|
|
25.2.2008 9:29:51
tak tohle je ze stránek tý sáňkařský dráhy - pro ilustraci té nebezpečnosti
|
|
|
25.2.2008 9:24:48
To je zajímavý, kam se dostane diskuse, když si někdo na začátku splete sáňky s bobama....
zatím si toho všiml jen jeden kometář a ten někde zapadl - já mám totiž pocit, že se jedná o tuhle záležitost mezi bobovou dráhou a sáňkařskou dráhou je dle mého velký rozdíl - tuhle sáňkařskou si představuju jako v podstatě lesní cestu z kopce lemovanou stromama a né o nějaké technické zařízení, jakým je bobová dráha a taky se přidávám k názoru, že většina malérů vzniká z nedodržování pravidel na bobovku na Proseku docela často chodíme a krom toho, že kamarádi vylítli s vozíkem, když zkoušeli udělat tra´tový rekort a absolutně ignorovali všechny cedule o přibržďování, se nikdy nikomu nic nestalo - ale je fakt, že děti jezděj s dospělejma a né sami (ale to je o rozhoduntí rodičů a né obsluhy) |
Jelian |
|
|
25.2.2008 6:27:35
Ahojte, já jsem tedy ve Špindlu ani Peci nebyla, ale byli jsme již několikrát na dráze v Mostech u Jablunkova. Bob se tam nemůže převrátit, ale samozřejmě můžete někoho dojet (nebo on vás). Máme osmiletého syna, samotného bych ho určitě nepustila, ale pod dohledem nás, dospěláků, nebyl nikdy problém. Určitě bych nepustila někam dítě, když bych atrakci nejdřív s ním sama nevyzkoušela, abych věděla (já i on), do čeho jde, jestli na to má a jestli vůbec se mu to líbí. Ahoj
|
|
|
24.2.2008 21:25:39
Marie, já se nezlobím
. Prostě na každého ty komentáře působí jinak. Nevím,jestli jste je všechny četla, ale Pavla tam jen vysvětlovala někomu nějaké nedorozumění. Holky tam reagovaly na příspěvek Aleny, která odvodila od návštěvy bobové dráhy zajímavé souvislosti. |
| • |
24.2.2008 21:16:59
Paní Stáňo,
uznávám, že jsem to psala s horkou hlavou. Ano ulevilo se mi, protože mně naštvalo, jak paní Pavla reaguje arogantně. Působilo to na mně agresivně. Takže jsem se zastala jiných. Možná taky s přístupem agresivním. Vy jste se zase zastala Pavly. Také asi tak. A myslím, že se Vám též ulevilo, ne? ) Pavla se, bohužel, zastávala jen sama sebe.Tak se na mně nezlobte. Marie |
Jana, tři děti |
| • |
24.2.2008 20:59:03
Podobný případ jsem viděla na bobové dráze na Lipně. Tady byli děti tak patnáctileté. Chlapec na jednom bobu naschvál najížděl do druhého a za zatáčkou oba přibrzdili. V tu chvíli se vyřítila dívka na třetím bobu, ale už to neubrzdila a vjela do obou chlapců, ale tak prudce, že jeden z těch kluků vylítl tak, že by si zlomil vaz. Bolestí se rozplakal. Tohle, když jsem viděla, už jsem na boby nemusela.Jezdila jsem tam s dětma. Kdyby do mě takhle někdo narazil, tak mi dítě zabije. Další nebezpečná atrakce pro malé děti je autodrom.
|
|
|
24.2.2008 19:03:06
Ajéje tady si zas někdo ulevil
. Ten nadhled, toleranci a dobrosrdečnost popřejte, paní Marie, hlavně sama sobě. Pavle, řekla bych, nechybí. |
| • |
24.2.2008 18:00:55
Pavlo,
články jsem si pročetla, ten hlavní mně řekněme lehce poučil, ale na vás nelze nereagovat. Říkám si: Proč z vás jde tolik hysterie? Osobo - kde učíte, abych věděla, kam nedat vzdělávat své děti? Podle mně jste zakomplexovaná a řešíte si to po svém. Přeji vám trochu nadhledu, tolerance a dobrosrdečnosti. Třeba se alespoň trochu zamyslíte. Marie |
|
|
24.2.2008 13:22:51
Nedávno jsme s manželem a dcerkou vyrazili též na bobovou dráhu blízko našeho bydliště, těšili jsme se na tento výlet,protože už jsme na bobové dráze byli i minulý rok. Já jsem docela strašpytel, ale už jsem si to vyzkoušela, strach překonala poté, co jsem zjistila že můžu projet dráhou docela pomalu v pohodě. Manžel vždy sedí s dcerkou (3 roky)v jednom bobu a dovolí si jezdit docela rychle. Při jedné z jízd se za mnou řítili kluci v bobech a já začala zmatkovat, bála jsem se,že do mého bobu narazí, přišlo mi, že nemají zábrany a odstup si prostě nedrželi(asi netušili,že před nimi bude taková pomalá řidička
.Ale bob se v této dráze dá docela dobře a rychle zabrzdit, k ničemu nedošlo. Ale malinko jsem začala pochybovat, zda je to zcela bezpečné. Vím, že můj muž je zodpovědný a jede jak uzná že si může s dcerkou dovolit. Je to asi o tom přístupu a dětem se v tomto směru možná nedá úplně důvěřovat jak se zachovají a z toho pramení i bezpečnost vs. úrazy...je na každém rodiči jak se k tomu postaví a dokáže si své děti "ukočírovat", aby dodržely všechny pokyny provozovatele a předešlo se případným zdravotním následkům po úrazu. |
Terca |
| • |
23.2.2008 10:30:04
Ja osobne bych bobovku rada vyzkousela,ale prekvapilo me,ze uz dite od 6 let muze jezdit samo:-O,myslim ze by mely jezdit az tak od 10 nebo 12 let.priznam se ze jsem si ale myslela ze ta draha je jen pro dospele..
|
Živý betlémVsetín
Štědrý den v Zoo OlomoucOlomouc
Advent na KarlštejněBeroun
Předsilvestrovský výstup na BrdoKroměříž
Pražský Nový Svět pod rouškou nociPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.