| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jedináček

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 870 [Dalších 850 >>]
2.11.2007 15:43:46
Ahoj, já jsem taky ze tří sourozenců, ale každý jsme jiný. Se sestrou vycházím jako z nejlepší kamarádkou, ale s bratrem vůbec. Každopádně mi to soužití s nimi dalo hodně do života. Přesto mám ročního syna, který vydá za tři a rozhodujeme se stále s manželem zda si druhé pořídit či ne. Jednak to je otázka hodně finanční, protože po odchodu z práce se náž f.stav změnil, příjmy klesly a výdaje jsou větší. Ale hlavně, že nic nestíhám a to mám jedno dítě a to aktivní. Možná kdybych měla dítě co si u něj stihnu i trochu odpočinout a mít nějaký čas pro sebe tak bych uvažovala hned o druhém. Ale zase když se mu pořád věnuji, tak je to na něm znát, je chytrý a komunikativní, akční ale i vzteklý. Prostě je u nás veselo a to vše zařídil on. Nedovedu si představit rozdělit péči na dvě, to bych si myslím to jedno musela o něco ochudit. Každopádně teď neuvažujeme o druhém, ale život je o sytuacích a může nastat doba kdy zatoužíme po druhém a malý po sourozenci. Jinak u nás je to ještě i o věku, věčně čekat nemůžeme. D.
Štěpka 1 dítě
  • 
2.11.2007 13:55:44
Tak tahle logika mi připadá na hlavu padlá!!!Pořídit si nejdřív kupu dětí,bydlet pod mostem a bejt šťastenj,že mám velkou rodinu??? To snad nééé´!!!
Lenka, dcera 18 měsíců
  • 
1.11.2007 20:46:30
Dobrý večer,
já začínám být alergická na dotazy kamarádek, sousedek, kolegyň z práce a dalších,
kdy pořídíme dceři bratříčka nebo sestřičku.
Možná někdy ano, možná ne. Třebas zůstaneme s manželem u jedináčka. A co?
Jsme snad proto horší rodiče?
mika
  • 
1.11.2007 13:26:29
Tak nevím milá paní,ale přijde mi to že prostě dítě schováváte za to že vy s manželem potřebujete pohodlí,dovolenou a to že dítko zajístíte,nezlobte se ale nemůžete vědět s jistotou,leda že máte pár milionů na účtu a s těmi můžete vycházet dalších pár desítek let i s vaší dcerou.Ale to jsem psát nechtěla.Zkusila jste někdy přemýšlet nad tím,až vaše dcerka vyroste,nebude mít kolem sebe svoji krev.Nebude brácha ani sestra,kterým by se vyplakala na rameni,komu by svěřila zážitek a ani nebude mít kam zajít až se všichni ti kamarádi,které vy jí dneska vybíráte,otočí k vaší dcerce zády protože oni budou mít kam jít.Ale vaše dcerka ne.Nebude a bude sama a vy tady nebudete věčně.Mí rodiče chtěli více dětí,ale nemohli a fakt že jsem jedináček není moc fajn.Prostě nikdo není víc než rodina.A tu ze sousedů neuděláte.
madelaine
1.11.2007 12:19:18
to jsi napsala moc hezky!
Ráchel, 3 děti
  • 
1.11.2007 10:59:37
některé věci nás v životě prostě zaskočí, jsou jinak, než bychom je rádi... já mám své děti s mužem svých snů, který se o nás stará, má s nimi hezký vztah, ale přesto jsem u třetího dítěte (chtěného, plánovaného, doslova vymodleného) najednou měla problém se na tohle dítě "napojit", najednou mě "obtěžovalo" se o něj starat - bylo to dáno mnoha okolnostmi, hlavně vnitřním vyčerpáním (přišli jsme před tím o miminko, byla jsem na tom zdravotně nahnutě, manželovi zemřel táta a mnoho dalšího). On si mě ten miláček teda nakonec získal :), hlavně tím, jak se na mě totálně nalepil, což mě nejprve strašně vadilo, ale pak jsem jaksi podlehla jeho kouzlu :), ale určitou dobu jsem si připadala jako naprosto nemožná, citově prázdná matka... asi proto, že jsem v tu chvíli skutečně měla svou "citouv nádrž" dost prázdnou. Vzhledem k tomu, v jaké jsem vyrostla rodině (kde se láska moc neprojevovala, takže je ze mě typický deprivant), tak jak říká můj manžel, moje citová nádrž je bezedná studna. Ono kde nic není, tam není ani co dávat, i když strašně chceme a snažíme se. Takže potřebuju dostatečně čerpat, abych měla dětem co dát - aby z nich nebyli až takoví deprivanti, jako já :) V tomhle musím říct, že potřebuju čerpat "shora", protože ani ten nejvysněnější ideál a ani ti nejbližší přátelé tu moji bezednou studnu nemůžou doplnit... to je nadlidský úkol.
Cow :-)
1.11.2007 10:31:29
monty, tak to vypadá, že jsi úplně normální baba:-))))), jen v těžké situaci a přijde mi to jako tvá vnitření rebélie na neuspokojivé okolnosti.
1.11.2007 10:15:59
Veselá cow,
těžko říct. Ale asi ano. Mně totiž na celém mateřství nejvíc vadí to, že jsem díky synovi připoutaná k chlapovi, se kterým nechci žít a jeho rodině, se kterou nemám nic společnýho (myslím názorově, přístupem k životu atd.).
Kdybych měla dítě s mužem, který by se o něj dokázal postarat, měla jsem s ním hezkej vztah... bylo by to o něčem jiným. Ani tak bych ale neobětovala svojí práci, jenže vzhledem k tomu, že Pan Ideální by mi to logicky nemohl vyčítat a podporoval by mne, zas by to bylo o něčem jiným. :o)
Valkýra
1.11.2007 10:13:46
Monty,
já na dceru právě taky času moc nemám - chodím domů až večer, manžel taky, ona stejně má hodně mimoškolních zájmů, 4x týdně trénink do večera. Jenže teď se rozhoduje, zda na osmileté gymnázium nebo ne a už jsm to probrala s hodně lidma, i na mé domovské diskusi a ukazuje se, že je to asi opět na mojí zodpovědnost, dcera zodpovědně rozhodnout ještě neumí. A že bych to já, jako MATKA měla řešit - prosadit si zkrácení pracovní doby, připravovat ji na přijímačky, motivovat a motivovat. Proč mě to nějakm způsobem zatěžuje a jiné ne? Být to na mě, nechám rozhodnutí o SŠ až na devítku, to už z toho bude mít rozum.
Takhle je to opravdu na zodpovědnost rodičů a na tom, jaké vytvoří podmínky.
Cow :-)
1.11.2007 10:13:07
monty, neumím se vžít do tvých pocitů:-/
čistě hypotetická otázka. kdybys byla těhotná s mužem svých snů, nebylo by mateřství a vztah k dítětí o něčem jiném?
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 870 [Dalších 850 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.