Radek |
| • |
27.8.2012 17:22:35
To už můžou všichni používat angličtinu, aby vám to vyhovovalo. A svět bude opět nudnější a šedější. Nechte si svoje jména bez ová v Americe a nám nechte zase to naše. Nejlepší, když se řekne "hele OBAMA" a ona přijela paní Obamová. Ová je jasný znak pokročilejšího jazyka. Opice maj huhu na všechno a anglický jazyk je dost podobnej:). Díky za češtinu. I když neumím všechny pravidla, tak jsem rád, že máme pestřejší a dokonalejší jazyk.
|
| • |
10.5.2012 9:59:41
No, já se tady musím zastat češtináře (lol jako správná angličtinářka). Každý jazyk se vyvíjí, to se snad nedá zpochybnit. A kromě tendence ke "zpravidelňování" a zjednodušování je tady i vliv ostatních jazyků na thesaurus. Nemám nic proti občasnému použití cizího slova, ovšem mělo by být vysvětleno. Na druhé straně přímo nesnáším komolení slovesných vazeb jako zmínit něco (mention stg) místo české vazby zmínit se o něčem (Vzhledem k tomu, že se tato vazba stále více používá, domnívám se, že se brzo bude přijata spisovnou češtinou.). Myslím si, čárka a háček hned tak z českého jazyka nezmizí. Čeština je totiž jazyk fonetický ( A díky za to, protože lituji děti z anglicky mluvících zemí, které mají jazyk naposlouchán od maminky. Naučit se spelling každého slova musí být nepředstavitelná dřina! Cizinci mají výhodu, ti totiž výraz obvykle nejdříve vidí napsán.).Uvědomujete si kolik slov by vypadalo shodně, kdyby znaménka zmizela?
|
| • |
9.9.2011 0:10:50
ja bych si dovolil nesouhlasit. u nas v orlickych horach jsou javory neco jako plevel. mame je kolem cele zahrady a kazdorocne likvidujeme desitky mladych stromku ktere sami od sebe vyrustaji v travniku. nechat je tam, tak je za par let misto travniku javorovy háj. stejne tak jedna navrtana dirka vzrostlemu stromu absolutne nijak neuskodi. mame to odzkousene. podobne se u nas dlouha leta tezi pryskyrice z jehlicnanu...bez sebemensiho efektu na zdravi stromu. smichana s hoblinami funguje jako vyborny podpalovac do krbu a kamen. lepsi nez podpalovat ruznymi benzinovymi produkty.
|
| • |
18.1.2011 18:59:59
Už jsem se po tom někde sháněl. Chtěl bych se zeptat, zda takový postih hrozí i v případě, že bych se pustil do kultivace našich druhů na zemědělské půdě a navrtal si SVOJE stromy na SVÉM pozemku. Děkuji.
|
Martin |
| • |
18.1.2011 18:54:47
Já jsem naopak na 100% pro rozšíření pěstování javorů. Souhlasím, že jich po vlastech českých mnoho neroste. Napadá mě: Co jich takhle pár zasadit? Já jich mám na pozemku cca 60 a budu sázet dál. Cukrové javory se snažím ze semínek napěstovat už podruhé, zatím bez valného úspěchu. Kolem našich cest se každoročně pořežou desetitisíce javorů a mnoho z nich jistojistě také roní mízu. Jen o tom nikdo neví. V článku je uvedeno, že jsou zkušenosti s tím, kolik je únosné odebrat. Pro větší jistotu je možné, držet se dolní hranice odběru. Od doby ochočení koně a ještě déle žije homo sapiens trochu na úkor okolní živé přírody. Dnes si odrovnal už i ornou půdu. Proč se nevrátit ke stromům, namísto řepy?
|
|
27.2.2007 15:16:41
Milé děvče, to jsem fakt zvědavá, zda se mé úsilí najít Tě někdy zúročí... Žče by se mi to podařilo díky tvému Sirupu? Každopádně se nevzdávám. Ráda jsem poznala Clarissku - D. "jak když vyšije!" Děvče, přestaň se skrývat! Tvá N.Marie Sk
|
|
27.2.2007 15:16:41
Milé děvče, to jsem fakt zvědavá, zda se mé úsilí najít Tě někdy zúročí... Žče by se mi to podařilo díky tvému Sirupu? Každopádně se nevzdávám. Ráda jsem poznala Clarissku - D. "jak když vyšije!" Děvče, přestaň se skrývat! Tvá N.Marie Sk
|
|
27.2.2007 15:16:36
|
|
27.2.2007 15:16:25
|
|
27.2.2007 15:16:18
|
Adventní víkendČeský Krumlov
Valašská výstava betlémůZlín
Vánoční koncert Chorea BohemicaPraha 3
Živý betlémVsetín
Štědrý den v Zoo OlomoucOlomouc Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.