| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Chraňme své děti

 Příspěvky 110 z 246 [Dalších 236 >>]
Robo H.
  • 
17.3.2009 21:49:36
Kobliho - prečo teda Alene odpovedáš, navyše "sálodlouze a s chybami"... Mám sám syna a Alenu plne chápem. Chápem, že jej nevadila tá ženská (s textu sa to dalo predsa jasne poznať), iba to, že malej šahala prakticky akoby do pusy. Keď prídem domov z práce, tak si umyjem ruky, až potom necham malého (má pol roka) "ocucávať moj prst" - a to som jeho otec!......
Inak, tiež máme doma psa a normálny bordel, ale to ešte neznamená, že musí brať do pusy úplne všetko...
Alena napísala len svoj názor, nikto s ním nemusí súhlasiť. Ten server na to slúži. Kto sa tvári ako demokrat a pritom zotiera ľudí, ktorí prejavia svoj názor.
Idem radšej robiť niečo zmysluplnejšie, ako ťa vychovávať - napríklad čumieť na bedňu..
sdafdsdf sydfsaf
4.12.2008 9:05:45
Gratuluji ( a rozhodne v tom co pisi neni ironie ) k rozpoznani indogoveho ditete, v jiz tak rannem veku :-) Nebudete pozdeji prekvapena a snad i budete pripravena na drobne odchylky ve vychove ;-) Ja sama sebe jsem "diagnostikovala" az kolem 25. roku zivota, ale mluvit o tom se svou ateisticky - materilane zalozenou rodinou? Vtip? :-)
25.8.2008 8:36:46
Ahoj všichni, trochu mě pobavila diskuse, ale spíš smutně pobavila. Autorku příspěvku naprosto chápu a souhlasím. Kdo jiný má zajistit zdraví a klid pro dítě, když ne jeho matka? Sama nejsem zastáncem sterilního prostředí, ale proč by měl někdo mimču přinést do budoucna exémy, alergie, astma atd.? Sama jsem si to prožila, v den, kdy jsem se vrátila z porodnice (utahaná a otrávená z nemocniční péče), přijela tchyně a tchán. Oba kuřáci, čistota nic moc, večer grilovali a pak mi šli do ložnice k mimču. Naštěstí jen kouknout, ale i tak mi je z toho nanic ještě teď. Taky jsem nedokázala nic říct, totiž cizí umím odpálkovat (onehdy otravoval nějaký ožrala, tak jsem mu to nandala), ale těm příbuzným se to těžko říká, ale pořád si říkám: nechci, aby naše holčička měla potíže, kterým můžu zabránit pár slovy! Tak se dámy chyťte za nos a přečtěte si článek pozorněji, asi vám unikla pointaR^
Esska
27.7.2008 0:00:24
Mám 10-ti týdenní holčičku a na sahání na ní jsem docela háklivá. Jedna tetka se jala sahat na ní do kočáru, když se mnou hovořila a já ucukla pozdě. Předtím se hrabala v záhoně. Hrůza mnou bohužel nezacloumala nadarmo. Do 2 dnů moje maličká dostala hnisavý zánět spojivky. Náhoda? I kdyby, stojí to za to, nechat takovýmto způsobem "utužovat imunitu miminka"??? Následek - léčba antibiotiky.
Jsem pro, aby se každá z nás řídila svým instinktem. Být zdvořilá lze i v případě, že zamítnu sahání na miminko. Důvody dle mého soudu ani není třeba vysvětlovat. Každá matka podvědomě dělá přece pro své dítě to nejlepší. Každá jsme jiná, ale i každé dítě je jiné. A co se jedné z nás zdá jako "kravina", může jiná vnímat jako ohrožení bezpečí. Některé dítě může být olizováno zvířaty v zoo a nic se mu nestane, jiné trpí, když se něco "bakaného" mihne příliš blízko. Každá máme svoje vlastní instinkty a především zodpovědnost za své vlastní dítě. Tedy každý názor může být správný, ale pro moje dítě si budu prosazovat svoje názory, ať si každý myslí a říká co chce.
Navíc, která z nás na sebe nechá sahat kdekoho? Dotyk je intimní záležitost i v rodině a např. podávání ruky dospělými lidmi je i v naší kultuře téma samo pro sebe. I když podám ruku ze zdvořilosti každému, ne každé podání ruky ve mě vzbuzuje příjemné pocity. Naše maličké na sebe nemusí nechat sahat ze zdvořilosti.
maruzelka
23.6.2008 9:10:09
čtu tuto diskuzi od počátku, protože mě článek paní Alenky moc zaujal. Díky za něj. A k panu Gabošovi: jsme rodiče a máme za povinnost , když jsme přivedli své dítě na svět ho především chránit a ne ho připravovat na to , jaký je svět v reálu. Na to si v dospělosti přijde samo dostatečně. A ať se učí? A co prosím Vás ? Že na něj smí sahat naprosto cizí člověk , byť je to PŘÁJEMNÁ paní? A za pár let, až na něj bude také sahat PŘÍJEMNÁ PANÍ ČI PÁN to také dovolíme? Takže paní Alenko mám 3 děti 15,13 a 8 měsíční holčičku. Raději buďte klidně tou tvrdou nepříjemnou ženskou, která nenechá na své dítě sáhnou pro okolí. A tou nejbáječnější přehnaně opatrnou matkou pro své dítě. Z vlastní zkušenosti vím, že se to vyplatí. Zuzka:-D
Jana (Sara 1,5 roku)
  • 
14.4.2008 0:40:20
Mila Aleno,

ja jsem semetrika - a co!!
Od zacatku jsem "odblokovavala telem" a vyrazem obliceje a tak si jenom jednou jedna "neslusna" starsi zenska dovolila se Sarinciny tvaricky dotknout prstem.
Tu jsem tak sjela pohledem a hlasitym pokaranim "Nesahat!", ze urazene odfrcela... ;-))
A cele okoli mi prizvukovalo.

Sara je ted fantasticka, pratelska a usmevava holcicka, ktera se nenecha ani od vlastni babicky "znasilnovat" k objimani a olizovani.
Maminka to nedovoli!
;-))



4.4.2008 12:58:19
Kobliho a vy, které jste okamžitě zanalyzovaly článek a překroutily co se dalo, napadly autorku a udělaly z ní negramotnou hysterku, JSTE UBOŽAČKY!!!!

V závěru článku bylo něco jako "CHápu že jsou maminky kterým to nevadí, ale cílem proč to píšu je podpořit matky kterým to vadí aby se nebály ohradit".

To znamená, že vy, slepice, které evidentně "neberete život přehnaně vážně" :-), nelitujete času tu rozpitvávat článek který se vás vůbec NETÝKÁ!!!

Aleno,
dobře vím o čem mluvíš, a v takových chvílích se mi zatmívá před očima, a ohrazuji se. Ohrazuji se i když mu prabába cpe sladkosi ve kterých není nic než tuk a jednoduchý cukr při každé příležitosti a v mega množství, a jsem za špatno, ale vůbec mně to netankuje, je to moje dítě a na mně je zajistit aby nemělo nadváhu a zkažené zuby.Taky si ráda popovídám s babkama v sámošce nebo u doktora, ale "vocaď pocaď"- s ochmatáváním malýho nebo jeho věcí bych nesouhlasila a dala to hned najevo. Naučila jsem se vůbec být pohotová v reakcích a oprostit se od toho, zda si o mně dotyčný pomyslí to a to.
Co mně k tomu přivedlo?Bezohlednost vlastní rodiny v porodnici a následně s týdenním novorozencem doma. -Neochota umýt si ruce když se chystali sahat na týdenní miminko a předtím jeli metrem...

Tehdy jsem na to nedokázala reagovat tak ostře, aby se chytli za nos, pozdě mi došlo že kyselé obličeje mi nepomůžou, tak pak už jsem tedy byla jiná a tchyně na mně koukala jakobych měla dvě hlavy..

Teď už jsou malému dva pryč, ale až budu mít druhé mimčo, budu si ho bránit od začátku.
4.4.2008 0:11:16
Já také souhlasím. Se článkem, i s touto reakcí. Jsem ráda, že je nás víc, dodá mi to sílu při další takové příležitosti.
2.4.2008 9:32:43
Musím také se svou troškou do mlýna. Mě je 35 let, syn Honzík bude mít 4 roky.My spolu opravdu diskutujeme a často se potkáváme s lidmi, kteří nevěřícně zírají, co malému odpovídám. Například v hračkářství si vybere loď na ovládání za 4 tisíce Kč a já mu ji nechci (mohla bych) koupit a používám argumenty typu, až vyděláme penízky, a možná k narozeninám, při zvláštní příležitosti a pod. Soucitné pohledy kolemjdoucích s hodnými dětmi, které nikdy nechtěly nic drahého, nebo nevhodného... a pak děti, které mají návrhy typu, tatínek ti to koupí... vy nemáte peníze... Snad je to výchovou, ale tyto děti jsou ještě neznalé hodnoty peněz a asi dostanou vše, co chtějí. Já, ačkoliv jsme hodně "movití", nekuji vše o co si malý řekne. A na bubáky a čerty taky nevěříme. Paní, která mi nabízí, že si odvede Honzíka s sebou, když zlobí, tak té řeknu "děkuji, ale my si to vyřešíme sami". Také je u nás dovoleno diskutovat za každých okolností. Vyjadřovací schopnosti malého jsou na úrovni osmi let, tak proč ne. Kromě toho si rozvíjí empatii, citlivost a vnímá svět. Tyhle indigové děti jsou úplně jiné a mají problém se vztahy. takže kdykoli někdo začal na malého mluvit, nedej bože dotýkat se ho, zařval a schoval se ke mně. Pak úplně stačilo říci, neboj se, Honzíčku, já tě nedám a dotyčný přestal. V cizině je bohužel zvykem, že i číšníci hladí děti, tak se musí skutečně říci, nesahat. Prosím.
petrabubli
1.4.2008 12:51:10
Ahoj,
já jsem líbání na pusinku vysvětlila i svým rodičům, tedy babičce a dědečkovi synka jednoduše. Je háklivější na bacily a kdyby jednou chytil opar, jehož virus můžou mít v krvi, tak už se ho nezbaví, tak prosím, na pusinku nee, babičky a dědečkové na tvář, ostatní nee. věta typu: babí, prosímtě, na pusu ne, chytá opary a afty, který ty ani nemusíš zjistit, stačila.
 Příspěvky 110 z 246 [Dalších 236 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.