| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Zácpa

 Příspěvky 110 z 28 [Dalších 18 >>]
21.8.2008 12:55:24
Zdravím všechny!Přesně před rokem jsem na stejných stránkách hledala odpovědi a rady a zkušenosti rodičů s dětmi které trpí zácpou.Měli jsme obdobný problém po nastoupení mého syna do MŠ.Kde sem tam trpěl 3denní zácpou, pak průjmy a po průjmovém onemocnění, kdy nebyl 4 dny na stolici se po vykonaní potřeby objevila v oblasti konečníku prasklinka.Od té doby jsme s ním nehli..po dobrém, po zlém..změna stravy..nic nepomáhalo.Fyzicky byl syn naprosto v pořádku.Prostředí školky s velmi nepříjemnou p.učitelkou taky vzalo za své.Nemohli sme chodit na návštěvy, ven, protože s plným bříškem nemohl běhat, neustále špinil spodní prádlo, zkrátka horor.TAky nachtěl chodit do školky, kde s tím personál měl problém a stále si stěžovali..takže jsme se na to vrhli doma.Ovšem bezvýsledně.Došlo to tak daleko, že jsme syna nedonutili jít na záchod ani po7dnech(návštěva u lékaře, kde nám byl doporučem klasický klistýr) po 15 dnech jsme skončili v nemocnici, kde jsme až po dvou dnech dosáhli s lékaři vyprázdnění za opravdu strašných zážitků.Ale povedlo se.Do školky jsme přestali chhodit a doma zapracovali na denodenním pitném režimu(ve školce nadávali synovi napít před spaním-prý aby se nepomočil..takže jej vlastně pít odnaučili)a vyřadili sladkosti, a ubrali rýže, brambor,masa a s trpělivostí a několikrat denně vysazováním na toaletu a zkoušením se opět naučili chodit na "na velkou".Ovšem 1 za dva dny 100%ně musíme a opravdu na to stále musíme dohlížet.Nyní se stravuje normálně v porcích odpovídajících jeho věku, ale stále pod kontrolou...pít a pít a pít.Tak dopadl úspěšně náš boj:-)Dneska se koukám, jak se vesele prohání na kole a jsem ráda, že vše dopadlo, jak má.Jen si příště budu opravdu dávat pozor na sebemenší signály neposkojenosti dítěte či nějkého špatného rozpoložení..nemusí to později být jen zácpa.Přeji všem hodně zdraví:-)
  • 
11.11.2007 16:41:36
vnučka má ekzém a nesmí ovoce ani zeleninu tak co má jíst
  • 
11.11.2007 16:41:25
vnučka má ekzém a nesmí ovoce ani zeleninu tak co má jíst
Petra
  • 
5.10.2007 17:53:50
Dobrý den,
mám podobné zkušenosti. Mou sedmiměsíční dceru stále kojím, a presto má od narození problémy- stolici má v intervalech 6, 10 i 13 dní. Uz tri měsíce dáváme lactulosu (bez většího uspěchu), ted po odběrech ma zvýšenou štítnou zlázu a na vyšetrení teprve půjdeme. Príkrmy(bez mrkve) situaci ještě zhoršily, malou musela vyprazdnit lékarka...prosím, napište kdo byl v podobné situaci, jak se to vyvíjelo apod.
Janina
  • 
1.10.2007 21:22:13
Přečetla jsem si tento příspěvek a jsem teda zdrcená.Mám roční holčičku a máme také problémy se stolicí od narození,také máme ve stolici krev,několikrát jsem to konzultovala s lékařem a jen mi řekl upravit jídelníčel,ale mě se to nezdá.Malá strašně trpí,když kaká.Zrovna dnes jsem byla i u jiné lékařky,jen tak znát jinej názor a ta snad by udělala vyšetření.Po tomto přečtení příspěvku budu trvat na vyšetření a už se nenechám jen tak odstrčit.
20.7.2007 0:28:32
Ufff, teda to je drsný - a to v téhle školce má chudák malý vydržet ještě 2-3 roky? Snad by se přece jen dalo s ředitelkou domluvit, aby nejen pro vašeho syna, ale pro všechny děti změnila jídelníček... Jak se na to tváří ostatní rodiče? My jsme loni ve školce (hlasováním rodičů) prosadili stojan na pitnou vodu místo slazeného čaje. Jenže to je osvícená ředitelka, chápu, že to jinde může být daramtičtější. Nepomohl by papír od doktorky? Přece u atopika je dietní strava základ! Já se tedy doktorkou oháním i u tchýně, u které čas od času nabíhá tendence živit děti převážně zmrzlinami a kinderčokoládou. Názor můj jakžto matky nebyl nic, ale jakmile jsem citovala paní doktorku, najednou šlo (skoro) všechno...
  • 
16.7.2007 15:45:18
Ahoj, my máme také problémy s kakáním. Ale poslední dobou se to zlepšilo, a to zejména větším příjmen ovoce a zeleniny v čerstvém stravu, celozrným pečivem,ale kombinujeme i obyčejnými,aby nebyla strava jednotvárná a dostatek pití. Jak mléčné tak ovocné i třeba taková voda ochucená citrónem je velmi dobrá. A musím podotknout, že stolice se zlepšila a kakáme 1 deně. Občas obden, a to zejména po bramborové kaši a pokud jíme hodně masa.
nnicota
  • 
10.7.2007 22:44:41
Tak to pozor může jít o alergii na kravskou bílkovinu,která je moc podobná lidské a proniká i mateřským mlékem.Raději nasaďte speciální hypoalergení mléko nebo vy vynechejte ze svého jídelníčku cokoliv z mléka/tím myslím od mléka přes máslo,smetanu apod.i v sušenkách obsažené/ a to i hovězí maso.
leona@
10.7.2007 13:15:50
5555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555
Martina, Matyáš 4.r
  • 
10.7.2007 12:38:24
Holky, moc Vám všem děkuji. Bohužel do jiné školky to nejde, jsme na malé obci a dovážet ho 20km do města není v mých silách a navíc ve městě jsou školky plné.Asi mi nezbyde než čekat jestli si s tou stravou "poradí". Ještě je navíc atopik tak mám fakt obavy.
Jinak co se zácpy týče, jsme díky nepodpoře tchýně a nově i mojí matky tam kde jsme byli.Malý se rozpláče když mu nedovolím sušenku a babičky mu ji rádi dají a ještě ho politují. Jinak co se týče alkoholu- nechci nasazovat tchýni psí hlavu nebo nedej bože z ní dělat alkoholika, skleničku mu nikdo nenalil(snad), ale cvaknout piva nabo šampíčka bylo pro ni něco samozřejmého, takže když malej přišel a viděl pivo a chtěl napít tak mu dala. Pak mi to do očí popřela ačkoliv jsem u toho byla:-((((((
 Příspěvky 110 z 28 [Dalších 18 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.