| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Preventivní vyšetření kyčlí

 Příspěvky 110 z 80 [Dalších 70 >>]
  • 
8.9.2011 9:44:49
Chci se s vámi podělit o mou zkušenost.
Na prvním vyšetření nám lékař řekl "balit na široko" - OK, balili jsme. Př druhém dal dceři Frejku se slovy "radši jí to dáme, stejně už je chladno" ~8~ Bez toho dodatku bych o tom asi nepřemýšlela a dělala co řekl, ale nedalo mi to a navštívili jsme ještě jiného ortopeda. Řekla jsem mu, že dcera má mít Frejku a tak vyšetření provedl opravdu důkladně a řekl, že je úplně v pořádku a nepotřebuje dokonce ani široké balení natož pak Frejku! Pokud se vám tedy cokoliv nezdá, navštivte radši ještě jiného doktora - když vám potvrdí závěr toho prvního, budete mít alespoň jistotu, že dítě jen zbytečně "netrápíte", ale skutečně takové opatření potřebuje.
Těm kdo to opravdu musí dávat přeji pevné nervy - sama jsem byla dost nešťastná jen z té představy, že doteď tak živé miminko se skoro nebude moci hýbat.
Xenie
  • 
30.1.2008 17:33:34
No já si to taky myslím, takže jsem nejdřív dávala jen na noc, ale stejně se z toho vykope. No tak ted uz jí to nejak nedavame... mám z toho sice špatný svědomí, ale snad tuk tuk tuk to bude OK.
Kohnova
  • 
30.1.2008 14:54:02
Normalne se na to vykasli, ale nikomu nerikej, ze jsem ti to poradila ja :-). Pokud ma ucebnicovy nalez (a oni by ti to nerikali, pokud by to fakt nebylo v poradku), nepotrebuje zadna rehabilitacni opatreni. Oni to rikaji proste jen ze setrvacnosti, protoze to siroke baleni nemuze uskodit a je osobne to neotravuje, nepridelava jim to praci, jejich dite nevypada jak balik a nepoti se pod tim :-). Mam uz s tim zkusenost, deti vyrostly a maji kycle v poradku. Akorat si dej pozor, abys nedavala pleny tak, ze by omezovaly pohyb v kyclich (pokud davas latkove).
Xenie
  • 
30.1.2008 14:43:10
Tak my máme ortopeda, který nic nevysvětlil, ve 14 dnech řekl, široké nbalení a cosi mumlal o levé kyčli??? Absolutně nevím co. V 6ti týdnech byl nález v pořádku a dle Dr. učebnicový. Doporučil ale dál dávat široké balení. nechce se mi. Co s tím?
Janina
  • 
19.1.2007 12:44:06
My jsme se setkali s naprosto vulgárním a nepochopitelným přístupem dětského pediatra v Třinci, který na nás vrčel, jak je možné, že nebalíme naširoko, a když jsem mu odpověděla, že malá má po ultrazvukovém vyšetření vše v pořádku, tak začal být vyloženě agresivní (prohlédl si dceřiny snímky a zamrmlal cosi o tom, že to není v pořádku, to jsem si mohl myslet), a zvýšeným hlasem na mě spustil příval informací typu - vaše dítě bude viset s nohama nahoře ve třmenech, půjde na komplikovanou operaci ... (?!!!) a pod.
Poté nám přísně nakázal, abychom dítě balili do jeho "vynálezu" což byla vpodstatě plenka do které se dávala molitanová výplň a měla kšandy, takže když jsem do tohoto monstra zabalila svojí sotva tříkilogramovou holčičku, měla páteř v polovině prudce vyhnutou - přes "schod" okraje páně doktorova vynálezu a vypadala jak v nějakém středověkém mučícím přístroji.
Takže jsme si přes známé zajistili konzultaci u vyhlášeného pediatra, specialisty na dětské kyčličky, ten malou vyšetřil, znovu nám zopakoval, že je absolutně v pořádku, a trápit dítě balením naširoko nemá smysl.
Takže jestli se ve vašem okolí pohybuje "taky doktor", co se podobnými vynálezy a hlavně statistikami "uzdravených" dětí snaží postoupit na kvalifikaci, tak pryč od něj!
Jana
  • 
18.1.2007 11:43:42
Mám 9 měsíční dceru.Týden po narození šla na vyšetření ultrazvukem a řekli nám, že nemá stříšku a jadérka.Dostala dečku. Tu jsem jí nechávala opravdu poctivě 24 hod. Zvykla si na ní tak, že ji nevadí. Zvou se nás na jednotlivá vyšetření cca po 2 měsících. Na posledním vyšetření nám lékař řekl: postavení kyčlí v pořádku, nejsou vyvinutá jadérka, dávat jen 3 pleny na široko a odběhl. Malá mi ale začíná lézt a opírat se o nožičky. Nemám ponětí zda jí to nemůže ublížit.Má někdo zkušenost jak jde dohromady pohyb dítěte a nevyvinutá jadérka? Díky
17.1.2007 23:41:26
Danaco,

a není to náhodou tak, že se u černochů nevyskytují vady kyčlí proto, že své děti nosí v šátku narozdíl od většiny středoevropanů?
17.1.2007 23:10:26
Markét, pálit doma určitě ne, přeci jen takové teploty jako ve spalovně doma nedosáhneš a fakt si akorát zahumusíš kamna.
Jitka, Lucinka 3,5, Terezka 10 t.
  • 
12.1.2007 9:49:03
Děkuji vám mnohokrát za odpověď. Peřinku dáváme poctivě a doufáme, že se vše upraví jak má.
Paya
11.1.2007 12:19:01
Tak jsem přečetla celou diskuzi a nedá mi to, abych taky něco nepřipsala.
V roce 2003 se nám narodila dcera a 1. vyšetření kyčlí jí dělali hned v porodnici. Takže když jí byly 2 dny, musela začít nosit Frejkovu peřinku kvůli vykloubeným kyčlím. Na další kontrole (v brněnské dětské nemocnici) byl tak "příjemný" doktor, že když jsem se dovolila zeptat, jak dlouho to s tou peřinkou asi vypadá (měla jsem první dítě a žádné zkušenosti), tak na mě vyštěkl, co se ptám, že stejně ještě určitě bude nosit řemínky, ať si nemyslím, že se to upraví tak rychle. No a na další kontrole (ve 3 měsících) byl jiný doktor, který se uměl na mimča a mamky i usmát, ten doporučil Frejkovu peřinku už jen na noc a na té poslední kontrole (v 6 měsících) byla zase jiná doktorka, která řekla, že už je vše v pořádku.
Tak vidíte, jak strašně záleží i na doktorovi! Každopádně jsem vděčná, že se ty kontroly dělají, protože čím dřív se na problém přijde, tím rychleji se taky vyřeší. Jo, a doktor, který nemá rád děti, by v dětské nemocnici neměl mít co dělat. Pokud je vše v pořádku, tak bych určitě široké balení nedávala. No a za 2 týdny by se nám mělo narodit další mimčo, tak doufám, že všechno dobře dopadne!!!
 Příspěvky 110 z 80 [Dalších 70 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.