| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak pečovat o dětské vlasy

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 23 [Dalších 3 >>]
Lola s Eli a Honzíkem
16.8.2005 11:37:26
Beru, že zbytečná chemie za každou cenu je zbytečná. Ale ne všechny děti jsou plešaté nebo s jemným chmýřím, moje malá má od miminka husté pevné vlásky a do roka trpěla na seboreu, šupinky ve vláskách.
Přesně jak zde píše jiná pisatelka, tak po naolejování a vyčesání šupinek byla NUTNOST umýt vlásky šamponem, ta mastnota byla fakt velká.
Naši holčičku jsem koupala odmalička pouze 2-3x týdně, bylo mi to doporučeno jako prevence atopického ekzému, k němuž má dispozice, a který naštěstí zatím nedostala (doufejme, že nedostane). Než jsem se zorientovala, používala jsem Johnson, ale pak jsem zjistila, že existují sympatičtější a jemnější výrobky typu Sebamed a Bubchen.
Myslím, že u vlasatého dítka, a to v našem případě hodně vlasatého, opravdu nestačí proplachovat vlasy teplou vodou. Alternativa za každou cenu není dobrá.
Zpocené vlásky plné šupinek, matné a bez lesku, krásně ožily, když jsem je umyla šamponem Bubchen. Takže opět platí, že všechna moudra je třeba přijímat dle osobnosti vlastního děťátka, informovat se, ale zařídit se i podle sebe.
Totéž je třeba s krémy s UV filtry. Na jednu stranu děsná ozónová díra a varování i před nepřímým sluncem u malých dětí, na druhou stranu občasná varování před krémy s vysokýmy UV filtry (opět chemie). I zde se řídím heslem - radši trochu chemie než rakovina kůže.
U vlásků vlasatých dětí - 1x týdně šetrnný šampon neuškodí, ba pomůže. Jinak by z krásných vlasů mé holčičky bylo vrabčí hnízdo plné šupinek - voda na ně nestačí :-)).
Zajímalo by mě, zda autor článku někdy myl vlastnímu či cizímu dítku vlasy, a zda narazil na dítě vlasaté :-)))
14.8.2005 21:31:51
Mojí holčičce je 5,5 let, od narození m kudrnaté vlásky, až do krepu - má to po mně, já mám skoro hřívu...
Do roka jsem jí myla vlásky velmi často a to dětskými šampony, zkoušela jsem různé, až jsem v roce přešla na mojí kosmetiku - (velmi kvalitní, nakoupenou jen v salonu) jelikož jsem zjistila, že bude mít skutečně vlasy jako já a bez balzámu a rozčesávače se neobejde. Dodnes jsem jí ještě neostříhala, má krásné dlouhé vlasy až do půli zadečku a velmi husté, starám se o její vlasy jak nejlépe mohu a musím říct, že s tímto článkem nesouhlasím, kdybych dodržovala to, co tam píší, asi by dcera nebyla jako krásná princezna.
Na koncích má neustále ty krásné první ruličky a teprve nyní přemýšlím o tom, že malinko přikrátíme, aby se vlásky náhodou nezačaly třepit - dodnes se netřepí. Vždy jsem si přála mít dceru s krásnými vlasy, ale nikdy jsem netušila, že to dotáhneme do takové délky a kvality - dnes to už nechávám na ní, kdyby chtěla, tak je zkrátím, ale věřte, je pyšná na to, co nosí na hlavě a umí s nimi žít, dělá různé sporty a ani při tom jí dlouhý cop nepřekáží, naopak.
misa + 1x5mesicu
  • 
14.8.2005 12:51:38
Na kudrnate vlasky existuje i sousta detskych pripravku, bohuzel ne v Cechach :( , ale pokud si troufnes na nakup po internetu, zkus treba www.diouda.fr .
Melinda
13.8.2005 11:52:55
...ale nějak výrobci zapomněli na kudrnaté vlásky, že? Míša je má jako po trvalé, admala jsme nucení používat přípravky na rozčesávání a "údržbu" pro dospělé....
Propč neexistuje něco takového ( přímo pro kudrlinky) i pro děti?
Bára
Radka
  • 
13.8.2005 10:51:56
omlouvam se, nejak se mi prispevek vlozil do spatne rubriky.
Radka
  • 
13.8.2005 10:50:46
Ted uz vim, ze to neni asi spravne, ale ja mam 10ti mesicni holku a myji ji vlasy samponem Johnson nebo i jinym detskym asi 2x tydne, ma jich hodne a jinak je ma takove matne, po samponu krasne leskle, tak nevim..
  • 
13.8.2005 9:49:43
Ondřejova mast je léčivá,takže určitě ne používat preventivně!!a dlouhodobě.
PajaMM
12.8.2005 15:33:37
Tak to nevim a dceri nikdy nic nebylo...a Ondrejovu mast nam doporucili pouzivat do jednoho roku...tak nevim.
Kaja
  • 
12.8.2005 15:25:49
Ahoj, dělali jsme to samé, než se objevila vyrážka. Pak jsem zjistila, že se Ondřejova mast nemá používat dlouhodobě. Myslím, že jen 14 dní.
PajaMM
12.8.2005 10:13:26
Ja chodila do teh. kurzu a nas tam ucili, ze miminko do jednoho roka nemame vystavovat zbytecnym chemiim...dodrzovala jsem to. Takze na vlasky a telicko jsme pouzivali detske mydlo Nella batole - jen pokud to bylo nutne, jinak jen cista voda(bylo nam tam doporuceno) a na mazani telicka po koupeli Ondrejovu mast (namichanou v lekarnei, nikoli v tubach) a na mazani prdelinky Rybi mast (opet namichanou v lekarne, nikoli v tubach).
Musim rict, ze moje mala ma citlivou pokozku, ale tohle ji nikdy nic neudelalo...takze äz budeme mit dalsi mimi, tak budu delat totez...
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 23 [Dalších 3 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.