| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Radujte se s námi z té veliké slávy!

 Příspěvky 110 z 376 [Dalších 366 >>]
jájina,jedno dospělé dítě
  • 
4.3.2009 18:35:29
panebože,pejskové a kočičky nevěří v boha,protože nemají vyvinutý mozek na to aby přemýšleli.Lidé začali věřit až když začali myslet,ale ještě ne natolik,aby si zdůvodnili jevy,které už dnes dokážeme bez problémů vysvětlit.Např.Pejskům je jedno,jak vzniká oheň,protože nepřemýšlejí,jednají většinou pudově.Lidé se naopak ve vývoji kdysi dostali tak daleko,že začli přemýšlet,kde se oheň bere a nenašli "vědecké" vysvětlení,tak si to vysvětlili tak,že jim ho dal bůh.Tak závěrem:Lidé zčli věřit v boha až když začali přemýšlet a né,že začali přemýšlet až když začali věřit v boha.Nemůžu věřit v něco,když nemyslím,nebo snad jo?Takže závěrem,Monty,jsi hrozná blbka
lionita
28.6.2008 20:48:37
Ahoj, v bibli se píše: "Na počátku stvořil Bůh nebe a zemi..." a pak jsou tam vyjmenovány jednotlivé úkony a výtvory. Ten kdo to před několika tisíci lety psal sotva věděl, jak to ve vesmíru chodí, měl o světě poměrně jednoduchou představu. Ale jedno věděl jistě, a to chtěl všem sdělit: Bůh stvořil vše viditelné, materiální (zemi) i duchovní (nebe). Dneska by asi napsal, že svořil ňákou kuličku a ta bouchla, hmota se rozpínala a od té doby se točí svět :-D Člověk pochází ze země (hmoty), ale Bůh mu vdechl ducha. Nevylučuje to možnost, že ta hmota byla organická a říkalo se jí lidoop ;o) a od té doby je člověk člověkem.. Nebuďme fanatici.
K těm zkouškám.. Učitelé dávají žákům žkoušky, které MOHOU zvládnout. Bohužel, někdy si žáci svou svévolí a leností toto znemožní. Možná by stačilo včas uposlechnout rad učitele. Nebo žákům jiní lidé ublíží a ztíží podmínky :-( Možná by stačilo důvěřovat /věřit/ učiteli a poprosit ho o pomoc, posilu a pochopení.
antibůh
  • 
28.6.2008 9:34:26
Věřící všeho kalibru,pokud jste a čestní lidé,vraťte nám většině nevěřících miliardy,které nám nedobrovolně roky odebíráte z našich daní!!!Nedá se ani opomenout,jakým brutálním způsobem se církev dostávala k moci!!!Jste následníky mučitelů a vrahů.Tyto miliardy by výrazně pomohly snížit počet úchylů,násilníků a vrahů našich dětí,kterým přihlíží celé vaše"slavné"božstvo a nezasáhne,protože nic takového NEEXISTUJE!!!Tuto lůzu vy podporujete???Rv
antibůh
  • 
28.6.2008 9:32:51
Věřící všeho kalibru,pokud jste a čestní lidé,vraťte nám většině nevěřících miliardy,které nám nedobrovolně roky odebíráte z našich daní!!!Nedá se ani opomenout,jakým brutálním způsobem se církev dostávala k moci!!!Jste následníky mučitelů a vrahů.Tyto miliardy by výrazně pomohly snížit počet úchylů,násilníků a vrahů našich dětí,kterým přihlíží celé vaše"slavné"božstvo a nezasáhne,protože nic takového NEEXISTUJE!!!Tuto lůzu vy podporujete???
24.6.2008 21:30:05
Žabátko,
pro úplnost dodávám, že mým cílem nebylo dokázat, že je špatné, když jsi šťastná a cítíš svojí rodinu za úplnou i bez oddacího listu i bez Boha.
Mým cílem bylo vyjasnit, co pro mě znamená termín "berlička", a že v mém smyslu chápání není moje víra takovou berličkou.
Pokud bys totiž chtěla Boha (nebo víru v něj) nazvat berličkou, protože mi pomáhá duchovně růst a unést to, co bych sama zvládla hůř, pak bys musela berličkou nazvat i přátele a rodinu - výsledek je totiž velmi podobný.
To je to, co jsem chtěla svým příspěvkem říct.
23.6.2008 16:11:39
Nějak jsem to omylem odklepla dřív, ještě jsem chtěla reagovat na tu zpověď.
Nejsem katolík, a nevím jak to u nich funguje. Ale vím, že samotné odříkání modlitbičky nikoho nezmění. Na tomhle se asi shodneme i s katolíky.
Já jsem taky pro, že problémy se mají řešit, má se k nim člověk postavit čelem. A když je to třeba, uznat svojí chybu, omluvit se a dát do pořádku, co je třeba. Výmluvy a omluvy ani kostel nejsou samy o sobě dostatečné.
Mně k tomu správnému postoji pomáhá moje víra. Tobě Tvoje soběstačnost...
23.6.2008 16:08:54
Díky za upřímnost ;)
Je pravda, že můj příspěvek byl zcela jistě subjektivní. Naprosto souhlasím, že Ty jsi se svým životem spokojená a vnímáš ho za plnohodnotný i bez svatby a bez víry. Já, když jsem poznala dobré manželství i vztah s Bohem, už si bez toho nedokážu představit opravdu spokojený život. Ale píšu to jako svojí zkušenost než jako argument.
S odporem k církvi je to strašně dlouhé téma, asi to nebudu načínat, jen že Tě chápu. Snad jeden z významných křesťanů (nemám paměť na jména) řekl: "Křesťanství má jednu velkou slabinu - křesťany" ~j~
23.6.2008 16:08:52
Díky za upřímnost ;)
Je pravda, že můj příspěvek byl zcela jistě subjektivní. Naprosto souhlasím, že Ty jsi se svým životem spokojená a vnímáš ho za plnohodnotný i bez svatby a bez víry. Já, když jsem poznala dobré manželství i vztah s Bohem, už si bez toho nedokážu představit opravdu spokojený život. Ale píšu to jako svojí zkušenost než jako argument.
S odporem k církvi je to strašně dlouhé téma, asi to nebudu načínat, jen že Tě chápu. Snad jeden z významných křesťanů (nemám paměť na jména) řekl: "Křesťanství má jednu velkou slabinu - křesťany" ~j~
23.6.2008 15:48:27
Ještě mě napadá takové přirovnání. Jako kdyby lidé za X let vyrůstali jako klony, bez rodiny, bez rodičů, a považovalo se to za normální. Jak by na Tebe působilo, kdyby někdo tradiční rodinu a rodičovskou lásku a podporu považoval za berličku?
Jistě, dá se žít bez blízkých přátel, bez rodičů, bez Boha... Ale je to smutné, neúplné. A nemůžu se ubránit dojmu, že tak by to být nemělo. Nebo že nejlepší je to "kompletní". ;)
23.6.2008 15:44:11
Žabátko,
promiň, že reaguju až teď, ale měla jsem nepředstavitelnej fofr a šerednej tejden... Teď už jsem na příjmu.
Otázka je, co znamená slovo BERLIČKA. V mém vnímání je "berlička" únik od reality, který nic neřeší a nevede k dobrému (např. hra na počítači), nebo hůř, který ještě přilévá oleje do ohně a vede k horšímu (např. alkohol, drogy...)
Pokud mi víra v Boha pomáhá pochopit svoje okolí nestranně, odložit svoje sobectví a sundat klapky z očí, dělat správná rozhodnutí, chovat se zodpovědně a růst do zralosti, dodává mi sílu a povzbuzení... Tak proč ne?
Protože moje víra k Bohu (a mnoha dalších přispěvovatelů, co jsem tak pročítala) je především o lásce mezi člověkem a Bohem. Jako třeba ideální rodič pomáhá svým dětem, dává jim zpětnou vazbu, je jim k dispozici s radou i pochopením, a hlavně láskou... Taky to přece není žádná berlička, naopak. Tak by to přece mělo být, ne?
 Příspěvky 110 z 376 [Dalších 366 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.