Gaba |
| • |
18.6.2007 10:43:53
Minulý týden jsem si přečetla Váš článek, den nato mi kamarádka říkala o tzv. indigových dětech. Našla jsem několik internetových adres, které se tímto fenoménem zabývají. Informace se v některých bodech rozcházejí, nicméně podstata je popsána všude stejně. A pak mě napadlo, že by se mohlo jednat i o Vaše "hyperaktivní" dítě. je docela jedno, jestli tomu uvěříte nebo ne, ale je zde i docela dobře popsáno, co s takovými dětmi. Ty postupy mi přijdou docela rozumné a to nemusíte na indigo ani věřit. Tak Vám to snad k něčemu bude. A když ne, tak se nezlobte.Gaba
|
Jirina, 4 deti |
| • |
28.6.2006 20:13:33
Kdyz zminujete ten biblicky text o zkousce a nasich silach: od doby, co jsme prijali do pest.pece posledniho chlapce, stale si rikam: Boze, prece nejsem tak dobra, ze jsi ho sveril prave nam. Zbyvajici deti kladou rozdilne naroky na nasi vychovnou trpelivost. Ale vzdycky rikam, ze je dobre, kdyz je v kazde rodine alespon jedno takoveto "narocne" dite, jinak bycho mohli byt na sebe nepravem hrdi, jakymi schopnymi rodice jsme, a pritom vychova "ciperneho" ditete stoji mnohem vic sil a jeste se zda, ze se decku asi nikdo nevenuje, kdyz je tak rozjivene.
|
| • |
28.6.2006 18:53:40
P.S.:Taky nemám hlídací babičky ani dědečky(pro představu:vozila jednou jen manželova maminka,a to jsem ještě musela s ní-byla těžce namocná..,tak kdyby se jí udělalo zle,ostatní nikdy),kamarádky pomůžou minimálně(tedy skoro vůbec),sami toho mají dost.Já do toho maturovala,měli jsme doma 2 chřipky a 3 zlámané ruce najednou,malá taky neposedí(je jí 3 a půl)a malýmu lezly první dva zuby a do toho se taky snažíme prodat dům a přestěhovat se.Všechno jsem úspěšně přežila s manželovou pomocí a je zas dobře.Hlavně se nevzdávat!!A přeju vám,aby jste brzy nějakou dobrou kamarádku našla..-A odkud že jste?pošlete mi mejlíka,jo?
|
mamina,4 děti |
| • |
28.6.2006 18:39:00
Jediné,čím vás mohu utěšit(i když chabě),je,že to časem přejde,že z toho vyroste.Taky mi všichni tvrdí,že mám nejhodnější děti ve střední Evropě.Jen já to jaksi nepozoruji.(Ti dobráci to taky hezky rychle přestanou tvrdit,když příjdou k nám domů..Ale možná je to tak lepší,než kdyby to bylo naopak.Kdyby doma byli hodní a ve škole(školce,na hřišti,na návštěvě...)zlobili,no ne?
|
mamina,4 děti |
| • |
28.6.2006 18:24:42
Třeba ten starší jen potřebuje zabavit.Možná se jen nudí.Nebo prostě jen potřebuje víc vaší pozornosti.Zkuste si každý den vyhradit pár minut jenom pro něj.Je sice už velký,ale není dospělý!Taky ještě potřebuje mámu.Často mámu svádí,když má větší rozdíl mezi dětmi,to starší trochu zanedbávat.Je už přece velikej,tak musí chápat,že se musím věnovat miminku,ne?Omyl,nemusí!A nechápe.Ze začátku to asi bude trochu problém,ale časem si tu chvilku po něj najdete snáz a půjde to i bez hroucení,nebojte se.A POZOR!Pokuste se nevylévat si problémy s dětma na manžela hned jak příjde z práce!!!Nechte ho nejdřív chvíli vydechnout po příchodu z práce.Ať se nejdřív nají,vypije si kafe a teprve potom ho POPROSTE,aby vám pomohl.Někdo si myslí,že je to ponižující,ale věřte,zabírá to!Pomůže ochotněji,častěji a DOBROVOLNĚ!Funguje to skvěle!Mám 4 děti a s hlídáním manželem není problém.(Kromě kojení dělá všechno.)A přitom se dodnes vodíme za ruku,máme si pořád co říct,milujeme se..Držím palce.
|
mamina,4 děti |
| • |
28.6.2006 17:59:38
Nebojte se mít další dítě!!!Já mám 4.První syn pohodář,druhý občas za trest,ale to,co jsem si s ním vytrpěla,když byl malej,mi teď bohatě vrací.Je to mazlíček,jediný ze všech dětí nikdy neodmítne dát mi pusu,do první třídy šel se znalostí násobilky,sám si četl...Dnes hraje šachy,získává ceny,vyhrává i nad dětmi o 8 let staršími,často i nad dospělými.Po něm přišla za odměnu jediná princezna v rodě,blonďatý modrooký andílek.Pak přišlo plánovaně neplánovaně (o pár měsíců dřív,než jsme plánovali)další hošíček,usměvavý milý klouček.Při tom všem mi zemřel dědeček,všechny děti od narození nejmladšího(7 měsíců)permanentně na střídačku marodí a vrchol byl před měsícem,kdy manžel spadl ze žebříku,narazil si nohu,druhý den nejstarší syn spadl ve škole a nalomil si palec na ruce.Za další dva dny prostřední syn spadl ze 4 metrů ze stromu a zlomil si obě ruce.To vše v době,kdy dcera a nejstarší měli chřipku a nejmladšímu lezly první zuby a já za tři dny skládala maturitu,jednala s úřady kvůli dědictví(docela fuška,řeknu vám)a jednala s makléři v bláhové naději,že nám prodjí dům.Zvládla jsem všechno!(Maturita za 9)Aspoň se nenudím a rozhodně nelituji.Ale vy by jste časem mohla.Nepromarněte tu šanci,je to požehnání.Později už by to nemuselo jít...A VŠECHNO SE DÁ ZVLÁDNOUT!!!
|
Radka, 3 děti |
| • |
22.6.2006 22:35:51
To je legrace s těmi plesnivými svačinami, tak to je nás tolik! Já jsem dávala své nesnědené svačiny psovi Stele, která bydlela na trase domov-škola. Jenže ji takhle krmilo mnoho dětí, Stela byla často přecpaná, a pak už další sváču nechtěla. Tak jsem začala svačiny házet do skříně za oblečení. Jednoho dne je máti našla-plesnivé, pochopitelně-a nevěřila svým očím. Já nevím, proč jste to takhle dělali vy ostatní, ale u mně to byla směsice strachu z matčina hněvu a výčitky svědomí typu "děti v Africe hladoví" (a já nejím svačiny. No, nevím, jak bych těm dětem byla pomohla, kdybych ty svačiny necpala za svetry :-)
|
anonymni prispevek |
| • |
2.6.2006 18:27:06
Koukni se na tuto webovou stranku: http://www.indigoporadna.unas.cz/main.htm - je to zajimava stranka. Jinak muj napad: kdyz chces aby neco udelal, zkus ho motivovat, necim, co ma rad - napriklad: az si vycistis zoubky, a skocis do sve postylky, tak me zavolej a ja ti prijdu precist kratkou pohadku... snaz se ho dostat do postele na odmenu. Jak doctes pohadku, tak u neho jeste chvilku zustan a hlad ho a rikej mu jak je hezkej chlapecek a jak se mu budou zdat krasne sny, a s cim ti udelal ten den radost a dej mu za to pusinky... Proste ho dusevne priprav na hezkou dobrou noc. Kdyz chces aby neco udelal pres den, tak mu treba rekni, az si uklidis hracky, tak me zavolej at se kouknu, jak mas krasnej pokojicek a pak si dame spolu dohromady zmrzlinku. Kdyz se zase zacne vztekat a kricet, tak si sedni na zem vedle neho - musis byt na jeho urovni - a klidnym hlasem mu rekni, ze mu vubec nerozumis, ze krici. Az se trochu uklidni a bude te vice vnimat, tak ho zacni hladit (uklidnovat) a tichym hlasem (aby uplne ztichnul a mohl te slyset, protoze pres jeho vtek a krik te neuslysi) se ho zeptej, co ho trapi, kde ho to boli (i kdyz neboli) a pod. Musis s nim rozvinout konverzaci, aby byla jeho pozornost uprena na to co po nem chces. Pak mu mezi tu omacku rekni, co by ti udelalo hroznou radost aby pro tebe udelal.... nevim, snad toto pomuze...
|
myska synové 17 a 12 let |
| • |
2.6.2006 17:40:21
mám indigové děti - ale pro mě jako matku je to dost vysilující - starší syn se cítí sám má deprese , sebepoškozuje se a utíká k marihuaně - co je mu platné vysoké IQ když mu nikdo nedokáže porozumět
|
Danilka,Vojta 4r9m,Ondra2r3m |
| • |
5.5.2006 23:22:19
Milá Lauro, tak mi ty moje starosti s naším Vojtou (LMD) najednou připadají úplně malicherné, vedle těch Vašich. Přeji velkou Boží pomoc a útěchu a posílám modlitbu za Vaši rodinu.D.
|
Štědrý den v Zoo OlomoucOlomouc
Advent na KarlštejněBeroun
Předsilvestrovský výstup na BrdoKroměříž
Pražský Nový Svět pod rouškou nociPraha 1
Tříkrálový průvod PrahouPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.