| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Bílý švýcarský ovčák versus rodina s dětmi

 Celkem 129 názorů.
 petr 
  • 

haf 

(13.3.2006 9:21:36)
Moc pěknej pes :-)

Taky jsem pro aby maminky nestrašily děti psem.
Přimlouval bych se ale velice silně, aby svým dětem vždy řekly "Je to moc hezkej pejsek, viď ? Taky bych si ho chtěla pohladit, ale nejdřív se zeptáme paničky, nevíme jestli si rád hraje s cizími lidmi, mohlo by mu to být nepříjemný "

Jinak řečeno - já pán, ty pán - a pes nemá na čumáku napsáno je-li řádně vychovaný a socializovaný :-)

p.
 Nusi 
  • 

Pes versus malé dítě 

(13.3.2006 9:56:38)
I když psi miluji a ztrátu toho svého před lety jsem nesla docela težce, přece jen mám určitý respekt ze soužití psa a malého dítěte. Do hlavy i tomu nejhodnějšímu pejskovi nevidíte a malé dítě je zase dost nevyzpytatelné v pohybech a v manipulaci s předměty ať už živými nebo neživými. Ne každý pes toleruje štípance, rýpance, tahání malého batolete. A pak je to jen mžik. Pes se ožene, ani nemusí pořádně skousnout, stačí "štípanec zuby" a je to.

Ne ne. Díky pěkně. Můžu vám trochu závidět takovou lidsko-psí synbiózu, ale sama si počkám až náš chlapeček,případně děti co snad ještě přijdou, trochu povyrostou a pejska neucasnují jako nějakého plyšáka.

Jsem dost poučená z dětských let, kdy můj tehdy malý bráška z lásky k pejskovi mu nabízel rajče. "Na, neceš lajcátko?" Dopadlo hodně špatně. Pro psa i pro bráchu.
 Vladan 


Psi a děti v lidské smečce... 

(13.3.2006 10:19:49)
Trošku bych přispěl na téma pes a dítě v rodině. Zda pes dítěti neublíží. Možná jste si všimli, že když si pes hraje s dítětem, dovolí mu to co by například svým štěňatům netrpěl. Dítě psa tahá za packy, uvazuje mu košili na hlavu, fouká mu do tlamy, štípe ho do uší...
Proč to všechno trpí? Je to jednoduché - jestliže je pes správně socializovaný a jsou jasné role v rodině, tak ví, že dítě je "štěně alfa samice a alfa samce". Čili těmto štěňatům je i ve psích a vlčích smečkách dovoleno vše. Proto má "blok", aby mu něco udělal.
Pozor - tohle funguje pouze u dětí vlastních - tedy členů rodiny. Cizí děti se musí mít na pozoru a rozhodně psa nedráždit. A s hlazením bych to viděl podobně - nejprve se zeptat. Koneckonců - vy byste taky neměli radost, kdyby na vás kdejaký ulepený fracek chtěl sahat:-)
 Lenka, Lucinka (10/05) 


Re: Psi a děti v lidské smečce... 

(13.3.2006 13:30:52)
Musím se vším souhlasit. Tak je to správně. My máme bulteriérku a lepší opatrovnici a chůvu jsem neviděla. Pejskům a dětěm zdar!!!
 Daniela+Nithi 


Re: Re: Psi a děti v lidské smečce... 

(13.3.2006 18:41:32)
Jasne, neda se nez souhlasit, ze pes, co je socializovany, na dite pripraveny a zvykli, je pes dobre vychovany a teoreticky neni nebezpecny.
Na co ale psa ani sebe nikdy nemuzete dostatecne pripravit jsou situace, kdy se pes na zahrade ( prochazce, parku atd.) neocakavane rozebehne, otoci, vyskoci a dite srazi... hlavou na zem, hlavou na roh, z obrubniku na silnici atd. atd. Pes ( my mame u babicky boxera, 35kg) je nekolikrat vyssi, vetsi a tezsi nez dite, ktere se samo nebrani, nekryje... Podle me nejjednodussi cas souziti ditete se psem je kdyz je dite mimino. Jakmile zacne litat a chodit a nedejboze vrcet s autickama a sroubovakama, dite a pes ne-e.
 Lenianna 


Re: Pes versus malé dítě 

(13.3.2006 10:37:01)
Nusi, jste velmi ovlivněná tím, co se stalo ve Vaší rodině. To je pochopitelné. Ale nemusí to tak být všude.
My máme doma fenku bígla a moc se těším, až budeme mít miminko a z pejsky se stane chůva :o)
 Lenianna 


Re: Pes versus malé dítě 

(13.3.2006 10:37:23)
Nusi, jste velmi ovlivněná tím, co se stalo ve Vaší rodině. To je pochopitelné. Ale nemusí to tak být všude.
My máme doma fenku bígla a moc se těším, až budeme mít miminko a z pejsky se stane chůva :o)
 Lenka, 4letá Evička 
  • 

žárlivý pes 

(14.3.2006 17:08:05)
Naši měli devět let boxéra, který byl moc hodný, miloval děti a nikdy by nikomu neublížil, dokonce se ani neuměl bránit při rvačce s jinými psy. Dlouho nám se sestrou trvalo, než jsme se rozhoupaly a pořídily si děti, myslím, že pejsek rodičům tak trochu na nějaký čas nahrazoval vnoučata a dost ho rozmazlili. Když jsem si pak dovezla z porodnice Evičku, byl Barry, kterému bylo v té době už 7 let, úplně v šoku, nemohl pochopit, proč najednou neobletujeme jeho, ale ten malý uzlíček v zavinovačce, který navíc nepříjemně kvílel. Když večer přijel můj taťka a jako první věc se chtěl potěšit s miminkem, Barry to už nevydržel a kousl ho do krve, což nikdy předtím neudělal. Nerozváděli jsme to, psa jsme netrestali, jenom nám z toho vyplynulo ponaučení, že si musíme v první řadě po příchodu domů všímat psa. Naštěstí to fungovalo, Barry miminkům ani nám už nikdy neublížil, ale bylo na něm vidět, že mlčky trpí. Proto doporučuju pořídit si miminko ke štěňátku, které ještě není naučené, že je jediným tvorem, kterého páníček miluje.

 Xantipa. 


Re: žárlivý pes 

(14.3.2006 17:46:18)
Lenko, nedá mi to, abych se nezeptala. Chceš tím říct, že váš pes má přednost před dítětem? A co dítě? Není mu divné, že všichni se nejdřív běží potěšit se psem a teprve potom s dítětem. Promiň, ale nevšimla jsem si, zda máš hočičku či chlapečka, proto mluvím jen obecně.
 Lenka, 4letá Evička 
  • 

Re: Re: žárlivý pes 

(15.3.2006 13:22:13)
Ahoj Xantipo,

u rodičů jsem s dcerkou bydlela jenom první tři měsíce, pak jsem se přestěhovala do vlastního bytu. Když jsem byla ještě u rodičů, pes toleroval, že si ho už nevšímám tak jako dřív, ale moji rodiče si opravdu museli po příchodu domů nejprve všímat jeho (pohladit, poplácat po hrudi...), potom bylo na řadě miminko. Samozřejmě během dne jsme si všichni všímali spíš miminka, ale to už Barrymu tak nevadilo, postupně si totiž zvykl. Nevím, jestli to bylo tím, že už byl starší a hlásily se u něho různé nemoci, nebo celou situaci opravdu tak těžce nesl, ale po zbytek svého života (dva roky) to už jakoby nebyl on: byl nevrlý, zdálo se, že ztratil chuť do života, musím přiznat, že mi ho někdy bylo opravdu líto.
 Iva+Maty 


Re: žárlivý pes 

(19.3.2006 13:11:58)
Naše zkušenost je velmi podobná, v době kdy se náš chlapeček narodil byly Angie téměř tři roky, zcela nekonfliktní, hravá leonbergeřice byla prakticky ze dne na den odsunuta na druhou kolej. Po příchodu z porodnice si ho očichala, olízla, šla si lehnou a čekala až ta novinka zase zmizí. Máme domek se zahradou ale přesto byla Angie zvyklá být všude s námi i doma. S chlupy jsme bojovoli a první měsíce bylo téměř nemožné přijít domů a začít se ňuchňat s malým. Psí "hromada" 55kg, se nehnula. Nejdřív se přivítala ona a pak všichni ostatní. Naštěstí nikoho nikdy nekousla a ani o to neprojevila snahu, ale moc dobře cítila, že je až druhá. Dnes, kdy je Matymu 14měsíců a Angie prakticky přestěhovaná na zahradu, chlapeček ji dává snídani z terasy a venku jsou to nejlepší kámoši. Skutečně když příjde k dospělému psovi miminko chce to hodně trpělivosti a správného vedení obou dítěte i psa, aby nedošlo ke tragédii.
 Nikla 
  • 

baf 

(5.6.2006 12:23:01)
tak tahle připomínka byla dost hustá. :-)
 Červánek 


Canisterapie 

(13.3.2006 11:04:44)
Moje dcera se s bílými ovčáky setkává na canisterapii - s maminkou Dinou a její 2-letou dcerou Akinou. Nemají chybu - obě jsou skvělé, tulivé, "řádivé" - ale i skvělé na polohování pro postižené děti:o)
 Šárka 
  • 

Re: Canisterapie 

(13.3.2006 12:02:16)
Dobrý den,
obě čubinky znám . panička je pí. Drvotová
Ano tento pes je právě na canisterapii jako dělaný.
Držím palečky vám i holčičce a hodně pěkných chvil s touto rasou
Šárka
 Červánek 


Re: Re: Canisterapie 

(13.3.2006 16:35:02)
Tak to je fajn:o)Je dobře, když jsou tihle lidičkové "obecně" známí:o)))
Nám se canisterapie moooc líbí - a hlavně - FUNGUJE. Díky ní naše dcera zase našla svoji "ztracenou" lásku k naší fence:o)
Nám se s manželem "bílí" vlčáci taky docela líbí - máme rádi relativně všechny rasy pejsků - ale když my jsme "ulítlí" na bulíky:o)
 Romana a Ondřej a Alf 
  • 

Re: Re: Canisterapie 

(14.3.2006 12:49:09)
Já se tak hluboce skláním před takto pracujícími psy, před asistenčními, slepeckými a před lidmi, kteří s nimi pracují. Musí to být krásná práce. Já bych svýho psa určitě nenaučila, aby přinesl z lednice salám a cestou ho nezbaštil. Kromě takto speciálně vycvičených psů má ale většina psů ještě jeden krásný úkol - být kámošem a úžasným členem lidské smečky.
 mmiissaa 
  • 

nezvladatelný strach 

(13.3.2006 11:28:13)
Když jsem byla malá, tak na mě zaútočil pes, aniž bych ho nějak dráždila, šla jsem jen kolem. Naštěstí mi pokousal jen ruku, ale byl to pro mě pořádný šok. Časem jsem důvěru k psům opět jakž takž získala, i když cizího psa bych samozřejmě nikdy nepohladila. Když sem však otěhotněla, strach se opět vrátil a to v daleko větší míře. Teď mám synka - 3 měsíce a vygradovalo to tak, že když jdeme na procházku, obloukem se vyhýbám všem velkým psům v okolí. Uvědomuju si, že se chovám jako naprostý idiot, nemůžu si však pomoct. Navíc partner má u rodičů psa, fenku rhodéského ridgebacka a já mám samozřejmě hrozný strach, jak bude na malého reagovat. Ostatní děti má docela ráda a nikdy žádné sklony k agresi neměla i tak mám velkou obavu. Vím, že můj strach pramení také z medializování útoků nebezpečných plemen na děti. Dokážu si všechno rozumně zdůvodnit, ale svůj strach přemoct nedokážu, nevím co s tím...
 janaf 
  • 

Re: nezvladatelný strach 

(13.3.2006 12:03:44)
Me sice zadny pes nikdy nepokousal a nikdy jsem se jich nebala,ale v tehotenstvi a po porodu dcery,ktere je ted 1,5 roku mam hruzu ze psu a take se jim vyhybam.V kapse nosim slzny plyn a doufam,ze kdyby se na nas nejaky pes vrhl,tak ho tim odzenu.Nevim,proc ten strach vznikl-nejspis proto,ze se casto muzeme docist,jak se deti stavaji obetmi psu.Mam psy a vubec zvirata moc rada, za agresivnim chovani svych zvirat mohou jejich pani a kdyz si kazdy idiot muze poridit bojoveho psa,tak to tak dopada.
 smetule,T06/06,L02/08,M04/10 


Re: Re: nezvladatelný strach 

(13.3.2006 12:18:26)
janaf: a jeeee..to tu dlouho nebylo,takže protože jsem si pořidila anglického bulteriera,jinak výborný pes pro canisterapii a často pro ni využíván díky své povaze k lidem, kt je medii označován za tzv."bojové" plemeno, tak jsem idiot?..trochu divné , házet všechny majitele podobných psů do stejného pytle, nemyslíš? Mimo to, já žádné bojové plemeno neznám, takové neexistuje, josu jen hloupí majitelé, kt neumí se psy jako je pittbul, americký stafford, anglický stafford, či bulík zacházet. Je to jen a jen o výchově a přístupu. Upřímně, spíš si dávam majzla před jezevčíky, kokry, pudly a pod. Nevím, co od nich můžu očekávat, kdežto u silného vyrovnáného psa to vím.
 Markéta 
  • 

Smetule, 

(13.3.2006 13:09:27)
nečerti se, vždyť říkáte s Janaf prakticky totéž, tedy: Pokud je majitel debil, tak vychová nebezpečnou potvoru z bulteriera stejně jako z jezevčíka. (Což zdaleka neznamená, že každý majitel "bojových plemen" nebo třeba většího psa musí být rovnou debil. Jen ti debilové a poraněné děti jsou hodně vidět a ti zodpovědní chovatelé moc vidět nejsou, protože s kým problémy nejsou, toho není žádný důvod tahat po novinách a televizi.)
 janaf 
  • 

Re: Re: Re: nezvladatelný strach 

(13.3.2006 13:52:35)
Mila SMETULE ,doporucuju Ti si precist muj prispevek jeste jednou a dukladne.Protoze NIKDE jsem nepsala ,ze ten kdo si poridi "bojoveho psa", tak je idiot, ale psala jsem,ze si KAZDY idiot muze poridit takoveho psa.Coz je veliky rozdil.A idiotu je plna spousta.To se se mnou snad shodujes,ne?? A take jsem psala,ze za chovani svych psu mohou jejich majitele.Opravdu proti psum nic nemam.
 mmiissaa 
  • 

Re: Re: Re: nezvladatelný strach 

(13.3.2006 14:17:57)
Souhlasím s tebou, že za agresivitu psa může víceméně jeho majitel, který s ním neumí správně zacházet. Často taky slýchám argument, že útoky malých plemen jako jsou kokři, jezevčíci a pudli jsou častější a nejspíš tomu tak opravdu je, ale následky kousnutí od těchto plemen nejspíš nebudou tak hrozivé, jako od pittbula, stafforda nebo bulíka. Jinak dle mého by měl být pes jakéhokoli vzrůstu či rasy na vodítku a s náhubkem, často ale při upozornění majitel psa reaguje podrážděně a dívá se na nás jako na absolutní hlupáky.
 Apolena. 


Re: Re: Re: Re: nezvladatelný strach 

(13.3.2006 15:09:32)
Mmiissoo,
jeden náš pes je starý, hluchý, slepý, má jen pár posledních zubů a ujde (upajdá) maximálně 10 metrů (a to po každém kroku odpočívá). Kdokoli by se při střetu s ním mohl zranit leda tak, že by o něj zakopnul a upadl by.
Kdyby mě někdo upozorňoval, že i tenhle pes má mít náhubek a být na vodítku, asi bych taky nechápala.
Asi je fakt třeba odlišovat.
 mmiissaa 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: nezvladatelný strach 

(13.3.2006 15:37:35)
Můžu tě ujistit, že takového psa jsem na mysli určitě neměla a mé rozlišovací schopnosti jsou vcelku v pořádku.Myslela jsem tím majitele na první pohled zdravých , vesele si skotačících psů,kterých na našem sídlišti bez vodítka pobíhá většina.
 Andrea 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: nezvladatelný strach 

(13.3.2006 17:49:43)
Mam zdraveho, vesele skotaciciho Jorksira. Bohuzel nahubek ani voditko nepouzivame. Totiz za prve - sehnat nahubek na malicke plemena snad ani nejde a kdyz ma ten tulpas voditko, je zde velmi realne nebezpeci zlomeni jeho vazu:-)) Na druhou stranu musim priznat, ze se mi spousta lidi smala, kdyz jsem s nim chodila na cvicak.
Ja nemam velky strach ze psu ve mestech, kde jsou vetsinou dobre socializovani a rozumeji "reci" lidskeho tela, protoze ziji se svymi panicky vetsinou v tesnem kontaktu. Pozor si davam na vesnici, kde je spousta psu proste venku u boudy. Nazor, ze psovi je nejlip u boudy je sileny. U toho psa nikdy jeden nevi.
 petr 
  • 

malý pes a vodítko 

(13.3.2006 18:07:07)
Malý pes může mít místo obojku kšíry, pak mu vaz vydrží vcelku

PV
 Andrea 
  • 

Re: malý pes a vodítko 

(14.3.2006 4:21:06)
Ksiry mame, ale vazi jen o neco mene, nez nas pes:-))

Vykisku, nemohu zato, ze se jmenuji Andrea. Verim, ze jich na teto diskuzi bude hodne. Tedy i nejaka chytra. Byl by jsi radeji, kdybych pouzivala misto jmena prezdivku? Nerozumela jsem tomu utoku, promin.
 Vikysek 
  • 

Re: Re: malý pes a vodítko 

(14.3.2006 21:02:55)
Moc se omlouvám, došlo k nedorozumění.
 Vikýsek 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: nezvladatelný strach 

(13.3.2006 18:44:09)
Ty jsi ta Andrea s tím vysokým í kvé 152? Jak často si ho měříš?
 Šárka 
  • 

Pes na vodítku????? 

(13.3.2006 20:26:50)
Musím se přiznat, že můj pes zná vodítko jen z dob kdy ještě neměl "přivolání".
Vím, že mě spousta z vás bude kamenovat, ale lidi, vemte si, že to je jako by jste drželi na vodítku děcko... I to potřebuje běhat, dovádět, skotačit. Můj druhý pes Voříšek Sorbon je rasy neurčité středně velké "třeštiprdlo". Pokud bych ho venčila na vodítku, doma mi zdevastuje půl bytu a možná nedejbůh nakonec i kousne někoho z rodiny. Pes nutně potřebuje vydovádět, vyběhat, vyhrát si když doma jen leží. To platí i pro psy na zahradě. Mohu to posoudit, neboť máme chatu - pes si na zahradě lehne pod keř a neběhá, jen čeká, kdy že se to půjde dovádět ven???
Samozřejmě záleží na soudnosti majitele - pokud mám opravdu "nezvladatelného" psa - nemusí být trhač - ale jsou psi kteří skáčou na lidi, poráží děti a podobně.... poté musí majitel brát v potaz to, že člověk je samozřejmě více než pes...
Ale pokud máte psa, který si lidí nevšímá a stačí mu jen jeho páneček a balonek - který mu jeho pán hází a on skotačí pak nevím, proč bych ho měla mít na vodítku???
Podotýkám chodím do parku kde jsou pro "volné běhání psů" vyhrazená místa a zde se zdržujeme. Všude kde to je zakázáno, nebo když vidím, že na některém místě sáňkují děti a některým maminkám by pes mezi dětmi mohl vadit - psy mám u nohy - podotýkám cvičák nám není cizý a máme za sebou zkoušky ZZO a ZOP a jsme připraveni na zkoušky ZPU1 a ZM - bohužel s malou Eliškou to není tak lehké a tak musíme se zkouškami na nějakou dobu počkat.
Prostě chci říci, že pes na vodítku může být následně pro společnost mnohem nebezpečnější - je nevydováděný - nevrlý a naštvaný a to se odráží na jeho chování. A pes bez vodítka nemusí být zákonitě nebezpečný. Sorbon například nosí náhubek - ne pro svou nebezpečnost lidem či psům, ale je nebezpečný sám sobě - žere na co přijde a já se bojím otravy.
Nikdy jsem neměla konflikt kvůli svému psu - snažím se nebýt problémem - psa si volám kdykoli vidím dítě, či jiného psa - nikdy nevím jak by reagoval rodič či majitel psa a proč dělat problémy?
Buďte všichni takto tolerantní a nebudou problémy.
Jinak pro jisté lidi kteří tu tvrdí, že tím, že říkám aby jste nevychovávali děti ke strachu ze psů zákonitě myslím, aby jste je neučili opatrnosti - NE!!!!
Právě naopak dítě je třeba naučit tomu, že se cizý pes nehladí!!! Nestrkají se ruce za ploty a podobně!!! Nejprve se ptáme majitele, ten má vědět jaký je jeho pes!!! A má být jako majitel při každém styku!!! Já vždy hladím svého psa zároveň s dítětem a hlídám každý dětský pohyb!!
 Markéta 
  • 

Psi bez vodítka... 

(14.3.2006 13:18:24)
"psa si volám kdykoli vidím dítě či jiného psa"... Tak já bych docela ocenila, kdyby mě chovatelé taky považovali za dítě a svých psí mazlíčků ušetřili o). Po jednom zážitku z raného dětství mám ze psů v podvědomí strach a je mi silně nepříjemné, když ke mně pes běží a páníček jen z dálky pořvává:" On je hodnej, nebojte se" o). Už potřikrát se mi na louce za městem stalo, že ke mně takový hodný pes bez vodítka doběhl, sice nepokousal, ale naznačoval skákání a hlavně mi během očuchávání oslintal oblečení. Ono to zní směšně, ale už třikrát jsem oslintanou bundu dávala do čistírny, pokaždé tam nechala stovku a zabíjela svůj čas cestováním do čistírny. "Hodní pejskové", kteří venku běhají volně a zvysoka kašlou na to, že se je páníček marně snaží přivolat k sobě, mi už začínají čím dál víc lézt na nervy. Pak se zodpovědní chovatelé vycvičených psů na jednu stranu těžko mohou divit nám nechovatelům, že jsme na volně pobíhající psy poněkud nabroušení a nedůvěřiví.
Svojí malé dcerce taky důsledně opakuju:"Nesahej na pejska, mohl by Tě kousnout! Nezná Tě, mohl by se polekat, nejdřív se musíme zeptat pána." Ovšem dětská logika je neprůstřelná, tříletá neteř se kdysi hnala s nataženou dlaní k cizímu psovi velikosti telete a zároveň volala:" Ahoj pejsku, já jsem Hanička Nováková" s pevnou vírou, že když se psovi slušně představila, tak už přeci není cizí a pes ji kousnout nemůže o).
 Šárka 
  • 

Re: Psi bez vodítka... 

(15.3.2006 9:48:33)
Je mi to jasné. Mě je taky nepříjemný majitel který nechá svého psa hopsat po mé bundě - chodím s kočárkem slušně oblečená (můj pes mě neušpiní) a najednou se přiřítí tele a já mohu prát vše co mám na sobě.... Bohužel pro nás slušné chovatele a majitele psů slušně vychovaných je hodně takových majitelů kterým je chování jejich mazlíčka jedno :-( poté to vrhá špatné světlo i na ty slušné.... S tím ale nic nenaděláme.
Tímto článkem jsem jen chtěla říci, že mě mrzí, když maminka drapne dítě a řekne - nechoď k tomu psovi nebo tě "sežere" - je mi to líto protože já žádné psí trhače nemám - oba vyrůstali s dětmi - s mojí 15ti letou neteří a 10ti letým synovcem - se kterými bydlíme už 5 let - za čtrnáct dní se konečně stěhujeme do nově zrekonstruovaného domečku který vlastníme už 6 let ale rekonstrukce se kvůli financím dosti protáhla :-(.
Stejně tak souhlasím s nějakou paní co tu říkala o líných lidech.... Ano taky mě může vzít čert, když jdu sebrat výplod zažívacího traktu mého psa a šlápnu do jiného....
Jednou jsem takhle slušně požádala mladíka aby po svém psu exkrement sebral (podotýkám na chodníku) mladík byl tak sprostý až jsem se bála že dostanu přez hubu. Jojo a proto budu i já neustále ta špatná, protože jsem milovnice psů a vlastním je a tak jsem automaticky majitelka trhače, špiniče bund, slintače, otravného psího zlosyna a všude necháváme hovínka..... Ne opravdu jsem jedna z té menšiny zodpovědných majitelů svých psích kamarádů.
Díky a mějte se krásně - děti ať mají přirozený respekt a ne strach!!!
Mimochodem chování vaší neteře mě dojalo - škoda jen že existují i ti trhači...
 Markéta 
  • 

Re: Re: Psi bez vodítka... 

(15.3.2006 16:04:46)
No jo, mně vlastně nikdy nenapadlo, že zodpovědní majitelé vycvičených psů se nezavděčí nikomu. Pro veřejnost jsou to "ti zatracení pejskaři, kteří mají na svědomí podělané chodníky a pokousané děti" a pro spoustu pejskařů jsou to "ti otravní prudiči obtěžující s uklízením bobků". Ale aspoň v tom nejste sami, před časem jsem se rozčilovala na adresu neotesaných kuřáků a jeden inteligentní a zdvořilý si mi taky postěžoval, že on si velmi hlídá, aby cigaretami nikoho neobtěžoval, ale nakonec je trnem v oku vlastně všem, nekuřákům (coby kuřák) i kuřákům (že otravuje s nějakým poodcházením jinam).
Stejně je to hloupé, když se člověk poctivě snaží chovat slušně a nikoho neobtěžovat - a nakonec to stejně slízne ze všech stran, že?
 Markéta 
  • 

Re: Re: Psi bez vodítka... 

(15.3.2006 16:47:52)
Ještě mě jen tak napadlo, ona je to sice banalita, ale stejně... Tuším že Vy jste tu někde psala:"Neříkejte dětem - hele, pes, pozor, sežere Tě... ale - hele, to je hezký pejsek..." Já mám taky tendence říkat naší malé:" Podívej, to je hezký pejsek" a v poslední době mi dochází, že takhle bych jí to vlastně asi říkat neměla. Snažím se ji vést k tomu, že zvířátko není plyšák na hraní, že má svoje právo na slušné zacházení, že je to prostě živý tvor... a učit dítě posuzovat živé tvory v první řadě podle vzhledu je vlastně špatně, ne? Jestli jí tím nakonec neučím hnusnému pohledu na svět, že dokud je pejsek hezký, tak je to fajn, ale když je starý nebo nemocný... Ale zas jak to říct jinak? Jak jinak na pejska "pozitivně" upozornit?
 Šárka 
  • 

Re: Re: Re: Psi bez vodítka... 

(16.3.2006 9:15:21)
No jo to je vlastně pravda :-)
On pes je hezký i když je starý a nemocný (má svou vnitřní krásu - stejně jako stará seschlá babička), ale malé děcko to nepochopí že??? Hmmmm toť otázka :-)
Vždy se najde námět k zamyšlení..
A abych přispěla k těm cigartám - je to strašné!!! Když mi jde kouř do kočárku tak jsem pomalu brunátná - přez to mlčím a s kočárkem si poodjedu... Ale v dnešní době jsou lidé tak zlí, už jen když se podíváme na přízpěvek tady Jarky a 2 děti Nene - čiší z toho nenávist a to mě nutí připomenout terorismus a války - když by nebylo zla a nenávisti v lidech tak by jsme si žili fajn....
Každý má být zodpovědný za své činy - chovatel za svého psa nese plnou odpovědnost a nemá s ním otravovat ostatní, stejně jako kuřák nemá otravovat nekuřáky a takhle by jsme mohli pokračovat.....
Je to k pláči....
A pak se všichni háží do stejného pytle.
 Dina 
  • 

Re: Re: Re: Re: Psi bez vodítka... 

(17.3.2006 15:58:17)
Ahoj Šárko,
my se známe (stačí, když si vzpomeneš na našeho NO Worina) a tak ti touhle cestou gratuluji k malé:) Jinak se vším co píšeš souhlasím. Slušných pejskařů je fakt málo. Ahoj někdy u Sabči.
 Lenka, Lucinka (10/05) 


Re: Re: nezvladatelný strach 

(13.3.2006 13:37:27)
"Bojový?" Každý pes je svým způsobem bojový. Právě, že každý idiot si může pořídit psa a pak jsou zbytečně odsuzováni všichni, kdo tzv. bojové plemeno má. My máme dva roky starou bulteriérku. Kdo jednou pozná, co je žít s bulteriérem, už nikdy žádného jiného psa nechce. Osobitejšího a tolik milujícího psa jako jsou bulík jsem nepoznala a to nemluvím jen o nich.
 Markéta, syn 4 r. 
  • 

Re: nezvladatelný strach 

(13.3.2006 12:15:53)

Smutné je, že se vy musíte obloukem vyhýbat všem velkým psům v okolí, kteří by měli být na vodítku (popřípadě s náhubkem). Já osobně jsem se psů nikdy nebála, patnáct let jsme doma měli fenku německého ovčáka (před rokem bohužel umřela), ale volně pobíhající psy ráda nemám. Bydlíme na velkém sídlišti, plném zelených ploch, kde se to takovými psy jen hemží. Někdy jsem měla pocit, že jediná na vodítku je naše Asta. Co dělat s panickým strachem ze psů nevím, pro vaše dítě by jistě bylo lepší, kdybyste na něj ten strach nepřenášela a ono se naučilo spíše zdravému respektu. Ale to se to řekne, že.
Ekvivalent fenky ridgbacka máme u babičky u dědy taky, je to asi šedesátikilový německý ovčák. Povahou mírný a laskavý pes, bohužel absolutně bez jakékoli základní poslušnosti (navíc trpí epilepsií). Já jsem to vyřešila tak, že k němu našeho malého prostě nepouštíme, protože nevíme, co by, kdyby. Babička s dědou se nám posmívají (Šaríček je přece hodný), ale bohužel, když pes kousne, vrátit se to nedá, a následky mohou být fatální. Už jsem tady psala do jedné debaty ohledně psů, že naše čubička, ač hodná, mírná, laskavá a vycvičená, našeho prcka také jednou kousla, a to tehdy, když spala, on jí popadl za pysk a vytáhl jí jej asi deset centimetrů vysoko. Naštěstí to byl kousanec malý a do ruky, ale já jsem je pak už nikdy nenechávala o samotě.

Jinak pes na fotce je nádherný.
 lumen 
  • 

Re: Re: nezvladatelný strach 

(26.3.2006 20:17:52)
Dámy, nezlobte se, ale já si zkrátka nedovedu představit, že by moje fenka měla chodit na vodítku a dokonce s náhubkem jen proto, že vy z dálky nepoznáte, zda je hodná, či nikoli - ale já to vím!A na zavolání přiběhne, je opravdu poslušná.
Spadám přesně do kategorie "můj pes poslouchá" a "exkrementy sbíráme" a tady se teprv dozvídám, jak můžu působit na lidi - jako nezodpovědná, sobecká, neomalená...a to přesto, že můj pes nikomu nic nedělá, pouze je puštěn atd...To, aby uměla, zdůrazňuji UMĚLA chodit bez vodítka, bylo mým největším přáním.
Achjo:-(
Chápu strach o ratolesti, každá máma/táta se bojí, ale přesto nikdy nikdy v životě nebudu naší Boru přivazovat, protože se absolutně ztotožňuji s názorem, že pes na vodítku je otrok, výslednice "majitelových výchovných metod", které ho nedokázaly přimět k tomu, aby se "choval slušně".
Pes se potřebuje vylítat, vyskákat, vyblbnout, aby byl spokojený a šťastný.
Co se týče psů bez vodítka - důvěřujte více majiteli. Málokdo pustí z vodítka zabijáka;-)
 Hedvika Lojdová 
  • 

Re: nezvladatelný strach 

(11.3.2014 1:40:40)
Naštěstí je na to zákon a pes bez vodítka nemá mezi lidma co dělat. Zvláště nějaký velký tele. Mám psy ráda. Vždy jsme měli doma velké psy (NO, dobrman, Howavart) a vždy měli mimo zahradu vodítko. Byli to všechno hodní, socializovaní a cvičení psy. Přesto bych je mezi lidi volně nepustila. Nikdy nevíte, co kdo udělá, pes se lekne a neadekvátně zareaguje a neštěstí je hotovo. Samotné mi vadí, když se ke mně řítí pes a jeho majitel z dálky bezmocně mává a křičí, ať se nebojím, že pejsek je hodnej. Každej pes je hodnej, dokud někoho nehryzne. A všichni pejskaři snad víme, že psovi se v průběhu života může změnit povaha - zejména stárnutím. To pak i ten nejhodnější pes může být dost nevrlej a změní se to ze dne na den. Vlastní zkušenost - naše fenka na starý kolena hryzla dědu, protože po ní chtěl, aby šla na zahradu, což ona chtěla ležet v klidu v pelechu. A nikdy předtím to neudělala. Byla prostě nevrlá podobně, jako jsou někteří staří lidé. Nechávat běhat psa bez vodítka je projevem tuposti. Když na psa nemáte prostor (zahradu), tak si ho prostě nepořizujte. Jednoduchý.
 Jana 
  • 

Re: lékař 

(14.3.2006 16:00:54)
Pokud se chcete zbavit strachu ze psů opravdu, zkuste psychologa. Mně částečně zbavil hrůzy ze zubaře:)) a že to byla HRŮZA! Určitě to stojí za zkoušku. A prospěje to i vašemu dítku...
 JANA 
  • 

hezke,ale..... 

(13.3.2006 12:13:53)
Moc hezky clanek a roztomila fotecka.Ale v jednom s tebou nesouhlasim.Pes je sice pritel cloveka,s jednim jsem vyrustala a bylo to opravdu dobrosrdecne stvorenicko.ALE... deti by meli v kazdem pripade mit respekt ze psu,ktere neznaji.Ja ucim svou dceru,aby nestrkala ruce za plot,kde je pes,aby na cizi psy nesahala nebo aby pred pejskem nedelala nejake prudke pohyby,ktere by ho mohly podrazdit.Kdyz panicek psa krici,ze pejsek je hodny,tak si ho pohladime.Ale jinak ne.Psi maji ruzne charaktery a nekdy i spatne zkusenosti a my nikdy nevime,jak budou reagovat. A hlavne maji ruzne pany,ktere psy nekdy dokazou zkazit nebo z nich dokonce udelat agresivni bestie.
 Pawlí 


Re: hezke,ale..... 

(13.3.2006 12:50:30)
Máme doma téměř 5 letého syna a o 42 dní mladší boxerku. Přivezla jsem jí když mu byli 2 měsíce než jsem stihla zasáhnou olízla ho a on jí bacil a od té doby jsou nejlepší přátele.
Myslím že je dobře když s dítětem vyrůstají zvířata a ono se od mala učí jak se k nim chovat a samozřejmě naopak.
 Petra 
  • 

Re: hezke,ale..... 

(13.3.2006 15:47:46)
Souhlasím, nezdá se mi, že by sdělení dětem "nesahejte na cizí psy a vůbec se před nimi mějte na pozoru" byla špatná výchova. Své dítě varuji celkem pravidelně, aby na cizí psy nesahalo, že by mohl některý kousnout. Naopak mam pocit, ze je to velmi vhodna forma, jak se vyvarovat nestesti. Sama jsem psa vzdy mela, nyni jsme doma bez psa, ale u rodicu a prarodicu i sestry psa mame. Dcera se psu neboji a ja bych v ni rada vzbudila respekt nebot u nas v ulici a v parku potkavame i velka plemena volne pobihajici. Nedavno si zrovna jeden opravdu velky pes (plemeno neurcite) prisel k dceri cuchnout a ocuchal ji primo v obliceji. Panicka mi sdelila, ze ji nic neudela.....ac mam psy rada, pripada mi, ze bych rada posoudila ja, zda me dceri ublizi ci nikoliv oliznuti a ocichani ciziho psa, jez se vraci z prochazky a ocuchal uz kdeco........
 Janka+3 


zlatý retrívr 

(13.3.2006 12:41:23)
my máme čtyřměsíčního syna a dvouletého retrívra. je úplně úžasný na všechny děti. náš roční synovec mu tahal pysk, oční víčko, za chupy, válel se po něm a Bady ležel a ani se nepohnul. všechny děti bere jako kamarády a jsem si 100% jistá, že by žádnému nikdy neublížil. dobře vychovaný a láskou obklopený pes je nejlepší přítel člověka.
 MajdulkaF 


Psi a děti 

(13.3.2006 12:50:12)
Nejsem toho názoru, že věta "pejsek by tě mohl kousnout", je strašením dětí. Je to jen upozorněním, co by se mohlo stát. Pes nemá na čele napsáno, že má děti rád, je zvyklý na jejich blízkost a nechá se pohladit. Je lepší, aby dítě vědělo, co se může stát, upozornit ho, že pokud si chce pejska pohladit, musí se zeptat, a ne hnát se za každým oříškem s nataženou dlaní...

Přeji všem krásné chvíle s pejsky a dětmi zároveň a hlavně co nejméně úrazů...
 Markéta, syn 4 r. 
  • 

Re: zlatý retrívr 

(13.3.2006 13:00:19)
Janko, stoprocentní jistotu u psa nemáte nikdy.
 Květuška 
  • 

Re: Re: zlatý retrívr 

(13.3.2006 14:18:14)
Janka je nebezpečný optimista.Nejde ani tak o ní,ale o lidi jež si chtějí koupit svého prvního psa a nemají žádnou zkušenost.Neexistuje plemeno jehož všichni jedinci by se bez problémů mohli stýkat s dětmi.Z podobných příspěvků,ale začínající chovatelé usoudí že ano.To je chyba.Vždycky by mělo být uvedeno Můj pes,ne všichni zástupci konkrétního plemene jak tu několikrát zaznělo.
Konečně, někdy nemůžem věřit ani vlastnímu strýčkovi,že?
 Květuška 
  • 

Re: Re: Re: zlatý retrívr 

(13.3.2006 14:24:38)
Omlouvám se Janko.Zrovna vy jste tam neuváděla labradory jako komplet.Jenom toho svého.Šoupla jsem to špatně,tohle mělo být třeba u "senzačních bulíků,doporučuji"
Ještě jednou promiňte,rozepsala jsem se.
 Janka,Matěj 11/05 
  • 

Re: Re: Re: Re: zlatý retrívr 

(13.3.2006 14:41:04)
Květuško omluvu jsem četla až po napsání mého příspěvku.
 Jana, Matěj 11/05 
  • 

Re: Re: Re: zlatý retrívr 

(13.3.2006 14:30:37)
promiň Květuško, ale proč jsem podle tebe nebezpečný optimista? Bady je můj 4 pes,takže asi nějaké ty zkušenosti mám.Netvrdím ani omylem, že všichni zlatí retrívři jsou takoví. V ulici máme jednoho velm agresivního. Záleží na výcviku a přístupu majitelů!! Jen jsem psala jaký je můj pes. Nemám 100% jistotu, že neublíží, ale svého psa znám a vím čeho je schopen.
 Martina, Dita 6m 
  • 

Re: zlatý retrívr 

(13.3.2006 13:31:55)
Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat- jak to řešíte ohledně psích chlupů? Naši mají také zlatého retrívra (děsně milé, ale naprosto neposlušné ´40ti kilové hovádko). Mě i manželovi hrozně vadí že jsou z něho všude chlupy (naši ho mají v bytě)- a když jedeme od nich, musíme se dost "obrat". Malá má atopický ekzém, bojím se aby se jí nespustila alergie (říkají že to bývá časté). Ale mamku ani tátu nemůžu přesvědčit aby psa po dobu naší návštěvy měli alespoň venku na zahradě - jak už to tady zaznělo - pro ně je "hodný" a "má jen radost".... A mamku nechci kritizovat že neuklízí - vím že to není jednoduché. Jak se s tím vypořádáváte Vy?
 Jana, Matěj 11/05 
  • 

Re: Re: zlatý retrívr 

(13.3.2006 14:22:29)
tak s chlupama je problém. máme naštěstí velký dům takže pes spí na chodbě, ale někdy ho pustíme i do bytu. než jsme měli malého, tak byl s námi v bytě a o bylo plno chlupů všude. může trochu pomoct vyčesávání.ale jinak jsem musela obden vysávat.
 Markéta, syn 4 r. 
  • 

Re: Re: zlatý retrívr 

(13.3.2006 14:29:36)
Psa jsme měli doma řadu let předtím, než se mrňous narodil, takže jsme na chlupy byli poměrně přivyklí. Navíc krizové to bylo dvakrát v roce při línání, jinak ne až taková hrůza (ale můj pohled je asi dost zkreslený). Prcek měl (má) taky atopický exém (ne moc) a žádnou alergii mu to nespustilo. Myslím si, že pokud se rozhodnete mít psa doma, je dobré buď pořídit si takového, který nepelichá, nebo zrušit koberce a podlahy luxovat a zametat, zametat a luxovat až do zblbnutí.Rozhodně je to věc, kterou by měl budoucí majitel psa zvážit - pes v bytě rovná se chlupy (všude). Nám čubička umřela před rokem a to, že ji nemusím ráno a pozdě večer venčit a že máme doma čisto a bez chlupů, považuji za jediná dvě pozitiva.
 *Kate 


Re: Re: Re: zlatý retrívr 

(13.3.2006 15:17:17)
Ha, tak to "vytírat a luxovat až do zblbnutí" mi zní velmi povědomě! Je to bohužel tak, krutá daň za pejska v bytě. I když se dá asi zvolit plemeno, které nelíná ... třeba čínský naháč:)

Zajímá mě, jak zvládáte úklid exkrementů při venčení, pokud jdete i s dítětem. Dokud mám Štěpánku v kočárku, tak pohoda, sbalím, vyhodím, utřu si ruce do ubrousku, ale zrovna dneska jsem přemýšlela, jak to budu dělat, až půjdeme jenom bez kočárku, přece jenom, držet dítě za jednu ruku a druhou sbírat hovínko, nic moc.

 Apolena. 


Re: Re: Re: Re: zlatý retrívr 

(13.3.2006 15:25:26)
My nevyhazujeme sáčky třeba od pečiva nebo zeleniny, sáček navlečeš na ruku jako rukavici, hovínko sebereš, sáček přetáhneš zpátky a vyhodíš.
 *Kate 


Re: Re: Re: Re: Re: zlatý retrívr 

(13.3.2006 15:28:36)
No jasně, děláme totéž, já si jenom zatím neumím představit, jak to budu řešit s utíkajícím dítětem. Asi holt na tu dobu, než začne chodit opravdu pořádně a jistě a nepůjde hned po puštění na všechny čtyři, bude při venčení jenom v kočárku nebo v krosničce - to je mimochodem legrace, shýbat se s dítětem v krosničce k hovínku na zemi, docela posilovna.
 Markéta 
  • 

ono to není zas tak horký... 

(13.3.2006 15:47:45)
Ono to není zas tak horký... Dokud dítě nechodí spolehlivě a bez opory, tak budeš stejně na procházky ještě brát golfáče, aby si prtě mohlo podle chuti capkat, ale v případě únavy taky chvíli na golfáči odpočinout... a za chvíli zas ťapat a kočárek před sebou tlačit.
 lampetra 


Chlupy 

(14.3.2006 11:57:45)
nemusí být problém při šikovném výběru plemene. Měli jsme kokra- chlupy všude, i přes masivní uklízení. Teď máme českého teriéra, pořídili jsme si ho po zkušenostech známých, skutečně chlupy nikde nejsou. A ta báječná povaha ( po bláznivém kokrovi...:-))!
 Romana 
  • 

Re: Re: zlatý retrívr 

(14.3.2006 12:57:22)
Jezděte k rodičům v šusťákách. To já radím všem návštěvám, které k nám chodí. A ti, kteří to nevydýchali, už nechodí vůbec. Chlupům se člověk nevyhne. Jen častěji luxujeme a strikně oddělujeme oblečení na ven a oblečení na doma.
 Haky + 2 větší děti 


německý ovčák 

(13.3.2006 17:56:01)
Mě zrovna před týdnem kousl německý ovčák. Už když se blížil, tak mi bylo jasné, že zrovna moc dobře vychovaný není. Ale bohužel jsem neměla možnost se mu vyhnout.
Do té doby jsem své dítě nestrašila cizími psy, ale od tohoto zážitku raději budu. Pořád lepší strašit a být obezřetný, než si zopakovat tu hrůzu zpřed týdne.
 Lída. 


Re: německý ovčák 

(14.3.2006 9:30:56)
Ahoj Haky,

mrzí mě, co se ti stalo. Připadá mi příznačné, že na tvůj příspěvek nikdo nereagoval. Milující majitelé psů ti těžko mohou předhazovat, že ses nejspíš chovala ke psu ošklivě...
Myslím, že tyhle diskuse jsou o ničem. Majitelé budou říkat, že psi jsou úžasní a kouše jich naprostá menšina a i ta menšina je většinou dítětem vyprovokovaná.
Maminky bez psů budou říkat, že když k vám poběží cizí pes, nesednete si před ním na zem, abyste měli obličej ve stejné výšce jako dítě.
Mám se psy čtyři ne moc milé zkušenosti. Jako dítě jsem byla s rodiči na výletě a obklopila nás smečka psů, jeden z nich měl v hubě srnčí nohu. Po několika minutách se z lesa vynořila potrhlá babka a volala, že jsou hodní a že jsou to vegetariáni. Pokaždé si na to vzpomenu, když mě majitel ujišťuje, že jeho pes nekouše.
Je hezké mít v kapse sprej, ale nemyslím si, že v případě nesnází ho použijete. Cizí pes proti mě tryskem běžel dvakrát, pokaždé jsem měla dítě u sebe. Jednou v lese bez majitele, proběhl kolem nás tak těsně, že se nás dotkl a zmizel (evindentně jsme ho nezajímali, ale to jsme zjistili, až když byl za námi). Podruhé už jsme toho psa zajímali a na volání majitelky kašlal. Stála jsem s dítětem u zdi a neměla kam couvnout. Majitelka to pak okomentovala "to se ti moc nepovedlo Baruško".
Naposled jsem měla dítě na ruce a skákal na nás dobrman. Při výskoku měl hlavu ve výšce hlavy dítěte a na ječení majitelky kašlal taky.

Je mi jasné, že VŠICHNI majitelé psů tady na rodině mají úžasné psy, kteří poslouchají na slovo a NIKDY by nikoho nekousli. Taky všichni po psech uklízíte. My ostatní bohužel máme ve svém okolí dost důkazů, že takhle jednoduše to nefunguje. Občas si říkám, jak by lidé reagovali, kdyby někdo chodil po městě s vytaženou zbraní. Zbraň nikomu nic sama neudělá a když nebudeme majitele provokovat... že?

Mně úplně stačí, že cizí pes mě obtěžuje tím, že se plete dětem do hry, bere mi věci z kočáru, opírá se mi packami o kabát, nebo děti očichává. Já taky neříkám dětem, běžte si na tu paní sáhnout, má zvláštní bundu a podívajte se jí do tašky. Ale majité psů tohle většinou považují za úžasně roztomilé a "on je hodný, chce si hrát, je to ještě štěně..." A většinou se je ani nenamáhají zavolat zpět, a když tak je to k ničemu. Tady na sídlišti znám DVA psy, kteří poslechnou na slovo. Potkávám jich několi desítek. Takže operování tím, že "když je pes vychovaný, nikomu neublíží", mi připadá v praxi poněkud k ničemu.
 Bob 
  • 

Re: Re: německý ovčák 

(14.3.2006 11:59:03)
Lído,
napsalas to dokonale - příměr se zbraní je zcela přesný.

Psovodi se taky zhusta zaklínají klasickou větou - nebojte se ho, ten vám neublíží, ten nic nedělá - kterou volají z padesátimetrové dálky, zatímco jejich dobrman vám z metru cení zuby na kočárek.

Vracím jim to slovy, aby se nebáli, že jejich psovi nic neudělám, pokud se nebude přibližovat. Docela to na ně platí.

A ani jim nemusím nic říkat o mé pistoli pod kabátem.
 Píďa, Kubásek12/04 Anika5/07 


Re: Re: německý ovčák 

(14.3.2006 13:13:05)
Lído napsalas to úplně přesně! Přiznávám, že se odmala psů bojím, protože si myslím, že nikdy, ale opravdu nikdy nemůžete vědět, čeho by ten pes byl schopný.
Nedávno na moji tetu skočil zcela bezdůvodně vlčák, prokousl jí kabát a udělal modřinu. Majitel slíbil, že kabát zaplatí, ale když zjistil, kolik stál peněz, tak zaplatit odmítl. A nejhorší je, že ani policie mu nic nemůže. Pán ani pes nemají nejmenší problém. Co když takhle zcela bezdůvodně skočí ten pes na malý dítě? Nebo ho nezastaví tlustý kabát a zakousne se do člověka? Jenže pokud ho ten pán nepoštval, tak mu nikdo nic nemůže:o((
Jinak souhlasím, že by psi ve městě měli mít náhubek a být na vodítku. Blbnout můžou na místech pro to určených, na cvičácích a podobně. I když vím, že takových míst je málo, pak to chce apelovat na radnici, ať nějáké udělá. Stejně jako místa vyhrazená pro venčení psů, ať nejsou hovínka všude. Lidé mají právo mít psa, ale ostatní mají právo chodit venku beze strachu, že na ně pes skočí (i když si chce třeba hrát, já o to nestojím a jak to mám poznat) i beze strachu, že oni, nebo jejich děti šlápnou do něčeho, do čeho nechtějí.
 Dina 
  • 

Re: Re: německý ovčák 

(16.3.2006 14:31:03)
Chápu Vaše rozhořčení a je mi líto, že máte tak hrozné zkušenosti. Máme doma dva německé ovčáky. Ovšem všechno je jen v lidech. Pokud máte v okolí psy, kteří neposlechnou na zavolání, je to od jejich majitelů dost nezodpovědné. Sama když jdu venčit, tak si moji psi nesmí nic z toho, co popisujete, dovolit, žádné lezení do tašek, skákání na kabát, nebo nedej bože lezení do kočárků a braní věcí! Když vidím maminku s dítětem, nebo dítě samotné, okamžitě je volám k sobě a připoutám na vodítko, košík je samozřejmostí. Pes se dá vychovat, ale záleží jen na pánovi, aby měl trpělivost psa cvičit a věnovat se jeho poslušnosti celý jeho život (pes stejně jako člověk zkouší, zda ten druhý nepoleví v ostražitosti a dovoluje si). Mě osobně štvou lidi, co řvou na svého psa přes celý park a neobtěžují se ani po třetím zavolání, na které pes nereaguje a dál si čmuchá okolo, si pro psa přijít. Pak naši psi, díky těmhle psím rozmazlencům a nevychovancům, jsou háženi do stejného pytle:(
 Bob 
  • 

Re: Re: Re: německý ovčák 

(16.3.2006 23:37:18)
Jsi skvělá.
Ale je vás takových málo.
 Dina 
  • 

Re: Re: Re: Re: německý ovčák 

(17.3.2006 15:48:15)
Bohužel máte pravdu, v tom, že ti pejskaři, co se svým psům opravdu dokážou věnovat, je hodně málo. I u nás na cvičáku jsou lajdáci a to mě štvě. Je mi smutno, když vidím, jak maminky zděšeně hledají svá děcka, jen jak vidí naše ovčáky, ale chápu je. Jako malou holku mě pokousal rozmazlený jezevčík od příbuzných, kterého jsem sice dobře znala, ale bylo mi to houby platné.
 Blažena+Terezka 
  • 

ale no tak 

(12.4.2007 18:40:25)
Je to oboustrané (psi-děti). Píšete tu o psech kteří kolem Vás projdou aniž by si Vás všimli ? A je jich vetšina,neříkejte že ne ! Presně tak jak vy si stěžujete na neukázněné psy já (a většina pejskařů) může psát o neukázněných dětech - jejich matkách. Pokud někde uvážu psa ráda bych předpokládala že matka má dost rozumu aby nedovolila dítěti psa "hladit" bohužel se tak neděje. Buď je vidět reakce matky "fůůůj nešahej na něj,nebo v horším případě vidím jak dítě s rozpaženýma rukama,s úsměvem od ucha k uchu doběhne k psovi a hladí ho. Ani si nepředstavíte jak se ten pes cítí !!! Uvědomte si že pes je v naší legislativě věcí,pustíte dítě aby objímalo něčí auto ? Necháte ho hladit kolo ve stojanu,nebo opuštěnou tašku s nákupem ? Určitě ne.
 Vlk, 47 dcery 20+15 
  • 

Re: Re: německý ovčák 

(25.3.2006 22:10:31)
No snad první rozumný - nikoliv nekriticky oslavující - názor na psy a soužití s lidmi. Ti rodiče,kteří bezmezně věří svému čtyřnohému miláčkovi, si připravují větší pravděpodobnost pro situaci, kdy pes kousne či zraní ( dítě nebo kohokoliv jiného) a nejde to vrátit.
Jsem z vesnice a tam měl psa odjakživa každý. Naše fenka nemeckého ovčáka s námi byla až do letošního ledna, nejsem tedy "psovod" teoretik. A nestačím se divit, kolik nekritických rodičů se vyskytuje v této diskuzi. Pes na vodítku je tématem stejným jako mučení neviňátek apod.
Proti volně pobíhajícím a často útočným psům skutečně není jiná než nutně agresivní obrana sperejem nebo zbraní, tam výchova " hle to je pěkný pejsek" selže vždycky.
 Dominika, 4 měsíce syn a 9 let dcera 
  • 

Re: Re: děti versus psi  

(28.6.2007 20:33:49)
Nyní mám dvě děti a jsem zvyklá, ale jako bezdětná "slečna" jsem měla každý den spoustu zážitků s cizími dětmi- šmataly na mě v autobuse, venku mi podrážely nohy, křičely, házely bouchací kuličky, bublaly bublifukem, atak dále, .......prostě HRůZA. Marné bylo volání jejich matek, neposlouchaly. Zato psi mě maximálně očuchali. No a k té zbrani v ruce bych podotkla- kolik lidí bez zbrojního pasu asi řídí auto? A kolik denně je automobilových nehod? A kolik mrtvých lidí v důsledku poražení autem, v přirovnání se psími ataky? A co nesnesitelný hluk, špína, smrad, nemožnost volného pohybu po městě, a td. ...díky silnicím? A kolik řidičů po sobě uklízí CO2 ? Prostě auta, psi i děti mají své a to jim neodpářete leda by jste všechny vyhladili. Až bude prase lítat nebudou muset psi volně běhat a ani děti.
 Borča 
  • 

Re: nerozumím 

(14.3.2006 14:01:18)
A to jsi jen stála a pes kousl? Jen tak zničeho nic?
 Bob 
  • 

Zákeřné bestie 

(14.3.2006 16:08:32)
Ptáš se, jako kdybys nevěřila, že psi koušou z ničeho nic.
Ale oni to přesně takhle dělají. Běžel jsem po parku, pes mě dohnal a kousl. Moje žena taky, dohnali ji dva rotvajleři a jeden ji šeredně pokousal. Nebo šla na metro, najednou z parčíku vyběhl vlčák, vyskočil na ni a kousl. Navíc tehdy měla velikánské bříško.
Psi jsou prostě zlé a zákeřné bestie.
 martina 
  • 

Re: Zákeřné bestie 

(14.3.2006 16:25:15)
Souhlasím s Bobem, tvoje názory na psy jsem četla už v jiné diskuzi a jsem spřízněnec, vidím to uplne stejně.

jo a malí psi na vodítku - nedavno se ke mně jeden rozebehl jak šílenej, paní se smála a volala neskákej, samo že sočil a já jsem byla okamžitě celá od bláta. žádná omluva nic. Naštěstí jsem jen vyběhla na nákupa, ale nedovedu si představit, že bych tak jela třeba do práce. Když jsem se vracela z obchodu, řítil se ke mně ten čokl zase. Na praze 11 mají být psi na vodítku a kdo to nehodlá respektovat, at se přestěhuje, koupí si dům se zahradou nebo si nepořizuje psa.

A když takovej trpaslík skáče na dvouletýho syna a majitel to řeší jen slovy, on má rád děti, tak šílim. Odpovídám, že ale muj syn nemá rád psy. Aspon zatím.

Martina
 Jana 
  • 

Re: Re: Zákeřné bestie 

(15.3.2006 7:39:26)
Na mě se také onehdá řitil nějaký malý pes, štěkal jak pominutý, tak než mohl skočit, nakopla jsem ho. Prostě se bráním, ne. Panička se mohla zbláznit......... Vím, že můj zákrok asi nebyl zcela OK, ale byl to prostě reflex, pud sebezáchovy - zaplať pánbůh za něj.
 Honza 
  • 

Re: Re: Re: Zákeřné bestie 

(16.3.2006 13:02:26)
Měla jste ještě několikrát nakopnout majitelku. Možná by jí to došlo.
 Jana 
  • 

Re: Re: Re: Re: Zákeřné bestie 

(17.3.2006 7:00:55)
V tom už mi bránilo mé dobré vychování ...... :-)
 Haky + 2 větší děti 


Re: Zákeřné bestie 

(14.3.2006 18:36:46)
A jak čtu různé vaše zkušennosti, tak si říkám, že jsem na tom ještě výborně. Teda Bobe, zvášť ty tvoje mi docela nahánějí hrůzu. Myslela jsem, že když se mi to stalo poprvé za 30let, tak mám nejmíň na dalších 30 vystaráno. A ono zřejmě ne. :-(
 Haky + 2 větší děti 


Re: Re: nerozumím 

(14.3.2006 18:33:33)
Borčo, nestála jsem. Šla jsem po ulici. Naprosto klidně a beze strachu, protože až do minulého pondělí jsem měla ke psům docela vřelý vztah.
Když na mě začal vrčet a štěkat a blížil se ke mně, vůbec jsem nevěděla, co mám dělat. Jen jsem si pomyslela, že utíkat zřejmě nemá cenu. Když jsme byli kousíček od sebe, zavrčel a vrhl se mi na ruku, do které se mi pořádně zakousl. Naštěstí jsem měla zimní bundu, takže zranění není tak vážné, jako kdyby se něco podobného stalo v létě.
Chvíli mi visel za ruku, pak mě pustil a ještě nějakou dobu na mě vrčel a štěkal. Pak se otočil a odešel. Byla jsem dost v šoku a šla jsem dál svou cestou. Až po chvíli mi došlo, že to, co se stalo, není vůbec, ale vůbec normální. Takže jsem se vrátila domů a zavolala policii.

Nejhorší na celé té věci bylo pomyšlení, že za pár minut poté, co se mi to stalo, šla tou samou cestou moje dcera z hudebky. Nechci ani pomyslet, co by bylo, kdyby tou obětí byla místo mě ona.
A ještě jedno malé dítě to mohlo odskákat. Nesla jsem totiž ke známým nějaké dokumenty, pro které si původně v přibližně stejnou dobu měla přijít jejich drobná 9 letá holčička k nám.:-( Tudíž by se tou "postiženou" mohla klidně stát ona.
Ještě teď mě polívá horko. Ten vlčák by oběma holčičkám sahal po krk. Kam by asi směřovala jeho tlama?:-(
 Xantipa. 


Re: Re: psi nám občas nerozumí a my jim 

(14.3.2006 18:47:29)
Na přechodu se na mě vrhl vlčák /sice na vodítku, ale bez náhubku - majitel byl překvapený a neudržel ho/. Rozsápal mi rukáv od péřovky /ruka byla naštěstí jen samá modřina/. Prý se mu nelíbila má červená bunda, onen pes prý neměl rád červenou. Nicméně, psům nerozumím, jen tomu svému. Takže se jich bojím. Oni asi vycítí můj strach, takže vím, že pokud bude v okolí pobíhat jen jediný pes, bude na mě útočit.
Tohle asi nikdy nepochopím.
 Jarka, tři dospělé dcery.... 
  • 

Velice 

(14.3.2006 9:56:42)
krásný článek. Souhlasím, že pejsek v rodině s dětmi je paráda.Také jsem měla ke svým dětem dva německé ovčáky a nebylo lepších hlídačů. Podmínka je ovšem taková, že se děti musí vychovávat k lásce k pejskům aby jim neubližovaly..Pak je spokojenost na všech stranách......Opakuji, článek se mi moc líbí.....
 Jarka, 2 děti 
  • 

Ne ne 

(14.3.2006 11:07:16)
Nesnáším čokly. Jejich líní páníčkové je nechají vydělat, kde se jim zamane, neuklízí po nich. Všide samý chlupy a smrad.
 Romana 
  • 

Re: Ne ne 

(14.3.2006 13:02:43)
Nebylo by spravedlivější napsat: nesnáším páníčky od čoklů. Jak k tomu takový pes přijde? On za to nemůže, že bydlí ve stejném městě jako ty.
 Borča 
  • 

Re: Ne ne 

(14.3.2006 14:05:04)
Blahoslavení chudí duchem.....
 Jarka, 2 děti 
  • 

Re: Re: Ne ne 

(14.3.2006 16:11:58)
To je tak, když dojdou rozumné argumenty, oháníme se citáty z Bible. Že?
 Lenka, Lucinka (10/05) 


Re: Ne ne 

(14.3.2006 16:48:00)
KDO NEMÁ RÁD ZVÍŘATA, NEMÁ RÁD LIDI!!! Jsi ubohá...
 Jarka, 2 děti 
  • 

Re: Re: Ne ne 

(14.3.2006 20:28:04)
Ubohý je spíš tohle tvé tvrzení takzvaných milovníků zvířat.
 Bob 
  • 

Pes - náhrada za mezilidské vztahy 

(14.3.2006 20:46:58)
No jasně.
Navíc často platí, že psi svým majitelům mnohdy nahrazují normální mezilidské vztahy. Všimněte si, že ti nejzapálenější psovodi jsou často úplní asociálové - což se projevuje i v téhle diskusi.
 zděšená matka 
  • 

Jarko 

(29.6.2007 15:43:44)
Vždyť ty nechápeš ani Ň....... jsi zřejmě hloupá a to zcela....neměla by si mít děti, budou po tobě.....
 Ria 
  • 

Re: Ne ne 

(14.3.2006 22:28:40)
Učíš té nenávisti i svoje děti?
 Jarka, 2 děti 
  • 

Re: Re: Ne ne 

(15.3.2006 10:39:41)
Jasně. Vždycky když jdeme do parku a vidíme psa, řekneme si: "Fuj, čokl!"
 Veronika 
  • 

Re: Re: Re: Ne ne 

(16.3.2006 13:06:04)
Konec téhle diskuse mě fakt rozesmál. Klidně říkej FUJ ČOKL, je to tvoje věc a nechápu, proč se tvými a Bobovými příspěvky nechají ostatní tak vytočit. Kdybych se měla rozčílit nad každým blbem, který říká nesmysly, tak bych byla rozčílená od rána do večera.

.... možná, že za 30,40,.. let řeknou tvoje děti, při pohledu na tebe, svým dětem FUJ SMRADLAVÁ BÁBA. A bude to v pořádku, ať si každý ríká, co chce, ale ať za to taky nese následky.

Nepřeji hezký den
 Jarka, 2 děti 
  • 

Re: Re: Re: Re: Ne ne 

(16.3.2006 14:40:33)
Ty malá pipinko. Třeba jsi taky hlupka, ne? A představ si, že menšímu dítěti říkáme: HAF HAF = EE...
Že se necháš takhle přihlouple nachytat.
Nadsázka musí v těchto plytkých diskuzích být, protože jsou k ničemu.
Ale Bob má pravdu. AHOJKY PIPINKo.
 Veronika 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Ne ne 

(17.3.2006 6:14:18)
Dneska ráno mi bylo nějak smutno, ale zase si mě rozesmála.

Děkuji
 Bob 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ne ne 

(17.3.2006 9:34:11)
Pominu, že mě nadáváš do blbů (to jen vypovídá o tvém chatrném vzdělání a nevalné inteligenci), ale nechápu, co z toho, co jsem tu napsal, je nesmysl. Myslíš, že si historky o tom, jak moji těhotnou ženu pokousal pes, vymýšlím? Ne, to si rozhodně nevymýšlím.
A že zanícení psovodi jsou asociálové? To je zcela nepochybné - mé ženě majitel psa, který ji pokousal, vyhrožoval, že jí dá pěstí. To proto, že chtěla, aby psa vzal na veterinu. Například. A není zcela asociální, když někdo nechá svého psa kadit na dětském hřišti? A přitom se to děje denně.
 Veronika 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ne ne 

(17.3.2006 11:51:54)
Vzhledem ke své chatrné inteligenci a vzdělání nejsem schopna reagovat na tento skvělý příspěvek.

Krásný den

Mimochodem reagovala jsem pouze na větičku .... všichni psi jsou bestie ... (nebo tak nějak jsi to napsal). Pokud by mě coby těhotnou napadl pes a jeho majitel mi nadával, že mi dá pěstí, můj manžel by mu rozmlátil hubu a neřešil by to v internetové diskusi (a to máme doma psa). Asi proto, že je také chatrné inteligence a věci si vyřizuje přímo s lidmi, kterých se to týká a neztrácí čas (což mu závidím) v internetových diskusích, kde každý každého napadá, protože je to tak snadné.
 Bob 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ne ne 

(17.3.2006 21:39:44)
Ano, například je snadné říct někomu, že je blb. Jako to děláš ty.

A s tím hulvátem... už jsem to tu párkrát vykládal, jak to bylo dál. Najdi si to, už bych se opakoval a navíc měl pocit, že se vytahuju.
 Rose 
  • 

I hate dogs 

(19.3.2006 19:14:28)
Zdravím všechny zastánce psů... Poté, co každý měsíc několikrát čistím dětskou obuv od psích exkrementů, jsem začala psy i jejich majitele nenávidět!!! Zkuste vyčistit podrážku, která není plochá a proplétat se klacíkem mezi obrazci!!! Mít po ruce pistol, tak každého majitele /psa ne, ten za to nemůže/ na místě odstřelím. V Praze je na každém rohu košík s lopatkou a pytlíkem a nikdo není schopen hovna uklízet. Platí se to z našich daní! Proč nejsou na každém rohu také dětské plenky? Copak je pes více než člověk? Byla jsem několikrát na Hájích, a tam je to hrůza největší. Samé hovno, samý koš na psa, a jeden pes vedle druhého bez vodítka. Co nevidět si udělám zbrojní pas, to si pište! Pes do paneláku nepatří! A to že s ním majitelé spí ještě v posteli, považuji za hnus!!!!
 Apolena. 


Re: I hate dogs 

(19.3.2006 20:02:06)
Tohle bych ráda upřesnila - úklid psích exkrementů se neplatí z TVÝCH daní, ale (doufám) z poplatků za psy, které jsou zvlášť ve velkých městech DOST mastné.
 Dita 
  • 

Re: Re: I hate dogs 

(19.3.2006 20:16:39)
To je pěkný kec, myslíš si, že když zaplatíš ročně dva tisíce, že to pokryje úklid hoven tvýho psa? To je absolutní nesmysl. Ty bys to určitě za takovou směšnou sumičku nedělala. Taky nesnáším ty bezohledné majitele psů.
 Apolena. 


Re: Re: Re: I hate dogs 

(19.3.2006 22:23:12)
Ne, já to dělám zadarmo.
 Dita 
  • 

Re: Re: Re: Re: I hate dogs 

(19.3.2006 23:40:29)
to je moc dobře
 Sissi 
  • 

Re: Re: Re: I hate dogs 

(21.3.2006 16:41:29)
Počítejte se mnou. V našem vchodě je 5 psů. Za předpokladu, že v ostatních jsou na tom podobně, ulice má 12 vchodů, to máme v ulici 60 psů. Na jeden trávník se chodí venčit psi z dejme tomu 4 ulic, tomu odpovídá rozmístění zeleně. To je 240 psů, za které majitelé ročně zaplatí konkrétně u nás 360 000 Kč. Děleno 12 měsíci, kdyby byl určen člověk, který bude uklízet tyhle venčící plochy jen z poplatků za psy, dostával by měsíčně 30 000. Tolik si já s vysokoškolským vzděláním nevydělám, nemluvě o tom, že obejít denně trávník s vysavačem rozhodně není práce na plný úvazek. Takže věřte nebo ne, kdyby mi město nabídlo, ať jdu za poplatky ze psů po nich uklízet, šla bych. Jenže nenabídne, není zájem. Ty peníze se víc hodí jinam.
 Dita 
  • 

Re: Re: Re: Re: I hate dogs 

(22.3.2006 11:04:15)
To by bylo ideální, ovšem mašinerie státních úředníků spolyká 90 % té předpokládané částky. Ach jo. A nám nezbyde nic jiného, než se brodit hovny...
 počtář 
  • 

hypoteticky spleceno 

(29.6.2007 15:34:28)
Ve velkém nákladě počítejme pytlíček na 1,00 Kč (i méně) a jeden pes má pět hoven denně (i méně).Potom jest to 1 830,00Kč za rok na jednoho majitele. Tudíš 170,00Kč krát každý majitel zbude na výplatu hovno odlízeče, kteří občas ale málo se vyskytují v centru Prahy. Takže opravdu by to z těch poplatků šlo. Jenomže si za ně starostové spíše pořádají presentační tancovačky atd. Není tu košů, ale spíš ti odklízeči by byli řešením, beztak je třeba odklízet bordel po lidech (i dětech). A navíc mizí nádoby na odpadky vůbec.
 Bob 
  • 

Re: I hate dogs 

(19.3.2006 22:35:30)
Všechno, co píšeš o psech a jejich majitelích, je čistá pravda.

Nicméně doufám, že ti ty papíry na pistoli nedají.

No, při tom systematickém teroru ze strany majitelů psů bylo jen otázka času, kdy z toho někdo zešílí.
 Elke 
  • 

Re: Re: I hate dogs 

(20.3.2006 6:10:02)
Ahoj Bobe,

z každého teroru (jak píšeš), někdo po čase zešílí. Já například šílím z malých dětí (teda spíš jejich matek), když mě ve vlau, nebo v obchodě zvědavě ošahají upatlanýma ručičkama. Maminka se skoro pokaždé zasměje a na stranu mého flekatého oblečení pronese něco v tom smyslu, že se dítěti moc líbím. Nevím proč (nejsem zas tak velký exot), ale stává se mi to docela často. Doufám, že nezešílím a nezačnu střílet matky malých dětí.
Nemám ani dítě, ani psa.

P.S. Abysme se navzájem nepovraždili, bude asi nutné aby si každý, večer před spaním přečetl ve slovníku text pod heslem TOLERANCE.

Přeji hezký den a pevné nervy všem znepřáteleným skupinám.

 Bob 
  • 

Re: Re: Re: I hate dogs 

(20.3.2006 8:39:18)
Elke,
jestli jsi můj příspěvek pochopila tak, že doporučuju střílet majitele psů, pochopilas to úplně špatně.

Naopak jsem chtěl říct, že Rose je úplný magor.

A mimochodem - to, že přirovnáváš děti ke psům, taky nesvědčí o tom, že bys byla zcela normální žena.
 Elke 
  • 

Re: Re: Re: Re: I hate dogs 

(20.3.2006 9:54:44)
Pochopila jsem. Reagoval jsem na větu, že z každého teroru občas někdo zešílí. Nepřirovnávám děti ke psům. Jen jsem se snažila poukázat také na fakt, že i na děti je třeba dávat pozor a že by se lidi s různými zájmy a názory měli snažit tolerovat. Mám pocit, že ty si moc nepochopil můj příspěvek. Je pozoruhodné, jak jsi z jedné věty věty (kterou jsi si ještě vysvětlil po svém) dokázal poznat, že nejsem zcela normální. Já bych si netroufla něco takového někomu napsat.

Znovu opakuji, tolerance a nadhled je to jediné, s čím se dá přežít s úsměvem na tváři.
 Dita 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: I hate dogs 

(20.3.2006 10:34:02)
Ano, ale jedině bez psího trusu na podrážce... :-)
 Allmighty 


Za vše můžou neukáznění majitelé 

(12.4.2007 18:58:10)
Vždy jsem měl psy rád a jako kluk jsem psa měl. Ale po příchodu do Prahy jsem začal být na psy také alergický.
Neukáznění pejskaři byli jedním z důvodů, proč jsme se po narození prvního dítěte rozhodli odstěhovat se z Prahy zpět na malé mésto - nebylo možné vyjít si někam do parku a nechat hrát malou hrát v trávě, aby za chvíli nebyla umatlaná od psích hoven.
Poplatky ze psů jsou ve městech asi opravdu dost vysoké, ale poměrně hodně lidí je neplatí.
 Rose 
  • 

I hate dogs 

(19.3.2006 19:14:53)
Zdravím všechny zastánce psů... Poté, co každý měsíc několikrát čistím dětskou obuv od psích exkrementů, jsem začala psy i jejich majitele nenávidět!!! Zkuste vyčistit podrážku, která není plochá a proplétat se klacíkem mezi obrazci!!! Mít po ruce pistol, tak každého majitele /psa ne, ten za to nemůže/ na místě odstřelím. V Praze je na každém rohu košík s lopatkou a pytlíkem a nikdo není schopen hovna uklízet. Platí se to z našich daní! Proč nejsou na každém rohu také dětské plenky? Copak je pes více než člověk? Byla jsem několikrát na Hájích, a tam je to hrůza největší. Samé hovno, samý koš na psa, a jeden pes vedle druhého bez vodítka. Co nevidět si udělám zbrojní pas, to si pište! Pes do paneláku nepatří! A to že s ním majitelé spí ještě v posteli, považuji za hnus!!!!
 Jarka M. 
  • 

Re: I hate dogs 

(20.3.2006 10:20:09)
Naprostý souhlas. Nechystám se sice nikoho střílet, ale doslova nenávist k pejskařům cítím také. Včera jsme se byli s dětmi na procházce (pražské sídliště)a protože mizí sníh a ještě neroste tráva, tak je vidět na každém kroku psí exkrement, je to síla. Žijeme tady tak nějak mezi hovny.
 Filipa 
  • 

Re: I hate dogs 

(23.3.2006 6:46:00)
Myslím, že jsi husa a život mého psa má větší cenu, než ten tvůj. Je to totiž záchranář a zachránil už ze závalu přes 20 lidí. Kdybys nedej bože někdy potřebovala pomoc psa, nezapoměň ho hned poté, co tě zachrání zastřelit. A víš co? Můj pes za mnou taky občas přijde do postele a je mi šumafuk, že si myslíš, že je to hnus. Lidí jako ty, kteří dokáží kolem sebe šířit jenom nenávist a zlobu, je mi upřímně líto.
 hana 
  • 

Re: Re: I hate dogs 

(23.3.2006 10:34:05)
psů jako má Filipa si vážím, stejně jako psů, bez kterých by slepí lidí byli ztacení. kolik postižených lidí denodenně potřebuje pomoc psů!za to že kolem vás je spousta psích exkrementů můžou jejich majitelé, to už bychom po psech chtěli moc, aby si ještě po sobě uklízeli :-) stejně tak jako můžou lidi za nevychované psy, tak stejně tak lidi můžou za ty báječně vycvičené.
 hana 
  • 

Re: Re: I hate dogs 

(23.3.2006 10:35:05)
psů jako má Filipa si vážím, stejně jako psů, bez kterých by slepí lidí byli ztacení. kolik postižených lidí denodenně potřebuje pomoc psů!za to že kolem vás je spousta psích exkrementů můžou jejich majitelé, to už bychom po psech chtěli moc, aby si ještě po sobě uklízeli :-) stejně tak jako můžou lidi za nevychované psy, tak stejně tak lidi můžou za ty báječně vycvičené.
 hana 
  • 

Re: Re: I hate dogs 

(23.3.2006 10:35:18)
psů jako má Filipa si vážím, stejně jako psů, bez kterých by slepí lidí byli ztacení. kolik postižených lidí denodenně potřebuje pomoc psů!za to že kolem vás je spousta psích exkrementů můžou jejich majitelé, to už bychom po psech chtěli moc, aby si ještě po sobě uklízeli :-) stejně tak jako můžou lidi za nevychované psy, tak stejně tak lidi můžou za ty báječně vycvičené.
 hana 
  • 

Re: Re: I hate dogs 

(23.3.2006 10:35:19)
psů jako má Filipa si vážím, stejně jako psů, bez kterých by slepí lidí byli ztacení. kolik postižených lidí denodenně potřebuje pomoc psů!za to že kolem vás je spousta psích exkrementů můžou jejich majitelé, to už bychom po psech chtěli moc, aby si ještě po sobě uklízeli :-) stejně tak jako můžou lidi za nevychované psy, tak stejně tak lidi můžou za ty báječně vycvičené.
 hana 
  • 

Re: Re: I hate dogs 

(23.3.2006 10:35:29)
psů jako má Filipa si vážím, stejně jako psů, bez kterých by slepí lidí byli ztacení. kolik postižených lidí denodenně potřebuje pomoc psů!za to že kolem vás je spousta psích exkrementů můžou jejich majitelé, to už bychom po psech chtěli moc, aby si ještě po sobě uklízeli :-) stejně tak jako můžou lidi za nevychované psy, tak stejně tak lidi můžou za ty báječně vycvičené.
 teroristka 
  • 

Re: I hate dogs and childrens! 

(29.6.2007 15:18:13)
Tak jóóó, vítej v klubu! Já zase střílím do každýho řidiče auta, když je v něm sám a kámošky zase do holčiček, z důvodu přelidnění ve městech- prej že lidé do paneláků nepatří, a kdyby nebylo tolik lidí, nemusely by se ti slušní dívat na odporný paneláky.......
 Martina, 2,5 letá dvojčata 
  • 

Naše fenka bílého švýcarského ovčáka 

(20.3.2006 14:46:02)
Před třemi lety jsme byli rozhodnuti pořídit si štěňátko bílého švýcarského ovčáka a také dítě. Je pravda, že poté co mi oznámili, že čekám dvojčata, se mi hlavou mihla myšlenka, jestli nepočkat se štěňětem až další rok, ale brzy jsem ji zahnala. Naši fenečku jsme si od chovatele odváželi jako malý bílý uzlíček. Celé mé těhotenství rostla tak rychle jak mé břicho. Tehdy bylo krásné léto, které jsem celé trávila na dvorku v její společnosti. Naše fenka bydlí na dvorku, protože si myslím, že tak velký pes do bytu přece jen nepatří. Krátila mi ty dlouhé chvíle čekání. Po narození dvojčat byla vždy nadšená, když jsem vyrazili i s kočárkem na procházku. Když pak začali jezdit ve sporťáku, mohla k nim být ještě blíž. Poté, co začali chodit a byla větší než oni, měla jsem obavu, zda je nechtěně neshodí, ale mé obavy se brzo rozptýlily. Je s něma výtečná kamarádka, která nás doprovází na vycházkách.
Ale nyní v březnu se z ní stala i matka šesti malých bílých uzlíčků, která budou také jenom přínosem a vítanou změnou do rodin k dětem. Pokud budete mít zájem pořídit si štěňátko psa, který napohled budí respekt, ale je i milým společníkem do rodiny, můžete zavolat na tel. 607 560 904. Štěňátka budou k odběru v květnu 2006.
 vendula 
  • 

Re: děti, pes a další zvěřinec 

(28.3.2006 22:54:09)
Nedá mi to, a musím reagovat, psy máme v naší rodině mnoho let a různé rasy, teď je to 3-letý hovawart a 7-mi letý jorkšír, jeden má 73 cm v kohoutku a skoro 50 kg, druhý sotva 1,5 kg, dál dvojčata 5 let, starší děti. Myslím si, že jsem zodpovědný majitel, se psy mám dlouholeté zkušenosti, poslouchají na slovo, ale speciálně toho velkého bych nikdy nevzala ven bez vodítka-mám na něj 10m dlouhou flexi- a bez náhubku ( když máme jít ven, sám si přinese košík a nechce se bez něj hnout, je na něj přivyklý od mala). Myslím, že bych za něj mohla dát ruku do ohně, že nikomu neublíží, ale je to prostě jenom pes, i když vychovaný. Chápu i obavy ostatních lidí, když se k nim blíží taková velká obluda, určitě se cítí lépe, když má velký pes vodítko a náhubek. Nesnáším hovna-nedá se to napsat jinak-na chodníku,na trávníku, můj pes je od malinka naučený kadit do křoví, když se mu to náhodou povede jinde, vždy to po něm uklidím-je naučený-čekej, uklidíme-tak prostě čeká, až to seberu.Bydlíme na sídlišti a denně potkávám tolik nevychovaných psů, kteří na toho mého velkého útočí-v klidu a s nadhledem a tak, aby to slyšel páníček uštěkaného psa říkám tomu svému-klid, je to nevychovaný blbec, přece se nebudeš chovat jako on..ta moje almara v klidu stojí a nanejvýš z výšky zavrčí a odkráčí středem..
Náš pes vyrůstá s dětmi, dovolí jim toho hodně a děti učím od malinka, že i pes má svá práva a chce taky klid.
Chlupy jsou pravda všude, ale není to nic hrozného, prostě to denně vyluxuju a je to. Z oblečení to spolehlivě sundá sušička.
Mimochodem máme ještě dva vykastrované kocoury, papouška a rybičky. Mám za sebou období křečků, morčat, králíků a různé podobné havěti, co děti přinesly domů, nikdy jsem jim nic neodpírala a vždy pomáhaly starat se o zvířátka.
Takže zvířata jsou fain, ale jenom láska nestačí..je potřeba disciplína.
 Adelka a Šárinka 


Pořídit si štěne k ročnímu dítěti? 

(4.4.2006 16:04:19)
dobrý den, máme více jak roční dcerku, která miluje pejsky. chtěli bysme si pořídit bílého švýcarského ovčáka nebo labradora. ale nevíme jestli se to dá zvládnout. Nemáte někdo podobné zkušenosti? (Dcera má atopický ekzém.)
 Hana 
  • 

omluva 

(23.3.2006 10:38:55)
omlouvám se, blbne mi počítač, mělo to být jen jednou:-)
 Aneka 
  • 

Pozor pes! 

(28.3.2006 23:03:08)
Myslím, že varování " pozor pes, mohl by tě kousnou" je na místě. Já mám 3 psy a malé dítě, ale nikdy, nikdy nedovolím, ať sahá sama od sebe na jiné psy. Ano, mohli by ji kousnout. Není to jen o lásce, každý pes je zvíře a jako zvíře se zachová, Nemohu vědět, že nekouše, neboť stačí nemoc psa a z miláčka je nevrlý hafan. Takže myslím, že mít psa a dítě je skvělé, ale každý by si měl uvědomit, že na cizí psy se nesahá a že né každému je můj pes milý.
 lopata 
  • 

djhgjhgfzuft 

(2.4.2006 14:43:10)
jde to, znám horší
 krumpáč 
  • 

HDJGCHHMHBGDM HHDMHGGF?NBFJNHGHCV 

(2.4.2006 14:44:42)
B F L M P S V Z-aksujhas,dmhjvbad,fjvhSDJKg:?skgu aneb JDI DO PÍČI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 Petra Červená,bílá fenka 
  • 

Hledá se pes... 

(25.8.2009 20:30:50)
Právě se mi podařilo najít Vaši diskusi, tak dovolte pár řádků. Předně - bílý ovčák je super! Byl to můj dětský sen, mít bílého ovčáka, myslela jsem, že zůstane pouze u snu, ale přece mě jednoho krásného dne potkalo to štěstí, kdy jsem si ho dovedla domů! Tedy vlastně JI. Nutno podotknout, že od toho prvotního dětského snu k samotné realizaci uběhlo hodně vody - přesněji - asi 20 let! Prostě koupili jsme si maličký domeček s dvorečkem a já jsem opět zatoužila po čtyřnohém kamarádovi. Byli jsme samozřejmě bez peněz, a tak naše kroky pochopitelně směřovaly k útulku. S představou nějakého NO, či jiné běžnější rasy jsme vstoupili - já a manžel, do útrob jednoho nejmenovaného útulku, myslím, den před Silvestrem 2003. A v tom jsem ji spatřila! V jednom kotci, spolu s 3 dalšími ratlíky - hned mě upoutala. Ale paní majitelka(nebo co vlastně byla), nás začala cíleně provádět útulkem z opačné strany. Až jsme konečně došli ke kýženému cíli a já jsem pronesla - CHCEME TOHO! No, následovala nutná administrativa a upozornění, že fenka má už asi rok, že ji před nedávnem nějaký předchozí majitel vrátil a že pokud se ten pravý ozve do roka - musíme ji vrátit! Konečně jsme dorazili domu - cesta autem v poho, nástup i výstup bez problémů. Teď další očekávání - co řekne na děti 5,a 9,let. Měly přijet z vánočních prázdnin 2. den. A zase vše v pořádku - nad očekávání super přijetí. Abych to zkrátila - stejně pohodově přijala později dokoupené králíky, kočku, slepice, a také naše nejmladší později narozené mimino - Elišku!
Takže, DOPORUČUJI BEZ VÝHRAD!
ALE PROČ VLASTNĚ HLAVNĚ PÍŠU - jistě si dokážete spočítat, že naše milovaná Bela už má téměř 7let a pomalu nám stárne. Marně sháníme psa na připuštění, abychom se dočkali štěňátek a než nám tolik zestárne, aby už nebyla schopná nechat nám po sobě následovníka se stejně skvělou povahou, prostě vždy nám to poslední 2roky vybouchlo...Už se zase hárá, tak jsem dnes volala pánovi, co jsme byli dohodnutí na připouštění, že brzy nastane ten pravý čas - a OPĚT jobovka!-Odjíždí v sobotu na 14 dní pryč...Takže, najde - li se mezi Vámi dobrá duše, která by nám mohla pomoci - měla bílého(klidně bezpapaírového) psa - jde nám pouze o dobrou povahu - prosím, připusťte nám ji...Jsme ze středočeského kraje, pejsky chceme rozdat po rodině(jednoho si necháme). Rozhodě nechceme roztahovat po světě "bezpapíráky", jde jen o vlastní potřebu, asi nikdy nebudeme mít na to (s 3 dětma)- abychom investovali 10.000,- do papírového štěněte...Můj mobil 732 55 65 11
 Petra Červená,bílá fenka 
  • 

Hledá se pes... 

(25.8.2009 20:31:09)
Právě se mi podařilo najít Vaši diskusi, tak dovolte pár řádků. Předně - bílý ovčák je super! Byl to můj dětský sen, mít bílého ovčáka, myslela jsem, že zůstane pouze u snu, ale přece mě jednoho krásného dne potkalo to štěstí, kdy jsem si ho dovedla domů! Tedy vlastně JI. Nutno podotknout, že od toho prvotního dětského snu k samotné realizaci uběhlo hodně vody - přesněji - asi 20 let! Prostě koupili jsme si maličký domeček s dvorečkem a já jsem opět zatoužila po čtyřnohém kamarádovi. Byli jsme samozřejmě bez peněz, a tak naše kroky pochopitelně směřovaly k útulku. S představou nějakého NO, či jiné běžnější rasy jsme vstoupili - já a manžel, do útrob jednoho nejmenovaného útulku, myslím, den před Silvestrem 2003. A v tom jsem ji spatřila! V jednom kotci, spolu s 3 dalšími ratlíky - hned mě upoutala. Ale paní majitelka(nebo co vlastně byla), nás začala cíleně provádět útulkem z opačné strany. Až jsme konečně došli ke kýženému cíli a já jsem pronesla - CHCEME TOHO! No, následovala nutná administrativa a upozornění, že fenka má už asi rok, že ji před nedávnem nějaký předchozí majitel vrátil a že pokud se ten pravý ozve do roka - musíme ji vrátit! Konečně jsme dorazili domu - cesta autem v poho, nástup i výstup bez problémů. Teď další očekávání - co řekne na děti 5,a 9,let. Měly přijet z vánočních prázdnin 2. den. A zase vše v pořádku - nad očekávání super přijetí. Abych to zkrátila - stejně pohodově přijala později dokoupené králíky, kočku, slepice, a také naše nejmladší později narozené mimino - Elišku!
Takže, DOPORUČUJI BEZ VÝHRAD!
ALE PROČ VLASTNĚ HLAVNĚ PÍŠU - jistě si dokážete spočítat, že naše milovaná Bela už má téměř 7let a pomalu nám stárne. Marně sháníme psa na připuštění, abychom se dočkali štěňátek a než nám tolik zestárne, aby už nebyla schopná nechat nám po sobě následovníka se stejně skvělou povahou, prostě vždy nám to poslední 2roky vybouchlo...Už se zase hárá, tak jsem dnes volala pánovi, co jsme byli dohodnutí na připouštění, že brzy nastane ten pravý čas - a OPĚT jobovka!-Odjíždí v sobotu na 14 dní pryč...Takže, najde - li se mezi Vámi dobrá duše, která by nám mohla pomoci - měla bílého(klidně bezpapaírového) psa - jde nám pouze o dobrou povahu - prosím, připusťte nám ji...Jsme ze středočeského kraje, pejsky chceme rozdat po rodině(jednoho si necháme). Rozhodě nechceme roztahovat po světě "bezpapíráky", jde jen o vlastní potřebu, asi nikdy nebudeme mít na to (s 3 dětma)- abychom investovali 10.000,- do papírového štěněte...Můj mobil 732 55 65 11
 NE 
  • 

PES K DĚTEM NEPATŘÍ 

(11.2.2013 22:47:17)
Největší hloupost pořídit si psa a pak až fakana. Pes nedovolí dalšího potomka do jeho smečky a spousta lidí to nechápe.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.