| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Otcovské fejetony: Na stará kolena

 Příspěvky 110 z 109 [Dalších 99 >>]
11.1.2009 11:32:48
S podivem jsem si přečetl co zde pisatel píše.Můj případ je takový,že díky práci,slušnosti a částečně i důvodu nesmělosti jsem se dlouho nemohl dostat do posice "manžele"-ostatně ani milence a tedy jsem se stal ženatým až okolo 40ti let.Protože jsem vždy chtěl zachovat rod,tak jsem se i toho dočkal(i když obtížně,protože díky býv.ženě která je gynekologům neřekla kolikrát byla gravidní a při tom ¨byla mínusová jsem o prvé dítě přišel) a stojí to za to.Dvě dcery jako břízky,problémy sice samozřejmě jsou,samozřejmě že pro mnohé jsem již dávno odepsaný,ale cožpak i starší rodiče nemají právo na děti?Riziko je vždy dost velké a to nemusí být jen u starší generace -protože i mladí jsou dost snadno opotřebitelní.Takže -chce-li někdo psát o tom,že nelze plodit s mladšími -hezky se to čte,ale realita je v tom,že se vše uvolnilo a jestliže není v manželství stabilita a víra (desatero se používá jen jako zastěrka a neřídíme se dle toho)tak vlastně vše jde do úvozu.Pistatel může mít svůj názor,jistě ví o čem píše,ale pro nás staré otce a nebo matky to pů sobí jako muletra na býka.
Monika
  • 
13.3.2006 16:42:47
Dost jsem se zklamala v mladých perspektivních mužích, našla si staršího,je to jen nezvyk Čechů,tak trochu národa ještě společensky i ekonomicky žijícího na té nižší úrovni.
JOLLY
  • 
12.3.2006 23:20:41
Tohle múzem rict o starsich i mladsich rodicich...ber to obecne...Proste je to nezodpovedne mit dite v 50+ letech....Jsem mlada holka, takze muzu rict, ze jsem rada, ze mam mladsi rodice! Priklad ma kamaradka: ma starsi rodice..omezujou ji v hodne vecech, nejdou s dobou. Musela si pockat na 18, nez pustili nekam pobavit ..pobavit se s prateli..ted se mi zda, ze je min komunikativnejsi nez ostatni mi kamaradi)
Jiná Markéta
  • 
5.1.2006 22:51:33
Opravdu vedeš bláhové řeči o zodpovědnosti. Kdo může s jistotou říct, že bude žít za rok nebo za 5 let? Nevíš, jestli tu budeš za měsíc! A že je Ti třeba jen třicet? Budiž Ti přáno, ale nevíš dne ani hodiny. A možná ten padesátiletý táta bude mít pěkný vztah se svým potomkem za 10 let, ale Ty se rozvedeš (to je dnes asi velká móda) a zajistíš potomkům jen šrámy na duši. Peníze nejsou to nejdůležitější. Takže nesuďme Markéta
5.1.2006 13:49:04
Kampak se poděla diskuse k tomuto článku? nevidím ji, jiné ano...

elda
Gerberka
30.12.2005 8:11:50
Ahoj Hanko,

děkuju Ti za Tvůj příspěvek, moc s ním souhlasím. Už jsem se bála, že jsem divná, protože s námi naši rodiče taky nejezdili lyžovat. Nechápu, jak někdo může spojovat debatu o věku rodičů se zájmy jako lyžování, bruslení apod. Moji rodiče prostě sportovně založení nebyli a nejsou, my taky ne a basta.

Když jsem se narodila, bylo mé mamce 34 let, tatínkovi 45 let (mám ještě o dva roky staršího bráchu). Pro mě je nejdůležitější, že jsme vždycky cítili a cítíme (i když už máme oba vlastní životy a oni nám do nich nezasahují), že nás mají rádi, že se nám věnovali, jak mohli, jezdili s námi na výlety, hráli s námi karty apod. Myslím, že do života nás vybavili dobře. Ale sportovně založení fakt nejsme; to je přece nesmysl, aby celý národ jezdil na lyže.

Pozn. můj manžel je o 17 let starší, příští září mu bude padesát a u jednoho dítěte (5,5 let) zůstat taky nechceme. Tak ahoj a měj se
Gerberka
29.12.2005 10:59:25
Ahoj Danielo,

díky za Tvůj příspěvek, hovoříš mi z duše. U nás to bylo naprosto stejné: "máme se rádi, rozumíme si, chceme spolu být". Moje okolí někdy taky nevěřícně kroutilo hlavou. Když tak mrkni na můj předešlý příspěvek, tam píšu více.

Manžel je o 17 let starší, navíc pouze vyučený, já vysokoškolačka. Také jsem vděčná za každý den strávený s ním. Asi se to někomu bude zdát naivní, ale já v tichu uvnitř sebe opravdu děkuji za každý den, který jsme spolu prožili i za každé milování. Naprosto si uvědomuji, jak velké je to štěstí a to mi naprosto stačí. K naprosté dokonalosti by to chtělo ještě jedno dítě :-)), ale necháme to osudu, jak to zařídí. Lásky na rozdávání máme pořád plno (a hraček a oblečků schovaných taky :-)).

Víš ještě, co je zajímavé? Studovala jsem střední ekonomickou a zatímco všechny holky sháněly kluky a sdělovaly si zkušenosti, já jsem mlčela, protože jsem si s nimi neměla co říct (prostě klasické ošklivé káčátko :-)). Když jsem se pak ve čtyřiadvaceti hned po vysoké vdávala, zírala jsem, kolik holek z té třídy bylo ještě svobodných (a byly to ty nejvíce zkušené a ostřílené a ty, které měly spoustu nápadníků). O dětech ani nemluvě - já jsem v 26 byla s narozením synka naprostá hvězda! A to jsem si myslela, že jsem tak pozadu za všemi...
Každý si opravdu zařídí život podle svého (jak sama píšeš).

Ahoj a moc zdravím, Irena


Gerberka
29.12.2005 10:40:08
Ahoj,

naprosto souhlasím s Alenou a Kristýnou. Můj životní příběh je velice podobný. Teď je mi 32 let, manžel je starší o 17 let (příští září bude slavit padesátku), no a co? Budeme slavit 9. výročí svatby, synek (jeho první dítě) má 5 a půl let, chceme ještě jedno dítě. To, že bude manželovi přes padesát - to je vedlejší. Důležité je, že je to naprosto spolehlivý, zodpovědný a prostě fajn táta. Prostě to, co je teď. Díky němu jsem "přežila" horké těžké chvilky s čerstvým miminkem (utahaná, ubrečená máma :-)), manžel okamžitě malého koupal, přebaloval, vstával atd.

S vrstevníky jsem si málokdy měla co říci, asi to "ten nahoře" vytušil a postavil mi v mých jednadvaceti do cesty současného manžela. Mně asi vyhovovalo, že už to byl tenkrát hotový chlap, a ne kluk, který se potřebuje ještě někde "najít" nebo "zařadit", případně "vybít".

K rozdílu věkovému je u nás přidružen ještě rozdíl vzdělanostní - manžel je vyučený elektrikář, já jsem vysokoškolačka (seznámili jsme se za začátku mého čtrťáku), ale ustáli jsme to, a nelituju jediné chvilky strávené s ním.

Každý vztah je potřeba posuzovat individuálně. Moje nejlepší kamarádka se nedávno rozvedla s manželem o rok mladším, byli teprve třetí rok svoji (bez dětí), takže těžko říci, kolitiletý rozdíl je zapotřebí k dobrému vztahu. Vše je naprosto v nás...

Irena
Lia
  • 
27.12.2005 21:37:40
a v jakym znameni starne zena opacne??
Psychouš
27.12.2005 12:55:27
A pokud jde o těhotenství neplánované? :-)
 Příspěvky 110 z 109 [Dalších 99 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.