| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Fusak do kočárku pro větší děti

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 85 [Dalších 55 >>]
  • 
8.12.2005 15:31:44
Chci poděkovat za všechny připomínky a také maličko přihodit.
Kluk váží 13 kg a měří fakt 95 cm. Jsem "pracující" mamina. Prodávám výrobky Harmonny - Lander. Nemám auto a nedokážu si představit rvát nákup a kluka. A tak je pro mne bezva, když kluk sedne, já složím nákup do golfek a hurá na to ...
Taky je pro mne příjemné občas kouknout do Vánoční výlohy a ne se jen otáčet doleva, doprava a zpět, do které díry můj malej Cipísek zase leze...
Kluk je značně aktivní a mám občas už v poledne co dělat, abych vydržela do večera, jak jsem ulítaná, ale přesto, když potřebuji někam zajet a něco vyřídit, jsem vděčná, že maličkej v golfáčích sedí. A představa, že jej musím pak pracně rozepínat z kombinézy je hrozná. Takhle dostane rozumné oblečení a když vlezeme do metra, budovy, obchodu, prostě jen rozepnu fusak a odhalím jej. A boty? Nomám do fusaku doma ušité návleky. Uvnitř s omyvatelným šusťákem, ale ty používáme opravdu jen zřídka ...
Tento nápad měl posloužit maminkám, teré neuspěly jako já.
Disuse oolo toho, zda vozím nebo nevozím dítě ve svém kočárku a v kolika letech je asi o něčem jiném ...
Na procházky jdeme bez kočáru a často mne potkáte s klukem na zádech, ale třeba na FU, rozhodně s kočárem ....!!!
Sarina
  • 
8.12.2005 1:22:11
Ad Marketa – 1/ mame golfky, kde se cast na nohy da zvednout a zadova cast polozit /Jane energy/ , takze syn nespi pokrceny v sede 2/ Nepochazim z Prahy, takze zde nemam rozprasene pribuzenstvo a nemuzu si jen tak k nekomu zajit a dat tam syna poo lehnout…3/ Na pul dne se mi jit nevyplati, neb pouze cesta do zoo mi trva hodinu a chci byt v pohode a ne nekam kvuli spani nebo jidlu spechat…4/ a dalsi duvod pro kocar je muj, nalozim do nej veci a nemusim se vlacet s batohem, nevadi mi ani tak tiha, jako to, ze se mi pod nim dost potej zada /jsem hubena 

Ad Kvetuska
5/ svagrova ma tri konicky – dietu, cviceni a serialy – jeji sestilety /ne obezni syn/ jiz premysli, ze je tlusty a bude drzet dietu… detem se nevenuje, umi je zahnat pouze k televizi nebo do postele…6/ nerikam, ze svagrova nema co na praci, ale zatimco jsou deti na zahrade, tak muze veset pradlo, varit , pouklizet, starat se o zvirata,….Kdyz jdes s detmi na prochazku, nebo jen na par hodin na pisek, tak muzes tak maximalne zapnout pracku, popr. mycku - z vychazky prijdes vetsinou vycerpanejsi nez dite a uz toho moc nestihnes…
7/ kuri oka nemam  /chyby samozrejme ano/
S.
  • 
7.12.2005 14:42:29
Nikolo, myslím, že Ronnie ty hrubky nehledala, ty hrubky prostě bijí do očí!!
Nikola
  • 
7.12.2005 14:21:15
Zamet si pred vlastim prahem a nehledej moje hrubky!!!!!Je videt chytrolinko,zes moji narazku na slepici mozky nepochopila,asi jsi jeden z nich!!
Olina
  • 
7.12.2005 11:13:01
ve dvou letech uklidíme golfáče a když budu chtít vlakem do města na sociálku, tak si vezmeme vznášedlo. Přísnost musí bejt. A když s ním půjdu nemocným k doktorce tak ho ponesu v zubech, protože to je jen za dva rohy. S autem odfrčí ráno tatínek. Mě se vždycky tak uleví, když mi někdo poradí.
7.12.2005 1:07:57
S obsahem celkem souhlasím, ale pobavilo mě označení "slepičí mozečky" od někoho, kdo na pěti řádkách udělá šest pravopisných chyb - ne, pardon, pět, jednu z nich dvakrát.
mmar
  • 
6.12.2005 23:41:08
souhlasim, taky vozim 2letou dceru v kocarku a divne mi to fakt neprijde:-) Jdu-li treba na nakup, je to min 1,5km, tak proc bych ji vlekla tam a pak s nakupem zpatky. Jasne, ze muzu jet treba MHD, ale ja se rada provetram a dcera v kocaru spi. Tak proc ne, kdyz ji to vyhovuje. Starsi ditko "nenavidelo" kocar od 8mi mesicu, nosila jsem ho v krosne, tak ted si to uzivam :-). Je totiz rozdil, jestli jedete za nejakym ucelem ven nebo jdete jen tak vencit dite. V prvnim pripade se casto specha a "vedoucim zajezdu" je nutne mamina a v tom druhem se muzeme prochazet, plasit broucky, dloubat klacickem do cehokoliv, honit se kolem stromu a uzivat si to. A taky ne vsechny maminky maji hlidani nebo tatinka s dostatkem casu, aby chodily na urady, nakupy a ruzne nutne pochuzky samy.
Taky mam pocit, ze to dite dost vyciti co je treba. To prvni si muze "vyskakovat", protoze to proste situace a energie maminy dovoluje.To dalsi uz se musi trochu vic podridit. Takze z tohoto uhlu pohledu je ma dcera zlata, protoze letet do skolky pro starsiho a pak rychle pospichat na autobus bez kocaru by bylo casto nad me sily. Staci, ze remca ten starsi, ze musi pospichat.
A pokud se ted ozvou maminky, ze maji prvni dite klidne a druhe naopak zive, aby moji "teorii" vyvratily, tak nezapomente vzit v uvahu, ze kombinace toho, co muzeme kazda zvladnout jsou neomezene, takze proste to mame kazda tak, jak mame a na co mame sily (i kdyz se nam to nekdy nezda :-)
Takze asi tak: Rodice nekocarkovych deti, nedivte se, nepomlouvejte a nezavidte kocarkovym a rodice kocarkovych, neplaste se, mate normalni deti a nenavazejte se do kocarkovych.
:-)
A to nejdulezitejsi: autorka clanku je moc sikovna pani a hodne maminek ma dobrou inspiraci nezavisle na teto kocarkove diskuzi.
Štěpánka
  • 
6.12.2005 22:18:16
Bezvadnej nápad, s tím fusakem, škoda, že už mi děti odrostly.
No, moje děti - dvojčata v Praze jezdily určitě i po 3 letech v kočáru. Doma jsem je usadila, půl hodiny jsme jeli na hřiště, do parku, atd. Tam jsme strávili celé odpoledne a večer jsem je připnula do kočáru (proti jejich vůli) a dopravila je zase domů. Opravdu by mě zajímalo, co je pro děti zdravé na tom, že se 2 hodiny povlečou na hřiště, kde stráví hodinku a pak za velkého vyčerpání matky (mě) se povlečou zase domů. Nehledě na to, že v Praze (asi i jinde, ne?) jezdí auta, takže při temperamentu a poslušnosti mých dětí by to taky mohlo skončit autonehodou. No a v zimě jsme samozřejmě měli fusak (starý a nemoderní - ovšem velký), do kterého jsem jim buď zula boty nebo nasadila návleky vyrobené babičkou. Taky jsme nebyli ve dvou letech úplně bez plenky (hlavně na noc) a myslím, že s bodýčkama to bylo při velikosti mých kluků špatné. To je zřejmě i teď, jak soudím z předchozích příspěvků. Já to řeším i s botama. Mají jen dětské, menších čísel (boty i body) a pak pro dospělé o moc větší než potřebuju.
Závěrem: Ať si každý dělá co uzná pro sebe a svoje děti za nejlepší.
Petra, Dominik (3/04)
  • 
6.12.2005 22:12:55
S názvem tvého přízpěvku na 100% souhlasím. Náš prcek vydrží na kočáru tak pět minut a chce dolu. Akorát u nás je jeden malej rozdíl, on už třeba pak nechce jít, ale narozdíl od jiných dětí v této diskuzi si na kočár už nesedne, ale chce nosit.
Co se týče bodýček, opět 100%ně souhlasim. Nevim, proř by ve dvou letech bylo dítě na bodýčko "staré"
6.12.2005 21:53:12
CHVALIM
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 85 [Dalších 55 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.