| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Bílý švýcarský ovčák versus rodina s dětmi

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 129 [Dalších 109 >>]
Nikla
  • 
5.6.2006 12:23:01
tak tahle připomínka byla dost hustá. :-)
4.4.2006 16:04:19
dobrý den, máme více jak roční dcerku, která miluje pejsky. chtěli bysme si pořídit bílého švýcarského ovčáka nebo labradora. ale nevíme jestli se to dá zvládnout. Nemáte někdo podobné zkušenosti? (Dcera má atopický ekzém.)
krumpáč
  • 
2.4.2006 14:44:42
B F L M P S V Z-aksujhas,dmhjvbad,fjvhSDJKg:?skgu aneb JDI DO PÍČI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
lopata
  • 
2.4.2006 14:43:10
jde to, znám horší
Aneka
  • 
28.3.2006 23:03:08
Myslím, že varování " pozor pes, mohl by tě kousnou" je na místě. Já mám 3 psy a malé dítě, ale nikdy, nikdy nedovolím, ať sahá sama od sebe na jiné psy. Ano, mohli by ji kousnout. Není to jen o lásce, každý pes je zvíře a jako zvíře se zachová, Nemohu vědět, že nekouše, neboť stačí nemoc psa a z miláčka je nevrlý hafan. Takže myslím, že mít psa a dítě je skvělé, ale každý by si měl uvědomit, že na cizí psy se nesahá a že né každému je můj pes milý.
vendula
  • 
28.3.2006 22:54:09
Nedá mi to, a musím reagovat, psy máme v naší rodině mnoho let a různé rasy, teď je to 3-letý hovawart a 7-mi letý jorkšír, jeden má 73 cm v kohoutku a skoro 50 kg, druhý sotva 1,5 kg, dál dvojčata 5 let, starší děti. Myslím si, že jsem zodpovědný majitel, se psy mám dlouholeté zkušenosti, poslouchají na slovo, ale speciálně toho velkého bych nikdy nevzala ven bez vodítka-mám na něj 10m dlouhou flexi- a bez náhubku ( když máme jít ven, sám si přinese košík a nechce se bez něj hnout, je na něj přivyklý od mala). Myslím, že bych za něj mohla dát ruku do ohně, že nikomu neublíží, ale je to prostě jenom pes, i když vychovaný. Chápu i obavy ostatních lidí, když se k nim blíží taková velká obluda, určitě se cítí lépe, když má velký pes vodítko a náhubek. Nesnáším hovna-nedá se to napsat jinak-na chodníku,na trávníku, můj pes je od malinka naučený kadit do křoví, když se mu to náhodou povede jinde, vždy to po něm uklidím-je naučený-čekej, uklidíme-tak prostě čeká, až to seberu.Bydlíme na sídlišti a denně potkávám tolik nevychovaných psů, kteří na toho mého velkého útočí-v klidu a s nadhledem a tak, aby to slyšel páníček uštěkaného psa říkám tomu svému-klid, je to nevychovaný blbec, přece se nebudeš chovat jako on..ta moje almara v klidu stojí a nanejvýš z výšky zavrčí a odkráčí středem..
Náš pes vyrůstá s dětmi, dovolí jim toho hodně a děti učím od malinka, že i pes má svá práva a chce taky klid.
Chlupy jsou pravda všude, ale není to nic hrozného, prostě to denně vyluxuju a je to. Z oblečení to spolehlivě sundá sušička.
Mimochodem máme ještě dva vykastrované kocoury, papouška a rybičky. Mám za sebou období křečků, morčat, králíků a různé podobné havěti, co děti přinesly domů, nikdy jsem jim nic neodpírala a vždy pomáhaly starat se o zvířátka.
Takže zvířata jsou fain, ale jenom láska nestačí..je potřeba disciplína.
lumen
  • 
26.3.2006 20:17:52
Dámy, nezlobte se, ale já si zkrátka nedovedu představit, že by moje fenka měla chodit na vodítku a dokonce s náhubkem jen proto, že vy z dálky nepoznáte, zda je hodná, či nikoli - ale já to vím!A na zavolání přiběhne, je opravdu poslušná.
Spadám přesně do kategorie "můj pes poslouchá" a "exkrementy sbíráme" a tady se teprv dozvídám, jak můžu působit na lidi - jako nezodpovědná, sobecká, neomalená...a to přesto, že můj pes nikomu nic nedělá, pouze je puštěn atd...To, aby uměla, zdůrazňuji UMĚLA chodit bez vodítka, bylo mým největším přáním.
Achjo:-(
Chápu strach o ratolesti, každá máma/táta se bojí, ale přesto nikdy nikdy v životě nebudu naší Boru přivazovat, protože se absolutně ztotožňuji s názorem, že pes na vodítku je otrok, výslednice "majitelových výchovných metod", které ho nedokázaly přimět k tomu, aby se "choval slušně".
Pes se potřebuje vylítat, vyskákat, vyblbnout, aby byl spokojený a šťastný.
Co se týče psů bez vodítka - důvěřujte více majiteli. Málokdo pustí z vodítka zabijáka;-)
  • 
25.3.2006 22:10:31
No snad první rozumný - nikoliv nekriticky oslavující - názor na psy a soužití s lidmi. Ti rodiče,kteří bezmezně věří svému čtyřnohému miláčkovi, si připravují větší pravděpodobnost pro situaci, kdy pes kousne či zraní ( dítě nebo kohokoliv jiného) a nejde to vrátit.
Jsem z vesnice a tam měl psa odjakživa každý. Naše fenka nemeckého ovčáka s námi byla až do letošního ledna, nejsem tedy "psovod" teoretik. A nestačím se divit, kolik nekritických rodičů se vyskytuje v této diskuzi. Pes na vodítku je tématem stejným jako mučení neviňátek apod.
Proti volně pobíhajícím a často útočným psům skutečně není jiná než nutně agresivní obrana sperejem nebo zbraní, tam výchova " hle to je pěkný pejsek" selže vždycky.
Hana
  • 
23.3.2006 10:38:55
omlouvám se, blbne mi počítač, mělo to být jen jednou:-)
hana
  • 
23.3.2006 10:35:29
psů jako má Filipa si vážím, stejně jako psů, bez kterých by slepí lidí byli ztacení. kolik postižených lidí denodenně potřebuje pomoc psů!za to že kolem vás je spousta psích exkrementů můžou jejich majitelé, to už bychom po psech chtěli moc, aby si ještě po sobě uklízeli :-) stejně tak jako můžou lidi za nevychované psy, tak stejně tak lidi můžou za ty báječně vycvičené.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 129 [Dalších 109 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.