| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Karcinogenní dudlíky – nejspíš jim to zase projde

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 65 [Dalších 15 >>]
Lucie
  • 
29.11.2005 8:16:26
He? SILIKONOVY dudlik prece nemuze byt z PVC. Dudlik z PVC muze vypadat jako silikonovy, muze na nem byt (klamave) napsano, ze je silikonovy, ale neni silikonovy.
Janina
  • 
29.11.2005 8:11:34
Ty tady píšeš, že kojíš ve dne v noci, a že při tom mimčo cucá dudlík několik hodin denně - to mi nějak nejde dokupy :-)

Já teda jsem zastánce radši kojit a kojit i na utišení než dávat děcku nejakou cizí gumu do pusinky (přijde mi to ponižující vůči děcku a i psychologicky vadné - že má návyk na nějakou věc podobně jako kuřák na cigaretu). Ale chápu, že ne každej na to má povahu pořád kojit a že mu dudlík pomůže si třeba odpočinout, takže se rozhodně na dudlíkové mámy nedívám nějak divně :-). Chápu, že pro někoho je vysvobozením.

Ale přijde mi zbytečné zlobit se kvůli již rozlitému mléku. Holt teda tyhle blbé značky nekupujte, ať zkrachujou, a přejděte na Nuk nebo jiné značky s atesty po celém světě.

A už se netrapte, vždyť jste pro prcky udělaly to co jste cítily jako nejlepší a vědomě jim nedaly nic blbého, tak buďte veselé. To je problém těch firem a ne váš. A o zdraví miminek se nebojte, oni nejsou tak křehcí, že by je skolil dudlík. Spíš je skolí utrápení nebo naštvaná máma.

Vyhlašuju bojkot těmto firmám a už od nich nic nekoupím, když jsou tak trapné, že prodávají maminkám s klidným svědomím dudlíky z kaučuku podivného původu. Ale s žalobami bych se opravdu nevysilovala, to bych ubírala svoje síly svému děcku.

Olina
  • 
29.11.2005 6:57:15
A Bible. Když tam přihodíš hezký, trefný citát z Knihy, bude tvoje argumentace ještě přesvědčivější.

Bohužel je tohle krásné mateřské období plné trápení a nejistoty a pak se tonoucí chytá stébla. To lze mít jen těžko někomu za zlé.
Lena
  • 
29.11.2005 0:43:24
Tak trochu zkušenost do "pranice". I silikonový dudlík by mohl představovat nebezpečí, kdyby byl vyroben z PVC. Že se to nemůže stát? Ale ano, v systému rychlého varování Rapex se čas od času upozorňuje na dudlíky (šidítka, savička), které jsou z PVC vyrobeny. Poznat to pohledem nejde. Takže... Ostatně na jeden takový výrobek upozorňoval časopis DTEST někdy koncem léta (dudlík z PVC na kojeneckých lahvičkách).
Věra.
28.11.2005 22:36:01
Maminky, silikonu se neobávejte, ten neobsahuje přírodní kaučuk, a je bezpečný, jsou to ty průsvitné, bezbarvé dudlíky.
Cena nerozhodujou, ono obecně u těch dětských potřeb dražší časti neznamená lepší.


Věra.
28.11.2005 22:16:43
Dle laktační ligy žádný dudlík není vhodný ?

ÁLE NO TAK, kdybych měla všechna jejich doporučení brát vážně - nejspíše mám depresi že neplním roli suprmatky tak vzorně, jak laktační zákony kážou. :-) Někdy mi připadá, že těmi jistě dobře míněnými radami uvrhnou nejednu matku do deprese, že dokonalá /dle nich/ stejně nikdy nebude.
Přitom děti jsou různé - a maminky taky.

Dítě dudlalo jako o život, od mala, neřvalo, usínalo od mala v klidu bez řvaní, scén a pochodování a potřásání, usíná tak dodnes.
Kojilo se taky jako o život, a byl tuze problém jej ve dvaceti měsících odstavit, žádného škodlivého vlivu dudlíku na kojení jsem si jaksi nepovšimla.

S těmi dudlíky - mám dojem, že jejich pravidelné testování je pro firmy povinné, ale nevím v jaké frekvenci, třeba jim to stačí jednou ročně.

Ty předešlé testy jim údajně dopadly dobře, pak měly před rokem ty testy nevyhovující /dudlíky od dovozce Comox, květinka od Bočka a ještě nějaké savičky od Vulkan, nebo jak to tehdy bylo, testoval to časopis Test, tuším /, stahovali je z trhu, dále jsem to moc nesledovala.
Pouze ty latexové /hnědé/, ty silikonové dudlíky jsou bez obsahu podezřelých látek - jiný výrobní postup, a jiné složení .

Pro více informací bych kontaktovala třeba zde....http://www.spotrebitel.cz/poradna/
Milada.
28.11.2005 21:55:23
No to sou dobry kecy:-) k memu prispevku se uplne hodici. Moje deti zajiste statistikam neodpovidaji a kdyz do nich cpu tu moji, jedinou spravnou vychovu tak jim prece stastny zivot zajistit musim, ne? :-))
Usuzuji tak z toho, ze o nas prece komanci taky cpalu tu jedinou spravnou vychovu a JAK jsme tu vsichni stastni! Ne snad? :-)
Lucie
  • 
28.11.2005 21:47:49
Holky holky, vy s temi miminky, co se neodstavily kvuli dudliku, churavymi kojenci a zdravymi nekojenci, vzornymi otci z decaku; jeste bych k nim mohla pridat lidi, co prezili autonehodu, protoze nebyli pripoutani a dedecka, ktery kouril dve krabicky denne a zemrel v 99 letech pote, co poprve v zivote pozrel mrkev. Stejne tak vy, co si myslite, ze kojenim a zdravou stravou zabranite vsem chorobam a ze dobra vychova zajisti vasim detem stastny zivot. Vy, co se divite, ze vetsina lidi, ktere znate, nema ani zdaleka prumerny plat. 91% vrahu si den pred vrazdou vycistilo zuby. Znamena to, ze cisteni zubu je zlocinecky rys?

Je pozoruhodne, s jakou duslednosti se neuci statistika. Kazdy clovek, ktery o necem rozhoduje (tedy minimalne kazdy vysokoskolak), by mel ovladat zaklady statistiky. Uz na stredni skole by se melo ucit, jak chapat statisticke udaje a jake triky se nejcasteji pouzivaji pri interpretaci statistickych vysledku a kresleni grafu, aby vyznely ve prospech toho, kdo je predklada. Samozrejme bez te matematiky, protoze by se ji mene chapavi ucitele chopili a chteli po studentech, aby se naucili vzorecky - ale o to nejde, na tehle urovni jde o chapani vysledku. Statisticke vysledky mohou byt nespravne nebo zfalsovane, ale vetsinou je vubec falsovat neni treba, staci je nespravne interpretovat - a je to nesmirne jednoduchy a ucinny nastroj k ovladani verejneho mineni i mineni jednotlivcu, protoze to vypada tak vedecky a verohodne.

Chtelo by se verit, ze mocni tohoto sveta schvalne omezuji vyuku statistiky na obory, kde je to nezbytne k vlastni odborne praci (jen tak ze zajmu se statistiku bude ztezi nekdo ucit, je to docela nuda), aby mohli s lidmi lepe manipulovat, ale osobne si myslim, ze tak rafinovani zas nejsou.
28.11.2005 21:39:56
Milado, já neříkám, že se dítě odstaví :o) Některé může mít po dudlíku problémy - většina asi ne. Jenže předem to holt člověk nepozná :o( Mojí prostřední dala moje máma dudlíka ve třech týden, a nějakou dobu bylo potom kojení horor. A kojení jsem u ní zazdila někdy v cca půl roce, když prvně dostala flašku

Milada.
28.11.2005 21:20:43
Sylvie,

tim chces rict, ze dudlik neni vhodny kvuli tomu, ze se dite odstavi?

Na prikladu meho ditete tohle nefuguje. Dite odlozilo dudlik a pak bylo stejne kojeno o nejaky ten rok dele:-)
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 65 [Dalších 15 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.