| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak matky přicházejí o zásady III

Příspěvky 110 z 74 [Dalších 64 >>]
13.4.2008 14:37:59
Malá má už dva a půl roku, od té doby, co jsem přestala kojit (což už je asi rok), musím si chodit s malou lehnout po obědě i večer. Někdy usnu s ní, někdy to zvládnu a můžu udělat nějaké domácí práce... Teď čekáme druhé dítě, tak jsem zvědavá, jestli budu uspávat obě děti nebo jenom to větší. Zatím se nám nepodařilo nahradit jako uspávadlo maminku tatínkem. Tatínek je prima, ale na spaní jedině maminka... ~j~
Křupky jsem kupovala v Natuře. Co se týká odlepování s tím zkušenosti nemám, ale křupka z kočárku šla očistit lépe než rohlík.
Hanka, syn 2,5
  • 
9.4.2008 14:43:11
Syn nám spinkal od narození sám v postýlce bez sebemenších problémů. Nyní čekáme druhé mimčo a bohužel již 6 týden musím ležet. Což znamená, že se s ním moc nevidím, resp. se mu nemohu tolik věnovat, jako předtím (přes den - v leže je plno věcí těžkých. Manžel s ním i odjížděl na každý víkend k babičce, abych mohla ležet, protože 2,5 leté dítě člověka celý den ležet nenechá. Z ničeho nic nám začal zadrhávat v řeči a budit, takže jsem se jednou zasekla a řekla jsem, že si ho prostě vezmu k sobě do postele, aby byl také se mnou (i mně chyběl kontakt s ním). Ihned se vše změnilo, mluví zas úplně normálně a spokojeně spíme všichni (tedy - já již míň, ale za to rozhodně nemůže Matýsek ;):-)
Helča+3svišti
9.4.2008 13:55:57
Ač je náš pes pažravec, kukuřičné křupky už mu nejedou... Se stejnou jistotou, jako se Vám lepí na podlahu nebo na koberec, se mu totiž lepí na zuby...:-)))
Ilona (kluk, 1 rok)
  • 
7.4.2008 9:28:57
u nás to bylo na začátku trochu jinak. synek jako mimi s námi v posteli být nechtěl. budilo ho naše vrtění. v postýlce spal sám a rád. usínal sám při puštěném kolotoči nad postýlkou bez řevu. řeklo by se ideál :-). jenže v 9 měsících jsem přestala kojit a jako by mu ten noční kontakt chyběl a byť v postýlce usíná sám, tak při prvním a nutno dodat, že jediném nočním probuzení kolem půlnoci se nám stěhuje do postele :-) ale nám to nevadí. spíme s ním rádi. normálně bych ho po uklidnění třeba i do postýlky vrátila, jenže já jsem takový spáč, že usnu dřív než on a probudíme se spolu až ráno, takže o nějakém vracení do postýlky nemůže být ani řeč z mé strany :-)
taky si myslím, že do toho, že chce spát ve své posteli jednou dospěje sám a nemyslím si, že by to muselo být někdy v 7 letech. mě naši do postele nikdy nebrali, a já jsem jako dítě měla noční můry a špatně se mi spalo, tak nechci aby tak kluk skončil taky...
a jinak jsem na tom s těmi zásadami úúúúplně stejně jako pisatelka článku :-). už mi taky zbývá jen pár naivních představ a zásada žádná :-)))
7.4.2008 8:19:33
První křupky, které jsem Kubíčkovi dala, tak se lepily úplně všude. Nejvíc od nich byl ulepený on sám. Pak jsem koupila druhý pytlík (a fakt už nevím, jestli stejné nebo jiné značky) a ty se tak nelepily a ani další se nelepí. Asi mám obrovský štěstí.
sojka+07+09
6.4.2008 23:23:22
a taky se doporučuje,udělat přesun do vlastní postýlky jako úžasnou událost, kterou dostane dítě za odměnu.klidně i s oslavkou a dospěláckými privilegii. Můžete začít tím, že natáhnete provázek mezi jeho a vaší postelí a dítě bude vědět, že je spojené a může kdykoliv zatahat, když se bojí.
Stova, kluk V/07, holka XI/05
6.4.2008 21:59:26
Já zas říkám "chlapíček" a "chlapák" :-)
6.4.2008 21:21:53
Naprosto souhlasím.Rozmazlujme:-D.I když já tomu rozmazlování neříkám,pro mne je to samozřejmá věc.Miluji svoji holčičku a neměla jsem jí proto,abych na ní lila studenou vodu,nechávala ji plakat samotnou v postýlce a plácala jí,když by byla vteklá.
Každý dospělý někdy dostane vtek a bije nás někdo?
6.4.2008 21:14:47
Jen se chci zeptat,jak velký byl záchvat vzteku,že jste použila studenou sprchu???
6.4.2008 21:11:38
Moje dcerak spí se mnou v posteli,protože to tak chceme obě.Když jsem se rozhodla nechat jí spát v postýlce,tak spala a jediné,komu to možná vadilo,jsem byla já.Rozhodně nemyslím,že by byla rozmazlená,možná máme jen jiné názory na výchovu,ale hranice máme pevně stanovené.Je jí 9,5 měsíce a poslouchá tak,jak je to v jejím věku možné.Máme mezi sebou vztah máma-dítě a je to vztah milující.Nejsem zastáncem toho,že dítě nechám vyřvat,protože se to má,že spí ve své postýlce.
Také zrovna nevyhledávám řvoucí děti a je jedno,jsetli řvou z rozmazlenosti nebo z toho,že jsou nešťastné,potože je rodiče nechávají ,,vyřvat".
 Příspěvky 110 z 74 [Dalších 64 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.