| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak jsem přestala bít své dítě

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 244 [Dalších 224 >>]
Jana II.
  • 
23.9.2006 1:18:57
Verčo, v klidu... Tvoje výchovní metody nemají s bitím nic společného. Nebolestivé plácnutí batolete (kterému ještě nelze příliš domluvit) kvůli nebezpečné činnosti je zcela v pořádku. Myslím, že to děláš úplně správně - překročit, odnést, zaujmout něčím jiným... A když to jinak nejde, slabě plácnout... Určitě jsi perfektní máma!
Jana II.
  • 
23.9.2006 1:09:40
Mettly, mám stejně jako ty 2 kluky - a nejsou to žádná sladká miminka, ale 6ti a 2,5letý prevíti kromě různých akcí proti týrání dětí bych z času na čas uvítala nějaké to hnutí proti týraní rodičů:-). Přesto k plácání na zadek a jiné části těla u nás několikrát týdně nedochází. Většinou si vystačíme s domluvou, prosbou nebo důrazným napomenutím. Na mladšího jsem nezvedla ruku vůbec, u staršího jsem párkrát ujela.

Ať byla situace jakákoliv, vždy jsem to považovala za vlastní selhání. Vzápětí jsem se klukovi omluvila a vysvětlila mu, proč k tomu došlo - co udělal špatně on a co já.

Fyzické tresty zcela nezavrhuji, ale měli by být opravdu, ale opravdu(!)výjimečné. Pravidelná "jedna přes zadek" nic neřeší - dítě postupně otupí, nebo bude poslouchat jen kvůli obavě z výprasku, což vede k poškozevní vzájemných vztahů (svou zkušenost z dětství tu již popisoval někdo v příspěvku výše).

Beru si příklad ze svých rodičů. Jako dítě jsem se setkala s fyzickým trestem snad 10x - na druhé straně si každý z nich pamatuji a i po 25 letech vím, za co byli (dokonce i jeden nespravedlivý).

PS: Mezi fyzické tresty nepočítám mírné, nebolestivé plácnutí po ruce či přes zadek u batolete, které opakovaně dělá něco nebezpečné či nepřípustné a slovy se mu ještě nic nedá vysvětlit.

b+h
  • 
22.9.2006 23:13:39
nerikala jsem obejmout ho, capnout si k nemu - na bobek - aby ti videl do oci... a uplne klidne mu rikat, nez se strasne rozvzteka, ze mu nerozumis, ze mu chces pomoci, ale nemuzes, ze ti to musi rict JINYM hlasem - ani mu nerikej az se vyvzteka... ja ti opravdu rozumim - ja se taky musim ovladat a taky jsem hrda kdyz to zvladnu.... vcera jsem zrovna mela problem s moji 11-nactkou (matematicky ukol) - zacala rvat a zurit, pouzila jsem tuto techniku a pomohlo.... ukol tam mel hacek - to jsou nejvetsi previty s tema hackama - nejdrive musis prijit na ten hacek a pak resit.... takze jsme se zapotily obe, ale jak jsem ji trochu navodila na ten hacek, tak slo vsechno jako po masle... a ukol mela hotovy za 5 minut. Pak jsme se spolu radovaly. To byla doma pohodicka.
22.9.2006 22:58:45
Já to tak nějak dělám, ale bez držení. TO by mi malý dostal amok, nesnáší omezování. Přišla mi úžasná metoda pevného objetí, jak některé mamky propagují. Ale myslím, že to je metoda, která opravdu vyžaduje vedení odborníkem, hlavně u nás. Když se Honza vzteká a já za ním přijdu, že ho vezmu třeba do náruče, regulerně mě kope a mlátí. Většinou, pokud nepřijdu na to, co se děje tak radši odcházím z místnosti a nechám ho vyvztekat. jak se začne ječení měnit ve vzlykot, tak přijdu, obejmu ho , uchlácholím a pak si třeba řeknem , kde je problém. Díky za radu, zkusím to, ale nevím, nevím:-) Já jsem hlavně pyšná, že se už dokážu ovládat, abych neječela nebo ho nemajzla, to by mě fakt mrzelo.
22.9.2006 22:54:20
Co je to za tvrzení, myslíš, že pojištění Kubíků je ze zákona povinné? A že v případě jednoho rozbitého Kubíka se volá pojišťovák? A jak se mu asi dokáže, že ten předmětnej Kubík rozbilo něčí dítě, nikoliv on sám?
Ten obchodník je neslušný hulvát, který si neváží zákazníka, což se mu dlouhodobě nevyplatí, ale zloděj?

b+h
  • 
22.9.2006 22:49:40
Zinco, az zase ten tvuj zbojnik dostane zachvat, tak si capni na jeho uroven, koukni se mu do oci, a rekni mu - ja bych ti strasne chtela pomoci, ale ja ti opravdu nerozumim... kdyz neprestane, tak mu to rekni jeste jednou, milacku muj ale ja ti opravdu nerozumim, neslysim srozumitelne co rikas.... aby to rekl lepe, tak se bude muset uklidnit - me to vzdy fungovalo... naucila me to jedna maminka a dodnes jsem ji za to vdecna...
Lenka
  • 
22.9.2006 22:31:44
Ne, Deniso, Mag ma naprostou pravdu. Majitel obchodu je pojisteny, cili pokud rozbite zbozi uctuje, je to nehoraznost a zlodejina. Takze konkretne: majitel toho Kubika kasiroval dvakrat, jednou od te maminky, a jednou od pojistovny. Co Ty na to?
21.9.2006 7:00:11
Zrovna včera za mnou přišel ten můj zbojník,ukázal na něco na kredenci, prohodil cosi svým batolecím jazykem, a když jsem nechápavě zírala , dostal záchvat. A brečel a fňukal a bil kolem sebe, já se ho pořád ptala , co chce, ať mi to ukáže, ale to ne, to by mu pokazilo vztekání, kdyby jsme se tak rychle dostali k cíli:-). No za dvacet minut jsem přišla na to, že chce rajče. Jenže to řekl jako hruška, protože to rajče je taková ta malá, žlutá odrůda, co jako malá hruška opravdu vypadá. Byla jsem na sebe docela pyšná, že jsem se ovládla a nevybuchla, protože malej zazářil štěstím a odběhl si s rajčetem zase do dálav.Je to pravda, že každý křik má svou příčinu a prostě si musíme uvědomit, že ti naši bobci berou vše smrtelně vážně a opravdu, hluboce prožívají, že jim máma nechce podat třeba rajče. Ale když to řešíme po dobrém, není to nikdy žádná tragédie. Jen to chce železné nervy:-)
  • 
17.9.2006 20:09:34
Valeni po zemi neni rozhodne projevem rozmazlenosti, ale vetsinou projevem negativismu (spojeno s budouci LMD). Kdo nezazil - nepochopi.
Chodila jsem kvuli synovu negativismu nekolik mesicu za psycholozkou (ne se synem, ale se sebou, nebot jsem mela pocit, ze to nezvladnu).
Jake je Karle Tvoje reseni, kdyz se dite probudi a sotva otevre oci je uplne vse spatne?
Dnes je synovi 8, je jiz temer kompenzovany (presto obcasne projevy mirneho negativismu zustaly, i kdyz ted se jiz nevali po zemi). Jsem spise prisnejsi matka. Neslo to nijak resit, ani po dobrem, ani po zlem, slo to jen prezit.
Mladsi dcera nikdy nic takoveho nedelala.
  • 
17.9.2006 20:01:58
No, pokud jsi nemusela resit valeni ditete po zemi v zachvatu totalniho negativismu, nemuzes vubec pochopit, jak se maminky takovychto deti citi.
Tak prosim nekritizuj neco, co vubec nedokazes posoudit.
Pro maminky malych negativistu a rostaku: vydrzte - vyrostou z toho.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 244 [Dalších 224 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.