| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku O motivaci při nápravě řeči

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1115 z 15 
Yuki 00,03,07
3.8.2006 10:21:54
syn se učí R, aby bylo poznat, jestli chce dostat VLAK, nebo VRAK, aby si nikdo nemyslel, že podle něj je v potoku moc LAKU
Jana038
2.8.2006 22:25:07
Nevím, jak to naše paní logopedka dělala (dělá) u chlapečků, ale moje starší holčina vždycky když se jí podařilo něco vylepšit, dostala na čelo blýskavou samolepku - hvězdičku. Byla úplně pyšná, že je jako "opravdická princezna" a cestou domů "z písmenek" dávala pozor a pořád se ptala, jestli jí hvězdička nespadla...:o) No a doma ji samozřejmě hned všem ukazovala.
2.8.2006 21:13:34
Asi málokdo pochybuje o tom, že správná motivace je jedním z nejdůležitějších momentů, ale že na každého působí něco jiného. Nikdy jsem synovi neslibovala koupit třeba nějakou hračku nebo něco podobného, když se naučí nějakou hlásku. Naštěstí to ani nebylo potřeba, protože spolupracoval moc ochotně a s paní logopedkou byl (je) kámoš. Odměna formou sladkosti přímo od paní logopedky byla samozřejmostí od první návštěvy, ale co se konkrétně u nás osvědčilo mnohem víc - notýsek. Do notýsku, kam nám paní logopedka zapisovala poznámky, co a jak trénovat, vždycky když byl šikulka (skoro pokaždé) dostal velikou jedničku, třeba i s kvězdičkou a podtrženou, když to stálo za to. Někdo by tomu možná těžko věřil, ale u nás tohle fungovalo mnohem líp než bonbónky. Hned poprvé paní logopedka řekla, že dostane jedničku jako opravdový školák, a hned "povyrostl". Doma se hned chlubil s každou další jedničkou...
Toliko naše zkušenost
2.8.2006 21:02:15
Ten "článek" byl přetištěn z časopisu Informatorium. Patrně z rubriky DOPISY ČTENÁŘŮ - soudě podle slohu a chybějící interpunkce. Nedá se to považovat za seriozní článek k diskuzi.
2.8.2006 19:29:51
Dobrý den!
Pro mě byl článek napsán nesrozumitelně. Navíc by tam mohlo být více informací. Pomalu každého napadne, že dítě může motivovat lízátkem nebo zvířátkem. Ocenila bych nějaký originální nápad.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1115 z 15 

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.