| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Názor: Jak nejlépe pomoci rodinám s dětmi

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 298 [Dalších 278 >>]
12.12.2007 11:00:24
Kris, to u vás asi nefunguje sociálka tak jak má.
My když jsme si před pár lety požádali o doplatek do životního minima a vyplnili do papírů, že žijem s manželovo sestrou, že nemáme telku, mikrovlnku apod., tak jsme hned za dva dny měli neohlášenou kontrolní návštěvu, jestli je opravdu vše tak, jak jsme napsali.
Když se pak sestra odstěhovala a my nahlásili kvůli příspěvku na bydlení změnu počtu lidí v domácnosti, přišli na kontrolu zase.

Prošli barák a kdyby to nebylo jak jsme napsali do papírů, určitě by to zjistili.
MSteflova
12.12.2007 10:54:22
Problém je, že jsou i skutečné samoživitelky, které tatínka neschovávají doma pod postelí. O alimentech se jim leckdy může jen zdát. Je mi líto, že od 1.ledna na tom mají být stejně, jako ostatní ženy mající partnera. Já nesezdaná jsem, nikde jsem nic nehrála, mateřskou měla klasickou a dávky žádné navíc nedostávám. Musela bych se propadnout.
12.12.2007 10:47:41
Netvrdím, že matky samoživitelky jsou na tom skvěle, ale...
Mají nárok na alimenty od otce o čemž se tu nemluví a příspěvek od sociálky na bydlení.
Další věcí je, že vysoké procento matek samoživitelek žije normálně s partnerem a za samoživitelky se vydávají kvůli vyšším dávkám. A že dávky vyšší jsou, to pravda je.
Nevím, jak to bude od nového roku, ale známá dostává na 2 děti 9600, což mi rozhodně tragické nepřipadá, vzhledem k tomu, že žije s partnerem (otcem dětí). je na tom finančně lépe, než když byla v práci. A takových lidí je poměrně dost.
I toto mi připadá nefér. Že nikomu nepřipadá divné, že má žena s partnerem děti s dvouletým rozestupem, přestože již u prvního uvedla, že s dotyčným nežije, a bere na obě dávky jako samoživitelka? Že mají oba stejnou adresu?...
12.12.2007 10:22:52
Gratuluji ke zdravému úsudku, vidím to také tak, že lidi se musí začít starat o sebe sami a nečekat, že se bude starat někdo jiný.
Téměř vždycky existuje způsob, jak nějakou situaci vyřešit, ať je to školka nebo přivýdělek.
Jana
  • 
11.12.2007 9:59:47
Mirko, ale předtím ten stát sebral ty peníze z našich rodinných daní. Takže ať si nechá RP, ALE ať taky táhne s nehoráznými požadavky. Muž měsíčně (a to počítám jenom to, co odvede sám, ne to co za něj odvádí zaměstnavatel) odvede 17000!!! měsíčně (pojištění + daně). Takže pro nás je to jen způsob, jak se k části daní dostat zpět. Tak promiň, ale když se sníží RP, tak mi stát sebere naše vlastní peníze. Mmch. pokud vím, tak sociální výdaje (důchody, dávky, RP) je samostatný systém, zvlášť se na něj vybírá. Pokud chtějí něco snížit, tak ať koukají taky snížit výběr...
kveta19
11.12.2007 8:12:11
Me zivi manzel.
Je nadherny,kdyz se dva milujou,ale flakace a nemakacenka bych doma nesnesla.
Takze jsem si vybrala muze schopneho,pracoviteho,se znalosti anglictiny a chuti pracovat i po nocich,jen aby se jeho deti mely dobre.Nikdo nam nic nedal.Na vsechno jsme sami dva.Presto se nam povedlo mit hezky byt,doprat si dve dovolene.Za svuj zivot je kazdy svepravny jedinec zodpovedny sam.Melo by to platit i pro potomky.
DJarda
11.12.2007 8:05:39
Výborně, já mám se známými tu samou zkušenost. Žádné dávky, třeba jen vono z práce - to jsou výhody pro maminky z jiných států. To jen naše dámy pořád remcají, ale kde na to stát má vzít peníze, to už je nezajímá. Mimochodem, píšete opravdu k věci, Vaše příspěvky se moc líbí (Y)
kveta19
11.12.2007 8:05:17
Souhlasim.A musim se pousmat :-).Nekdo krici-to je moje dite,nenoste mi ho nikam(viz porodnice :-)) ),ja jsem za nej zodpovedna!
Detem vybirame obleceni,skolky ,skoly,kamarady,dovolene atd...
Jsme za ne zodpovedne.
A pak? Dejte nam na deti penize-nemame.Omyl-kdo jsou jejich ZODPOVEDNI RODICE?:-)
DJarda
11.12.2007 8:00:55
Naprosto souhlasím. (Já například - mám dvojčata a také jsme si je s manželem nepořizovali kvůli rodičáku)
DJarda
11.12.2007 7:57:55
Opravdu rozumná věc? To si děláte legraci. Všimla jste si kolik od té doby přibylo nových "už teď - od plínke k tomu vedených" pobiratelů sociálních dávek? Kdepak, nemáte pravud. Zvyšováním sociálních dávek si stát vytváři jen a jen nové pobiratele sociálních dávek. Kdyby stát chtěl udělat něco rozumného, tak za ty dávky raději zaplatí "třeba dost školek nebo jeslí" nebo třeba odsouhlasí zákon, který by nutil zaměstnavatele brát maminky na částečný pracovní úvazek (třeba velké daňové zvýhodnění nebo něco takového) Peněz by to stálo stejně, ale efekt by byl ten, že kdo pracovat chce a potřebuje, tak by mohl a ten kdo pracovat nechce, tak prostě peníze mít nebude. Nezapomínejme, že ten sociální stát, po kterém se mnohé z Vás tak "stýská" měl také toto heslo: "KDO NEPRACUJE, AŤ NEJÍ".
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 298 [Dalších 278 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.