| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak pečovat o dětské vlasy

 Celkem 18 názorů.
 Pidalka 


vlasky 

(12.8.2005 9:23:45)
po narozeni mi maminka odstrihla kus vlasku, mam je schovane dodnes : byly cerne, mirne zvlnene a na temeni dlouhe asi 5 cm. a to jsem se narodila v 35. tydnu!
 misa + 1x 5 mesicu 
  • 

Re: vlasky 

(12.8.2005 9:55:47)
No ano, moje holcicka mela hned po narozeni take hustou kstici z vlasku dlouhych 5-6 cm, v porodnici si z nas delali legraci, ze uz je to skoro na berusky. :)
Jinak ale vazne nevim, jak miminkum (zejmena tem vlasatejsim) myt vlasky jen vlaznou vodou, kdyz je mezitim kvuli loupani promazavame Indulonou nebo olejem?! Vzdyt se na to nalepi prach a ruzne necistoty a samotna voda tu mastnotu urcite nesmyje!
Tak asi zustanu i nadale u osvedcene kapicky Nivey (sampon+koupel v jednom) do koupele, vlasky se zatim zdaji byt v poradku... Jen ted uz budu vedet, ze bych nemela. Ach jo.
 PajaMM 


Re: Re: vlasky 

(12.8.2005 10:13:26)
Ja chodila do teh. kurzu a nas tam ucili, ze miminko do jednoho roka nemame vystavovat zbytecnym chemiim...dodrzovala jsem to. Takze na vlasky a telicko jsme pouzivali detske mydlo Nella batole - jen pokud to bylo nutne, jinak jen cista voda(bylo nam tam doporuceno) a na mazani telicka po koupeli Ondrejovu mast (namichanou v lekarnei, nikoli v tubach) a na mazani prdelinky Rybi mast (opet namichanou v lekarne, nikoli v tubach).
Musim rict, ze moje mala ma citlivou pokozku, ale tohle ji nikdy nic neudelalo...takze äz budeme mit dalsi mimi, tak budu delat totez...
 Kaja 
  • 

Re: Re: Re: vlasky 

(12.8.2005 15:25:49)
Ahoj, dělali jsme to samé, než se objevila vyrážka. Pak jsem zjistila, že se Ondřejova mast nemá používat dlouhodobě. Myslím, že jen 14 dní.
 PajaMM 


Re: Re: Re: Re: vlasky 

(12.8.2005 15:33:37)
Tak to nevim a dceri nikdy nic nebylo...a Ondrejovu mast nam doporucili pouzivat do jednoho roku...tak nevim.
 jana 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: vlasky 

(13.8.2005 9:49:43)
Ondřejova mast je léčivá,takže určitě ne používat preventivně!!a dlouhodobě.
 Eva 
  • 

Re: vlasky 

(12.8.2005 9:57:54)
Já měla taky černé vlasy do půly zad, museli mě ostříhat:-)
 Radka 
  • 

Re: Re: vlasky 

(13.8.2005 10:50:46)
Ted uz vim, ze to neni asi spravne, ale ja mam 10ti mesicni holku a myji ji vlasy samponem Johnson nebo i jinym detskym asi 2x tydne, ma jich hodne a jinak je ma takove matne, po samponu krasne leskle, tak nevim..
 Radka 
  • 

Re: Re: Re: vlasky 

(13.8.2005 10:51:56)
omlouvam se, nejak se mi prispevek vlozil do spatne rubriky.
 Melinda 


Kudrnaté vlásky 

(13.8.2005 11:52:55)
...ale nějak výrobci zapomněli na kudrnaté vlásky, že? Míša je má jako po trvalé, admala jsme nucení používat přípravky na rozčesávání a "údržbu" pro dospělé....
Propč neexistuje něco takového ( přímo pro kudrlinky) i pro děti?
Bára
 misa + 1x5mesicu 
  • 

Kudrnaté vlásky 

(14.8.2005 12:51:38)
Na kudrnate vlasky existuje i sousta detskych pripravku, bohuzel ne v Cechach :( , ale pokud si troufnes na nakup po internetu, zkus treba www.diouda.fr .
 Fergie 


Re: Kudrnaté vlásky 

(14.8.2005 21:31:51)
Mojí holčičce je 5,5 let, od narození m kudrnaté vlásky, až do krepu - má to po mně, já mám skoro hřívu...
Do roka jsem jí myla vlásky velmi často a to dětskými šampony, zkoušela jsem různé, až jsem v roce přešla na mojí kosmetiku - (velmi kvalitní, nakoupenou jen v salonu) jelikož jsem zjistila, že bude mít skutečně vlasy jako já a bez balzámu a rozčesávače se neobejde. Dodnes jsem jí ještě neostříhala, má krásné dlouhé vlasy až do půli zadečku a velmi husté, starám se o její vlasy jak nejlépe mohu a musím říct, že s tímto článkem nesouhlasím, kdybych dodržovala to, co tam píší, asi by dcera nebyla jako krásná princezna.
Na koncích má neustále ty krásné první ruličky a teprve nyní přemýšlím o tom, že malinko přikrátíme, aby se vlásky náhodou nezačaly třepit - dodnes se netřepí. Vždy jsem si přála mít dceru s krásnými vlasy, ale nikdy jsem netušila, že to dotáhneme do takové délky a kvality - dnes to už nechávám na ní, kdyby chtěla, tak je zkrátím, ale věřte, je pyšná na to, co nosí na hlavě a umí s nimi žít, dělá různé sporty a ani při tom jí dlouhý cop nepřekáží, naopak.
 Renča 
  • 

Šupinky 

(16.8.2005 15:51:54)
Mám dvouletou dceru a poslední dobou se jí udělaly na hlavě šupinky.Nevíte,co to může byt?Má některá s vás tento problém?
 Janina 
  • 

Re: Šupinky 

(16.8.2005 18:34:00)
Dcera měla šupinky od narození celé tři roky. Doktorka stále říkala, že to brzy zmizí. Asi ve dvou letech řekla, že jsou to nejspíš kvasinky, a že prostě někdo má takovou pokožku na hlavě, která kvasinkám chutná, a že to odstraníme asi jen dočasně. Doporučila nám používat šampon Nizoral. Neřekla bych, že se to s ním nějak zlepšilo (ale používáme ho stále). Ve třech letech nám na to dala krém Kerasal (ráno namazat do vlásků a večer omýt šamponem) a ten po několika použitích zabral a zatím (čtvrt roku) se to neobjevilo.
 Renča 
  • 

Re: Re: Šupinky 

(17.8.2005 13:40:51)
Dík za radu Janino,určitě vyskouším.A to ji musím tu hlavu mýt každý večer,když ji ráno namažu?Nebo tak často nemusím.Díky.
 Janina 
  • 

Re: Šupinky 

(17.8.2005 17:09:16)
Myslím, že se to nutně mýt nemusí nebo nemusíš použít šampon, ta mast je omyvatelná i vodou. Záleží spíš, na jak velkou plochu hlavy to použiješ a jestli pak s malou můžeš mezi lidi:-). Já jsem to zkoušela postupně po částech. A nepoužívala jsem to zdaleka každý den, jen jednou třeba za týden nebo jak byl čas nebo když jsme zrovna ten den nikam nešly. Celkově jsem to použila jen několikrát.
Tak snad Ti to taky pomůže.
 Alena 
  • 

bez vlásků 

(30.11.2005 21:49:57)
Jak tak čtu celou diskuzi tak mám pocit ,že všechny děti jsou vlasaté a kudrnaté.Já už jsem zoufalá z vlásků mé čtyřleté dcerky.Má jich hrozně málo a na temínku jsou neustále zcuchané jak u miminek.Úpně jí prosvítá kůže.Moje starší děti by mohly vlasy rozdávat. Prosím ,poraďte co stím.
 Zdeňka 
  • 

Re: bez vlásků 

(2.5.2011 14:46:42)
Dobrý den. Já mám dvouletou holčinku a tak jich má jak šafránu. Za to starší měla už od narození bohatopu hřívu. Také hledám na netu co s tím, ale na nic jsem nenarazila.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.