| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Mé děti jsou jako sníh v létě

Příspěvky 110 z 99 [Dalších 89 >>]
Kimmy, 2 deti
  • 
24.7.2007 3:51:57
Ja Te chapu - nelibi se Ti, ze vyzaduju, aby lide svuj nazor podporili nejakymi konkretnimi duvody a pak k tem duvodum vyjadrim svuj nazor - ti lide pak vetsinou vyjadri svuj nazor zpatky a tomu se rika diskuse. Chapu, ze se Ti nelibi moje duslednost, ze se nenecham odbyt. Chapu, ze se Ti nelibi, kdyz se na veci divam z sirsiho hlediska.

Ja Te chapu - ale to neznamena, ze s Tebou musim souhlasit. A taky to neznamena, ze mas pravo me pomlouvat a rikat, ze se se mnou neda diskutovat, nebo ze s nikym nesouhlasim, to proste neni pravda.

Mas pravo na svuj nazor. A ja mam pravo se branit.

Kdyz Te to nebavi, tak to necti... ale nechod a nepomlouvej, kdyz odmitas svuj nazor vysvetlit jinak nez "to se mi nelibi, porad trvas na svem, s nikym nesouhlasis, opakujes veci porad dokola" - to jsou ciste subjektivni pocity, ktere se nezakladaji na pravde a navic obrovsky zevseobecnene.

Kdyby se lide nevyhybali odpovedi, tak bych nic nemusela opakovat a diskuse by se mohla rozvinout, Kdyz mi nekdo opakovane odmita odpovedet - no tak proste opakuju svoji otazku.

Vazne bude nejlepsi, kdyz se budes poustet do tech diskusi, kde ti rozumi.

Kimmy
Kimmy, 2 deti
  • 
24.7.2007 3:36:22
Dito - diky za komentar, budu si davat pozor. Ja to beru tak, ze jsem nemohla oponovat vete "existuji deti, ktere maji svet hezci a bohatsi" jako takove...

No nic - jsem rada, ze jsi to vyzdvihla a ja mela prilezitost to vic vysvetlit.

Kimmy
23.7.2007 21:47:20
Kimmy, rozumím, ale v té závorce zasazené do kontextu srovnání Andreiných dětí a dětí její kamarádky to vyznívalo jinak. S tím "třetím světem" jsme se ale dostaly úplně někam jinam...
Lily*
23.7.2007 18:17:51
A tady si jen opravit svuj preklep,melo tam byt: prestane to bavit.
Ja napsala:zacne to bavit.
Lily*
23.7.2007 18:13:04
Kimmy,vidis to?!To je presne to,o cem pisu!

Ja uz jsem ti tady ted asi 2x vysvetlila,proc mam nazor,jaky mam,a ze porad dokola,bych to vysvetlovat nemohla,ale ty to zase nechapes a jeste mi napises,ze ja jsem ta,ktera neni schopna to pekne vysvetlit.Jsem,ale ne porad dokola.A ted uz s debatou taky koncim,tak se mej.
Kimmy, 2 deti
  • 
23.7.2007 17:46:11
My jsme s Andreou nahodou nakously pomerne sirokou skalu nametu... ale to je fuk.

Ty mne obvinujes, ze porad opakuju to same dokola - no Ty taky - nelibi se Ti muj styl, nerikas nic konkretniho, je to vsechno o Tvych pocitech - mas na ne narok, ale to je tak asi vsechno. Nic me na Tvych prispevcich nepresvedcilo, ze mas nejaky skutecny zaklad pro kritiku.

Kritizovat je to nejjednodusi na svete - kazdy muze prijit a rict ""to se mi nelibi"" - ale vysvetlit proc je uz slozitejsi. Mavnou nad tim rukou a rict ""to ty nepochopis"" je jen poza - velice bezna. A kdyz se nekdo ani neobtezuje cist to, co kritizuje - no to je bez komentare.

Jdi si diskutovat s temi, kteri jsou Ti rovni.

Kimmy
Lily*
23.7.2007 17:19:52
No Kimmy,tak to fakt z tech diskusi na tebe sedi.Precetla jsem jen posledni dve vety a na ty budu reagovat.
Kdyz nekdo nechape a ja jsem to uz nekolikrat vysvetlovala,tak jako treba tady Andrea,tak uz proste diskutovat a opakovat stale dokola pro porad ty stejne nechapajici,nebudu.To cloveka jednou prestane bavit.
Ja diskutovat muzu a umim,ale ne takto.To chce fakt dobre nervy.Clovek bude povazovar za zbytecne se dale snazit,kdyz stale opakuje to same a stale ten stejny clovek to nechape.
Kimmy, 2 deti
  • 
23.7.2007 14:09:35
Andreo - co bych za to dala, kdybych Ti ted videla do tvare (jestli se u toho krenis nebo to fakt myslis vazne ;-)))

Vis co - docela me mrzi, ze ty koncove prispevky prisly az tak pozde, po cele te napjate diskusi - protoze ja si taky myslim, ze deti jsou dneska az zbytecne brzo dospele, ze malo ctou a ze se ztraci takova ta detska nevinnost - myslim, ze na tohle tema bychom si docela notovaly. Ja uz ted premyslim, jestli se mi podari v detech vyvolat takovou lasku ke knizkam, jako mam ja. Zatim jsme v knihovne jako doma a doufam, ze to tak i zustane.

Uz to fakt nechci rozpitvavat - bylo toho receno dost. Uzivej si sveho krasneho syna a prozivejte spolu mnoho krasnych dobrodruzstvi plnych tajemnych kouzel a myslim, ze hodne lidi oceni, pokud se o ne budes i nadale delit.

Preju krasny den,

Kimmy
andrea
  • 
23.7.2007 13:23:38
Došla jsem k závěru po přemýšlení, že máš pravdu, mýlila jsem se.
Kimmy, 2 deti
  • 
23.7.2007 8:57:01
hm - podle mne to je prave ucel diskuse - aby si lidi vymenovali nazory - prece diskuse neni dva tri prispevky a koncime... ale jestli Ti to nevyhovuje, tak Te nikdo nenuti... Navic rikat, ze ja neco resim... na diskusi jsou vzdycky aspon dva - nikdy neresim neco sama se sebou... jenze bud proste jeden vycouva a necha to nedoresene nebo obe strany pokracuji dokud se nedohodnou - jinak to nejde

Nikdy nerikam, ze musi byt po mem - v tehle konkretni diskusi jsem se ohradila proti krutym poznamkam Finroda - neni na tom nic ""musi byt po mem"". Stejne tak kdyz rikam, ze kazde dite ma vlastni svet a ze se nema srovnavat, ze deti s bohatou fantazii maji lepsi zivot - to zas neni nic "po mem". Podle mne rict, ze kazdy ma svuj svet a ten mu vyhovuje je kompromis.

Nevim, kterou konkretni diskusi mas ted na mysli - posledni dobou jsem byla ve trech - diskusi o ultrazvuku a autismu jsem ukoncila ja pote, co jsem dosla k zaveru, ze vse vyznamne bylo receno. Diskusi o pracujicich matkach ukoncila Andrea - kdyby ji neukoncila, pokracovala bych tak dlouho, dokud bych nedokazala, ze pracujici matky detem neskodi - to neni nic o tom, ze ja musim mit vzdycky pravdu - to je muj nazor a za ten se budu bit. Tady v tehle diskusi se to vystupnovalo na uroven, kdy Andrea delala poznamky typu, ze jsem pomalu chapajici, narazela na meho syna a neustale odmitala rozumne odpovedet na moji otazku (odpoved typu "ja o koze, ty o voze" neuznavam, jako rozumne vysvetleni o co v jejim clanku slo) - ale myslim, ze uz jsme to vyresily.

Kdyz Ty bys nemohla diskutovat - tak nediskutuj. Ale nepomlouvej Ty, kteri muzou - to je prece osobni volba.

Kimmy
 Příspěvky 110 z 99 [Dalších 89 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.