| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Zácpa

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 28 [Dalších 8 >>]
  • 
9.7.2007 22:33:41
I moje dcera 5.let má zácpu.Trápí jí to již od narození.Do tří let jsem to řešila převážně podáváním zejména švestkového kompotu.bylo to supr.Pak přišel první problém,zarudlé a svědící skvrny na kůži.Někdy jich bylo víc,někdy méně.Obvodní lékařka už si nevěděla rady.Až lékař v alergo poradně vše vyřešil.Prokázaná alergie na ryby,kapustu a švestky.Od té doby dcera chodila kakat jednou za 14.dní a od pátého dne měla bolesti bříška.Obvodní l.s ní nic nedělala,protože prospívá dobře.Později se k tomu přidala i krev ve stolici.Letos v Lednu při plánovaném vyšetření v Motolské nemocnici-dcera je epileptička,se to rozjelo.
Obvodní lékařka jí nasadila laktulosu,ale bez výsledku.Opět díky lékaři z alergo se dcera dostala do gastro poradny a tam to začalo.Vyšetření střev-špatný konečník a rozšířené tlusté střevo,RTG páteře-posunuté obratle vbederní páteři,vpáčený hrudník,laboratorní vyšetření,genetika,potní test-dopadl třikrát špatně.S dcerkou docházím na RHB a čeká ji Magnetická resonance páteře.A co je nejhorší podezření na cystickou fibrosu.Máme za sebou první vyšetření v centru CF a opět se špatným výsledkem. Ještě nás to čeká nejméně dvakrát.Proto vám radím na nic nečekejte a raději to řešte co nejdříve.Nám s úspěchem zabírají probiotika,která dcerce dávám dvakrát deně a chodí kakat každý čtvrtý den a laktulosa a taky úprava jídelníčku.
  • 
9.7.2007 22:33:25
I moje dcera 5.let má zácpu.Trápí jí to již od narození.Do tří let jsem to řešila převážně podáváním zejména švestkového kompotu.bylo to supr.Pak přišel první problém,zarudlé a svědící skvrny na kůži.Někdy jich bylo víc,někdy méně.Obvodní lékařka už si nevěděla rady.Až lékař v alergo poradně vše vyřešil.Prokázaná alergie na ryby,kapustu a švestky.Od té doby dcera chodila kakat jednou za 14.dní a od pátého dne měla bolesti bříška.Obvodní l.s ní nic nedělala,protože prospívá dobře.Později se k tomu přidala i krev ve stolici.Letos v Lednu při plánovaném vyšetření v Motolské nemocnici-dcera je epileptička,se to rozjelo.
Obvodní lékařka jí nasadila laktulosu,ale bez výsledku.Opět díky lékaři z alergo se dcera dostala do gastro poradny a tam to začalo.Vyšetření střev-špatný konečník a rozšířené tlusté střevo,RTG páteře-posunuté obratle vbederní páteři,vpáčený hrudník,laboratorní vyšetření,genetika,potní test-dopadl třikrát špatně.S dcerkou docházím na RHB a čeká ji Magnetická resonance páteře.A co je nejhorší podezření na cystickou fibrosu.Máme za sebou první vyšetření v centru CF a opět se špatným výsledkem. Ještě nás to čeká nejméně dvakrát.Proto vám radím na nic nečekejte a raději to řešte co nejdříve.Nám s úspěchem zabírají probiotika,která dcerce dávám dvakrát deně a chodí kakat každý čtvrtý den a laktulosa a taky úprava jídelníčku.
  • 
9.7.2007 22:33:07
6.7.2007 20:14:25
Dobrý den,
naše lékařka odhalila alergii na mléko téměř okamžitě, a to i přesto, že starý pan doktor, velký praktik, na sonu tvrdil, že dcerka má bolesti od mírně zvětšených mízních uzlin v bříšku - prý zcela neškodné a typické. Dietu jsme bez potíží přestáli - asi 4 měsíce ? už nevím, za velké pomoci školky, kde nám (k mému údivu) kuchařka vyšla max. vstříc. A dcera už zase mléko může. Ale nevšimla jsem si, jestli u ní tato alergie nějak souvisela se zácpou. Ona také déle a někdy i bolestivě kaká ..... nevylučuji to.
leona@
6.7.2007 13:19:00
jfjf c
3.7.2007 15:06:03
U nás v rodině výborně zabírá polévka z kořenové zeleniny a ovesných vloček (babička jí říkala "kobylí"). A jeden kamarád zachránil kluka před problémy actimelem. Nevím co na tom je, ale při problémech se zácpou prý zabírá.
  • 
2.7.2007 16:16:42
Moja 16 mes. dcérka je stále 7x denne dojčená, no napriek tomu bolestivo kaká už 9 týždňov. Menej papá príkrmy a cez deň do nej dostanem deci inej tekutiny. Násilne ju odstavovať nechcem, lebo potrebujeme každý gram, no nechcem ju do jedla ani nútiť. Už 4 týždne užívame denne duphalac. Dokedy ho bude brať? Psychické príčiny som vylúčila, skôr to majú v rodine po manželovej strane. Prečítala som o strave dosť, dávam si záležať na našom jedálničku, a predsa.
Kača
  • 
1.7.2007 21:16:32
Moje Evička (2,5 roků) má problémy s kakáním taky od narození. Laktulosu užíváme od ledna. Je to sice lepší - už nechodí jednou za 6 dnů, ale tak 1 za 2-3 dny, ale z 99 procent je to u nás s 30 minutovým pláčem(to tedy v lepším případě, bývá hůř), jenže pořád se nepřišlo na to, proč...
Chodíme na dětské gastro a zjistili mírně zvýšenou hodnotu šítné žlázy a jak jsem se dočetla - může to být jedna z příčin. Ale přeci jen - má ji MÍRNĚ zvýšenou, tak si myslím, že to asi tím nebude. Jídelníček jsme taky vyměnili a nic moc lepšího. Já vím, že by bylo nejlepší dát celozrnnou sušenku na snídani, jenže ani to není k ničemu, když mi to prostě odmítá jíst. To raději nejí a přeci, něco do sebe dostat musí, protože když ne, tak jsme se stolicí tam, kde jsme byli.
K té školce: Proč jste si nevybrala jinou školku?
Pokud jinou v okolí nemáte, tak to je dost blbé ale pokud ta možnost je, tak bych dala dítě do jiné školky.
nicota
  • 
29.6.2007 22:07:21
Ten článek sice uvádí,jako jednu z řady příčin alergie,ale praxe je jiná!!!!!!
Dcera trpěla od narození zvracením mateř.mléka ,tak dostala nutil.který byl hypoalergení bylo po problému.V roce začala mít zácpu prý batolecí,od dvou let začala zácpa s krví,tak dostala sirup na naředění stolice,od tří se opět objevila krev.Musím podotknout,že jsem stále běhala po doktorech.Ve třech jsme se dostaly na dětské gastro k mudr.Sekerové hotová tragédie,když jsem vyslovila podezření na nějakou potravinovou alergii hlavně na mléko.Doktorka natruc neudělala test na mléko a odmítla ho udělat se slovy "co by jste chtěla vypadá pěkně".Test udělala dětská doktorka,když jí došla trpělivost s gastrem a víte co vyšlo?Alergie na mléko.Byla jsem odeslána zpět na gastro,kde byla doktorka ještě víc nepříjemná a s radou,že jí mám dávat hlavně sýry a tvarůžky jsme odešly domů.Při návštěvě alergologa/kde jsem byla se synem na testech proč kašle/ jsem se mimochodem zmínila o dceři a překvapila mě reakce pani doktorky,která zakroutila očima,že dcera měla být dávno na dietě a hlavně nejhorší co jí můžu dát jsou ty sýry a tvarůžky.Zůstala jsem s dcerou v péči alerg.a už by mě nikdo nedostal k tý údajný doktorce na gastru.Po roce úmorné diety se dceři upravila zácpa a musím říct,že se stále bojí chodit na záchod pro bolest jakou si vytrpěla.A v tom dřepu ji ještě často vídám dnes přesně ji to vystihuje.A rada mojí babičky,když jsem byla nešťastná jakou má zácpu "ty s tím naděláš dej jí švestkový kompot".
29.6.2007 15:37:43
Ano, ale pod těmit čtyřmi body je to podrobně vypsané. Nevím, co myslíš tou nejčastější příčinou, ale tady se říká, že nejčastější je nedostatek pohybu a složením stravy, takže pokud máš na mysli toto, tak to je v článku naprosto jasně napsáno. Cituji:

Na rozdíl od dospělých, až 90% zácpy v dětském věku má funkční a reflexní původ (1. skupina). Například při nechutenství, hladovění, zvracení, převaze cukrů ve stravě, při nedostatku zbytkové stravy, při nadměrném přívodu bílkovin, používání laxativ, po průjmech nedochází k dostatečné tvorbě stolice, konečník se dostatečně nenaplní, čímž se potlačuje a oslabuje defekační reflex a dochází k poruše funkce vyprazdňování. Na základě psychických příčin, jako je stres, citové napětí, neuróza, nevhodný denní režim (nedostatek pohybu, vysedávání u televize, videa, při hře na počítači..) a nedostatek času na vyprazdňování, též dochází k potlačování defekačního reflexu a následné zácpě. V cizím prostředí, jako je školka, škola či nemocnice, při změně bydliště a prostředí se též dítě bojí jít na záchod, respektive mu překážejí cizí lidé, zápach a jiné faktory. Proto zadržuje stolici, potlačuje defekační reflex a následkem je zácpa. Vzniká určitý začarovaný kruh. Protože stolice je tuhá, tvrdá, objemná, dítě ji těžce a bolestivě vytlačuje, má strach a začne stolici reflexně zadržovat; odmítá "kakat".
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 28 [Dalších 8 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.