|
|
28.2.2007 15:00:46
Já beru citrony normální. Říkám si, že když se nestalo nic několika generacím, které rozhodně chemicky neošetřené citrony nepoužívaly, tak se nestane nic ani mně. Navíc - těch citronů do sebe člověk taky nenaláduje najednou padesát, že. Ale pokud chcete mít jistotu, tak citron umyjte v horké vodě a pořádně vydrbejte kartáčem.
|
Siki |
| • |
28.2.2007 14:53:30
Používám sušenou a doufám, že když ji prodávají coby koření, není chemická. Někde jsem četla, že když se citrusy pořádně omyjí octem, zbaví se i té chemie, ale moc tomu nevěřím...
|
|
|
28.2.2007 14:40:33
Kde berete nechemické citrony, že z nich strouháte kůru? Všude jsou stříkané nějakým sajrajtem a na balkoně mi nerostou... poraďte. Dík.
|
Siki |
| • |
28.2.2007 14:34:45
Teda úplně si představuju, jak to bude dobré-díky za recept, vyzkouším ještě dnes:-)
|
|
|
28.2.2007 14:03:48
¨Moc nadherny clanek - to bych snad i zvladla. Budu to muset vyzkouste, zrejme na manzelovov narozeniny - miluje orechy, ja je nesnasim.
Mmch Watanaki - to je clanek o buchte k jidlu, ne o buchte.... nejsem si jista, zda jsi to pochopila ;-) |
|
28.2.2007 14:01:54
Vypadá to celkem jako "i bez práce jsou koláče". Někam si to poznamenám. Děkuji K.
|
Kocík, syn 5 a dcera 16 měs. |
|
|
28.2.2007 13:54:48
Taky ráda buchty tohoto typu a zrovna nedávno jsem upekla móc a móc dobrou citronovou bábovku, která chce sice trochu víc práce, než jen zamíchat a upéct, ale dá se to. Přikládám recepis (i když stroze napsaný)
250 gr moučkového cukru, 4 celé vejce, nastouhaná kůra z 1 citronu, 200 gr másla (lépe se mi osvědčila Hera), 200 gr polohrubé mouky, 1 lžička kypřícího prášku. Rozpuštěný tuk ušlehat s cukrem, vejci, potom tam vrhnout mouku s práškem do pečiva. Upéct v bábovkové formě do zlatova (já peču v horkovzdušné troubě na 130 - pozvolna tak 40 minut). Upečenou bábovku následně potřít směsí s 300 gr moučkového cukru a šťávy ze zbylého citronu. Je to jednoduché a móc dobré (já to pekla 3x za sebou - už mi z toho šla hlava kolem, ale manžel se mohl užrat). |
|
28.2.2007 13:46:02
Moc hezký článek a jistě moc dobrý koláč. Dělat ho sice nebudu,protože mám v oblibě buchty typu 3-4 ingredience zamíchat a nalít na plech, ale jako inspirace pro ty čiperné je to zajímavé.
|
watanaki |
| • |
28.2.2007 11:45:46
Děkuji velmi za koláč Dulcinea, něco takového jsem na rodince už dlouho hledala! Je to krásný, pohodový a inspirující článek na rozdíl od několika "pohodových porodů", které já rozhodně za pohodové nemám - to co si nechaly ženské v těchto "pohodových případech" se sebou vyvádět bych si asi já nenechala, takže by bylo rázem po pohodovosti a nastoupil by fenomén "nepřizpůsobivý a problémový pacient". To nic ve zlém, každá má právo rodit tak, jak chce, ale "pohodových porodů" jak vystřižených ze starých učebnic gynekologie už tady opravdu bylo hodně...
Zato takhle nádherný a krásným jazykem vypsaný recepis na koláč, to je Luboši něco, na co se mně (na rozdíl od pohodových porodů) sbíhájí chuťové buňky a už se těším, až si to vyzkouším taky. Přeji krásný den! |
Adventní víkendČeský Krumlov
Valašská výstava betlémůZlín
Vánoční koncert Chorea BohemicaPraha 3
Živý betlémVsetín
Štědrý den v Zoo OlomoucOlomouc Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.