| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Plenky, aneb jak jsem si vybírala

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 372 [Dalších 342 >>]
JanaG, syn 4, dvojčata 1,5
  • 
25.3.2006 16:05:02
Jedna moje kamarádka začala pro svou novorozenou dceru používat prací pleny Popolini, tak hledám na internetu, co je na nich tak skvělého. Našla jsem Váš moc zajímavý článek.
Protože mám z druhého těhotenství dvojčata, ani mě nenapadlo uvažovat o bavlněných plenách. Potkávám na ulici starší dámy, které mi svěřují, že měly před 25 lety dvojčata a denně vyvařovaly a žehlily 100 plínek !!!!

A s tou ropou bych si hlavu nelámala. Víte, kolik je jí v umělých vláknech, v podprsenkách a kalhotkách, v pleťových krémech (petroleum)! To bychom se museli zbláznit....
jana fiserova
  • 
17.2.2006 14:46:30
Musim rict,ze jsem se setkala ve zdravotnictvi i s detmi,ktere museli nosit jen plenky latkove,protoze s jednorazovkami meli potize, takze pemprsky a pod. nejsou záruka neopruzeneho zadecku. A kdyby si chtela tridit detske plinky,tak je musis roztrhat a dat zvlast na bunicinhu a plasty,jinak jejich separovani od odpadu nema cenu,protoze jsou jako celek nevyuzitelne a jen se spali.jana
Jana
  • 
29.1.2006 18:40:26
jsi tak omezena...
Marcela
  • 
29.1.2006 13:56:11
Tato debata me dost sokovala. Nekteri lide si opravdu mysli, ze maminky, ktere pouzivaji latkove plenky, se maji vratit na stromy... Mam na to jiny nazor. Pouzivam plenky Popolini vyrobene z ciste biobavlny. Plenky nastesti neperu. Nevim, jak to mate doma zarizene vy, ale ja dam plenky pouze do pracky a pak je pere pracka. Misto praciho prasku pouzivam ekologicky bezfosfatovy gel Permon U od Missivy, takze me to stoji 4,3 Kc. Teplotu davam na 40 stupnu, aby enzymy dobre pusobily a tim setrim take energii. V detskych hovinkach, jak bylo nekde napsano, se opravdu neplacam, protoze pouzivam separacni plinky, ktere s kakanim vyhodim (jsou kompostovatelne) nebo pocurane asi 3x vyperu. Misto avivaze davam ocet nebo par kapek eterickeho levanduloveho olejicku. Plenky Popolini jsou tvarovane, maji svocky na upraveni velikosti pro detatko, takze se nijak neskladaji ani nezehli. Nikde ani neni dokazano, ze se plenky (ctvercovky) zehlit musi. Setrim energii za zehlicku. Takze jaka pak prace? Pri naplnovani a vyplnovani pracky, veseni plenek a sundani ze susaku, me na rozdil od jinych maminek ruce neupadnou!!! Udrzba plenek je stejna jako u jineho pradla. Nebo doma neperete?
Lucka
  • 
26.1.2006 14:07:54
na otázku co děláme my neekologické matky s ušetřenou 1-2hodinami týdně se nedá nereagovat. Já se musím přiznat, že mi tolik času nezbývá. Asi dělám něco špatně. Každý přece má své časové možnosti. Kamarádka má babičku ve vedlejším vchodu kdykoliv připravenou pohlídat, takže má pak čas dělat věci o kterých já (bez hlídací babičky) ani neuvažuji.A pokud nemá být domácnost zaprášeným odkladištěm všeho, co děti a manžel někde upustí, pokud naše strava nemá být složená z polívek v pytlíku a pečiva (takhle jedna kamarádka taky spoří čas, že mimo pytliků nevaří),pokud nechci, aby doma ležely hory prádla na žehlení , tak ta 1-2 hodiny můžu prospat a to je pro mne k nezaplacení. Výše jmenované činnosti většinou s dětmi nedělám, protože když nespí snažím se být s nimi venku, nebo vymýšlet nějaký pro ně zábavný program.
Lucka
  • 
26.1.2006 14:06:10
na otázku co děláme my neekologické matky s ušetřenou 1-2hodinami týdně se nedá nereagovat. Já se musím přiznat, že mi tolik času nezbývá. Asi dělám něco špatně. Každý přece má své časové možnosti. Kamarádka má babičku ve vedlejším vchodu kdykoliv připravenou pohlídat, takže má pak čas dělat věci o kterých já (bez hlídací babičky) ani neuvažuji.A pokud nemá být domácnost zaprášeným odkladištěm všeho, co děti a manžel někde upustí, pokud naše strava nemá být složená z polívek v pytlíku a pečiva (takhle jedna kamarádka taky spoří čas, že mimo pytliků nevaří),pokud nechci, aby doma ležely hory prádla na žehlení , tak ta 1-2 hodiny můžu prospat a to je pro mne k nezaplacení. Výše jmenované činnosti většinou s dětmi nedělám, protože když nespí snažím se být s nimi venku, nebo vymýšlet nějaký pro ně zábavný program.
  • 
22.1.2006 19:26:27
Když si myslíš, že budeš mít čas a chuť plenky namáčet, vyvařovat, věšet, sbírat, žehlit tak si pořiď pleny látkové. Uvědom si ale ZBYTEČNOU ZTRÁTU ČASU, který můžeš věnovat sama sobě (nebudeš ho už pro sebe tolik mít) a nebo miminku. Já jsem jednoznačně pro jednorázovky!!!!
  • 
22.1.2006 19:25:19
Když si myslíš, že budeš mít čas a chuť plenky namáčet, vyvařovat, věšet, sbírat, žehlit tak si pořiď pleny látkové. Uvědom si ale ZBYTEČNOU ZTRÁTU ČASU, který můžeš věnovat sama sobě (nebudeš ho už pro sebe tolik mít) a nebo miminku. Já jsem jednoznačně pro jednorázovky!!!!
Eva K
  • 
18.1.2006 15:10:12
Počítej na jeden den 6-8 plen, takže abys prala tak jednou za tři dny. A radši bych měla v rezervně papíráky, kdybych nezvládla vyprat:-).
Ta první investice se pohybuje, co jsem tak slyšela 5000, vyplatí se obzvlášť když chceš další děti. Já si to ještě nerozhodla, mám doma 30 klasických látkových a 4 plenkové kalhotky. Ale obávám se, že díky těm gumovým kalhotkám se bude dítě pařit:-). Když chceš používat jen klasické látkové, doporučují jich koupit 60.
Možná vezmu nějaké ty lepší na zkoušku a uvidíme. Asi je důležité, že se to nemusí žehlit ani v šestinedělí. Eva, 30tt

http://www.bambinomio.cz/
http://www.latkovepleny.cz/
http://www.plinky.cz/
Vikina
  • 
18.1.2006 10:49:22
Lenko - také používám látkové Popolini. Žehlit se nemusí, nejsou to klasické plenky, vpadají stejně jako jednorázovky, jen jsou bavlněné. Stejně se s nimi i manipuluje. Co se praní týká, tak já je peru v dětském prášku, stejně jako všechno prádlo na mimi, bílé počurané pleny peru s ostatním prádlem, jen pokakané zvlášť. V prášku s velkým množstvím fosfátů bych svému mimču nic nevyprala teda, to ať je to radši trochu flekatý, ale má citlivou kůži a sklony k ekzémům a vyrážkám. Času nad tím zase tolik nestrávím, ostatně perete všechny, takže pro mě je to max. o jednu várku pokaděných plínek navíc vyprat a pověsit. Toť vše.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 372 [Dalších 342 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.