| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Endometrióza

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1118 z 18 
Verunka
  • 
27.2.2008 1:33:15
Tak ja mam endometriozu 3. st. Mam za sebou 5 laparoskopii, 2x umely prechod. Mam i přes tuto diagnosu 1 bezva holcicku, ale druhe mimco se nedari. Prvni cyklus IVF mame za sebou a ted se chystame na druhy. Bolesti mam porad stejne, po porodu se mi endometrioza vratila do 1/2 roku. Hruza.
24.2.2008 14:23:59
Hm, tak mě taky původně říkali, že mám endometriózu. Po laparoskopickém odstranění cysty a jejím histologickém rozboru se přišlo na to, že je to nádor hraniční malignity. Od operace uběhly už 4 měsíce a mé markry jsou stále několikanásobně vyšší, než je normál. Čeká mě nejspíš úplná hysterektomie, včetně vaječníků. Jedinou útěchou je, že už jedno dítko mám.
Já bych tedy žádnou bolest břicha nepodceňovala a s každým nálezem hned běžela na operaci. Mou údajnou cystu jsem si totiž díky gynekoložce "pěstovala" rok a půl. Dr. čekala, že se vstřebá...
22.2.2008 14:51:29
Já měla endometriozu několikrát a stale miminko nemám,tak vám kterým se to podařilo, můžete být štastné.Není to tak jednoduché jak píšete.Nevzdávala jsem to 8 let.Vždycky to nejde tak lehce.Po prvním léčením jsem otěhotněla,ale v 5 měsíci jsem musela jíd na potrat a od té doby několik snah a léčení a nic.Ted už se těším jen na adopčátko.
sarix
22.2.2008 9:09:07
ja to mam taky za sebou a dneska mame holcicku 5 let. hlavne to nevzdavat!!!!
21.2.2008 22:18:54
Jen bych chtěla trochu uklidnit ty, kdo četli článek a bojí se, že neotěhotní... Já měla endometriózu dvakrát a mám dvě děti, které se povedly prakticky hned ~s~ A znám několik dalších holek, které jsou na tom podobně R^ Takže jo, určitě jsou i komplikované případy, ale pokud náhodou máte tenhle nález, není důvod panikařit, není všechno ztraceno :-)
21.2.2008 16:27:59
Já měla štěstí v neštěstí - endometriozu mi zjistili celkem náhodou při laparoskopické operaci. Tou dobou už jsme se marně přes rok a půl snažili o miminko. Po operaci jsem otěhotněla v prvním cyklu. Sice mám pocit, že spíš zafungovala psychika, ale to už je jedno. Na bolesti před dětmi a operací dost nerada vzpomínám. Byl to děs. Pak jsem se snažila dlouho kojit a naštěstí vždy téměř rok a půl byla bez MS. Nyní jsem zatím bez potíží. Druhé dítě už se zadařilo za 3 měsíce.
aluli
  • 
21.2.2008 15:31:49
14 let jsem se léčila pro neplodnost......Výčet vyšetření,čekání, bolesti a zklamání nemusím popisovat, ale 5 x jsem v různých nemocnicích absolovala laparoskopii a při poslední v Gyn centru v Hloubětíně mi byla zjištěna endometrioza v takovém stavu, že tam prý musela být NĚKOLIK let.....!!!!!Moc jim za tuto důkladnou operaci, pečlivou práci a léčbu- následný umělý přechod - děkuji a děkovat celý život budu. Čekal mě poslední- 3 pokus IVF, který byl tímto ÚSPĚŠNÝ a my se radujeme ze zdravé, nádherné holčičky.....
MOMIMI
21.2.2008 14:29:59
Endometrioza je pěkná mrcha. Kdo ji nezažil, neví, o čem mluvím. Má různé stupně postižení. Každá jinak trpí. Já ji mám třetího stupně - ložiska na pobřišnici, cysty, bolesti před MS, při MS, 14 dní po MS, bolestivé močení, pohl.styk...(čtvrtá je nejhorší). Prodělala jsem už dvě laparoskopické operace, při níž mi odstranili end.cysty a laserem vypalovali ložiska. Nezdá se mi, že mi ty operace výrazně pomohly. Za ty čtyři roky, co jí trpím, jsem už zkusila hormonální antikoncepce (bohužel cysta rostla víc až do velikosti 8cm). I v umělým přechodu jsem byla. Zvládla jsem ho, ale při tom jsem menstruovala (doktoři kroutili hlavou)...a jelikož s manžou už chceme děti, tak nás brzy čeká IVF. Doufáme, že bude úspěšné.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1118 z 18 

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.