| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Čemu slouží babyboxy?

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 102 [Dalších 82 >>]
Dáša, 2 děti
  • 
12.9.2006 7:03:46
Vůbec nejlepší by bylo zakázat interrupce a zřídit větší počet babyboxů. To je víc v souladu s přírodou než cokoliv jiného.
Milada.
11.9.2006 21:54:34
Lizo,

jo! Napsala jsi to presneji nez ja. Benji si jenom SAMA mysli, ze ta a ta tehotna se bude chovat tak a tak.
Líza
11.9.2006 19:53:44
Mrtvé děti nalezené v igelitkách se tam octnou, protože jejich matky rodí v afektu a nikdy boxy nevyhledají.

Jednak - neznám nikoho, kdo by "nerodil v afektu", a znovu se ptám, na základě čeho jsi tak pevně přesvědčen/a, že nikdy boxy nevyhledají. Protože si to ty myslíš? Nebylo by lepší upravit své formulace tak, aby nevyvolávaly dojem, že konstatuješ fakta?
11.9.2006 18:46:36
Jo, tak přesně takhle může dopadnout překroucený článek....Paní Vodičková rozhodně neodebírá nikomu děti. Naopak, FOD pomáhá i tam, kde nestačí pomoc od státu, event.kde stát pomoc odmítá. A to jak finančně, tak jinak.Proto jsem psala, že článek je hrozný a jak vidím, je bohužel spousta lidí, kteří věří všemu, co přečtou a udělají si o někom závěr, aniž by do situace viděli....Na FOD se obrací hodně zoufalých matek i otců a rozhodně jim není"pomoženo"odebráním dítěte.Mimochodem, na to ani nemá dr. Vodičková právo.
Milada.
11.9.2006 16:02:42
Benji,

ale ale ale ale.
TY prece nemuzes vedet, co se te mamince honilo hlavou, kdyz puvodne sla dat dite do Baby-boxu a pak si to najednou rozmyslela a dala ho sestre.
Tvoje vety: "Takže matka jednala zcela rozumově a zodpovědně. Mrtvé děti nalezené v igelitkách se tam octnou, protože jejich matky rodí v afektu a nikdy boxy nevyhledají" je proste neco, co si myslis Ty.
Dejme tomu, ze by baby-box v Brne nebyl tou dobou zadny. Treba by to dite i bez boxu nekam do zdravotnickeho zarizeni donesla a nekomu predala, ale treba taky ne, ze. Nemuzes vedet, jestli by se chovala, tak jak se chovala, kdyz vedela o existenci baby boxu.
Benji
  • 
11.9.2006 15:36:56
myslím, že slovo "nakonec" zcela jasně vyjadřuje, co jsem chtěla napsat, tak nepiš, že nemám pravdu. Čerpala jsem z toho samého příspěvku (aby to nikdo nemohl chápat jinak, uvedla jsem i zdroj), který si ty vzorně vykopírovala. V zásadě píšeme obě to samé, ale ty s poznámkou, že nemám pravdu. Čti pozorně co lidi píší a mohla by si taky občas uznat, že názory lidí se různí a né každého jen upravovat, doplňovat, osočovat a nutit mu ten svůj pohled na věc.
Pudicitia
11.9.2006 15:26:50
inu proti gustu...
ja ji nastesti osobne neznam, ale myslim, ze je potreba delat rozdil mezi detmi opustenymi a detmi odebranymi /rodicum v tezke zivotni situaci/. Kdo ho nedela a v oblasti pracuje pacha kazdym svym pocinem vic skody nez uzitku.
Líza
11.9.2006 13:53:23
Báro, valná většina laktačních psychóz spadá do těch několika dnů po porodu a často v porodnici vůbec nejsou vidět. Ani při utajeném porodu. Rozjedou se v době propuštění domů, takže to, kde ta žena rodila, je v tu chvíli putna, podstatné je, jestli má doma nějakou podporu a oporu (nemluvím o tom, že je hrozné, že není návštěvní služba porodních asistentek zrovna v téhle zranitelné době...)
11.9.2006 13:45:10
No vidíš a u nás máme zase zkušenost s maminkou, která odložila dítko do baby-boxu, ale i s rodným listem. Takže se jí dostalo pomoci ze strany sociálních pracovnic a ráda si děťátko odnesla domů. Takže její odložení dítka do baby-boxu nebylo definitivní, potřebovala prostě pomoct.
11.9.2006 12:31:34
S utajenými porody to souvisí tak, že žena v důsledku laktační psychozy nemůže ditě zavraždit rodí-li v porodnici, zatím co rodí - li utajeně doma ano. Samozřejmě, že žádná žena dopředu neví jestli ji laktační psychoza nepostihne, ale není už tak úplně pravda, že propukne až několik dní po porodu. Může vypuknout už v průběhu porodu nebo dokonce těsně před ním. Souvisí s nástupem laktace a změnou hormonálních hladin.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 102 [Dalších 82 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.