blikk |
|
|
11.1.2007 0:05:09
My jsme měli nosit abdukční kalhotky pouze než dorostla stříška. Jadérka byla plně vytvořena až za další 3 měsíce. Nejsem lékař, ale podle různých odborných článků jsem snad pochopila dobře, že jde především o správné dotvoření stříšky. A není důležitý pohyb pro dotvoření jadérka? Měla jsem za to, že dětem se mohou dotvářet jadérka až do jednoho roku. Zajímala jsem se o to, protože jsem se bála, že Honzík nebude moct lézt, ale pohyb by vadit neměl.....
Jinak, Honzík se s Marwell kalhotkami do Chicco vajíčka vešel :-)) |
Hanka,2 děti |
| • |
10.1.2007 13:07:36
Milado, to mě nenapadlo. moc o tom nevím, tak tady nechci být chytrá, ale mám dojem, že máme právo vyměnit lékaře nejdřív za 3 měsíce,ale týká se to obvodního(praktického) lékaře, zubního a gynekologa. u těchto doktorů se právě podepisuje nějakej te registrační lístek.
|
Milada. |
|
|
10.1.2007 12:14:56
Hanko,
nevim, jak to v praxi udelat, kdyz lekar muzes zmenit jednou za 4 nebo kolik mesicu. Jedine si to asi sama zaplatit. |
Hanka,2 děti |
| • |
10.1.2007 12:09:34
Lízo, je pravda, že už v porodnici prostě některý doktor nařídí široké balení a některý ne i u zdravých dětí. Není to třeba tím, že někteří psali, že měli kyčlíky zdravé v porodnici, v 6 týdnech a najednou ve 3 měsících se nález zhoršil. Třeba někteří doktoři si myslí, mají takové zkušenosti, že se tomu dá předejít právě tím preventivním balením. Nevím, tak mě to napadlo.
Mě se to možná mluví, jak už jsem psala kluk byl v pořádku a nikdo mě široké balení nedoporučoval ani preventivně. Ale já bych asi, kdyby se mě jeho názor nelíbil tak bych zašla za jiným ortopedem. Fakt, ctěla bych mít jistotu a být klidná. |
MarkétaP + 4 dcerky |
|
|
10.1.2007 10:12:03
"Papírové" pleny nehoří, protože obsahují mj. absorpční gel na bázi křemíku, který se nedá spálit (silikagel) - křemík se dostane nezměněný do popela. Zafláká ti kamna atd., když nepočítám látky, které se při nedokonalém spalování uvolní z plaskových kusů.
Tak, kde plasty skutečně recyklují (třídí a dále zpracovávají) fakt nepotěšíš pytlem pročuraných směsových plen ... |
markéta, Tereza 7/03 |
| • |
10.1.2007 9:47:15
Moje taky Tereza měla nedovyvinuté jádro, nosila kvůli tomu třmínky, což je myslím "víc" než ta vaše plenka a ve 4 měsících bylo po všem, takže hlavu vzůru :-))
|
markéta, Tereza 7/03 |
| • |
10.1.2007 9:44:01
Kdybych žila v jiné zemi, kde se UZ běžně neprovádí, stejně bych na tomhle vyšetření trvala právě proto, že já jsem středoevropanka.
|
markéta, Tereza 7/03 |
| • |
10.1.2007 9:41:24
Co myslíš pod pojmem novorozenec? S týden starým děckem bych v -10C ven taky nešla, ale takové mrazy snad netrvaly týdny, ne? S měsíčním dítětem už bych to absolvovala, protože přece nejdete v mrazu třeba půl hodiny. Předpokládám, že jdete chvíli pěšky, pak jste jeli nějakým dopravním prostředkem, kde -10C nebylo a pak zas kus pěšky. To zdravému dítěti neublíží.
|
markéta, Tereza 7/03 |
| • |
10.1.2007 9:36:54
Já ale myslím, že běžným vyšetřením se to zcela bezpečně zjistit nedá. Nám po prvním UZ řekli, že je to v pořádku, a po druhém jsme dostaly třmínky. A to si myslím, že UZ objeví menší závady než vyšetření. A hlavně, ve střední Evropě je výskyt těchhle vad skutečně vyšší, tak jsem pro UZ vyšetření u všech dětí.
|
markéta, Tereza 7/03 |
| • |
10.1.2007 9:32:17
Když jsi tak chytrá :-))), nevíš, jak je to s pálením jednorázovek? Shoří v běžných kamnech bez problémů nebo je to s nimi jako s petlahvemi? A neměly by se dávat do kontejnerů na plast?
|
Valašský mikulášský jarmekZlín
Radniční vánoční trhyČeské Budějovice
Adventní víkendČeský Krumlov
Valašská výstava betlémůZlín
Vánoční koncert Chorea BohemicaPraha 3 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.