| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Preventivní vyšetření kyčlí

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 80 [Dalších 50 >>]
markéta, Tereza 7/03
  • 
10.1.2007 9:29:04
Já pro naší (bývalou) potřebu dělila jednorázové plenky na igelitové a "ty druhé". Igelitové byly ty lacinější, mají prostě na povrhu igelit a pásky se lepí. Dávala jsem je přes den, v noci mi protékaly. I když si myslím, že to nebylo způsobeno tím igelitem jako spíš tím, že byla miň vycpané nebo ta hmota uvnitř nebyla tak nahuštěná. Ale nikdy z nich dcera nebyla opruzená, přesto že na vrchu byl prostě igelit. "ty druhé" jsem dávala na noc, byly dražší a nemají na povrchu hladký igelit, ale něco, co vypadá jako chlupatý papír. Pásky se nelepí, ale drží na suchý zip. Tyhle plínky v noci neprotékaly a to bez ohledu na to, jestli byly značkové nebo neznačkové.
markéta, Tereza 7/03
  • 
10.1.2007 9:21:29
Tak to jsem ráda. Dceři je tři a půl roku. Vzhledem k tomu, že byla koncem pánevním, už v porodnici mi řekli, abychom šly na kontrolu kyčlí co nejdříve. Byly jsme tam tedy ještě v šestinedělí. Na první kontrole lékař řekl, že to není úplně OK, že mám dávat široké balení a za 3 týdny na kontrolu. Na druhé kontrole řekli, že dostane třmínky a ty pak měla do 4 měsíců. Během těch 4 měsíců jsme absolvovali asi 4 kontroly a na každé z nich se mě ptali, kdo že nám dělal to první vyšetření (po kterém měla jen široké balení). Z toho jsem usoudila, že ta první diagnoza byla špatná a že měla třmínky dostat hned.
Chování lékařů bylo celkem příjemné, ale ty čekací doby byly fakt šílené. Hodina minimálně, ale spíš dvě. Vzhledem k tomu, že jsem nemohla kojit a malá byla na sunaru, to občas byl dost problém, protože když jsme čekaly 2 hodiny, k tomu další hodina cestování, tak už měla hlad. No ale vařte sunat v čekárně :-)
Teď bychom měli jít zase na kontrolu, ale vůbec se mi tam nechce právě kvůli té čekací době. Nebo že by se to tedy zlepšilo?
Mimochodem - ty třmínky vypadají hrozně, ale dítěti, zvláště takhle malému fakt vůbec nevadí.Dokonce si v nich může nohy i natáhnout, tedy propnout, jenom ne na rovno, ale před sebe.
Nelie
10.1.2007 5:29:19
Lizo :))) asi jako kazdemu vyoperovavat preventivne slepak...
Líza
10.1.2007 5:10:05
Já zase nechápu stereotypní reakce těch matek, jejichž děti něco s kyčlemi měly, ve smyslu "my jsme své děti omezovaly tak dlouho a vám vadí pár týdnů širokého balení".
Nevím, co je tak těžké pochopit na tom, že bezdůvodné opatření, tedy opatření, doporučované jen tak u zdravého dítěte, je nesmysl.
9.1.2007 23:38:28
Pročetla jsem celou diskuzi, a nedá mi to zareagovat. Naše dcera patří bohužel k tomu malému procentu, spíš promilím. Jsem jen vděčná doktorům, že její nález odhalili hned v porodnici. Dceři jsou dva roky, má dvě operace za sebou. Když to tady čtu, jak své dítě nechcete omezovat v pohybu třeba jen několik týdnů....My to omezení měli do 17 měsíců, všechno se dá vydržet. A o počtu vyšetření a RTG ani nebudu psát. Je pravda, že výskyt téhle vady je nejvyšší u středoevropanů, např. u černochů se nevyskytuje vůbec.
Šárka, tři děti
  • 
9.1.2007 22:57:46
Já mám také špatné kyčle, jak už jsem psala na jiném místě v této diskusi. Jeden čas (asi půl roku) mě bolel jeden kyčelní kloub, ale usadilo se to a zatím nic nebolí.
Z této diskuse, resp. z některých příspěvků, mám pocit, jakoby některé maminky považovaly lékaře za úhlavní nepřítele svých dětí. JInak si neumím vysvětlit jejich názory a postoje vůči vyšetřením kyčlí aj. Asi si myslí, že to snad lékaři dělají z plezíru nebo dlouhé chvíle, že se kupují drahé přístroje, plýtvá se jejich časem, aby "zadarmo" všem našim dětem včas pomohli. Já osobně jsem šťastná, že se to děje a všem lékařům děkuji za jejich péči.
Obě moje dcery měly nález (už jsem psala na jiném místě v této diskusi) na kyčlích. Obě jsou z toho "venku" právě díky té včasné péči. Možná by se to srovnalo samo a možná taky ne. Ale já mám čisté svědomí, že jsem pro ně udělala maximum. A vyplatilo se to. Tož tak.
Šárka, tři děti
  • 
9.1.2007 22:44:47
Možná je to ještě jinak. Třeba je ten výskyt tak velký proto, že se u nás díky lékařské péči objeví to, co by se jinde neprojevilo. Díky bohu za to.
Šárka, tři děti
  • 
9.1.2007 22:36:42
Mno, vidíte, já 2,5 roku dávala jen ty nejlevnější pleny z Tesca a nikdy nic nikde neteklo.
Šárka, tři děti
  • 
9.1.2007 22:29:36
Také jsem rodila v Pardubicích, naposledy v roce 2004. Ultrazvuk kyčlí dělali všem dětem ještě na porodnici, čili v propouštěcí zprávě týden po porodu už měla každá maminka doporučení (chcete-li nařízení), kolik plen má děcku dávat. I moje dcera měla "nález" a poctivě jsem dávala několik plen navíc asi do tří nebo čtyř měsíců, kdy se ukázalo, že už je vše v pořádku.
"Nález" měla i moje první dcera (1989), ta dokonce měla dečku. Asi jí to také nebylo příjemné (a hlavně mojí tchyni, která se styděla jezdit s kočárem), protože to bylo téměř v létě, ale nakonec i u ní bylo vše napraveno. Mám z toho radost, protože já sama mám vrozenou vadu kyčelních kloubů. Zatím žádné potíže necítím, ale jednou možná kdo ví ...
9.1.2007 20:07:34
Jitko, nález IIc znamená, že nejde o vykloubení kyčle, ale o dysplasii, tj. nedovyvinuté, ale správně postavené kyčle. Normální nález je I - označení "a" a "b" je jenom určitý typ, oboje je ale normální nález. U nálezu IIc je potřeba udržovat závěsný aparát kloubu širokým balením, protože by k vykloubení ještě mohlo dojít, ale taky nemuselo - jenže se nedá předem poznat, jestli se to stane nebo ne, proto je potřeba to široké balení dávat dokud se postavení neupraví, ideálně do doby než se vytvoří jadýrko.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 80 [Dalších 50 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.