| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Chraňme své děti

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 246 [Dalších 226 >>]
petrabubli
1.4.2008 11:49:07
Ahoj,
tak tenhle problém jsem měla taky a rozhodla jsem se ho řešit jako "ta zlá, divná, netýkavka a podobně", ale jsem a byla jsem ráda. Taky jsem samozřejmě pyšná, když na moje dítko někdo zálibně pohlédne a řekne, ty jsi ale hezkej kluk (většinou to bylo hezká holka, vypadal jak andílek, ale to už jsem psala jinde)
Taky nejsem zastáncem sterility, a vím, že s bacily se potkáme všude, ale proč bychom jejich množství měli ještě násobit tam, kde to není nutné. Když se mi někdo snažil sahat do kočárku, byla jsem slušná, ale nekompromisní - nezlobte se , ale do kočárku ne,teď lítá takových bacilů a my jsme trochu alergický nebo - po pusince ne, má trochu problém s pletí...neurazí to, nemusí si lidi myslet, že jste netýkavka, ale musí to pochopit. A malej se už odmala učí, že něco slušně odmítnout není špatné. Musím se trochu vytahovat, synek je alergický na čokoládu a odmítáním a vysvětlováním se mi povedlo to, že ho nemusím všude hlídat, že řekne už od tří let, že čokoládu nesmí, že po ní má puntíky.Paradoxně největší problém s tím byl u prababičky a jedné babičky, které mě přesvědčovaly, že trocha přece nevadí a že "to dítě nemá žádnou radost, všichni ostatní můžou a on ne". A babička se pak ještě párkrát snažila mu dát něco tak, abych já neviděla a když jsem ji při tom přistihla - respektive dítko přišlo říct, že mu babička dala bonbonky a ony jsou čokoláda- tak jsem tedy slušnosti pozbyla a babičce vynadala. Jinak od těch cizích lidí jsem se nedočkala nějaké výrazně negativní reakce, říkala jsem vždycky promiňte,nezlobte se, ale ne... a stačilo to (asi dvakrát ne, tak jsem hodila "ksicht a řekla,že to myslím vážně a bylo)
Synka ještě učím, že když se chce s nějakým dítkem podělit o bonbony třeba na pískovišti, musí se zeptat jeho maminky nebo tety a fakt to funguje, i když jinak je to raubíř a čert jak se patří.
30.3.2008 20:28:28
No, ale to ten tvůj vozík taky, a taky na dítě šaháš - i když je tvoje, tak bacily na něho přeneseš tak jako tak...
  • 
30.3.2008 0:13:35
Kolik fyzickeho kontaktu je lidem vuci cizimu diteti dovoleno, vidim jako kulturne podmineny fenomen - v nasi relativne chladne kulture je fyzickeho kontaktu vseobecne dovoleno mene nez v teplejsich jiznich kulturach. I moje blondate dvoulete dite meli neznami lide v Peru na ulici tendenci libat. (Jejich deti jsou pouze cernovlase). Nemyslim si vsak, ze tato rozdilna mira fyzickeho kontaktu je zodpovedna za vetsi ci mensi nemocnost deti, mozna spise za jejich miru imunity a hlavne za miru tolerance tohoto fyzickeho kontaktu rodici: U nas se rodice dokazi nastvat, to by v Peru pravdepodobne nikoho nenapadlo.
A proc zrovna u deti prekracuji lide limity fyzickeho priblizovani, ktere by si u dospelych nedovolili?
To je zcela prirozene - dite povahou sveho byti vysila signaly, ktere vseobecne dospele na celem svete motivuji k tomu, aby na ne reagovali. Je to mimochodem zdravy mechanismus, ktery novorozencum zajistuje preziti -jejich signaly je tezke nechat bez odezvy, A tak jen malo dospelych, na ktere se dite usmeje, dokazi odolat a neusmat se zpet - o tom pise i docent Matejcek ve svych knihach. Nelze proto srovnavat miru fyzickeho kontaktu, kterou cizi lide venuji cizim dospelym versus detem.
A nakonec jen muj osobni nahled na vec: Ja jsem za fyzicky kontakt mezi lidmi vseobecne vdecna. Povazuji ho za projev odlozeni urcitych zabran, snahu o navazani kontakru a priblizeni se lidi sobe navzajem i z hlediska psychickeho, coz muze v lidech vyvolavat pocit stesti. Jsem si ale vedoma toho, ze nekdo, kdo zazil fyzicke tyrani ci zneuzvani, muze mit fyzicky kontakt spojen naopak s necim negativnim.
Johanka

29.3.2008 10:08:49
Líbí se mi, jak přesně a trefně jste situaci vystihla. Souhlasím a názory lidiček, kteří nějak "nepochopili" o čem je řeč, bych nechala bez reakce ;) A ostaním přeji hodně síly v pravém momentě, aby své dítě uchránili a nestyděli se za to. Pěkný den.:-)
terrynka
28.3.2008 15:40:36
měla toxoplasmosu nebo pozitivni testy na protilátky? Mimochodem, toxoplasmosu daleko pravdepodobněji chytnete z blbě umyté zeleniny, než z vlastnictví kočky, natož z toho, že jí má soused. Toxo se na člověka přenáší požitím výkalů jejího hostitele a které jsou starší než 24 hodin. (Což zdaleka není každá kočka. Ostatně nejen kočka je jejím přenašečem). Jiná cesta přenosu (sliny, mazlení, chlupy..) neexistuje. Toxoplasmosa je nebezpečná v těhotenství, mimo něj se projeví většinou jako chřipka a poklidně odejde. Tělo si vybuduje protilátky, z toho plyne, že testy na toxo neodhalují její aktuální přítomnost, ale přítomnost protilátek. Testy na toxoplasmosu v těhotenství tedy můžou poskytnout výsledky dost o ničem.
takže: domácí číče pravidelně vybírat WC a nedlabat blbě omytou zeleninu - kor když má soused kočku ;)
Evka
  • 
28.3.2008 2:12:34
Lucie, výsledek stejný nebude. Tvoje dítě na tom bude jednoznačně lépe. Ať se to holkám líbí, nebo nelíbí, bacily jsou potřeba, a to ve velké míře, právě v raném věku dítěte. Co teď holky svojí přehnanou a úzkostlivou péčí prošvihnou, už nikdy nedoženou, a jejich prckové na to bohužel mohou doplatit formou různých autoimunitních onemocnění (jako třeba diabetes mellitus prvního typu) v pozdějším věku.
zuzini
27.3.2008 13:56:42
Sylvi, prosím Tě, kde jsi to našla? Jsem z Havířova a o ničem takovém nevím, a nemůžu to najít;((
zuzini
27.3.2008 13:56:19
Silvi, prosím Tě, kde jsi to našla? Jsem z Havířova a o ničem takovém nevím, a nemůžu to najít;((
myš
  • 
27.3.2008 10:39:09
Zuzano,
že jsi drsná ranařka usuzuju z tvého poněkud agresivního příspěvku. Realita může být o dost jiná, na anonymním internetu si lidi totiž dovolí mnohem víc než v situaci, kdy to mají člověku říct do očí.
Jo a toleranci to fakt chce, nemusíš přece hned někomu tvrdit, že neumí mluvit, je neschopný komunikace, píše na stupidní téma a tak podobně. A mimochodem já s vlezlými staroušky problém nemám žádný a představivost mám dost dobrou, takže si dokážu i představit, že někdo prostě není tak dobrej aby hned v klidu reagoval.


Gabina, 1ditko 3roky
  • 
26.3.2008 21:00:57
vite rikam si,jestli jste si treba jista, ze vase znama kolegyne si predtim nez vam sahla na vase ditko nesahala prave do svyho do svyho zadku :-) nebo nesahala na "cizi" dite a pak na to vase...nejenom cizi jsou ti "spinavy",tim chci rict,ze za sve zname nedam ruku do ohne byt je znam sebelip nez nejakou starsi pani co mi bavi dite...
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 246 [Dalších 226 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.