| • |
5.12.2006 0:36:08
Jájo, já to cítil podobně, ale není pro mne lehké říkat mému protějšku často do očí, že ji mám rád. Taky radši mluvím skutky. Byl jsem hold vychován jako chlap, tak se jen těžko změním na něčí povel. Ale to, že láska se musípřiživovat jako ohýnek polínky, s tím souhlasím. Kéž by si to lidé aspoň teď v období adventu uvědomili a ne až u stromečku se zlatým zdobením a hromady dárků, materiální hodnoty.
PS: taky nejsem křeťan ale slušnej cynik |
Pátek |
| • |
5.12.2006 0:34:14
Jájo, já to cítil podobně, ale není pro mne lehké říkat mému protějšku často do očí, že ji mám rád. Taky radši mluvím skutky. Byl jsem hold vychován jako chlap, tak se jen těžko změním na něčí povel. Ale to, že láska se musípřiživovat jako ohýnek polínky, s tím souhlasím. Kéž by si to lidé aspoň teď v období adventu uvědomili a ne až u stromečku se zlatým zdobením a hromady dárků, materiální hodnoty.
PS: taky nejsem křeťan ale slušnej cynik |
jája |
| • |
5.12.2006 0:21:13
Článek byl přesně o tom, o čem by měla být láska, po letech ten pocit zamilovanosti zmizí, právě proto musíme přidávat do ohně polínka a nenechat ho uhasnout, jde to velice jednoduše, mluvím z vlastní zkušenosti.
|
dasa |
| • |
3.12.2006 10:55:44
Asi už z křížkem po funuse se ještě zapojím, Kristina to napsala hodně moudře. Já ze své zkušenosti vím, že co si sama nenaplánuju, nevymyslím, kde sama nejsem aktérem, to není a to nemám. Mám hodného manžela, ale kdybych měla čekat na to, až mě pozve na večeři nebo do kina, kdy on zorganizuje výlet nebo návštěvu, tak bohužel nebude nic. Pořád mě to ještě mrzí, ale asi už budu rezignovat. Nedávno jsem si mu dost vehementně postěžovala, tak následoval jeho aktivní přístup: Zavolal rodičům, zařídil hlídání dětí, šli jsme na večeři a potom jen tak courali Prahou. V noci jsme po dlouhé době nemuseli vstávat k dětem. Tak teď jen, aby to bylo častěji a aby nebyl pasivní, ikdyž možná, že by mi mohlo stačit to, že ho trknu a on zareaguje.
|
Katka |
| • |
30.11.2006 11:38:29
Tak to máte pravdu a nemusí to být ani po třiceti letech. Já jsem s mužem tři roky, máme roční dceru a jak to u nás vypadá? Manžel příjde domů v osm večer, dá si večeři, sedne si k počítači nebo usne u televize. Na večeři jsme nebyli ani nepamatuji. Já už mu závidím i to, že šel někam na polední menu. Já chci taky ven! Jsem doma pořád sama, nikoho tady nemám. Z manželství se stal totální stereotyp, který mě nebaví. Jenže co mám dělat, když manžel pracuje? Vím, že se nikde nefláká, má práce nad hlavu, je z toho na nervy a ještě já si mám do toho stěžovat? Tak si to nechávám pro sebe.
|
Kristina, střední věk |
| • |
30.11.2006 10:47:26
Moje milá, z vás mluví váš nízký věk a krátká doba manželství. No o tom tedy nepochybujte, že dost často jsou muži "tak málo inteligentní",i kdyby měli IQ 130, že je vůbec nenapadne, že by měli jednou za čas ženu někam vzít, třeba na večeři...spoustu i hodných manželů, kteří svoji ženu milují, to nenapadne vůbec, buď jsou pohodlní, jsou rádi, že přijdou domů a lehnou si u televize a raději koukají na sport, než se znovu oblékat a někam chodit.. Nebo přijdou z práce tak unavení, že i když je jim třeba něco málo přes 30, jsou rádi, že jsou doma a někam jít by pro ně bylo utrpení!! A čím jsou starší, tím je to běžnější. A pokud si žena představuje, že i po 25 letech manželství to bude stejné jako když byli mladí a muž bude stále empatický a bude jí číst myšlenky a neustále bude přemýšlet o tom, jak ji rozptýlit atd., tak bude opravdu ve většině případů totálně nešťastná. Každý si samozřejmě představuje, že ta počáteční láska a zamilovanost nikdy neskončí, ale bohužel, opak je pravdou. A je štěstím, pokud po tomto období následuje klidný život, kdy manžel se stará o domácnost a o děti a opravuje atd.atd. jako to bylo v tom příspěvku "z červené knihovny". Protože bohužel ve spoustě manželství tomu tak vůbec není. Nejen, že nezve manželku do restaurace a nevyznává jí po tolika letech každou chvíli lásku, ale v horším případě občas zapomene i přijít domů nebo přinést výplatu. A to se netýká jen nějakých asociálů, ale zvlášť muži kolem padesátky občas začnou "blbnout" a úplně zapomínají, že nějakou manželku mají. A nemyslete si, v padesáti život rozhodně nekončí a té ženy se to dotýká zrovna tak jako té kolem třicítky!! Občas to vidím a slyším ve svém okolí a říkám si - ještě že můj muž, i když mi denně nevyznává lásku, trefí domů....a ještě že umí opravit rozbitou zásuvku apod., protože jsou tací, kteří nic neumí, domů netrefí a peníze nepřinesou...a přesto se s nimi manželka nerozvede, neboť jak přibývá věk, tak ubývá volných mužů a pak je jediná možnost - zůstat sama. Někdy je to lepší a někdy ne, to záleží na okolnostech. Ale na tohle všechno musí každý přijít sám.
|
dasa |
| • |
26.11.2006 20:46:21
Ahoj Petru, asi máš pravdu, že to , co jsem napsala si může vzájemně odporovat, asi jsem se nevyjádřila přesně.
Pragmaticky, pokud to slovo můžu použít, beru majetek a ne city k manželovi. A taky si myslím, že by spolu partneři právě kvůli majetku neměli zůstávat a že by se to mělo oddělovat.( To byla reakce na článek Albeky, která se právě v souvislosti s majetkem o manželství vyjadřovala) Nikdy bych nechtěla dopadnout tak, abych zůstávala s manželem jen kvůli pocitu jistoty, kvůli tomu, že veškerý majetek, je psaný na něho a být na něm závislá. Tím, že je majetek napsaný na oba, mám pocit určité nezávislosti a spravedlnosti . Setkala jsem se v životě se ženou, která po pětadvacetiletém manželství skončila na "dlažbě", byt a veškerý majetek byl psaný na jejího manžela. Je to už starší generace, kdy bylo celkem běžné, že byt, auto apod. měl na sebe psaný muž. Jejich manželství se rozpadlo a ona z něho odešla úplně na dně. Samozřejmě, že záleží na tom, jaký je to muž, jestli dopustí, aby takhle žena dopadla. Píšu to jen jako konkrétní příklad manželství, kdy po letech a odchodu dětí, z jejich manželství vyprchalo asi už vše a jak nespravedlivé mi to přišlo vůči ní. Rozhodně si nemyslím, že to tak může dopadnout u kohokoliv, kde je majetek psaný pouze jen na jednoho z manželů. Uvádím to jen jako smutný příběh jedné ženy, která si později vyčítala, že její postoj k společnému jmění manželů byl velkorysý. A proto si myslím, že majetek a láska by se měly vzájemně oddělovat a nemyslím si, že člověk není nebo nemůže být v lásce romantikem jen proto, že o majetku uvažuje bez citů a realisticky. To, že není vše psáno jen na mého manžela neznamená, že ho nemiluji a že jsem jen na peníze. A ani to neznamená, že mu nedůvěřuji a že myslím na zadní kolečka. Je to určitá rovnoprávnost, kterou já v životě potřebuju. A také mi to nesupluje spokojenost ve vztahu, ve vztahu s partnerem jsem maximalista. Chci všechno a nebo nic. Buď černé nebo bílé, vadí mi šeď, nuda a stereotyp. Pořád hledám další podněty, které mohou posílit a nebo oživit náš vztah. Proto jsem psala, že některé postoje nebo postřehy Albeky svým způsobem obdivuju, právě v normálním manželském životě bych potřebovala být asi realistější, byla bych asi spokojenější. |
dasa |
| • |
26.11.2006 20:44:18
Ahoj Petru, asi máš pravdu, že to , co jsem napsala si může vzájemně odporovat, asi jsem se nevyjádřila přesně.
Pragmaticky, pokud to slovo můžu použít, beru majetek a ne city k manželovi. A taky si myslím, že by spolu partneři právě kvůli majetku neměli zůstávat a že by se to mělo oddělovat.( To byla reakce na článek Albeky, která se právě v souvislosti s majetkem o manželství vyjadřovala) Nikdy bych nechtěla dopadnout tak, abych zůstávala s manželem jen kvůli pocitu jistoty, kvůli tomu, že veškerý majetek, je psaný na něho a být na něm závislá. Tím, že je majetek napsaný na oba, mám pocit určité nezávislosti a spravedlnosti . Setkala jsem se v životě se ženou, která po pětadvacetiletém manželství skončila na "dlažbě", byt a veškerý majetek byl psaný na jejího manžela. Je to už starší generace, kdy bylo celkem běžné, že byt, auto apod. měl na sebe psaný muž. Jejich manželství se rozpadlo a ona z něho odešla úplně na dně. Samozřejmě, že záleží na tom, jaký je to muž, jestli dopustí, aby takhle žena dopadla. Píšu to jen jako konkrétní příklad manželství, kdy po letech a odchodu dětí, z jejich manželství vyprchalo asi už vše a jak nespravedlivé mi to přišlo vůči ní. Rozhodně si nemyslím, že to tak může dopadnout u kohokoliv, kde je majetek psaný pouze jen na jednoho z manželů. Uvádím to jen jako smutný příběh jedné ženy, která si později vyčítala, že její postoj k společnému jmění manželů byl velkorysý. A proto si myslím, že majetek a láska by se měly vzájemně oddělovat a nemyslím si, že člověk není nebo nemůže být v lásce romantikem jen proto, že o majetku uvažuje bez citů a realisticky. To, že není vše psáno jen na mého manžela neznamená, že ho nemiluji a že jsem jen na peníze. A ani to neznamená, že mu nedůvěřuji a že myslím na zadní kolečka. Je to určitá rovnoprávnost, kterou já v životě potřebuju. A také mi to nesupluje spokojenost ve vztahu, ve vztahu s partnerem jsem maximalista. Chci všechno a nebo nic. Buď černé nebo bílé, vadí mi šeď, nuda a stereotyp. Pořád hledám další podněty, které mohou posílit a nebo oživit náš vztah. Proto jsem psala, že některé postoje nebo postřehy Albeky svým způsobem obdivuju, právě v normálním manželském životě bych potřebovala být asi realistější, byla bych asi spokojenější. |
Petru |
| • |
26.11.2006 19:09:43
Dašo, řekla bych, že si odporuješ. Nejdřív napíšeš, že nemůžeš připustit, aby byl majetek napsaný na manžela, a pak řekneš, že nejsi pragmatik, ale romantik.
Já si taky myslím, že jsem romantik, a tak je většina našeho společného majetku napsána na manžela, dokonce přesto, že věší část peněz na ten majetek pocházel od mých rodičů. A další věc, se kterou nesouhlasím je, že chlap, který si vezme holku i díky tomu, že je romantička, by se najednou změnil a chtěl ženu jen pragmatickou. Nejsem si jistá, jestli jsem správně použila ten cizí výraz, ale jsem jaká jsem a měnit se můžu jen pomaličku. |
dasa |
| • |
26.11.2006 18:57:17
Nikdy bych nechtěla být naprosto závislá na manzelovi - z hlediska vlastnictví majetku. Píšeš: barák psaný na manžela, auto psané na manžela, odstěhovat se s dětmi k rodičům.... Nikdy bych nedopustila, aby vše bylo psané jen na manžela, pokud bychom si vše pořizovali společně.
A taky nelze pocity jistoty zaměňovat za lásku. Já vím, že jsi to takhle určitě podat nechtěla, může to tak ale vyznít. Mně se líbí ten tvůj postoj ve vztahu k partnerovi nebo ten tvůj názor na manželství a lásku. Taky bych takhle chtěla přemýšlet a být větší pragmatik. Jsem bohužel v tomto směru věčný idealista a romantik a komplikuju si tím svým pohledem trochu život, jsem občas nespokojená, když vztah s manželem zabředne jen do povinností, stereotypů a pocitu, že jsme spolu jen kvůli dětem a majetku. Myslím, že skoro každý chlap musí ocenit manželku, která smýšlí jako ty, která zbytečně neromantizuje. Myslím, že po dvanácti letech manželství chce muž fungující vztah a hlavně spokojenou manželku, která si nestěžuje na to, že z jejich vztahu vyvanula veškerá romantika, romantiku už tam nehledá a je relativně někdy méně a někdy víc spokojená. Pokud si někdo nemaluje vzdušné zámky, lépe pro něho. Tak tohle já bohužel neumím, asi bych už k tomu měla dospět. Mě naopak ten mužský pohled deptá a byla bych na tom určitě lépe, kdybych se to tak naučila brát. Asi teď už moc generalizuju, je to složitější. |
Živý betlémVsetín
Štědrý den v Zoo OlomoucOlomouc
Advent na KarlštejněBeroun
Předsilvestrovský výstup na BrdoKroměříž
Pražský Nový Svět pod rouškou nociPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.