| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rozhovory o smrti

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 409 [Dalších 389 >>]
Repulsion
22.8.2007 19:09:29
Ne, nevšiml jsem si ničeho. Ale to je jedno. Když někdo nechce něco připustit, tak to prostě nepřipustí.
22.8.2007 18:45:21
Barčo, tou hláškou si to vystihla moc hezky, taky jí často používám.
Hodně štěstí, trpělivost..no prostě silné nervy na tchýni a jí podobné lidi (jakékoliv víry i nevíry).
Ladka
  • 
22.8.2007 18:12:58
Nojo, můžeme použít stejné argumenty na obhájení či útok na to samé. Všiml sis toho, konečně?
Ani katolická církev nikdy neměla oficiální dokument či politiku, která by měla páchat zlo. Ani tvou zmiňovaný příklad inkvizice. To, co si pod pojmeme inkvizice představíme v současné době, jsou především činy soudců - světských. A i např. upálení Jana Husa provedlo nakonec světské právo, ne církevní. Církev totiž nesměla ani ve středověku provádět popravy jakýmkoliv způsobem. To měl na starosti stát.

A máš pravdu, nepsals, že bys nehledal mezi katolíky slušného člověka, ale psal jsi v tom smyslu, že by tam neměl patřit. a neboj, taky některými argumenty motáš vše dohromady. Já jsem myslela, že to je pro Tebe normální.
Ráchel, 3 děti
  • 
22.8.2007 17:36:18
Odpuštění není nikdy jednoduchá záležitost. Je dobré si na tom uvědomit, že to je věc rozhodnutí, ne pocitů. Trvá nějakou dobu, než se člověku zahojí srdce, tkeré dostalo ránu, ale můžeme mí postoj odpuštění. Určitě znáš to, jak Ježíš říkal, že máme milovat své nepřátele a žehnat těm, kdo nám ubližují. No, to je fakt dost náročné - proto my sami potřebujeme zažívat, jak moc nás Bůh miluje a jak moc nám samotným bylo odpuštěno. Ale odpuštění dělá divy... a žehnat těm, kdo jsou na nás hnusný, taky. Ne, že by se vždycky ti druzí změnili (i když i to jsem zažila), ale nemusíme na sobě nechat ulpívat tu zlobu, kterou na ni pouští. To je přesně taktika toho zlýho - abychom pro samý vztek zapomínali na to, jak moc nás má Bůh rád... Odpuštění je něco, co neděláme pro ty druhé, ale pro sebe. A je to také jedna z nejdůležitějších věcí, které můžeme naučit své děti, pak si s sebou do života neponesou zbytečnou "bagáž"... Takové věci se nedaří ze dne na den, to vím sama moc dobře :), ale stojí za to vytrvat. Přeju ti hodně Božího "pokoje, který převyšuje každé pomyšlení"!
Barča, 2kluci
  • 
22.8.2007 15:10:24
Máš 100% pravdu, ale v tom je ten problém, že neumí jí ani švagrové odpustit. Já ji beru jako cizí, mě už neurazí, ale jak se dotkne děcek vidím rudě. Snad se mi to jednou povede a dokážu je od tohoto oprostit úplně.
Jinak díky za podporu i za tvůj názor ohledně sňatku. Je jedno v jaké církvi nebo k jakému náboženství se hlásíš, ale z tebe nemám pocit té povýšennosti a nadřazenosti. Dík.
Ráchel, 3 děti
  • 
22.8.2007 14:09:47
Ahoj Barčo, už si pamatuji z jiných diskusí, že to s tou svojí tchýní máš fakt docela hustý... Chci tě jen pozvbudit, že stojí zato držet si v tom vztahu hranice, i kdyby to znamenalo se odříznout a nestýkat se, ale zároveň může člověk odpustit a nenechat v sobě zakořenit hořkost. Není to jednoduché, ale s Boží pomocí to jde. A je to jediný způsob, jak nebýt otrokem toho člověka, který nám ubližuje. Přeju ti, aby se ti dařilo žít v tomhle směru svobodně. Nemusíš umět vždycky hned odpovědět. Klidně ať si v tu chvíli ta pani myslí, že má "navrch". No a co.
Barča, 2kluci
  • 
22.8.2007 10:04:21
Pro mě důležité rodinné vztahy jsou MOJE rodina. Tchýni se snažím brát jako cizí ženskou, ale někdy to nejde. Ono je to tak, že nejsem taková puťka, ale některé hlášky mě tak vyvedou z míry, že nedokážu ihned reagovat. No snad je pravda, že na každou svini se voda někde vaří..
21.8.2007 17:25:10
A dopadlo by to tak, že milá zlatá by mě obvinila z neúcty ke staršímu a čemusi dalšímu..no, ale věřím, že by byla zticha.
Barčo, tuším a vím, jak důležité jsou dobré rodinné vztahy a asi jsem držka, ovšem na tchýninu reakci platí jediné přísloví: ,,na hrubý pytel, hrubá záplata.."..
No a dítě jako miminko pokřtít nenechám..ať si pak vybere..
21.8.2007 17:18:07
Barčo, já ti rozumím, ale být tebou, manželovi jsem tak ,,nepodlehla". Též nějak tak chápu myšlenku syna, já křtěná sem, ale ke katolictví nevedená, tudíž mě to nijak neomezuje, ovšem pokud syn vyrůstal v podobném prostředí, fakt s ním ,,cítím"..Jedni z nejhorších jsou právě ti ,,pokrytečtí věřící"..no a když vaše tchýně vykřikovala, že ,,neznaboha" nechce..to je fakt síla, asi bych se naštvala a dost.
Repulsion
21.8.2007 16:32:35
Já jsem nenapsal, že bych mezi katolíky nehledal slušného člověka - protože vím, že tam spousta slušných lidí je. A to jak mezi řadovými věřícími tak mezi faráři apod. Zrovna tak známi i slušné lidi, co dodnes volí komunisty. To i to mě mrzí. Ty lidi neodsuzuju, ale když na to přijde řeč, tak jim svůj názor řeknu.

Jinak to skutečně hezky motáš - ano, demokracie umožňuje, aby se občas dostal k moci někdo, kdo ji později zneužije. Demokracie má dokonce celou řadu jiných chyb. Například "regresi k průměru" - jinými slovy, málokdy má šanci na úspěch nejlepší názor, nejlepší řešení apod. Těžko se v demokracii prosazuje např. ekologická politika. Ale nic z toho není "oficiálním programem" demokracie, nic z toho není žádným jejím orgánem prosazováno. Kdežto církev měla a má celou řadu doktrín a programů a měla orgány jako inkvizici apod. takže tak.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 409 [Dalších 389 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.