| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nechcete si sami uvařit javorový sirup?

 Celkem 38 názorů.
 Bob 
  • 

Opatrně 

(31.3.2006 10:09:36)
Skvělý článek. Úplně se mi sbíhají sliny. Javorový sirup miluju.
Ale pozor - v Česku je takovéhle vrtání do stromů hodnoceno jako přestupek. Pokud vás přistihnou někde v hájku, hrozí vám pokuta (nevelká) a ostuda (značná).
 Martin 
  • 

Re: Opatrně 

(18.1.2011 18:59:59)
Už jsem se po tom někde sháněl. Chtěl bych se zeptat, zda takový postih hrozí i v případě, že bych se pustil do kultivace našich druhů na zemědělské půdě a navrtal si SVOJE stromy na SVÉM pozemku. Děkuji.
 Martina, 2 kluci 


Dieta 

(31.3.2006 12:08:14)
Ráda bych zjistila podrobnější info o použití v cukrovkářské dietě...něco málo jsem četla, má kamarádka má dceru diabetičku, že bych ji info předala :-)
 Hanka 
  • 

Re: Dieta 

(31.3.2006 23:20:30)
U diabetiků pozor, protože javorový sirup je z 90% tvořen sacharózou a zbytek představuje glukóza, fruktóza (a taky minerální látky, organické kyseliny atd.) - takže pro diabetika by měl představovat stejné tabu jako normální cukr.
 Vera S. Clarisska 9, USA 
  • 

Re: www.strava.sk 

(1.4.2006 0:32:38)
Martino,
koukni se na www.strava.sk/showdoc.do?docid=2761, kde jsou informace o javorovém sirupu a diabeticke dietě. Tvrdí v něm, že některým lidem dokonce pomohl upravit cukrovku.A vysvětlují také proč.
Věra S.
 Martina, 2 kluci 


Re: Re: www.strava.sk 

(1.4.2006 20:25:24)
Věro, díky moc :-)
Adresu jsem předala té kamarádce, doufám, že jí pomůže.
 Hanka 
  • 

Re: Re: www.strava.sk 

(5.4.2006 12:00:34)
Ta stránka je reklama na javorový sirup a to co píšou o údajném příznivém vlivu pro diabetiky je naprostý blud. Bohužel pro ty pacienty, co tomu uvěří, dost nebezpečný. "Prírodný javorový sirup obsahuje cukor, ktorý ako jediný nejde priamo do krvi, ale je vstrebaný črevnými stenami, takže telo má možnosť odobrať si v každom momente len toľko, koľko skutočne potrebuje." Tím autor asi myslí to, že sacharóza, kterou javorový sirup obsahuje se musí ve střevě nejprve rozložit na glukózu a fruktózu, které jsou poté vstřebány. Tento proces je ale rychlý a ani si tělo nemůže "vybrat" kolik vstřebá a kolik ne - vstřebá se všechno a slinivka si s tím pak musí poradit. Ta sacharóza je chemicky naprosto identická, jako sacharóza z řepného cukru, takže v tom není a ani nemůže být rozdíl. Jedinou "přidanou hodnotou" javorového cukru je, že není chemicky upravován (pokud je v bio kvalitě) jako řepný cukr (např. bělením atd.) a taky obsahuje některé prospěšné minerální látky.
 Olina 
  • 

Hezký článek 

(31.3.2006 12:56:17)
hezky napsaný. I téma je pro mě přitažlivé. Recepty možná vyzkouším s koupeným sirupem
Ale prosím Vás všechny, nenavrtávejte ty javory co tady máme. Už tak to mají dost těžké. Děkuji.
 machovka 
  • 

Super 

(31.3.2006 13:44:29)
Super, javorový sirup milujeme! Velká novinka pro mě byla, že není nutné "použít" cukrový javor. Mě by tedy děsně lákalo uvařit si sirupek sama doma, ale na zahradě žádného chudáčka javora nemáme a vrtat "ven" bych už nešla.....i když jednou jsme pytlačili na bříze, děsně jsem to chtěla vyzkoušet.... Miluju doma cokoliv vyrábět. Ale vzhledem k tomu že už nějakou dobu ani nespíme pod "širákem" v CHKO natož v NP(pokud to není výslovně povoleno), tak je vrtání do stromů pro mě
TABU.
 Marti+Maty+Niki+Teri+Vojta 


V ČR prosím ne... 

(3.4.2006 18:52:54)
Díky, je to zajímavé počtení (taky jsem si myslela, že z míza z javoru už je "hotový" sirup). Dost mě šokovalo, kolik "odběrů krve" musí chudáci javory absolvovat, než my si pochutnáme na jediném decku sirupu...
Mám javorový sirup taky moc ráda (takové pohankové palačinky s javorovým sirupem a kopečkem šlehačky...!), ale asi si ho teď budu vážit ještě mnohem víc.
Přidávám se k hlasům, které tady už zazněly - prosím vás, v Čechách (a na Moravě, Slezsku... :-) ) nechte javory žít, tolik jako v Kanadě jich tu nemáme a ani ony tu asi nemají srovnatelné podmínky k životu.
 Martin 
  • 

Re: V ČR prosím ne... 

(18.1.2011 18:54:47)
Já jsem naopak na 100% pro rozšíření pěstování javorů. Souhlasím, že jich po vlastech českých mnoho neroste. Napadá mě: Co jich takhle pár zasadit? Já jich mám na pozemku cca 60 a budu sázet dál. Cukrové javory se snažím ze semínek napěstovat už podruhé, zatím bez valného úspěchu. Kolem našich cest se každoročně pořežou desetitisíce javorů a mnoho z nich jistojistě také roní mízu. Jen o tom nikdo neví. V článku je uvedeno, že jsou zkušenosti s tím, kolik je únosné odebrat. Pro větší jistotu je možné, držet se dolní hranice odběru. Od doby ochočení koně a ještě déle žije homo sapiens trochu na úkor okolní živé přírody. Dnes si odrovnal už i ornou půdu. Proč se nevrátit ke stromům, namísto řepy?
 paja 
  • 

Re: V ČR prosím ne... 

(9.9.2011 0:10:50)
ja bych si dovolil nesouhlasit. u nas v orlickych horach jsou javory neco jako plevel. mame je kolem cele zahrady a kazdorocne likvidujeme desitky mladych stromku ktere sami od sebe vyrustaji v travniku. nechat je tam, tak je za par let misto travniku javorovy háj. stejne tak jedna navrtana dirka vzrostlemu stromu absolutne nijak neuskodi. mame to odzkousene. podobne se u nas dlouha leta tezi pryskyrice z jehlicnanu...bez sebemensiho efektu na zdravi stromu. smichana s hoblinami funguje jako vyborny podpalovac do krbu a kamen. lepsi nez podpalovat ruznymi benzinovymi produkty.
 VeraK 


Krásný článek 

(31.3.2006 15:22:18)
Tenhle článek je pohlazení po duši. Je hezky napsaný, je z něj cítit pohoda. Děkuju za něj :-))
 Lei 


Mizotok 

(31.3.2006 20:51:02)
Vyborny clanek a to primo z mista cinu :) Pokud chcete vedet vic, podivejte se na www.sweb.cz/mizotok. Jde o casopis, ktery jsme zacaly vydavat se spoluzackami behem studia Zahradni a krajinne tvorby na VOS Zahradnicke v Melniku. Recese, ale se serioznim podkladem ;) Hezky vecer Vam vsem!
 Vera S.Clarisska 9, USA 
  • 

Re: Mizotok 

(1.4.2006 1:19:44)
Leo,
diky za pekne pocteni v MIZOTOKU. Ted alespon vim, na koho se obracet, kdyz si nebudu jista s ceskym nazvoslovim u kyticek ci stromu.
Nejen lidova, ale i odborna jmena jsou tak zvukomalebna, vtipna a krasna, jak v malokterem jazyce. A odtud se mi to tezko hleda. Ty fotky javoru jsou nadherne.
Pri vyhledavani informaci o javorovem sirupu jsem take narazila na nejakou skupinu JAVOROVY SYRUP, vis o nich neco? Hodili by se i Vam do vasich kulturnich odkazu... Vera S.
 Miriam,Hannah+Kristina+Lydia 


Re: Re: Mizotok 

(1.4.2006 5:17:11)
Super clanek.

My bydlime letos ve Wisconsinu a takto to vypada u nas za domem :) Tady je tento sirup (maple syrup) dost popularni. Nikdo ted nema na nic cas, protoze kazdy svaruje sirup :o)



Omlouvam se, ze je obrazek trochu vetsi. V mensi verzi ho tu nemam... :(
 Vera S. Clarisska 9, USA 
  • 

Re: Re: Re: Mizotok 

(1.4.2006 18:20:09)
Není to neuvěřitelné, kolik se toho dá "načepovat"?Na Tvém obrázku je to zvlášť pěkně vidět.Ty šikovné pytlíky se asi daji koupit ve Vašem HOMEDETOP ci v něčem podobném, že? Vera S.
 Marťa  
  • 

Re: Re: Re: Mizotok 

(1.4.2006 18:44:32)
Taky máme rádi javorový sirup, ale jen ho kupujeme. Ani mne nenapadlo, že bychom to mohli zkusit "vařit" u nás, myslela jsem, že je to jen záležitost Kanady. Tak děkuju! milý příspěvek! snad to není aprílový žertík!zdravím!
 Hahka+Fík+Áďa 
  • 

Re: Re: Re: Re: Mizotok 

(3.4.2006 1:13:22)
Už delší dobu si pohrávám s myšlenkou koupit a ochutnat javorový sirup. Prodávají ho u nás v DM drogerii jako novinku v bio-produktech, ale nevím, jak ho použít. Můžete mi poradit nějaké jednoduché recepty použitelné i pro malé děti? Pokud možno ze surovin dostupných v Čechách. Díky moc
 Věra S. Clarisska 9, USA 
  • 

Recepty a doporučení 

(3.4.2006 1:51:27)
se dají najít na už uvedených stránkách www.strava.sk. Jsou na nich i výživné hodnoty a zdravotní výhody.
Nejklasičtější a také nejchutnější je použítí sirupu jako polevu na lívance nebo palačinky. Používá se studený nebo ohřátý. Dají se jím vylepšit všechny druhy "suchých" moučníků, Američané do něj máčejí kukuřičný chleba nebo muffins(teplé vdolečky). Dájí se s ním sladit koktejly, chlazené nápoje, čaje. Je vynikajícím doplňkem ovocných salatů. Mohou se jím sladit sladké nákypy (viz můj recept ze sladkých brambor. Fantazii se meze nekladou. Věra S.
 Terrynka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Mizotok 

(25.4.2006 21:45:07)
skvely je zamichany do bileho jogurtu, zakysane smetany...
Moc mnam je do misticky vrstva piskotu, zalit javorovym sirupem, vrstvu jogurtu nebo zakysane smetany, nejake ovoce (osvedcily se maliny), dalsi vrstva bileho:)
Napadum se meze nekladou, chce to ochutnat ho, dalsi napady uz prijdou samy :)
 Lei 


fotografie 

(1.4.2006 19:10:42)
Miriam, to je skvele, pytliky jsem jeste nevidela :) myslis, ze bych mohla tuhle fotku pouzit pro redakcni ucely? Samozrejme uvedeme autora a prava zustavaji nedotcena :DDD
 Miriam,Hannah+Kristina+Lydia 


Re: fotografie 

(2.4.2006 3:55:41)
Ano, fotku klidne pouzij. Fotila jsem ji ja, takze s pravy nebude zadny problem :o)
 Lei 


Vero, 

(1.4.2006 19:08:52)
to jsem rada, ze jste si pocetla :) Na letosek planujeme vydat treti cislo, tentokrat o keri jmenem cicimek :), latinsky Ziziphus. (Druhe cislo bylo o lyrovniku (tulip tree), ten nejspis take znate z vychodniho pobrezi, nejvyssi native tree :) Zila jsem minuly rok ve Statech a samozrejme jsem neodolala a navstivila javorovou farmu. Podrobnosti uvadim ve tretim cisle :D Mejte se s Clarisskou pekne!
 Simča, dcery *1988 a 1997 


Díky 

(2.4.2006 12:12:06)
Věro - díky, zase jeden milý a hladící článek. V literatuře mně vždycky zaujalo, jak si v americe na leccos lijí javorový sirup (a nebo melasu, ale to je zase jiná kapitola, že?).
Čtu teď krásnou knížku Šest miliard Amerik od Ivy Pekárkové a moc se mi líbí její názor, že každý má svvůj názor na to, jaká Ameika - rozuměj USA - je. A protože je na světě cca 6 miliard lidí, exisuje i 6 miliard Amerik. A ona že nám v té knize představí tu svou...

Pro Miriam 77 (ale i další) - existuje na fotky taková malá vychytávka: Pro omezení šířky obrázku se nakonec (před tu špičatou závorku, která tag na vložení obrázku uzavírá) napíše mezera a slovo "width" a potom "rovná se" (tedy "=") a potom číslo v pixelech. Na Rodině dávám tak 450 (pixelů) a vím, že to stránku neroztáhne.

Ahoj všem
Simča

 Lei 


Melasa ;) 

(2.4.2006 19:29:01)
Simco, to mi pripomnelo, kdyz jsme se s kamaradkou v Americe rozhodly upect spolecnemu kamaradovi (Americanovi) Gingersnaps, susenky s vyraznou chuti melasy a zazvoru. Varily jsme ze zasob pani, co jsme u ni bydlely, no a jelikoz jsme nenasly "corn sirup", rekly jsme si, ze krome te melasy, co uz byla v receptu, ji nahradime i ten sirup, protoze obe je sladke, ze...vysledek? Susenky chutnaly zcela a naprosto jako ceska svickova a prekrtily jsme je na elfsky lembas, protoze se daly jist opravdu jen, kdyz uz bylo nejhur :D Tolik tedy ma zkusenost s melasou :)
 Tomáš 
  • 

čeština 

(3.4.2006 18:05:59)
Moc hezky a zajimavy clanek, ale jakozto cestinar zabyvajici se obcas preklady trpim. Tak aspon ta nejvetsi bolest: Cestina nezna INČE, ale PALCE. Je to totez a je to cesky. Ale chapu, ze kdyz clovek zije delsi dobu mimo Cesko, tyhle detaily si nemuze pamatovat... Tak treba priste.
Hezky den!
Tomas
 Bob 
  • 

Hnidy 

(4.4.2006 9:06:10)
Tomáši,
tys skutečný hnidopich.
Inč psaný takhle česky je podle mě naopak docela stylotvorný detail a pomáhá vytvářet nepřehlédnutelný emigrantský kolorit. Stejně jako Fahrenheity (a s těmi bude při vaření sirupu v Evropě větší problém).
Mně se to líbí.
Mimochodem - když už jsi takový pečlivka - rakouský palec (coul) není úplně totožný s anglosaským inchem.
 Milada, 2 dospele deti 
  • 

Re: čeština 

(19.4.2006 5:38:08)
Tomasi, nestavte kolem Cech Cinskou zed. Cestina se stale vice opozduje za svetem. Uvazte treba "komputerovou cestinu". Nova ceska slova se tam temer netvori.
Po letech venku je to tezke si nektere vyrazy uvedomit. Kdyz zijete v Californii, je opravdu obtizne napsat Kalifornie. Verina cestina je nadherna a "ince & spol." ji jen obohacuji. Jeji eseje jsou tim jen mnohem zajimavejsi a ctivejsi.
Myslim, ze cestinari by meli na cestine vic pracovat. Kdyz jsem poprve odesla "ven", nemohla jsem presvedcit uredniky na pasech a vizech, aby mi do meho pasu napsali stejne jmeno, jako mel muj manzel. Napriklad: Kdyz se manzel jmenuje Miller a ja Millerova - je zcela vylouceno dostat v arabskych (i jinych) zemich spolecny pokoj. Nemuzete mit spolecny pokoj s nekym, kdo ma jine jmeno nez Vy. Prechylovani mi zpusobilo mnohe potize a povazuji to za omezenost "cestinaru" kteri nemohli cestovat. Kdyz moje tchyne videla na nasem oddacim listu sve jmeno zkomolene na : Richardsova", nemohla tomu uverit.
Greta Garbova?, Elizabeth Taylorova?, Julia Robertsova? Edith Piaffova?, M.Mathieuova?

Muj muz je napriklad presvedcen, ze kdyby cestina prestala dneska pouzivat hacky a carky, nikomu by to za tri roky ani neprislo.

Mozna, ze by se ani nemuselo sklonovat. Co rikate.
Nancy, bez Nancy, k Nancy, vidim Nancy, o Nancy, s Nancy.

Anna nebo Ann bez Ann, k Ann, o Ann, s Ann.
Anna bez Anna, k Anna, o Anna, s Anna.

A co kdyby se misto mekkeho i a tvrdeho y zavedlo jen jedno?
Mnoho deti, ktere dneska nenavidi skolu, by ji mohlo mit rado.
Jak Vam zni ta posledni veta? Milada

P.S. Protoze: "Mnohe deti, ktere dneska nenavidi skolu, by ji mohly mit rady." -je neco jineho.
Jiste uznate, ze "mnohe deti" neni totez jako "mnoho deti".
 Astheart 
  • 

Re: čeština 

(10.5.2012 9:59:41)
No, já se tady musím zastat češtináře (lol jako správná angličtinářka). Každý jazyk se vyvíjí, to se snad nedá zpochybnit. A kromě tendence ke "zpravidelňování" a zjednodušování je tady i vliv ostatních jazyků na thesaurus. Nemám nic proti občasnému použití cizího slova, ovšem mělo by být vysvětleno. Na druhé straně přímo nesnáším komolení slovesných vazeb jako zmínit něco (mention stg) místo české vazby zmínit se o něčem (Vzhledem k tomu, že se tato vazba stále více používá, domnívám se, že se brzo bude přijata spisovnou češtinou.). Myslím si, čárka a háček hned tak z českého jazyka nezmizí. Čeština je totiž jazyk fonetický ( A díky za to, protože lituji děti z anglicky mluvících zemí, které mají jazyk naposlouchán od maminky. Naučit se spelling každého slova musí být nepředstavitelná dřina! Cizinci mají výhodu, ti totiž výraz obvykle nejdříve vidí napsán.).Uvědomujete si kolik slov by vypadalo shodně, kdyby znaménka zmizela?
 Radek 
  • 

Re: čeština 

(27.8.2012 17:22:35)
To už můžou všichni používat angličtinu, aby vám to vyhovovalo. A svět bude opět nudnější a šedější. Nechte si svoje jména bez ová v Americe a nám nechte zase to naše. Nejlepší, když se řekne "hele OBAMA" a ona přijela paní Obamová. Ová je jasný znak pokročilejšího jazyka. Opice maj huhu na všechno a anglický jazyk je dost podobnej:). Díky za češtinu. I když neumím všechny pravidla, tak jsem rád, že máme pestřejší a dokonalejší jazyk.
 Milada, 2 dospele deti 
  • 

Re: čeština - pro cestinare 

(19.4.2006 5:44:03)
Tomasi, nestavte kolem Cech Cinskou zed. Cestina se stale vice opozduje za svetem. Uvazte treba "komputerovou cestinu". Nova ceska slova se tam temer netvori.
Po letech venku je to tezke si nektere vyrazy uvedomit. Kdyz zijete v Californii, je opravdu obtizne napsat Kalifornie. Verina cestina je nadherna a "ince & spol." ji jen obohacuji. Jeji eseje jsou tim jen mnohem zajimavejsi a ctivejsi.
Myslim, ze cestinari by meli na cestine vic pracovat. Kdyz jsem poprve odesla "ven", nemohla jsem presvedcit uredniky na pasech a vizech, aby mi do meho pasu napsali stejne jmeno, jako mel muj manzel. Napriklad: Kdyz se manzel jmenuje Miller a ja Millerova - je zcela vylouceno dostat v arabskych (i jinych) zemich spolecny pokoj. Nemuzete mit spolecny pokoj s nekym, kdo ma jine jmeno nez Vy. Prechylovani mi zpusobilo mnohe potize a povazuji to za omezenost "cestinaru" kteri nemohli cestovat. Kdyz moje tchyne videla na nasem oddacim listu sve jmeno zkomolene na : Richardsova", nemohla tomu uverit.
Greta Garbova?, Elizabeth Taylorova?, Julia Robertsova? Edith Piaffova?, M.Mathieuova?

Muj muz je napriklad presvedcen, ze kdyby cestina prestala dneska pouzivat hacky a carky, nikomu by to za tri roky ani neprislo.

Mozna, ze by se ani nemuselo sklonovat. Co rikate.
Nancy, bez Nancy, k Nancy, vidim Nancy, o Nancy, s Nancy.

Anna nebo Ann bez Ann, k Ann, o Ann, s Ann.
Anna bez Anna, k Anna, o Anna, s Anna.

A co kdyby se misto mekkeho i a tvrdeho y zavedlo jen jedno?
Mnoho deti, ktere dneska nenavidi skolu, by ji mohlo mit rado.
Jak Vam zni ta posledni veta? Milada

P.S. Protoze: "Mnohe deti, ktere dneska nenavidi skolu, by ji mohly mit rady." -je neco jineho.
Jiste uznate, ze "mnohe deti" neni totez jako "mnoho deti".
 Milada, 2 dospele deti 
  • 

Cestina 

(19.4.2006 5:45:49)
Tomasi, nestavte kolem Cech Cinskou zed. Cestina se stale vice opozduje za svetem. Uvazte treba "komputerovou cestinu". Nova ceska slova se tam temer netvori.
Po letech venku je to tezke si nektere vyrazy uvedomit. Kdyz zijete v Californii, je opravdu obtizne napsat Kalifornie. Verina cestina je nadherna a "ince & spol." ji jen obohacuji. Jeji eseje jsou tim jen mnohem zajimavejsi a ctivejsi.
Myslim, ze cestinari by meli na cestine vic pracovat. Kdyz jsem poprve odesla "ven", nemohla jsem presvedcit uredniky na pasech a vizech, aby mi do meho pasu napsali stejne jmeno, jako mel muj manzel. Napriklad: Kdyz se manzel jmenuje Miller a ja Millerova - je zcela vylouceno dostat v arabskych (i jinych) zemich spolecny pokoj. Nemuzete mit spolecny pokoj s nekym, kdo ma jine jmeno nez Vy. Prechylovani mi zpusobilo mnohe potize a povazuji to za omezenost "cestinaru" kteri nemohli cestovat. Kdyz moje tchyne videla na nasem oddacim listu sve jmeno zkomolene na : Richardsova", nemohla tomu uverit.
Greta Garbova?, Elizabeth Taylorova?, Julia Robertsova? Edith Piaffova?, M.Mathieuova?

Muj muz je napriklad presvedcen, ze kdyby cestina prestala dneska pouzivat hacky a carky, nikomu by to za tri roky ani neprislo.

Mozna, ze by se ani nemuselo sklonovat. Co rikate.
Nancy, bez Nancy, k Nancy, vidim Nancy, o Nancy, s Nancy.

Anna nebo Ann bez Ann, k Ann, o Ann, s Ann.
Anna bez Anna, k Anna, o Anna, s Anna.

A co kdyby se misto mekkeho i a tvrdeho y zavedlo jen jedno?
Mnoho deti, ktere dneska nenavidi skolu, by ji mohlo mit rado.
Jak Vam zni ta posledni veta? Milada

P.S. Protoze: "Mnohe deti, ktere dneska nenavidi skolu, by ji mohly mit rady." -je neco jineho.
Jiste uznate, ze "mnohe deti" neni totez jako "mnoho deti".
 Nymfa+ 2 vnučky 


Sirup proti odloučení 

(27.2.2007 15:16:18)
Milé děvče, to jsem fakt zvědavá, zda se mé úsilí najít Tě někdy zúročí... Žče by se mi to podařilo díky tvému Sirupu? Každopádně se nevzdávám. Ráda jsem poznala Clarissku - D. "jak když vyšije!" Děvče, přestaň se skrývat! Tvá N.Marie Sk
 Nymfa+ 2 vnučky 


Sirup proti odloučení 

(27.2.2007 15:16:25)
Milé děvče, to jsem fakt zvědavá, zda se mé úsilí najít Tě někdy zúročí... Žče by se mi to podařilo díky tvému Sirupu? Každopádně se nevzdávám. Ráda jsem poznala Clarissku - D. "jak když vyšije!" Děvče, přestaň se skrývat! Tvá N.Marie Sk
 Nymfa+ 2 vnučky 


Sirup proti odloučení 

(27.2.2007 15:16:36)
Milé děvče, to jsem fakt zvědavá, zda se mé úsilí najít Tě někdy zúročí... Žče by se mi to podařilo díky tvému Sirupu? Každopádně se nevzdávám. Ráda jsem poznala Clarissku - D. "jak když vyšije!" Děvče, přestaň se skrývat! Tvá N.Marie Sk
 Nymfa+ 2 vnučky 


Sirup proti odloučení 

(27.2.2007 15:16:41)
Milé děvče, to jsem fakt zvědavá, zda se mé úsilí najít Tě někdy zúročí... Žče by se mi to podařilo díky tvému Sirupu? Každopádně se nevzdávám. Ráda jsem poznala Clarissku - D. "jak když vyšije!" Děvče, přestaň se skrývat! Tvá N.Marie Sk
 Nymfa+ 2 vnučky 


Sirup proti odloučení 

(27.2.2007 15:16:41)
Milé děvče, to jsem fakt zvědavá, zda se mé úsilí najít Tě někdy zúročí... Žče by se mi to podařilo díky tvému Sirupu? Každopádně se nevzdávám. Ráda jsem poznala Clarissku - D. "jak když vyšije!" Děvče, přestaň se skrývat! Tvá N.Marie Sk

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.