| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak jsem přežila šestinedělí

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 95 [Dalších 75 >>]
marta, jenicek 10 mes.
  • 
26.1.2006 10:51:41
Ahoj Bell, mam 10 mesicniho chlapecka a rekla bych, ze moje sestinedeli probihalo uplne stejne. Byla jdem primo posedla manii dokonalosti. Vsechno muselo byt nadherne ciste, miminko muselo byt vzorove kojeno, nikde ani smitecko. Az jsem se z toho kdyz bylo chlapeckovi 5. mesicu uplne zhroutila nemluvili se mnou ani zachodove dvere:)Moc mne tvuj clanek pobavil. Myslim si, ze v zadnem pripade timto clankem nemuzes desit nastavajici maminky.Rozhodne je lepsi kdyz budou maminky vedet co je asi tak ceka, treba to pak budou snaset mnohem lip. Tak cauky.
jaruska75
23.1.2006 22:07:57
Ahojki vsem, fakt jsem se uz dlouho tak nenasmala! My jsme rodili 09.01., takze mame 14 denni mimco doma a velmi podobne zazitky. Sestinedeli zvladam celkem v pohode, ale...! ne vazne je to uzasny clanek. Jarka
Ivča a Martínek - 6m
  • 
23.1.2006 10:41:38
Po přečtení tohoto článku, jasem si vzpoměla na svoje šestinedělí a zažila jsem úplně podobné chvíle, které se zdály nekonečné. Moje šestinedělí se protáhlo na 2 měsíce nesnesitelné úzkosti, vyčerpání,pocitu své nedokonalosti a nepřitažlivosti, akoliv manžel trval na tom, že mu změna mojí postavy vůbec nevadí.
Sex byl v této době vůbec tabu a ještě dobu poté, i když nástřih hráze se nekonal. Za to se konalo natržení a následné sešití.
Zní to jako hrůza z hororu, ale byla to realita, na kterou se nedá jen tak zapomenout a děsí mě další porod. Ale jsem ráda, že už budu vědět, co se bude dít, i když hormony po porodu, se budou bouřit stejně.
Díky za článek, je výstižný a přesný.
Musím ale konstatovat, že teď, když se na svého synka dívám, jsem ráda, že jsem ho na svět přivedla, i s bolestí (2x vyvolávaný porod)a dává mi pocit štěstí. Je to brouček a máme z něho radost. Jsem také ráda, že celý porod se mnou prožil i manžel( myslím tím i oba vyvolávací dny)a viděl, že to není procházka růžovým sadem a jsem mu za to vděčná!
Mamky prvorodičky, i když jste přečetly mojí zkušenost, nebojte se. Jste silný ženský a zvládnete to, jako to zvládly jiné.
Stojí to za to!!!
Iva
  • 
22.1.2006 14:55:14
Šestinedělí bylo pro mě utrpení.Já brečela,Anička brečela a manžel v práci.Připadala jsem si nemožná,zničená,tlustá a ta nejhorší máma.Nechápala jsem ty maminky co jsou nejštastnější na celém světě.Pak se to celé překulilo.Anička je to nejspokojenější miminko pod sluncem a já ta nejštastnější máma.A bříško už je tak jako bylo před lety.
21.1.2006 10:47:48
Musím se zasmát ještě 5,5 roku po porodu 1. děcka, opravdu nacházím spousta podobností a musím říct: fakt pěkně napsaný!!!
Podobně jako u Deniku Koule: myslím, že troška sebeironie nám neuškodí, zvláště viděno s odstupem to jde dobře;)
Budoucí maminky nás omluví a brzy pochopí ;) Ale možná pochopí hned, nepřipadá mi to tak nepochopitelné...
Bellano, taky vzpomínám na tu neuvěřitelnou euforii po 1. děcku... šestinedělí je holt zcela nevypočitatelné, u mně bych řekla, že skoro celé období kojení u první holčiny;) ale první 3týdny speciálně!
Za sebe ještě můžu říct, že jsem taky blbla s žehlením plen po obou stranách (a snažila se o "pseudo-ekologii"), jinak ovšem v našich chalupnických podmínkách o přehnané hygieně neůže být řeč...
Jediné, s čím jsem měla problém takřka neřešitelný, bylo spaní (malá spala, a já ji furt pozorovala, zda je v pořádku...)
Chce to čas, čas, spousta trpělivosti, pevné nervy (svoje i manžela) a zase čas....
Barka
  • 
20.1.2006 15:42:40
Víš, u prvního jsem na tom byla asi jako v tom článku, teď mám dvě malé děti (20m a 1m) a najednou mám času mnohem více - pletu, šiju, vařím, peču (i dorty "na zakázku") a nechápu, že jsem se v 6nedělí u toho prvního prcka nestihla ani najíst, natož si něco uvařit.
Holt-"zasloužilé" matky umí šetřit čas mnohem líp.
Eva K
  • 
20.1.2006 15:16:08
Matka příroda někomu prostě pomůže. Kamarádka s dvojčaty je určitě taky šťastná, že se s tou třetí vyspí (víc ji budí dvojčata:-)). Eva
jaska1
20.1.2006 10:41:05
Ahoj Bellano a všechny holky co mají podobné mimi.Moc díky za oba články co jsi napsala už když jsem si přečetla první tak jsem se nahlas smála a čekala až napíšeš další.Mám 6-ti měsíční holčičku a 6-ti letého syna.Moje šestinedělí vlastně dvanáctinedělí(tak přibližně trvalo naše šílenství)bylo hodně podobné s tvým, u mého syna.Sotva jsme přijeli domů tak malý řval,nepřibýval,blil,já si s ním nevěděla rady.Veškeré vědomosti pořízené přes časopisy a knihy přišli vniveč.Manžel ho v bytě vozil v kočárku od 20,00hod do 2,00hod do rána(to byl aspon po chvilkách malý klidný)abych si mohla odpočinout.Nemusím říkat ,že samozřejmě jsem trávila dny i noci v noční košili..atd.Z mého "uřvance" vyrostl nejlepší kluk na světě,všichni ho milují ,kam přijde baví společnost ve školce si s ním chtějí všichni hrát...je pořád stejně živý a tím prostě skvělý.U druhého dítěte jsem se na čtení časopisů vykašlala a někdy i zakázala,aby mě to nestresovalo.Teď mám 6-ti měsíční holčičku a jsem v šoku,protože je úplně jiná než syn.Spí,nepláče ani na očkování u paní doktorky,hraje si sama v klidu v postýlce-jsem nadšená,šetinedělí bylo v klidu,malá v klidu, pro malého do školky ze školky,prostě jsem to zvládala.V noční košili jsem nechodila a spala jsem v noci jako miminko s miminkem.Dokážu pochopit holky, které Belanu nechápou ,protože to člověk musí prostě zažít a dokážu pochopit i holky jako Belanu.Bellano nenech se odradit ,když tě někdo nepochopí.Jsou tady jiní co tě chápou moc dobře, piš dál už se těším jak si přečtu tvé další články!!! Spivanka
  • 
19.1.2006 23:21:41
Chválím a tleskám!!! Mám Báru stejně starou jako Agi a diskusi červenec2005 jsem sledovala jen z povzdálí.Přijde mi, že o nás psal někdo mnohem vtipnější. Tvoje články jsou fakt super, jenom je jich málo! Nechceš vydat knížku?
Na všechny negativisty se vykašli a piš! j.
  • 
19.1.2006 22:46:07
Děkuji za krásný článek, který mě moc pobavil a zlepšil náladu. Mám rok a půl starou holčičku Kristýnku, ale na období šestinedělí také hned tak nezapomenu, autorka přesně vystihuje mé pocity.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 95 [Dalších 75 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.