| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Matka s kočárkem - obtížný hmyz?

 Příspěvky 110 z 297 [Dalších 287 >>]
Monika Pánovová,malíček Pétˇa
  • 
3.11.2006 8:46:15
S tímto jsem se už také setkala.Protože u nás jezdí nízkopodlažní autobusy raději si počkám, ale i tak to není bez narážek typu:zase ty blbý kočáry apod.Tyto autobusy jsou přímo určeny pro nás maminky s kočárky a vozíčkáře. Důchodci asi mají na tyto situace speciální školení.Jak jde o slevy,o místo v MHD nebo být mezi prvníma u doktora a v neposlední řadě nám pomoct do autobusu to neznají bratra.A potom, že nemají peníze a ještě poslouchat to věčné naříkání jak je kde co píchá a bolí.Naši důchodci jsou čipernější a zdravější než si myslíme měli by se nad sebou zamyslet....moc doufám v to,že taková nebudu a jestli ano v tom případě zavřít a nikam nepouštět
Líza
22.3.2005 5:28:53
Bohumilo, teď jsi mě fakt pobavila. Máš levnější jízdné a ještě si stěžuješ. V Praze bys cvakala plnou cenu a hotovo.
21.3.2005 22:44:22
Tak jo, prima, jsem ráda, že jsme na stejné vlně. :-))
Jana
Bohumila
  • 
21.3.2005 21:55:47
Ahoj jani, já vím že máme levnější jízdenky, jenže to je právě věc kterou nenávidím. Kdysi jsem jezdila jak jsem potřebovala a nemusela jsem počítat minuty jestli na tu jízdenku dojedu až tam kam potřebuji nebo ne. Tou diskriminací jsem myslela hlavně to že jak studenti tak i důchodci mají možnost si koupit levnější šalin kartu. Tak proč ne my ? Třeba se to někdy změní. Zatím musím vydržet.
21.3.2005 21:13:44
Předpokládám, Bohumilo, že jsi z Brna, když mluvíš o šalinkartě. Já taky a kočárek jsem odložila před rokem, takže vím, o čem mluvím:
- o diskriminaci maminek se tu nedá mluvit. Brno jako jedno z mála měst poskytuje doprovodu dítěte slevněnou jízdenku!! Jinde to bývá tak, že dítě jezdí zdarma a matka za plnou cenu. U nás dítě zdarma a matka za polovinu!! Važme si toho.
- neříkám, že MHD je v Brně ideální, ale zlepšení vidím. Třeba přibývá nízkopodlažních vozů, můžeš si převézt kolo (to oceníš za pár let s větším dítětem).
- za 5 let jízd s kočárkem se mi stalo 2x, že mi fakt nikdo nepomohl a musela jsem za řidičem (prázdný trolejbus) - trochu jsem se bála, ale on mi doslova s úsměvem pomohl!!
- problém s cvikáním chápu, zvlášť, když někteří řidiči vyrážejí z nuly na sto okamžitě po nastoupení. To jsem řešila tak, že jsem kočárek ani na okamžik nepustila z ruky (NIKDY!!) a poslala lístek po lidech, vždy mi pomohli a vždy se vrátil zpět :-)
A dvakrát jsem si dokonce na konkrétního řidiče ztěžovala písemně, když šlo fakt o zdraví - dvakrát přišel omluvný dopis a řidič měl po prémiích a snad ho to poučilo, jak převážet lidi.

Takže, já myslím, že to není tak strašné a že se to dá zvládnout. Lidi jsou čím dál usměvavější a milejší, od revoluce velká změna!! :-))
J.
Bohumila Čížková
21.3.2005 20:45:23
Cestování je opravdu někdy dost hrozné zvláště pak když vás vidí že chcete nastoupit a všichni jdou raději k jiným dveřím. Naštěstí to tak není vždycky. Co mě ale nejvíce vadí je cvikání jízdenek. Máme co dělat aby jsme se vůbec dostali s kočárkem např.do tramvaje a pak ještě myslet na nějaké jízdenky. Vždycky jsem měla koupenou na celý měsíc a nemusela jsem na nic myslet. Proč pro nás neudělají taky šalin karty ? Copak nás je tak málo ? To si ji snad máme kupovat za plnou cenu ? To je přece taky diskriminace ! Co vy na to maminky ? Zvláště pak ty které jsou jako já odkázané na MHD ?
Miška, Davídek 2,5
  • 
5.1.2005 22:11:40
Bohužel nemohu souhlasit. Začalo to už když jsem Davídka čekala. Stála jsem v dopravním prostředku a čekala, zda mě někdo s tím bříškem pustí sednout. Všichni akorát civěli (omlouvám se za to slovo, ale jiné vhodné jsem nenašla). Za celou dobu, kdy bylo bříško už vidět, odhadem poslední 2-3měsíce mě pustili sednout 2 lidé. Moc jsem jim poděkovala a také řeklam, že je prvním, kdo mě pustil sednout.
Co se týká kočárků,tak to bylo ještě horší. Raději jsem se naučila jezdit autem. Kočárek má kolem 10-13kg. I po myslím, velmi slušném požádání do plného autobusu (několikrát) se mi stalo, že všichni akorát čekali co udělám. Nezvedl se nikdo. Naučila jsem se rvát kočár do dopravních prostředků a schodů sama. Nic příjemného, když dítě roste a váží víc a víc.
Takže musím říci, že zkušenosti s našimi spoluobčany jsou jako matky otřesné, ačkoliv velmi slušně požádám a velmi slušně poděkuji.
Co mohu říci jako dobrou zkušenost. Od roka a půl malého kočárek nepoužívám a dopravními prostředky se mi jezdí mnohem lépe. A co musím říci,lidě nás pouští sednout.Za což jim moc děkuji.
gabi (dve deti)
  • 
19.11.2004 13:59:54
Veroniko, to nemyslis vazne!!!
diesonne 1 dite v kocarku
  • 
14.11.2004 20:45:56
Stejny problem kocarek versus nakupovani mam i ja byla jsem vylozene VYHOZENA z potravin na namesti v LIpniku nad Becvou. Pry to maji jasne na dverich napsano.Takze jsem jim rekla ze je to diskriminace a co by delali na mem mistekdyz jsou zeny a jen pokrcily rameny tudiz jsem polozila nakupni kosik na zem a odkracela jsem.
  • 
13.11.2004 18:35:05
Dobrý den, nad článkem jsem se pobavila, trochu zesmutněla a hlavně zavzpomínala, jak i já jsem stylem "drncání" po schodech zvládala třeba naši místní poštu, kam nevedou jen tři schody, ale asi 20. Občas i nějaká babička podotkla, že to dítě vytřepu.
Ale vážně, i u nás v Boskovicích se objevila podobná známka na supermarketu, ale reakce byla tak bouřlivá, že docela rychle zmizela.
Nikdy jsem si nelámala hlavu s tím, jestli do obchodu mohu nebo ne, prostě jsem tam s tím kočárkem šla. Stalo se mi i to, že mi bylo řečeno, že tu nemám, co dělat, ale na to já vždy řekla, že si neváží zákazníka a klidně půjdu jinam. To bych řekla, že to funguje, aspoň u nás. Tak se mamky držte a nebojte se ozvat. My už s kočárkem nejezdíme, ale zase se mi stalo, že v jedné "drogerii" se paní prodavačka ptala: "Čí je to dítě?!" Hrdě jsem řekla, že moje, a středem odkráčela. Paní si může být jistá, že si u ní již nenakoupím. Michaela
 Příspěvky 110 z 297 [Dalších 287 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.