| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Matka s kočárkem - obtížný hmyz?

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 297 [Dalších 277 >>]
Karel Kapsa
  • 
13.11.2004 12:19:59
Chodi si s kocarky jakoby byly neco.Mysli si, ze by jim mel kazdy pomahat, kazdy se na ne usmivat, chvalit jim jejich detatko.A nechcete nahodou aby se vas na ulici nekdo zeptal, jestli nahodou nechcete tlacit kocarek, aby ste se treba nenadrela?Kdyz po nekom neco potrebuju, tak se ho zeptam.Jestli potrebuje maminka pomoct do autobusu rad pomuzu, ale kdyz se me nezepta, tak mi je to jedno.Navic, dnes uz to nejsou jen ty stare tezke kocarky, dnes mate na vyber z mnoha druhu.Takze jestli tak nezbytne potrebujete cestovat hromadnou dopravou a nutne behat po uradech i s ditetem, poridte si jeden.
Markéta,děti 5+2
  • 
4.11.2004 9:28:55
Za těch pět let na mateřské jsem zjistila,že opravdu s drzostí nejdál dojdeš. A z otrávených obličejů prodavaček a neochotných lidí si nic nedělat.S prvním dítětem jsem bydlela ve větším městě,teď v menším a musím konstatovat,že teď je to horší.Ochota lidí je asi stejná,ale bohužel v menším městě se nedostanu s kočárkem ani na poštu,na radnici..všude jsou schody.V autobuse,kde jezdí stále stejná osádka,se všichni tváří,že snad vezu bombu.A co pak,když přijdou plýskanice a kolečka kočárku jsou od bláta!Z počátku mi vadilo,jak se kdo tvářil,nebo jsem byla v šoku,když mi na zastávce autobusu tři lidi odmítli pomoct-že mají potíže se zády,nový kabát! atd.Jediná rada: buďte připraveny- na všechno a na všechny a posilujte!Abyste v nejhorším případě mohli vynést kočárek i s dítětem samy!
2.11.2004 13:10:14
Milá paní Romano,
s vaším názor vůbec nemůžu souhlasit.
Rozhodně se necítím přecitlivělá, ale když se prostě nemůžete dostat na poštu, protože na našem malém městě je 1/ pouze jedna a 2/ je tam celkem 15 schodů, tak to člověka otráví. A pokud namítnete aby tam šel místo mne partner, tak je to ubohé. Nebudu přeci s každým dopisem či složenkou čekat až se vrátí z práce, notabene když se kolikrát vrací až po zavírací době. Byla jsem nucena koupit si klokanku, ale při váze mého klučiny už mi bude brzo na nic a zase se ze mne stane "nesamostatný" tvor.
Nejde jen o poštu, ale i taková pravidelná návtěva poradny je pro nás horor. Existuje sice na naší poliklinice výtah, ale ten větší je jen pro potřeby polikliniky / je neustále zamčený/ a ten menší, tak do toho se bohužel se svým kočárkem nevejdu a to nemám žádného obra.
A vaše případné námitky typu: tak si najděte jinou poštu či lékaře vás musím ujistit, že v našem tzv okresním městě je pošta ještě hůře řešená / je tam mnohem více schodů/ a lékaře si jinde vybrat nemohu, protože jsou soustředěni všichni v jedné budově.
A to už nemluvím o hromadných prostředcích..... vaše rada o koupi automobilu je vážně "rada nad zlato".
Janow
1.11.2004 20:04:14
Ja taky nemluvila o pekarne , ale obchodech jako Tesco a podobnych obchodacich, restauracich.....Jana
Petra Neomi
  • 
1.11.2004 15:49:43
K tomu minimu obchodů... ještě jsem se naopak nesetkala s žádným obchodem, kam by mě s kočárkem nepustili, tak nevím. Přabalovací pulty a pokoje pro matky v nich přirozeně nejsou, v pekárně je ostatně ani nečekám :)
Lada
  • 
1.11.2004 15:42:34
Já sice nejsem mamina, ale když si vzpomenu jak jsem jezdila se synovcem v kočáru a potřebovala jsem do obchodu. Pokaždé mě ani nenapadlo se podívat, jestli je to dovolené. Považovala jsem to za samozřejmost. Až jednou v Brně mě chtěli vykázat z obchodu. Byl to prodavač(chlap). Tak jsem mu nechala kočárek i se synovcem u kasy. A jako na zavolanou synovec začal vehementne brečet. A prodavač nevěděl co s ním. Nechala jsem ho chvilku se podusit a pak už jsem to já nevydržela.
Asi po měsíci jsem šla zase do toho obchodu, zase s kočárkem a synovcem, zákaz kočárků už nebyl na dveřích.
1.11.2004 15:25:02
krome toho, ze je v Cechach opravdu minimum obchodu, kam vas pusti s kocarem, nemate tady vsichni pocit, ze chybii solidni pokoje pro matku a dite, kde by byly jak prebalovaci pulty, zacchody pro mamky, par hracek pro deti a neco pohodlneho na co si muzete sednout a nakrmit deti. Tady v UK to je normalni ovsem pri prvni ceste do Cech s mimcem jsme zjistilu, ze se nam o tom muze jenom zdat. a taky, byl tu nedavno tatka a slo se nakupovat, pokoji pro matku a dite jsme se nevyhli, tata byl vyvaleny z toho, ze tam volne lezely ohrivacky lahvi, hracky, dokonce i plinky - typicky Cech by si urcite hned prilepsil.
Irena, 2 děti
  • 
28.10.2004 8:51:09
Souhlasím s tím, že by mohl každý vědět, kde jsou místa pro kočárky nebo pro invalidy, jsou označené "obrázkem". Taky nevím, kde se berou ty protivné úřednice. Moje zkušenosti jsou dobré, na úřad se sice často s kočárkem nedostanu, ale když přijdu s dítětem na rukou, tak mi formulář vyplní a já se jenom podepíšu. A to i na finančním úřadě. Možná je to tím, že jsem z menšího města na východní Moravě, kde si každý práce na úřadě váží. A taky se tu tak nekrade, takže můžu nechat kočárek venku.
27.10.2004 21:25:41
Majko,jsem ta "přecitlivělá" autorka článku, ale až si koupím auto, tak budu úplně v pohodě, s úsměvem se budu "šourat" přecpanou Prahou, abych se nenudila doma a neměla čas plodit takové stupidní a "přecitlivělé" články.
Kočárek prodám, abych nikde nepřekážela a dítě budu nosit třeba na zádech.
Slávka, tři děti
  • 
27.10.2004 9:09:31
Já musím odpověděť, že pamatuju dobu, kdy to normální bylo, nejstaršímu klukovi je 18 a holce patnáct, před každým obchodem tehdy stála řada kočárků, protože bylo nemyslitelné vzít si kočárek dovnitř. Například i do patrového obchoďáku, kolikrát děti vřískaly a kolemjdoucí se je snažili uklidnit. Třetí dětě je šestileté a to už byla doba, kdy se mohlo s kočárkem dovnitř obchodů. Je to podstatně jednodušší, dřív měl člověk během nákupou nervy, co se s jeho dítětem venku děje. Mladší maminky si tu dobu nepamatujou, ale dřív to bylo s kočárkami podstatně horší než teď. Dřív se kamkoliv ten kočár vzít nesměl, teď řešíte, jak ho tam dostat, což není ideální, ale o něco lepší.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 297 [Dalších 277 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.