tři dospívající dcery |
| • |
21.2.2007 16:41:08
No mohu říct,že jsem konečně našla to co jsem hledala,protože jsem o těchto věcech skoro nic nedozvěděla,ale teď už aspoň něco vím.Chtěla bych reagovat na tento článek ,protože dříve si maminky s dcerami o tomto tématu moc nepovídali,moje maminka vůbec nevěděla co je to sex a to se prosím nesmějte to není legrace-myslela si,že miminko se narodí,když dva vedle sebe leží a mají se rádi.Dřív se opravdu nemluvilo o porod,miminku jako dnes.Nechci,aby to vyznělo,že se hněvám to ne.Jen chci ukázat,že né v každé rodině to tak chodilo-některé maminky si povídali a některé ne.Já ještě děti nemám zatím sbírám informace,abych pak nebyla moc vykulená ze všeho a taky abych věděla co mě tam čeká.Těšíme se na naše miminko až to někdy bude.Mějte se krásně.papa.
|
tři dospívající dcery |
| • |
21.2.2007 16:41:08
No mohu říct,že jsem konečně našla to co jsem hledala,protože jsem o těchto věcech skoro nic nedozvěděla,ale teď už aspoň něco vím.Chtěla bych reagovat na tento článek ,protože dříve si maminky s dcerami o tomto tématu moc nepovídali,moje maminka vůbec nevěděla co je to sex a to se prosím nesmějte to není legrace-myslela si,že miminko se narodí,když dva vedle sebe leží a mají se rádi.Dřív se opravdu nemluvilo o porod,miminku jako dnes.Nechci,aby to vyznělo,že se hněvám to ne.Jen chci ukázat,že né v každé rodině to tak chodilo-některé maminky si povídali a některé ne.Já ještě děti nemám zatím sbírám informace,abych pak nebyla moc vykulená ze všeho a taky abych věděla co mě tam čeká.Těšíme se na naše miminko až to někdy bude.Mějte se krásně.papa.
|
Lara + Ondrášek 3 |
| • |
3.12.2006 10:13:56
Co se týče sexu v šestinedělí, při odchodu z porodnice jsem dostala doporučení vyvarovat se ho, dokud krvácím (přestala jsem hned druhý den), dále v šestinedělí používat raději kondom - kvůli infekci. Podotýkám, že porod byl císařem.
|
|
|
29.7.2006 19:07:40
Přesně tak.
Chlap, který fňuká, jak to bylo drsný, není v pravém slova smyslu chlap. "Útrapy", které u porodu zažívá on, jsou tak asi miliontina toho, co musí zvládnout jeho žena. K čemu takováhle hromádka nervů své manželce je, zvlášť ve chvíli, kdy se potřebuje fakt opřít? My chlapi už asi nejsme, co jsme bývali. |
Linda, dcera Eliška |
| • |
19.7.2006 1:50:26
opravdu lituji chlapa co měl stres z porodu....žena se s tím nějak srovná, ale chudák chlap.... :-) není to náhodou na hlavu postavený?!
|
Eva + Simča 6 měsíců |
| • |
17.7.2006 11:45:22
Já přeci neříkám, že tam ten chlap má být z donucení, ale pokud tu možnost má, měl by být ženě oporou...Nevím, jak to vysvětlit. Jsem ráda, že můj muž není zbabělec a šel tam. A doufám, že takových, jako je můj manžel bude čím dál víc...
Jo a ještě dodatek k tomu,že muž ztratí chuť na sex, pokud uvidí ženu rodit... BLBOST. To je jen výmluva! Nevěřím tomu ani za mák. Nás za příklad dávat nebudu, protože byste mi mohly napsat, že podle sebe soudím tebe, ale mohu zde napsat, že sex po návratu z porodnice (samozřejmě, že ne hned) bylo to nejlepší, co jsem za posledních pár let zažila!!! |
| • |
16.7.2006 13:51:00
Myslím, že tyto děti brzy po sobě jsou často dílem důvěry v kojení jako spolehlivé antikoncepce. Aspoň nás na to upozorňovali v předporodním kurzu:-). Doporučují tuším nejméně rok přestávku mezi těhotenstvími, raději dva.
Šestinedělí prý není nutno dodržet, když je žena bez zranění a má chuť:-). Což asi většina nesplňuje:-). Eva |
Šárka, tři děti |
| • |
14.7.2006 23:11:22
Záleží opravdu na úhlu pohledu. Ale nevěřím tomu, že by otec, který je u porodu z donucení, byl nějakým přínosem ...
|
Šárka, tři děti |
| • |
14.7.2006 23:01:26
Mnoo, ne každý, kdo chybí u porodu manželky, je sobec. Můj manžel u porodu nebyl a ani jsem to po něm nechtěla. Protože ho znám, netlačila jsem na něj. Asi tak z 25% bych si bývala přála, aby tam byl. Ne proto, aby mi pomáhal či co, ale aby viděl přicházet na svět dítě. Byl by to pro něj další rozměr, který už v životě nezažije. KDybych mu bývala řekla, že chci, aby byl u porodu, tak by tam byl. Protože není sobec, šel by tam kvůli mně. Ale takhle jsem to nechtěla, aby tam šel jenom proto, že já to chci. A protože já taky nejsem sobecká, tak jsem ho nenutila. Po negativní zkušenosti z předcházejících dvou porodů (1986 a 1989) jsem si u porodu hlavně přála vlídný personál, na ničem jiném mi nezáleželo.
V době, kdy jsem rodila, určitě nechlastal v hospodě, milá dámo. Asi třikrát volal do porodnice, jestli už "to" je ... Poprvé byl tak zmatený, že místo do Pardubic volal do Vysokého Mýta. :-D Další hovor byl asi pět minut před narozením dcery. A potom už jenom s mojí starší dcerou rozesílali přátelům SMSky se jménem a mírami miminka. Jeden z důvodů, proč nebyl manžel u porodu, je taky ten, že jsme oba starší, manžel je ročník 58, já 68 a naše generace nebyla jaksi zvyklá mít otce u porodu. (Nebo kohokoli jiného.) Ale to je záležitost každého páru, na čem se domluví. Možnost být u porodu dnes otec má a může (ale taky nemusí) ji využít. |
|
|
14.7.2006 17:03:54
Tak to se jeho manželka má. Mně se taky nelíbily některé reakce lékaře a pamatuju si je dodnes (on třeba zákaz chůze má dost velkej vliv na míru bolesti). Na to abych se bránila jsem neměla energii, postaral se o to právě manžel, kterej naštěstí rozpozná co potřebuju aniž bych mu to říkala.
Otázka je, zda Tvůj známej neřešil něco, co nevadilo manželce, ale jen jemu. Je určitě dobře, že se podělí o svou zkušenost, ale nezdá se mi fér, aby přímo odrazoval jiné otce, kteří problém mít nemusí (já např. neznám jediného, který by problém měl). |
Živý betlémVsetín
Štědrý den v Zoo OlomoucOlomouc
Advent na KarlštejněBeroun
Předsilvestrovský výstup na BrdoKroměříž
Pražský Nový Svět pod rouškou nociPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.