| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Názor: Jak nejlépe pomoci rodinám s dětmi

 Příspěvky 110 z 298 [Dalších 288 >>]
Kimmy, 2 deti
  • 
20.12.2007 2:28:25
L - souhlasim, i kdyz si nemyslim, ze je nutne vztah mezi vekem a poctem hodin - ale taky si myslim, ze 8-10 hodin je moc.

Kimmy
L., 2 děti
  • 
20.12.2007 1:21:55
Dávat malé dítě do školky na 8,5 hodiny (od osmi do půl páté) mi přijde jako zhovadilost. Proč tam musí být chudáci děti tak dlouho, to už si je nemusíme pořizovat vůbec, když jsou třetinu dne ve školce a minimálně třetinu dne spí..., kdy nám zbyde čas na společné hraní, učení apod.??? Školkové děti patří do školky na tolik hodin, kolik jim je let, takže maximálně 6,5 hodiny, to je můj názor...
Hanka, 2 děti
  • 
14.12.2007 16:41:36
já odcházela na mateřskou se synem v roce 2000 - mateřskou jsem pobírala 2542,- Kč. Ano potraviny byly "levnější" ale za balík plínek - takové to větší balení jsem běžně dávala 700,- u nás v menším městě, v obchodních domech (od nás nejbližší 20 km) za 600 v akci. Tak nevím jestli jestli je to opravdu tak hrozné.
Šárka+Terinka 4 roky
  • 
14.12.2007 11:31:06
Nejdřív se omlouvám za chybu v příspěvku,všimla jsem si jí až nyní.Za hlídání jsem neplatila min.80 000,ale 8000.A jinak Kris,já samozřejmě nemluvila o matkách které jsou formálně vedeny jako samoživitelky,ale o těch co jsou s dítětem skutečně samy.A alimenty:Soudkyně je otci mého dítěte nestanovila,takže on nemusí platit ani korunu,a příspěvek na bydlení?Na ten máš nárok pouze v případě že je byt tvůj,pokud bydlíš u někoho,kdo ti ho dá,prosím tě?Já bydlela s dcerou u rodičů a ačkoli tam mám již 35 let trvalou adresu,na žádný příspěvek na bydlení jsem nárok neměla.Kdyby tě to zajímalo,než se zvyšoval rodičák,můj měsíční příjem včetně živ.min.byl 4800 korun.A k tomu obrovské dluhy,ke kterým mi velice výrazně pomohl ten idiot se kterým mám dítě.Myslím,že i matky samoživitelky by měly žít důstojně a ne na hranici bídy.A to,že dnes jsou moje příjmy dvacetkrát vyšší není zásluha státu,ale moje,musela jsem se z těch sraček do kterých jsem se dostala vyhrabat a to nebylo ani trochu jednoduché.
DJarda
13.12.2007 7:42:59
Definice ze zákona. ...ale co je dnes přesně tak jak zákony říkají, že? Dobrá úvaha k zamyšlení...
oddTom, Matěj04 Ignác06 Líza08
12.12.2007 23:54:13
"Sociální pojištění - neboli důchodové pojištění a příspěvek na státní politiku zaměstnanosti - jak už sám název říká, není určen na výplatu sociálních dávek ani rodičovských dovolených. Ty jsou hrazené z našich daní."

Kde bereš jistotu, že pojištění není ve stejném měšci jako daně? :)
DJarda
12.12.2007 23:17:33
Jo tak teď jsem se zasmála, máš naprostou pravdu - s těmi úředníky. Tak navrhuji jiný postup... Při každé výplatě dávek řekněme u vyšší částky než 18000,- člověk vyfasuje cedulku "SPONSORED BY ..." a tu by byl povinen viditelně nosit až do příští výplaty dávek.
DJarda
12.12.2007 23:14:18
Brilantní pohled na věc z jedné a druhé strany. S tou odpovědností máte naprostou pravdu. Děkuji Vám za osvěžující připomínku.

Poznámka pod čarou:
Je pravda, že celá tahle diskuse mi připomíná jednu rodinu ( bylo to v televizi před dost dlouhou dobou) kdy rodiče odmítali dávat děti do školy, žili v načerno postaveném domku a tvrdili, že žijí podle přírody a že si budou tedy určovat pravidl podle sebe. No a když se jich reportér zeptal za co si kupují potraviny a další potřeby, které si nevypěstují a nevyrobí, hádejte co na to oba hrdě odpověděli... cituji: "no, přece dostáváme sociální dávky!"
Tak a to je celý ten problém, JÁ SI BUDU dělat co chci, ale vy ostatní mi to MUSÍTE zaplatit.
Markéta
  • 
12.12.2007 23:13:05
je to hezka myslenka, ale asi bys videla jak svymi penezi platis uredniky, kteri takovy detailni rozpis - co kdo komu na co - na internetu udrzuji v chodu. bylo by jich hoooodne :-)))))
DJarda
12.12.2007 23:04:06
cituji: "Mirko, ale předtím ten stát sebral ty peníze z našich rodinných daní. Takže ať si nechá RP, ALE ať taky táhne s nehoráznými požadavky. Muž měsíčně (a to počítám jenom to, co odvede sám, ne to co za něj odvádí zaměstnavatel) odvede 17000!!! měsíčně (pojištění + daně). Takže pro nás je to jen způsob, jak se k části daní dostat zpět."

Aha-rozumím. Takže pořídit si děti = dostat se k penězům.


cituji:"Tak promiň, ale když se sníží RP, tak mi stát sebere naše vlastní peníze."

Dobrá poznámka. A co sebere takové rodině (té typické vícedětné - bez pracujích rodičů), která neodvádí daně? Mimochodem takových rodin je opravdu velké, troufám si říct nezanedbatelné, množství. BTW můj manžel platí mnohem vyšší daně a pojistné než ten Tvůj, máme dvojčata a byla jsem doma za 3040,- Kč do dvou let věku dětí. Bez pocitu hořkosti, že nám ubyl můj plat a to aniž by mi ubyla práce. prostě jsme se rozhodli pořídit rodinu a to po zralé úvaze. Cokoliv jiného, než zralá úvaha, mi ohledně pořízení dětí připadá... nezralé?

cituji:"Mmch. pokud vím, tak sociální výdaje (důchody, dávky, RP) je samostatný systém, zvlášť se na něj vybírá. Pokud chtějí něco snížit, tak ať koukají taky snížit výběr... "

To se velmi mýlíš. Sociální pojištění - neboli důchodové pojištění a příspěvek na státní politiku zaměstnanosti - jak už sám název říká, není určen na výplatu sociálních dávek ani rodičovských dovolených. Ty jsou hrazené z našich daní. Říkám z NAŠICH daní, protože i já platím nehorázné daně a pojistné a pokaždé když při placení inkasa potkám na poště jednu a tutéž bandu pologramotných cikánů (z nichž polovina žen je těhotná a druhá polovina s sebou vláčí unudlené a špiavé potomstvo ve věku od 1 do čtyř let), kteří si nesou domů prakticky veškeré daně které zaplatíme za rok (přesné částky bývají měsíčně kolem třiceti tisíc na rodinu), je mi zle!!!

Já osobně navrhuji nesnižovat žádné dávky, ale zavést povinnost -někde, třeba na WEBu - vystavit, kdo koho svými daněmi sponzoruje. Víte, abych se mohla podívat jak je s mými daněmi nakládáno, jestli je někdo třeba nepropíjí - jsou-li vyplácené jako rodičovský příspěvěk, apod. ;o)
 Příspěvky 110 z 298 [Dalších 288 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.