| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Zácpa

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2128 z 28 
Radka-2 deti
  • 
29.6.2007 9:39:30
Pane jo, co to je za skolku? Já mám naopak tu druhou zkusenost, ze ve skolce je jídlo tak zdravé, az se doma nekdy stydím, co tem detem dávám. A to jíme doost zdrave.Acido, vlocky, suchary, zelenina u nás bezná vec.
29.6.2007 6:35:39
Nošení jídla do školky je tzv. "individuální stravování".
Nejdříve si přečti toto:
http://www.potravinova-alergie.info/clanek/skola-individualni-stravovani.php
Z výše popsaného vyplývá, že nošení jídla není stravovací službou, proto se na ně nevztahují požadavky jako na školní stravování (hlavně omílané hygienické normy). Je v podstatě na vůli (pozor ne "zvůli") a rozhodnutí ředitelky MŠ, zda takové individuální stravování povolí, či ne. Proto je dobré se dohodnout. Pakliže dohoda není možná a ani není možné zajistit docházení dítěte do jiné školky, doporučuji si nechat vystavit papír s tím, že ředitelka toto zamítá či nepřijímá dítě k docházce (s náležitým odůvodněním). Na zakládě tohoto už můžete využít opravné prostředky a případně se obrátit na soud. Nesmíme totiž zapomínat na to, že MŠ není soukromým podnikem ředitelky, ale institucí placenou z veřejných prostředků. Takové instituce mají povinnost přistupovat ke všem stejně a nemohou bezdůvodně někoho diskriminovat (třeba na základě přesvědčení). Navíc máme Listinu základních práv a svobod, která mluví jasně ať už o právu na zdraví, na rodičovskou výchovu či svobodu smýšlení, ale také třeba zákon o rodině.
V případě problémů se obraťte na Ligu lidských práv.
Markéta
  • 
28.6.2007 23:27:22
teda tvoji tchyni bych fakt nechtela mit, ona vazne dava tvemu diteti alkohol? to mi pripada jako velka sila u ditete, ktere neni ani ve skolce ... jinak drzim palce, at se to kakani spravi. (a na tchyni se vy...r ;-))
Martina, Matyáš 4.r
  • 
28.6.2007 15:27:41
Tak to my jsme v tom začarovaném kruhu už od narození. Teď jsme zácpu s pediatričkou trochu umírnili Lactulosou a v článku popsanými doporučeními ale máme stejně ještě problémy. Ty největší jsou že skoro nepije a už jsem bez nápadů co s tím a další problém je tchyně. Teď už se naštěstí moc nestýkáme po tom co jsem se už nevím po kolikáté ohradila že nechci aby mu dála uzeniny, čokolády a alkohol.
A to mě ještě straší malého nástup do školky. Když jsem viděla co tam mají k jídlu a pití tak jsem šla do mdlob. Barevné limonády, bílé pečivo-nejvíc rohlíky, uzeniny a sladké mlíka.....prý by jim zakysané nikdo nepil a učitelka se divila že je má malý rád. Sice mi prý vyhoví a můžu malému nosit jídlo z domova ale nevím. Nechci ho v dětském kolektivu handicapovat když bude mít něco jiného než ostatní. Nemáte někdo zkušenosti s nošením jídla do školky??
28.6.2007 12:28:35
Můj syn měl taky tento problém se zácpou a musím říct, že jsme se ho zbavili s přechodem na veganskou stravu a zbavením se mléčných výrobků, mléka a vajec. Samozřejmě, že taky jíme skoro všechno celozrnné, hodně zeleniny a ovoce apod. Myslím si, že pro dítě se zácpou je úplně nejhorší na snídani rohlík s máslem či chleba se sýrem, to mu úplně zalepí trávicí systém. Doporučuji na snídani ovoce s nějakou celozrnnou sušenkou.
Eliška, Kubík (3r) a bříško
  • 
28.6.2007 11:40:25
cituji:

"CO JE PŘÍČINOU ZÁCPY?

Příčiny zácpy rozdělujeme do 4 základních skupin:

1. psychogenní a reflexní příčiny

2. nemoci střeva (vrozené vývojové vady, trhlinky a prasklinky v oblasti konečníku, záněty, alergie na bílkovinu kravského mléka nebo na lepek, překážky z okolí v dutině břišní…)

3. endokrinní a metabolické nemoci (dehydratace - odvodnění, onemocnění štítné žlázy, ledvin, poruchy metabolismu minerálů, cystická fibróza, rachitida, chudokrevnost, léky antiepileptika, antihistaminika, antacida, anticholinergika…)

4. neurologické příčiny (vrozené vývojové vady páteře a míchy, dětská mozková obrna…)"

jasně, je to NĚKDE V ČLÁNKU... ale mě to přijde jako dost podstatná a hlavně nejčastější příčina zácpy, takže bych to v tomhle "seznamu" řadila na jedno z prvních míst!!!
28.6.2007 10:49:28
Ale to přece v článku je oboje. ?????
Eliška, Kubík (3r) a bříško
  • 
28.6.2007 8:58:33
ale chybí mi tam asi ta nejpodstatnější příčina zápcy a to jsou ŠPATNÉ STRAVOVACÍ NÁVYKY a ŠPATNÝ ŽIVOTNÍ STYL!
Ale jinak fakt není o co stát, vím, o čem mluvím :-(
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2128 z 28 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.