| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Varování před "zábavnými" bobovými dráhami

 Příspěvky 110 z 80 [Dalších 70 >>]
NG
  • 
12.2.2009 18:21:27
Člověk ani nemusí žít rychle, ani vyhledávat nebezpečí :-). Já lyžuju od 10 let, bruslím odmalička, jezdím na kole, na vodu,... Jsem pro každou špatnost, ale snažím se být opatrná. Při sportech se mi nic nestalo (snad to nezakřiknu :-) ), ale nedávno jsem si rozbila obočí v koupelně hotelu, když jsem uklouzla, a jednou mě srazilo na přechodu pro chodce auto :-). Pak je otázka, co je nebezpečnější. Jestli jet na bobové dráze, kde jsou daná pravidla a občas tam k té nehodě dojde (ať už vinou selhání techniky, obsluhy nebo uživatelů) a nebo jít běžně po ulici. To je prostě život, někdy se tomu nedá zabránit. Určitě je dobře varovat ostatní maminky, že by si měly na těchto atrakcích děti hlídat a nebo je sem nepouštět, ale podle mě jsou i nebezpečnější aktivity a ty jsou pro život úplně běžné a nevyhneme se jim.
  • 
21.5.2008 20:12:17
Před 14 dny jsme ja a moje manželka Ingrid Golasova byly na bobove draze ve Špindlu.Moje manželka vypadla z bobu a zlomila si pateř na 5.6 obratlu.Moc nechybělo a už tu nebyla.CHtěl bych upozornit jak je to zradne a nebezpečne.Kdyby tyhle boby měli pasy tak se to mozna nemuselo stat.Davejte pozor na sve děti než je na něco podobneho pustite.Doktor v nemocnici nam řekl že se tam často stavají urazy.
m
  • 
25.2.2008 22:39:58
Paní Marie, musím říct, že s Vámi souhlasím, reakce paní P. se mi taky zdají trochu přehnané, ale ted jsme se dočkali vysvětlení - paní Pavla je učitelka a její manžel je psycholog...
25.2.2008 22:26:15
Marie, už se nebudu stavět na ničí stranu:-), ale ironii v reakci Pavly fakt nemusím, zavání to povyšováním se. Mějte se;) S.
Bára syn 7 l.
  • 
25.2.2008 22:24:14
Jak si to vůbec můžete dovolit, říkat o někom, koho neznáte, že je špatná matka, soudit a hodnotit!!! Jak sama uvádíte, to Vy napadáte lidi - konkrétně tuto paní!!! Ta žena jen řekla svůj názor na věc a nikoho neodsuzovala a nehodnotila jako VY. Copak jste tak zlá a zapšklá???~k~
Jak by bylo Vám, kdyby Vám někdo řekl, že jste špatná máma!
VZPAMATUJTE SE!!!
SnowWhite
25.2.2008 19:14:08
teda asi z hloubi duše. Patrně jsem už úplně blbá, ale nejsem schopná psát správně česky, takže se omlouvám. To už se mi docela dlouho nestalo, takové okno :-)
SnowWhite
25.2.2008 18:52:59
Milá Pavlo, úplně mě hřeje u srdce, že se tu objevují typy Vaší osoby. Člověk se hned cítí lépe. A to jsem nepoužila ani ironii, ale mluvím z hlouby duše :-).
  • 
25.2.2008 18:36:19
Pavlo,
jste ospravedlněna. Na vaší dokonalost nemám, úplně jste mně udolala. To asi budu zakomplexovaná já.:-)Je fajn mít psychologa v rodině. Tak ať vám to štěstí vydrží.
Marie
25.2.2008 16:53:08
Ve Špindlu jsme byli loni na jaře a letos se těšíme zas!
Skvěle jsme se na ní vyřádili a každému doporučuji, pro dospělého naprosto neškodná zábava (jen musí odhadnout, jak vysokou rychlost si může dovolit, a případně velice snadno během pár sekund zpomalí).
ALE dítě bych tam jentak nepustila!
Možná tak, že bych jela před ním a za námi zas někdo od nás, nebo někdo, komu bych vysvětlila situaci a poprosila ho o ohleduplnost, v čemž nevidím problém.
Jinak jsme taky museli konstatovat, že to bylo "pěkný raso", kde od nastoupení nikdo z provozovatelů nic nekontroluje a zkušení místní chlapíci potvrdili, že i oni to bez brždění nedají a není problém vylítnout ven.
I já jsem jen přibržďovala a na 2 místech jsem cítila, že bob nesedí na dráze, nýbrž levituje :-)).
Nicméně, nám se "nedohled" a adrenalin líbil, byli jsme nadšení a jak už tu někdo psal, je to na zvážení každého z nás a nemůžem čekat adrenalin a zároveň 100% jistotu, že se nám nic nestane a přenášet odpovědnost za naše rozhodnutí na někoho jiného.
ALE, budu si trochu protiřečit v tom, že nás taky překvapilo, že si tohle někdo dovolí, zábava to evidentně je nebezpečná, což by se u něčeho, kam povolí jít samotným 6letým dětem, nepředpokládalo (ale stačí si to jednou sjet a 5leté dítě bych tam samotné řádit zkrátka nepustila).
pavla12345
25.2.2008 14:49:44
Milá Marie, ráno jsem vám sem hodila krátkou odpověď, ale zřejmě skončila v propadlišti dějin, takže ještě jednou.
Je několik možností. Buď je Alena a Marie jedno a totéž, alespoň styl a úroveň by odpovídaly.
Nebo vám chybí schopnost porozumět psanému textu - to se např. hodnotí i u přijímaček na SŠ, takže by bylo dobré s tím něco dělat.
A pak je tu další možnost, že jste nečetla všechny příspěvky a pak vám chybí nikoli nadhled, ale přehled.
Vaše hodnocení mojí osoby je stejně zcestné, jako bylo hodnocení Aleny. Ve svých příspěvcích jsem nenašla ani náznak hysterie, pokud si ji ovšem nepletete s ironií. Ta tam zajisté byla.
Nicméně jste mě přivedla k zamyšlení poznámkou o mé zakomplexovanosti. Přišla jsem na to, že teď vlastně prožívám krásné životní období,kdy si opravdu nemám na co stěžovat. Přesto vás moc prosím o radu, z které oblasti života ty moje komplexy pramení. Víte, abych s tím ještě mohla něco dělat. Můžu se samozřejmě zeptat večer manžela, je klinický psycholog, něco by o tom měl vědět. Ale nezávislý pohled z okolí má také svou cenu. Pro začátek bych vyloučila komplexy ohledně vzhledu - váhu mám i po 3 dětech stejnou jako na ZŠ a manžel tvrdí, že vypadám lépe než když jsme se před 15 lety seznámili, na základě podrobného zkoumání fotek mu dávám za pravdu.
Možná bych mohla mít komplexy z nízkého učitelského platu, ale vězte, není tomu tak, neb momentálně nedostávám plat žádný. Přesto tím naše životní úroveň nijak netrpí a Vánoce na Maledivách jsme si s dětmi báječně užili.
Dětí mám tak akorát a jsou chytré, šikovné a hlavně zdravé, snad jen pes nám v poslední době postonává, ale z toho snad komplexy nebývají.
Při hledání svých komplexů jsem bezradná, prosím, Marie, pomozte!!!
 Příspěvky 110 z 80 [Dalších 70 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.