| • |
2.6.2011 12:18:14
Dobrý den,
jsem na rodičovské dovolené a začala jsem svého syna učit angličtinu sama. Používám k tomu knížky s říkankami, obrázky, DVD pro nejmenší děti s pohádkou i s nenásilnou výukou, CD s anglickými písničkami a pomalu začínáme i s jednoduchými anglickými hrami. Asi po dvou měsících, co ho učím, už vidím výsledky. Jdeme na vycházku a on mi začne sám zpívat jednoduchou anglickou písničku. Ano, některá slova mu vypadnou, ale to i v češtině. Když už na něm vidím, že je unavený a má všeho dost, přestávám i s angličtinou. Učím ho v průběhu dne, jak si vzpomenu a jak máme chuť. Nejsem žádná učitelka, ale myslím, že když je snaha, tak se hravě dá naučit. Materiály, které k tomu používám můžete najít na www.anglictinadeti.cz. Tento obchod jsem založila s cílem učit své děti anglicky z materiálů, které jsou podle mého názoru ideální pro hravou formu výuky dětí. Hezký den Andrea |
renny2 |
|
17.10.2010 12:13:01
Myslím, že se nemusíte obávat, pokud Vaše dítě nemá žádné základy z MŠ. Děti, které měly (záměrně píši měly - jakoukoli formou) cizí jazyk před zahájením výuky na ZŠ, nemají žádné "tempo" - jejich výhodou je, že už mají cizí jazyk v "uchu" a také mají zkušenost, že se mluví i jinak, než jsou zvyklé z okolí. Kromě případů přirozeného styku s jazykem od rodilého či vysoce kompetentního mluvčího (anglické školky apod.), znalost několika desítek slov, říkanek či písniček neznamená žádný významný předstih. Jelikož se i na ZŠ dnes začíná s angl. poměrně brzy a navíc jsou často od 1. či 2. třídy nepovinné kroužky, děti tento náskok velmi rychle doženou. Co je podle mě hlavním problémem, je kvalita učitelů a výuky. Vím, o čem mluvím - také jsem se zpronevěřila a neučím , ač jsem vystudovaná jazykářka, děsila bych se, co mé děti ve škole čeká.
|
|
|
15.11.2008 18:55:31
Souhlasím. A navíc je to všechno jen pro rodiče, kteří aj umí. A co ti co neumí?????????????? Já si myslím, že i děti rodičů, co neumí anglicky to zvládnou. Právě proto, že na tý úplně raný výchově to zase až tak nezáleží. Spíš na tom, co jsou schopný tomu potom obětovat.
|
|
|
15.11.2008 18:52:19
Naprostý souhlas!!!!!!!!!!!!
|
|
|
15.11.2008 18:51:06
Chevo, buď v klidu. Ty děti z MŠ nebo z různých kroužků žádný velký základy nemají. Většinou se tam učí jen slovíčka. Žádný spojování do vět a dost často je to tak trošku mimo život. Umí sice 10 různých odstínů barev, ale neumí říct. Jsem Petr a je mi sedm let. Umím plavat a mám rád naší černou kočku. Takže fakt klid. pokud klučina nechce, tak ho nenuť, jen bys mu to otrávila. Podle mě spousta dětí v první či druhé třídě absolutně nechápe, k čemu by jim mohla být aj dobrá. Chápou to jen ty děti, které se aspoň občas s anglicky mluvícími lidmi setkávají a chtěly by se s nimi domluvit. Jinak je jim to jedno. Mají dost práce s tím,a by se naučily číst a psát ve svém jazyce, tak proč je zbytečně stresovat. Moje holčina je ve druhé třídě a jak jsem popsala výše, letos jsme začaly. Je to spíš taková hra s partou kamarádů. Vzájemně se hecují a chtějí být lepší než kamarád. Hodně soutěžíme, rozdávám samolepky atd.atd. Takže je to zatím baví a řekla bych, že i docela rychle chápou.
|
|
|
15.11.2008 18:46:47
Dani, to je těžké. Pokud sama neumíš, tak vyčkej. Opravdu nemá smysl drtit děti slovíčka, stejnak je zapomenou, pokud se s nimi nebudou setkávat. Já osobně učím aj a můžu ti říct, že nejsem zastánce předškolní výuky jednou týdně. Je to zbytečně drahé a neefektivní. Já osobně jsem počkala do druhé třídy, sebrala bandu šesti dětí (vč.své dcerky) a vesele si jednou za týden s angličtinou hrajeme a pak ještě dostanou domů hravý domácí úkol. Mně se to osvědčilo, tak třeba ti to pomůže. Určitě se ve tvém okolí najde někdo, kdo bude mít zájem děti učit, nebo jim třeba najdeš dobrou jazykovku. Uvidíš. Neztrácej hlavu. Já sama se začala učit až v páté třídě a umím fakt perfektně. Není to jen o tom, kdy se začne, ale jak moc člověk chce.
|
Terca |
| • |
3.2.2008 18:36:14
Naprosto souhlasim ze francouzstina je tezka,zkousela jsem se ji trochu ucit kdyz mi bylo asi 13 a slo to tak nejak samo od sebe.ted jsem se ji zacala ucit znovu a nejde to a nejde.urcite cim je clovek mladsi tim to jde lepe.
|
Luca |
| • |
26.1.2008 17:22:57
Docela mě uklidnilo, že má někdo i takový názor. Ani zdaleka nejsem odborník, ale zdá se mi, že je toho na děti (i rodiče) dost už od první třídy ZŠ a snažit se, učit děti např. už ve 3 letech mi připadá zbytečně náročné a neefektivní. Samozřejmě, pokud jde opravdu o přirozené seznámení s jazykem v dvojjazyčných rodinách, tak to je něco jiného.
|
Iris |
| • |
21.1.2008 12:50:06
Jde o to, že Jájin článek obsahuje hodně utříděných myšlenek. Že s ní navíc souhlasím, je věc jiná. Chtěla jsem ji jen podpořit, nic víc. Pokud chcete polemizovat o některých tezích, jistě zde najdete mnoho ochotných diskutérek. Zmiňujete jednak přirozené osvojování jazyka a klasickou výuku - Jájin článek se zabývá obojím. Vše je přehledně odděleno odstavci. |
monika |
| • |
21.1.2008 12:01:50
diky, zkusime to
|
Valašský mikulášský jarmekZlín
Radniční vánoční trhyČeské Budějovice
Adventní víkendČeský Krumlov
Valašská výstava betlémůZlín
Vánoční koncert Chorea BohemicaPraha 3 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.