| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nosit či nenosit, to jest, oč tu běží

 Příspěvky 110 z 136 [Dalších 126 >>]
netopýr
  • 
18.9.2007 23:57:58
souhlasím, vydrž.
  • 
18.9.2007 11:56:49
Můj drobeček má už 3 měsíce a začátky byli taky hodně těžký...plakal do 2 ráno a od 5 znova.Tatínek mi taky nemohl pomoct,převážně pracuje na nočních směnách.Nespala jsem několik týdnů a pomohl mi právě šátek.Ája usnul jako dudek po pár minutách chození po bytě.Dnes už ho používáme jen vyjímečně,raději si sám hraje v postýlce.Dokonce stíhám i tu sprchu nebo úklid :-) a to i přesto,že spí přes den jen 2-3 hodiny.Podle mého názoru je šátek nebo klokanka skvělá věc.Nejen že pomáhá proti prdíkům,ale mimčo se přitiskne k mamince a cítí,jak ho má ráda.Takže nezoufej a ještě chvíli ten šílenej kolotoč vydrž,bude líp :-)
Táňa
  • 
10.9.2007 22:08:12
Měli jsme to před šesti lety podobné, syn stále vyžadoval pozornost. Šátek jsme tehdy ještě neměli, ale přesto jsme ho často chovali na rukou. Na poznámky, NEROZMAZLETE SI HO, jsme nereagovali. navíc nebyl ani spací, noc v kuse prospal až několik měsíců po druhých narozeninách. Doteď toho nošení nelitujeme. Má s námi a obzvlášť s tatínkem (ten zvládal nosit déle) velmi úzký vztah, je hodně samostatný atd. a myslím, že je to určitě tím, že jsme syna nenechávaly zbytečně dlouho brečet a hlavně ne o samotě. Ale každé dítě je originál...Tak jen tolik pro srovnání. U dcery, která už teď (2 měsíce)je o poznání klidnější, se chování také nevyhýbáme.
Jíťa a Dorotka (9 měsíců)
  • 
10.9.2007 12:04:33
Ahoj,
my máme zkušenost jak s prdíky, tak se šátkem. Prdíky byly fakt hrozné, Dorotka se kvůli nim budila i několikrát v noci (kromě kojení) a nemohla pak dlouho usnout. Na to nám pak ale začal skvěle pomáhat fenyklový čaj nebo sirup. Ne že by pak neprděla, ale rozhodně to je bez pláče. Doporučuju tak dvakrát-třikrát denně.
Co se týče šátku, taky jsme hodně nosili, až mě z toho začala bolet záda. Bylo to fakt nepříjemné, dokonce jsem s tím musela načas přestat. Myslím, že záda má člověk jen jedna, musí si na ně dávat pozor a není dobré se snažit překonávat velkou bolest. Někdy může pomoct cvičení, masáž, a pokud ani to nezabere, doporučuju dopřát zádům trochu klidu. My teď zase nějakou dobu šátkujeme a Dorotka vypadá spokojenější než kdy dřív :)
Hodně štěstí,
Jíťa
  • 
10.9.2007 9:02:51
Ahojda Majdo,

mám 4,5 měsíčního klučinu. Teď je už fan - jakmile začal víc vnímat (2. měsíc) začal být samostatnější a tím jak se snaží obějiv celý svět tak mám víc a víc času na jiné záležitosti.
Na začátku to bylo opravdu náročné. Přes den plakal a nemohl usnout a večer když usnul u kojení nebo v náruči, tak sotva jsem se nahla nad postýlku, tak byl vzhůru. Nakonec to dopadlo tak, že jsem chodívala spát s ním. V mojí posteli se mu dařilo nejlíp. Jeho postýlku jsem měla hned u postele a po nočním krmení jsem ho do ní už mohla dát. A časem tam spal už od začátku s tím, že já byla vedle něj v mé posteli. Nemohla jsem ho nechat ve své posteli, protože jsem se potom vůbec nevyspala. Časem už i usínal sám a nyní to vypadá, že ho v noci budím já, když se otáčím. Takže jsme ho víkendu nechali spát samotného a to se probudil na jídlo jen 2x:o)))
Moc nám na prdíky pomohly kapky SAB - dávala jsem mu je jen při potížích. A hlavně nám pomohlo, že jsem začala každý den pít fenyklový čaj. Potom jsem taky koupila takový křesílko pro mimísky s hrazdičkou co hraje. Nejdřív se mu hrazdička nelíbila, protože neviděl na mě, ale teď má hrací hrazdičku moc rád. Příšlo mi, že právě v tom křesílku začal být aspoň trošku samostatný a já začala normálně fungovat.
Přeji Ti hodně sil a určitě věř tomu, že bude líp...
Mišena
6.9.2007 16:45:16
*upř.: studená jako psí čumák..:-)A ač bych si mimčo ROZmazlit nechtěla, VYmazlím ho s radostí..
6.9.2007 16:44:00
Já bych si toho mazlení s miminkem a dítětem vůbec užívala, zvlášť, když se později mazlit chce. Tímhle způsobem ho těžko lze rozmazlit a je to miloučké...já tedy prý byla odmala psí čumák, no..
Ireene
  • 
6.9.2007 13:15:41
Ty v noci budíš dítě na jídlo?! To je přece nesmysl! Spi, když můžeš. Jestli má hlad, tak se vzbudí sám a řekne si! Když se nevzbudí, tak nic nepotřebuje a chce spát.
Myslím si, že není špatně mít dítě v posteli a že není špatně mít dítě celý den v šátku. Pokud to zvládne maminka a její záda.

Hodně zdaru a nezapoměn myslet na sebe.

Ireene
6.9.2007 0:18:01
Jojo, on ten kočárek je praktický minimálně tehdy, když vyjede s vnoučkem na procházku např. babička a tak. Šátek je fajn, ale mám pocit, že ne každý může dítě neustále nosit.
6.9.2007 0:09:46
Ahoj Ilono, to je právě náš problém: nunání z "povzdálí" u nás nefunguje, my potřebujeme kontakt a k tomu třeba zpívání (Voda voděnka už mi zní v uších jako kulisa pořád, ale když ji má tak rád na usnutí...) Třeba mu něco povídat do postýůlky jde chvilku, ale pak....jauvejjauvej
 Příspěvky 110 z 136 [Dalších 126 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.