mamina,těhule po páté |
| • |
29.9.2007 1:03:25
Už jsem tady na jiných diskuzích psala,že doktoři NEUMĚJÍ ČEKAT.Pokud je porod FYZIOLOGICKÝ,tzn. bez komplikací,tak nevidím důvod,proč mamině vnucovat třeba zrovna ten oxytocin.Já ho dostala 3*(od doktorů) a z toho 3* jsem se po něm přestala otvírat,mám poškozenou páteř a nevím,co všechno.1* jsem rodila s PA z té konkrétní porodnice,prostě mě nechala to prodejchat,prochodit,jen mě čas od času prohlídla.Bylo to bez injekcí,bez nástřihu,bez stresu.Porodila jsem DOSLOVA v pohodě a s úsměvem(ten den šestnáctá),malá měla 4,10 a 53 cm a já neměla ANI STEH.Doktoři mi vždy udělali nástřih bez ptaní,jaksi automaticky,a stehů bylo,že mě šili půl hodiny..
Klistýr mi dali u prvních dvou.Já měla takové hrozné křeče,že ty při vlastním porodu byly proti tomu sranda a stejně jsem se po.. Pak už vynašli YAL.Vyprázdnila jsem se po něm v obou případech dobře,ale bylo to bez těch šílenejch křečí.Proti holení nic-myslím si,že je to určitě hygieničtější.Podotýkám,že nejsem žádnej hypochondr,ani žádnej blázen do přírodních porodů,ale chci si být NAPROSTO JISTÁ,že to,co lékař navrhuje,je opravdu potřeba a že sama bych to nezvládla.A o tom to celý je. P.S.:Taky mi nebylo zrovna dvakrát vhod,že mě s poškozenou páteří a s křížovejma bolestma nechali na monitoru 5 hod.v kuse na zádech a když jsem se pohla,tak mi nadali,že se jim mimi špatně snímá.. |
Janina |
| • |
26.4.2006 14:16:16
Zkuste se podívat na následující stránky
http://www.nemocnice.vrchlabi.cz/odd.php?mid=POR Možná, že poté budete mít trochu lepší představu o "přirozeném porodu" a možná přehodnotíte, co je a co není trapas. Těžko se to vyjadřuje v několika málo větách, nicméně přáním rodičky v porodním plánu obvykle bývá i respektování intimity (tj. valnou dobu jste pouze v přítomnosti manžela, popř. duly a porodní asistentky). Ovšem pokud je Vám to nepříjemné i před těmito lidmi, nikdo neříká, že i přesto o klyzma nemůžete požádat, abyste nebyla rušena nepříjemnou představou "trapasu". Jinak ale pravdou je, že jen málo porodnic takovéto možnosti nabízí. Bohužel. Myslím, že autor článku chtěl jen pouzkázat na možnosti, které tu dnes už jsou. Žel musíme za nimi cestovat trochu dále (pro mě osobně cesta do porodnice znamenala 2 hodiny cestování). |
Alena |
| • |
18.2.2006 21:04:32
Milá Sylvo,Tvoje úvahy jsou opravdu hodně laické.Kdybys měla možnost absolvovat jednu směnu na porodním sále,tak bys to velké H viděla a hlavně dostatečně cítila v reálu.A to nejen při porodu v klasické poloze.
|
Apolena. |
|
5.2.2006 11:11:24
Marie,
když si jako laik představím průběh porodu, tak mi vychází, že to hypotetické velké H (hypotetické - poměrně hodně maminek se přirozeně vyprázdní před porodem nebo během 1.DP) tlačí miminko jaksi poměrně velký kus před sebou. Takže můj selský rozum říká, že je DOST času na úklid exkrementů. A můj selský rozum dále říká, že se mnohem líp uklízí tuhý exkrement než to, co by ve střevech mohlo zůstat po nálevu. A dál můj selský rozum pochybuje o tom, že poloha na zádech je pro všechny nejlepší a nepohodlnější. Takže asi nemá cenu řešit, co by se stalo, kdyby jedna maminka, která zrovna náhodou nechce klystýr, přirozeně se nevyprázdnila, chtěla rodit v "klasické" poloze a porodila překotně. Protože podle mého (selského rozumu) v žádném jiném případě nemůže nastat to, co jsi popsala. |
Marie |
| • |
5.2.2006 10:07:39
Milá Sylvo.Fyziologický porod probíhá tak, že hlavička dítěte se rodí obličejíčkem k podložce.Bereme-li v úvahu,že rodička je v klasické porodní poloze vleže na zádech. V případě plných střev "porodíš nejdříve velké H.." do sterilního prostředí a hned na to se porodí tvé vytoužené miminko pusinkou do toho H.Zároveň plná střeva prodlužují délku porodní doby.Tak si přeber sama, co je pro tvé dítě lepší.
|
Mirka +22+16+12 |
| • |
28.1.2006 12:34:03
2x jsem rodila bez klystýru (protože nikdo nevěřil, že už rodím), potřetí s ním. Já bych byla rozhodně pro klystýr. Jeho aplikace i dění poté mi rozhodně nevadily. Absence blbých keců personálu byla fajn, ale to nezáleželo na klystýru, ale na personálu. Pokud narazíte na hovado, nepomůže vám ani porodní plán v kůži vázanej. Tím chci říct, že jsem je zažila jen jednou.
Ale co pro mě byl hlavní přínos klystýru - v určitém momentě se mi strašně chtělo, ale všichni "netlačte" tak jsem se zatla co to šlo, pak řekli "tlačte", co se stalo, to si dovedete představit, ale to bylo OK, jenže jsem se potřebovala vydýchat a odpočinout si po tom "zatnutí" a nějak na to nebyl čas. Zatímco po klystýru jsem se zatínat nemusela, v pohodě jsem si dýchala a pak jsem měla dost dechu na konečnou fázi. A taky bylo fajn, že na velkou jsem nepotřebovala hned v poporodní den, ale asi až za 3 dny, kdy už ty stehy tak moc nebolely. |
PajaMM |
|
|
24.1.2006 19:32:07
Lenko,
ja tusila, ze to bude k nicemu, ze stejne nic neuznas, protoze ty to proste nevidis a stale si slepe trvas na svem...:-) A muzes mi, prosim te, rict, kdy, kde a cim jsem tebe nebo kohokoli jineho urazila???? Moc by me to zajimalo :-) A zbytek ti napsala Sylva.... |
Apolena. |
|
24.1.2006 19:21:23
Lenko,
absurdní diskuze mě vždycky po nějakém čase přestanou štvát a začnou bavit :-). Opravdu jsem napsala, že jsi pitomá? Nenapsala, napsala jsem, že diskuze s pitomcem nemá cenu. Na tom trvám. A kdo je podle mě pitomec? Je to člověk, který něco napíše a hned v dalším příspěvku to popře (ačkoliv se to dá dohledat). Který naprosto postrádá toleranci. Který sveřepě tvrdí, že všichni musí mít stejné požadavky jako on, protože jen ty jeho jsou správné, jiné jsou směšné. Ale taková ty přeci nejsi...nebo jo??? |
Lenka 2.syny 5.let 2.roky |
| • |
24.1.2006 19:00:33
Pekne jsi mi to ukazala aspon mam prehled a nemusim to hledat.Ja si myslim,ze jsem ani Tebe ani Sylvu ani nikoho jineho neurazila.Za to Vy dve urcite ano Ja nikomu nenadavam do pitomcu a to vubec pokud tu osobu vubec neznam.Tak jestli nekdy nejaka mamca bude mit jiny nazor nez v
|
Lenka 2.syny 5.let 2.roky |
| • |
24.1.2006 19:00:11
Pekne jsi mi to ukazala aspon mam prehled a nemusim to hledat.Ja si myslim,ze jsem ani Tebe ani Sylvu ani nikoho jineho neurazila.Za to Vy dve urcite ano Ja nikomu nenadavam do pitomcu a to vubec pokud tu osobu vubec neznam.Tak jestli nekdy nejaka mamca bude mit jiny nazor nez v
|
Živý betlémVsetín
Štědrý den v Zoo OlomoucOlomouc
Advent na KarlštejněBeroun
Předsilvestrovský výstup na BrdoKroměříž
Pražský Nový Svět pod rouškou nociPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.