Světlíková, žádné děti |
| • |
22.2.2006 14:00:23
Líbí se mi představa, že někdo rodí doma,moc vám to přeju. Ale bohužel se mi nelíbí jakým způsobem mluvíte o tzv. porodní asistentce. Mám to štěstí, že jí znám osobně a když mi vyprávěla o vašem porodu, rozhodně jsem z toho necítila, že by jakkoli znehodnocovala vaši osobu, nebo způsob života. Z vašeho popisu na mě číší jen to, že ona tam byla navíc,že to byla jenom obyčejná porodní asistentka, kterou vy jste vůbec nepotřebovala. Příště by to chtělo projevit alespoň trochu vděku lidem, kteří to myslí dobře, ačkoli jejich způsob života se nemusí s tím vaším krýt. Jinak vám přeji mnoho štěstí do života a mnoho dalších šťastných porodů s vaší rakouskou asistentkou, která vás nechá si to vaše mimčo identifikovat sama. Jestli jsem se vás dotkla, je mi to moc líto, ale váš článek mě do morku kostí pozlobil. S úctou Monika Světlíková
|
Petra 24TT |
| • |
31.7.2005 19:14:57
až nechápu samostatnost a sebevědomí Johanky,jak ona všechno ví,jak to dopadne a jak se těší na porod bolesti,myslím,že je více masochystická osobnost,než si uvědomuje a rodit doma před dětmi a řvát jak zvíře,no nevím,myslím,že civilizace pokročila,už nežijeme jako kdysi,ani si neumím představit to řvaní a chození mezitím na gauč,vždyť celou dobu z ženy teče různé svinstvo,jen ten pach a binec všude,připadala bych si jako opice v kleci,na kterou všichni hledí,jak chodí a řve na celé kolo,než z ní vypadne mládě..promiň Johanko,to je můj názor,nevím totiž jestli tě obdivuju nebo mi je zle z toho popisu,ještě mě napadlo tolik dětí?Nejste náhodou věřící?
No hlavně,že to dobře dopadlo,že máš děti zdravé.... |
Jana |
| • |
10.5.2005 11:35:45
Jen ještě dodám, že to bylo moje první dítě a vážilo témeř 4.5kg
|
Jana |
| • |
10.5.2005 11:32:04
Xantipo, přesně jako ty. Po 20 hodinách kontrakcí po 2-3 minutách(vyvolávaný porod) jsem dostala "povel" křičet, protože v té době se to již opravdu prodýchávat nedá :o) A křičela se mnou i PA, abych si nepřipadala blbě :-) Při samotném tlačení jsem už ani nepípla, protože pak ten tlak skutečně není účinný a porodu to naprosto nepomůže. Divím se, že to Johanka neví - a pokud ví, tak nerespektuje...
|
*Aida* |
|
|
9.4.2005 12:52:46
Marysho,
jestli chces, tak mi napis na mail. Tady je hodne ruznych ante-natal a post-natal care zpusobu, zalezi, kde jsi a co chces. |
Marysha |
| • |
8.4.2005 16:53:09
Schamko,
zpetna vazba:-) - jedna z kamaradek v NL mi sdelila, ze kraamzorg nemela objednany a desne se divila, co ze to je:o))) Pak jsem se dopatrala jeste jedne zname, ktera porodila v NL doma a tuhle peci si moc chvalila, ze z toho mela predtim strach a byla mile prekvapena. Tady v UK nevim, jak se to dela, jestli neco takoveho existuje, budu to teprve zjistovat, neb nejspis budu rodit zde. Nekolik maminek nezavisle na sobe mi ale reklo, ze je to podobna hruza (desetiminutove navstevy midwife podobne spise vyslechu nez pomoci). Zalezi asi taky, na koho narazis. Tak zatim... |
Iveta z bretane |
| • |
1.4.2005 23:38:51
No, ja jsem taky rodila u Apolinare, za par dni tomu bude 12 let, a podle toho, co pises, se to tam o moc k lepsimu nezmenilo, aspon co se porodnika a personalu na sale tyce. Ale sestricky na sestinedeli byly bezva.
|
| • |
1.4.2005 16:48:37
Tak to babičky měly štěstí. Moje takové neměly, ale o tom to právě je. Já si jenom myslím, že když pak dojde k nějakému nečekanému problému, tak pak je už třeba potíž, rychle zajistit lékařskou pomoc tak, aby všechno vyšlo podle představ.
To je ale jen můj názor a jak říkám, to že má Johanka 5 dětí a že je sama odrodila doma, tak to klobouk dolů. Já bych si to ale netroufla. Já to zase beru tak, že nějaký to oholení a klystýr pro mě není takový šílený neštěstí(to myslím, že každý zažil v životě horší události), aby mě to odradilo od porodu v nějaké porodnici, protože já prostě potřebuju tu jistotu odborného personálu (nevím, jak to vysvětlit). Mě jde jen o to, že ne každá maminka, která chce pak rodit doma, to bere tak, jako třeba ty, nebo Johanka. Ale kdysi ješte před prvním porodem, jsem tady na rodině četla i příspěvek od maminky, která odmítala i jakékoliv návštěvy u gynekologa a porod chtěla ze zásady doma bez pomoci apod. a jen se bojím těhle extrémů. Každý má svůj pohled na věc a potížím a komplikacím se nedá vyhnout ani v porodnici a určitě je spousta lidí, které mají velmi špatné zkušenosti, ale je tu i spouta zkušeností dobrých. Každý máme naštěstí právo na svůj názor a podle něho se pak můžeme rozhodnout. Přirozeně se dá ale odrodit nejen doma. |
Markéta, těhotná |
| • |
1.4.2005 15:53:21
Trestní zodpovědnost by v tomto případě měli nést poslanci, kteří se snaží znemožnit rodičkám přítomnost odborné pomoci - porodních asistentek - u těch žen které rodí doma. Porodnice stále nenabízejí mnoho možností, které by měly být samozřejmé. Proto si myslím že porod v porodnici je nebezpečný. Porody doma jsou a budou stále více. Pokrok v tomto směru nelze zakazovat. Ani na to nikdo nemá právo. Dítě není majetkem státu, stát nerodí, rodí žena a ta ví nejlépe, co je pro její dítě nejlepší.
|
Sylva |
| • |
1.4.2005 0:38:44
Romano,
samozřejmě, že se porod doma nevyvolává. Samozřejmě, že když se očekává jakákoliv komplikace (která třeba pak ani nenastane), jede se do porodnice. Cituju Sylvii - porod doma neznamená porod doma za každou cenu. Mimochodem - moje babičky rodily doma a přežily ony i všechny děti. |
Štědrý den v Zoo OlomoucOlomouc
Advent na KarlštejněBeroun
Předsilvestrovský výstup na BrdoKroměříž
Pražský Nový Svět pod rouškou nociPraha 1
Tříkrálový průvod PrahouPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.