru skod, ale jen jakymsi zpetnym nadlehcenym pohledem na studium na gymnaziu v PRAZE (tudiz i kdybychom se priklonili k rozsahu skod, tak pole siroko daleko nikde, ze by si misto toho mohli napajtlovat neboli nakrast nejakou kukurici :-) ). Navic se navazis i do autorky, kterou uz vubec nemuzes znat a taky do spousty jinych lidi, kteri dle tveho nazoru nemaji dost vysoke IQ napr jen proto, ze kresli nebo kreslili po lavicich, navazis se do anarchistu, kteri jsou dle tebe jen fetaci.
Ale vis co? Myslim, ze kamenem urazu neni jak moc to lino bylo vytrzeno nebo poskozeno, zda to okno nekdo rozbil nechtene nebo jak to bylo, zda tu tridni knihu nekdo vratil, stejne tak s hasicim pristrojem, ale to, ze kazdy mame jiny humor a jine chapani materialniho sveta-nekdo je materialista, nekdo ne (ty jsi pravdepodobne ta materialistka...ja nejsem) a vubec jine chapani sveta. Tedy my dve se muzeme shodnout na tom, ze vandalismus je spatny, ale kazda pod tim budeme videt neco jineho....
Docela jsem se rozepsala vice nez jsem chtela, v podstate jsem chtela napsat,ze at uz mas jakykoliv nazor mas na nej samozrejme pravo, ale neprezentuj ho jako svaty, obzvlast, kdyz jsi jeste nedavno kradla na poli brambory...nic ve zlym...dobrou noc

18.8.2008 13:00:33
Chichi...důchodcovské názory? Něco na tom bude, ale mě je 23 :-) a s tvým názorem plně souhlasím
Iiiks + 1 klučík
18.8.2008 12:42:04
Naprosto s Tebou souhlasím. Taky jsem něco podobného zažila.
Chvástat se něčím takovým svědčí o autorčině nevyzrálosti. Nejvíc mě na celém článku nadzdvihlo líčení, že když někdo udělal nějaký průšvih, tak se k němu přiznali všichni "jako správná parta". O tomhle ale správná parta není. Mně to přijde jako skrytý druh šikany, protože když se někdo odmítne přizpůsobit, tak okamžitě získá nálepku bonzáka. Proč by měli všichni pykat za něčí blbost? To není solidarita, to je vydírání.
Ale jinak mě docela potěšilo, že v diskusi je nás tu víc, co sdílí "důchodcovské" názory a že tudíž to s budoucností nevypadá snad tak bledě, teda pokud nenecháme svoje děti totálně zvlčit :-D a nenecháme se přesvědčit, že podobné věci jsou normální, že to přece k dospívání patří.
Beruško, máš štěstí, že i v takové třídě máš pár přátel (nezáleží přece na množství, ale na "kvalitě" ;-)). Držte se navzájem, držím vám palce :-).
Barča, 2kluci
  • 
18.8.2008 11:39:22
Já se nedostala - bohužel. Nikde jsem nepsala, že jsem bez viny, přečti si laskavě - já také bývala éro, dělala blbiny - vše uvádím.
Anarchisty bohužel mám zařazené jen jako zfetované vyvrhely - promiň.
Jinak nechápu jakou souvislost má koukání na televizi a vandalství ?
Dnešní mládež trošinku znám - mám syna, kterému bude 18let, chodí na víceleté gymnzázium, svatoušek teda není ani omylem, ale VANDAL v žádném případě. Trošinku si myslím, že na to má vliv výchova, hodně na to má vliv IQ.
eau a lipo
  • 
18.8.2008 9:49:55
nene nedostala :-)...mne je to celkem jedno, mne to zluci nehlo...to ty ses dostala sama...ja te jen chtela upozornit, ze nejsi bez viny, ale presto hazis kamenem :-)

nezijeme v komunismu(bohudik) ani za prvni republiky(bohuzel) a to co je psano v clanku, at je jakkoliv nadnesene, je primo umerene teto dobe...

ja jsem holt ten buran anarchista co se clanku spis zasmal, nez zacala utocit na nekoho koho osobne neznam...

mimochodem, co si myslis o tom jakou roli v tomhle hraje koukani na televizi? ja bych rekla ze docela podstatnou...
 Příspěvky 110 z 126 [Dalších 116 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.