| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Radujte se s námi z té veliké slávy!

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 376 [Dalších 356 >>]
ali
  • 
23.6.2008 13:45:24
Jenže v tom prvotním hříchu je stejně skryt právě sex a s ním i spojené početí.

a farář se ptá snoubenců, jestli budou dítě vychovávat ve víře?
co kdyby řekli ne (to by je asi nepokřtil/, to je vlastně nutí aby dítěti už od narození vnutili víru, aniž by si dítě o tom samo dobrovolně rozhodlo
23.6.2008 13:35:47
církev neudělala z početí dítěte prvotní hřích - početí dítěte je překrásná událost a církev i z ní má radost, vlastně se k ní i snoubenci při svatbě zavazují - kněz se jich mimo jiné ptá - "příjmete děti od Pána Boha ochotně a budete je vychovávat ve víře?"...
prvotního (dědičného) hříchu se dopustili lidé na začátku, když neposlechli Boha.. člověk se s tímto hříchem rodí a křtem se právě smývá...
23.6.2008 2:06:48
ted jsem si vsimla ""TO" znamena elektromagnetickou vlnu," ...TO bylo mysleno objektem, ktery je viditelny, a to je ten, na ktery predne svetlo (tedy elektromagneticka vlna) dopada (za tmy nevidime nic) a ten objekt ty vlny odrazi - do jake miry a v jake frekvenci urcuje jeho barvu. Ovsem pokud je ten objekt mensi, nez jeden oblouk te elektromagneticke vlny (cili radove nanometry) tak ten objekt ty vlny obepluji, aniz by se od nej odrazily. Ta velikost objektu je mira viditelnosti, cili co je mensi nez vlnova delka svetla viditelne neni a lupa ani svetelny mikroskop nepomuze.
23.6.2008 1:02:34
ve své době tím rodiče docela hezky deklamovali, že se nepodělají z materialistickýho bolševika, kterému je všechno jasný. Dokonce s tím mohli mít opletačky.

Křest tě nezavazuje k ničemu a pokud jsi ateista, můžeš se mu smát a nebrat ho vážně.

Z církve lze pochopitelně vystoupit, místně příslušný pastor ti dá formulář:)
  • 
22.6.2008 22:57:13
Můžete mi někdo poradit? Jsem pokřtěná...jen kvůli babičce, rodiče mě k náboženství nevedli. Neměli svatbu v kostele, byli rozdílného vyznání. Ani nevím jak vůbec mohl ten křest proběhnout. Jsem ročník 65. Dnes jsem z přesvědčení ateista. A dost mi vadí, že zrovna v katolické církvi figuruji jako pokřtěná. Dá se křest zrušit? Nebo nějak vymazat? Přijde mi nefér být jako mimino pokřtěné, nemít možnost do toho zasáhnout. Já bych se spíš přikláněla ke křtu později. Děkuji předem za radu, doufám, že zrušení křtu existuje.
smrt vrahům
  • 
22.6.2008 22:09:57
Smrt všem církevním vrahům!!!Nedávejte jim ani korunu,natož miliardy!!!Jestli-že je ten váš bůh,či aláh spravedlivý,proč trestá i naše malé dítě postižením?Ani my jsme nikomu nic neudělali!!!
22.6.2008 20:08:40
Ireno,
s tim ja samozrejme souhlasim, jen to, co vidime pri sledovani ctvrteho dilu Chaluparu nejsou elektrony, ale jejich zobrazeni, nebo respektive to, co zpusobily interakci s jinym materialem. Jako kdyz z kruhu na vodni hladine odvozujeme, jak objemny a tezky predmet do vody dopadl.

Veda vytvari myslenkove konstrukty, podle kterych usuzuje, jak ASI ten sutr, co zceril hladinu, vypadal. Ty konstrukty maji vzdycky nejakou chybu a jsou vzdy popltane sve dobe, to jest za vlady jineho vedeckeho paradigmatu se ze stejnych kruhu na vode vyvodi jine zavery, tedy jina PREDSTAVA nebo hypotesa o tom, jak ten sutr nebo elektron vypadal. To, co vidime, je pouze zcerena hladina a tak je to se vsim, co je nezrene.
Jana
  • 
22.6.2008 0:32:13
Ten kolotoc zacal u Sv. Petra, jemu to pravo dal Jezis, coz je podle krestanske tradice Bozi Syn a ne obycejny clovek. Takze nam vericim to smysl dava. Samozrejme cirkev samotna je spolecenstvi lidi a lide jako takovi jsou hrisni, tedy chybujici a omylni.
Me se to jevi tak, ze mnoho lidi si plete cirkev, spolecenstvi vericich (coz je skupina lidi a tudiz omylnych a chybujicich) a Boha, ktery je dokonaly.
21.6.2008 9:41:59
Věřím na nějaký svět po světě nebo cestu po cestě. Člověk mi přijde jako něco tak zvláštního, že nevěřím, že by to smrtí mohlo prostě skončit..leč hádat se o to nehodlám.
Klasicky v Boha přímo nevěřím (alespoň ne toho křesťanského (katolického..)) apod.
A přijde mi zbytečný hádat se o tom....marný spory před polednem.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 376 [Dalších 356 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.