| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nosit či nenosit, to jest, oč tu běží

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 136 [Dalších 116 >>]
6.9.2007 0:05:42
já kombinuju, na procházky chodíme s kočárem a do tašky pro jistotu beru šátek, kdyby to opravdu nešlo, jen pak lidi divně koukaj do prázdnýho kočárku a diví se, proč mám ty "veliký prsa" ovázaný;-)
6.9.2007 0:02:36
tahle kamarádka se mnou strávila šestinedělí, proto má teď tak strašlivou alergii na mého kocoura, dřív jen občas posmrkávala, ale postupně se to zhoršovalo, až teď už nemůže být u nás dýl než 15 minut, a to chudák kýchá a smrká a vůbec - teď jí je hrozně líto, že tu s námi nemůže být (a ve finále je tu stejně aspoň na chvilku a je jí chudákovi špatně)... Bez ní bych si musela hodit mašli, protože opravdu nikoho nemám, teda mám, tetu, ale ta má svou rodinu, o kterou se stará, tak mě ani nenapadlo jí volat a krom toho byla na dovolené. Ale hlavně: mám Adámka, už si ani nevybavuju, jaký to bylo před ním, ale řekla bych, že prázdný? Nebo prostě jiný, nechybí mi to. Už se na tu houpačku fakt těším...
5.9.2007 18:05:59
Tedy, co znám, ale možná jsou holt nemoderní a mimo:-)
5.9.2007 18:05:38
..jsou super, ale z okolí mám pocit, že i kočárek má stále své čestné místo. Většina matek to kombinuje.
5.9.2007 17:58:36
Ja treba doufam, ze tahle situace taky casem prijde a bude to driv nez v puberte:) Danysek se nosil v satku, protoze me kocarek nebavil. Doma se nosil v naruci a to docela porad. V deseti mesicich se rozhodl, ze uz umi chodit a v satku uz nebude, ale plny zuby me nema porad a v posteli s nami spi doted:) Kojit jsem prestala pred tydnem, v jeho dvou a pul letech, tak jsem i rada, ze spi u nas, aspon se jeste obcas prijde pomazlit. Je pravda, ze nikdy nebyl mazlive dite, mozna prave tim, ze nosenim mel kontaktu s nami dost. Ale taky jsem to resila, kdyz byl maly a casem jsem na to rezignovala. Pokud je vam s miminkem v satku dobre, noste ho, az vas to zacne unavovat, prestante. Dite si na obe varianty rychle zvykne, hlavne kdyz bude mit spokojenou mamu. Jen se pri kazde zmene pripravte na tyden citoveho vydirani. Vetsinou neprijde, ale je lepsi se predem obrnit.
  • 
5.9.2007 9:05:03
Ahoj Majdo,
určitě sama brzy zjistíš, co vám vyhovuje a co ne. Já jsem si pořídila proutěný koš na kolečkách a malou jsem přes den měla v něm, takže když jsem chtěla žehlit, vařit, nebo cokoliv doma(včetně opalovaní na balkoně), malou jsem si přivezla k sobě, takže jsem na ni mohla pořád dělat ťu-ťu, ňu-ňu, povídala jsem ji co dělám a proč a ona byla v pohodě...Ale musím podotknout, že jsem měla opravdu hodné dítě...
Měj se Ilona
Katoun
4.9.2007 14:16:30
S prvním synem jsme problémy neměli, pěkně spal v kočárku, v noci v postýlce, během dne jsem ho měla v postýlce, občas v autosedačce, když jsem potřebovala něco rychle udělat a současně na něj vidět. To se mi osvědčilo třeba v koupelně nebo při úklidu domu. Pořídila jsem si sice klokanku na bříško, ale byl v ní jen několikrát při rychlém nákupu, kdy jsem měla nedaleko zaparkované auto a nehodilo se mi s sebou brát kočárek.
S mladším synem to bylo jiné. Během dne moc nenaspal a když, tak spíš v kočárku. V noci spal pěkně v postýlce. K večeru měl ale období, kdy chtěl spát, současně měl ale taky hlad. Vyzkoušela jsem mnoho postupů, nakonec se mi osvědčilo ho okoupat, unosit v BABYVAKU. Tam si zdříml tak půl hodinky, osvěžil se, napil mlíčka a konečně usnul na několik hodin na noc. Když jsem potřebovala, dala jsem si ho k sobě do BABYVAKU. Je hodně zastánců šátků a těchto vaků, mimi vás cítí, je klidné, ale nosit ho takto celý den, přišla bych o záda. Pro mě bylo lepším řešením si pořídit od kamarádky starší kočárek po jejích dětech a ten jsem měla pro domácí potřeby - po kuchyni, jídelně, obývacím pokoji. Moje záda netrpěly, mimi bylo spokojené, vidělo na mě, vozila jsem si kočárek všude s sebou. Taky jsem se mohla neomezeně věnovat staršímu synovi. Věkový rozdíl mezi dětmi jsem měla rovné na dva roky a starší na mladšího hodně žárlil. Tak neměl důvod, protože jsem mladšího neměla pořád na sobě.
misapoho
4.9.2007 7:20:11
Nazdar, taky si myslim, ze mimcum jeste nejakej ten mesic v brisku chybi. Nekde jsem cetla, ze by potrebovali bejt v brisku az do pul roku, aby byly komplet hotove, ale protoze se tam uz nevejdou, priroda to nastavila na tech 9 mesicu, kdy to je tak maximal, co jsou zensky schopny zvladnout odnosit :o)

Ja mam sice hodne bezproblemovy miminko (Kubikovi je necelych 7 mesicu), ale taky jsme si zazili chvile, kdy rval, rval, rval a rval :o( Ze zacatku to bylo jen asi horsim prizpusobovanim, pak se k tomu pridaly i prdiky. Pomahalo nosit, nosit a nosit. A hlavne uzasna vec je ten velky gymnasticky mic, vzit si ho do naruci nebo do satku a houpat se s nim, naaaadherne usinal. Uzasna vec, fakt doporucuju. Na noc svazovat do pliny a pak do zavinovacky, maji pocit, ze jsou v brisku a spinka se jim lip, tip padem jsou i vic odpocinuty. Bala jsem se, ze bude problem s prechodem, ale kdyz se uz do zavinovacky nevesel, nekdy ve 3 mesicich (je extremne velky), proste zacal spat v pytli a problem nebyl zadny. Na prdiky samo nejist nic spatnyho, jist hodne jogurty s zivou kulturou, aby i to tvoje traveni bylo dobry. Na malyho jsem praktikovala sab simplex, rektalni rourku, masirovani briska Pupikem a super byl taky nahrivaci pecickovy polstarek z DM drogerie, ale urcite poslouzi i termofor. Kolikrat se i vyprdel, kdyz jsme kojili, proste jak se mu dostalo to teple do briska. A cvicit nozickama. Kolem tretiho mesice, mozna driv najednou problemy s prdiky ustaly. Ne ze by neprdel dal, to prdi porad, ale proste to ze sebe umel uz dostat. Ted je to zase horsi, co dlabe prikrmy, ale porad to je mnohem lepsi, nez ze zacatku.

Se spinkani v postylce a s usinanim. Kubik taky neusinal sam, proste nezabral a nezabral a rval jak amina, kdybych ho tam nechala (ale na to ja nemam silu a taky myslim, ze by se to delat nemelo. Takze jsem uhoupavala na mici. Nekdy kolem 4 mesice jsem se rozhodla, ze ho to usinani budu ucit, sla jsem tam asi milionkrat mu dat dudlik (taky ho Kuba mel jen na usinani nebo kdyz ma nejaky trapeni, jinak ho nechtel a ted uz ho prestava chtit uplne), pohladit, ukonejsit, tyden byl ocistec, pak dalsi tyden super a pak nedej boze, kdybych mu odesla jen za okraj postylky, uz rval a rval a rval. Takze jsem to vzdala a nechala to na pozdeji. Pred mesicem jsem ho zkusmo jen polozila do postylky a on usnul sam a behem tri minut a najednou to slo samo, proste dosel do stavu, kdy uz to zvlada sam a ted v pohode usina krom jedny vyjimky sam ve svoji postylce. Ve svoji posteli jsem ho mela taky. Nejakou dobu se budil desne casto a ja uz byla uplne kaput, tak jsem ho do postele vzala. Nejakou dobu mi trvalo, nez jsem si zvykla spat tak, ze se neprevaluju sem a tam a byla z toho kapku rozlamana, ale pak jsem si zvykla. Byl u nas asi 2-3 tydny a opet jak problem prisel, tak odesel a zase nebyl problem ho nechavat v postylce.

Miminka jsou ale individuality jako my a nenech se rozhodit nekym, kdo ti bude cpat, jak to mas delat, protoze jemu to funguje. HOlt po bitve je kazdej general :o)
Markéta
  • 
3.9.2007 21:43:34
Doufám, že tvoje kamarádka je odolnější než ty moje - taky pořád hlásaly, jaké budou hlídací tety a jak jim ho můžu kdykoli dát (jsou obě zatím bezdětné) no a po prvním odpoledni, které jim prý celé prořval už se nenabídly :)) No naštěstí jsem měla tu houpačku a křesílko, buď byl v jednom nebo druhém. Měl to pak dokonce radši než nošení, postavila jsem si křesílko s ním v kuchyni na stůl, zapla vibrační vrnění, šoupla mu dudlíka a mohla jsem v klidu dvě hodiny vařit. Moc držím palce, ať máš taky chvilku pro sebe. Ono když to mimčo celý den probrečí, tak je to psychicky strašně náročný, musíš být dost vyčerpaná.
3.9.2007 21:26:07
už se těším, až si v klidu převleču postel:o) dneska tu byla ona kamarádka (anděl, dobrá duše, atp) a připomněla mi, že jí můžu mišáčka dát kdykoliv s sebou, bydlí ve stejném domě, po pravdě řečeno, dneska bych to bývala zrovinka ocenila: plakal celé odpoledne, řval jak tur v šátku, převázala jsem a nic a potom, když se konečně uklidnil, si ještě blinkl (holt tam zlobila ta bublinka) a začal se pro jistotu dusit, no mazec, jsem docela hotová, ale stále stejně šťastná, že ho mám. A že mám objednanou houpačku;-) dobrou noc:o)
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 136 [Dalších 116 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.