| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Těhotenství a pracovní právo

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 286 [Dalších 266 >>]
Ewicka
  • 
15.1.2009 13:17:25
Ahoj chtela sem se zeptat.muj zamestnavatel me vyhodil pote co se dozvedel ze jsem tehotna..byla sem ve zkusebni dobe..do jineho zamestnani me nevezmou..z ceho mi vypocitaji materskou dovolenou?z niceho ze? prosim poradte co mam delat....
31.12.2008 11:29:07
vzhledem k tomu, že zkušební doma se po dobu nemocenské prodlužuje tak ti v podstatě smlouvu můžou ukončit.
28.8.2008 13:33:45
ahoj devcata, materska se pocita z prumerneho denniho vymerovaciho zakladu za posledni rok.....
28.8.2008 12:02:40
Dle mého názoru je lepší říct pravdu na rovinu a nelhat. Pak už záleží na vás obou, jak se domluvíte. Zaměstnavatel Ti může smlouvu upravit. Jinak já osobně si myslím, že ji neprodlouží.
28.8.2008 11:58:47
Pro Evu: Já sice nejsem prodavačka, ale od cca druhého měsíce těhu jsem na rizikovém. Když jsem svému zaměstnavateli oznámila, že jsem v jiném stavu, a že nevím, zda-li ještě do práce příjdu, vzal moji i nformaci po svém. Zkrátka mi řekl, že pokud se vrátím, nastoupín na úplně jinou pozici, protože ta moje už bude obsazena náhradou. A to se jedná o mezinárodní firmu se zahraničním managemantem. Pochopitelně se toto del zákoníku práce nesmí....Také ve mě vše vřelo, ale naštěstí jsem nic menusela řešit, do práce jsem už nenastoupila.

To je jen důkaz toho, že bohužel jsme my, těhotné ženy, nebo maminy s malými dětmi hadnicapované, a naše úžasné zákony na nás nepamatují a nevychází nám nijak vstříc. U nás v zaměstnání se dává očividně přednost mužům - ti nemůžou otěhotnět a chodí méně k lékaři!
Mlada
28.8.2008 9:34:15
Jen mě tak napadá, že díky menšímu platu bude asi následně menší i mateřská (počítá se z posledních 3 měsícíčních platů?). Ale nenapadá mě jiná možnost, než jít za vedoucím a zeptat se, co se mu na tvé práci nelíbí.
Eva Blizničenková, těhotná
  • 
28.8.2008 8:33:30
Ahojky, jsem v 5. měsíci a pracuji jako prodavačka. Práci stále zvládám, i když dělám krátký/dlouhý týden. Jen jsem domluvená se zaměstnavatelem na Vánoce, kdy chci dělat klasickou prac. dobu a ne ty příšerné přesčasy, které by mne čekaly (klasicky je u nás kolem Vánoc otevřeno denně 9 - 24 h). Mám ale velký problém - od okamžiku, kdy se zaměstnavatel dozvěděl, že jsem těhotná, nedává mi žádné prémie!!! Pracuji stále stejně kvalitně jako před těhotenstvím! Je bohužel problém, že ve smlouvě máme všechny 9800 hrubého a prémie zaměstnavatel dává "navíc", ale procházejí výplatní páskou a všechny mé kolegyně je mají. To je mé těhotenství handicap? Jsem pro ně neperspektivní? Vzteky se mi vaří krev v těle, vždyť je to diskriminace no né???? Jsem v hrozným stresu, cítím se podvedená, ponížená, cítím bezmocnost. Mám jít na rizikové, kde budu mít ještě méně než v práci bez prémií?? Peníze potřebujeme s přítelem jako sůl. Ale stresovat se v práci dál, tak nevím, jestli neublížím miminku. Může mi vůbec dát doktor z psychických důvodů rizikové? A když ano, zavře mne doma se 4 h vycházkami jako nemocnou? Myslím, že v tomto případě, pokud by mi rizikovku dal, tak bych mohla mít vycházky celodenní...
27.8.2008 17:58:29
Taky si nemyslím, že se to musí hlásit, otázka je, jestli můžeš uzavřít pracovní dobu na dobu určitou(na další rok), když ty víš, že ji nedodržíš. Podepisuješ tam určitě, že ti nejsou známy překážky a že ji uzavíráš blablabla. Lžeš tedy při podpisu další smlouvy.

27.8.2008 15:21:38
Katerino, to je určitě nesmysl. Žádné takové ustanovení, do kdy máš těhotenství hlásit zaměstnavateli, neexistuje.
  • 
27.8.2008 15:02:02
Mám dotaz a snad mi poradíte:-). Jsem zaměstnaná na dobu určitou a smlouva mi končí k 1.11.08. (poté mi jistě zaměstnavatel) smlouvu prodlouží. Problém je, že jsem těhotná a dle vašich rada a přízpěvků se má těhotenství hlásti v 12 týdnu těhotenství, myslíte si tedy, že je porušení zákoníků kdybych těhotenství náhlásila až v 16. týdnu těhotentsví. Můžete mi prosím někdo poradit.
děkuji moc Kač-ka
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 286 [Dalších 266 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.